Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Socijalista wrote:Vidim dosta se gluposti pise o Masonima-Sl.zidarima itd. imate za uvod knjigu Dan-a Brown-a Izgubljeni Simbol (ne znam ima li prijevod na bos.) knjiga je triler, ali je zaista interesantna, radnja se odvija u Vasingtonu i mogu svakome preporuciti. Ima dosta za one koji zele nesto da nauce o sl.zidarima, a i za one koji uzivaju u detaljima. Naravno Da Vinvi Code i Illuminati, su knjige (a i filmovi) zasnovani na sl.zidarima i Illuminatima (Masoni).
Evo jos jedne "gluposti":
Osmišljavanje igre bejzbol se obično pripisuje Abner Doubleday, u 1870 godini.
Doubleday bio oficir Vojske SAD i general Unije u američkom građanskom ratu. Nakon što je umirovljen, postao je ugledni član društvo za promicanje duhovnih principa, organizacija koja je prouačavala alternativna područja ezoteričnog i okultnog. Nema nikakve sumnje da je imao opsežno znanje o tajanstvenim simbolima, svetoj geometriji i numerologiji.
Istina dosta se stvari moze povezati s Masonima, ali bejzbol igra...hmm, ma da ne kazem da Simbol sl. zidara idealno pase na igraliste.
Ma daaajte ljudi molim vas kakve su to sad price o Masonima kao sotonistima . Ovdje se moze prepoznati pravilo "Zasto jednostavno kad moze i komplikovano". Treba ih shvatiti jednostavno kao neke fine cikice sa puno paaara koji ce vladati svijetom i svi cemo zivjeti sretno do kraja zivota.....ili dok smo im potrebni
npr kad slusate unazad breathe od prodigy moze se cuti ovaj tekst Ask him, ask him, ask him, we are the devils you and I, let's give him blood, ask him, ask him, ask him, we are the devils you and I, Yes! The devil sent us! Fight the system and remember, I stand with you, yes! The devil sent us! Fight the system and remember, I stand with you, yeah with you."
Nesto ovako sam htjeo da napisem. Odličan odgovor.
Masoni postoje i definitivno imaju udjela u mnogim aspektima novije historije (lahko je prepoznati njihovu simboliku). Međutim, velika je greška misliti da je svaki aspekt našeg života, ustvari rezultat djelovanja njihovog lobija i njihove propagandne mašinerije. Na čovjeku kao pojedincu je da mjenja sebe i da barem pokuša postići zadovoljstvo sa samim tobom. Na čovjeku je da se usavršava u nauci, u dobru, u vjeri ili nevjeri a ne da KUKA i okrivljuje konekakve masone za svako zlo koje ga snađe.
Ako ste pripadnik Islama, pa Allah vam na dosta mijesta govori o činjenju dobra, štovanju Allaha i izvršavanja njegovih naredbi itd. Na vrlo malo mjesta će te naići na informacije vezane za grupe ljudi koje vode u zabludu (da ne bude zabune: ima i jednih i drugih ajeta, međutim ovi prvi su mnogo mnogo brojniji. Govorim o tome sta je prioritet čovjeka.)
Ako masoni kontrolišu sve na ovom svijetu, pa onda se i te priče o njima po internetu (ili Arrival's) rezultat njihovog lobija. Cilj je da vas uvjere kako kontrolišu svaki aspekt vašeg života, da vas učine bespomoćnim itd. Ustvari Allah kontroliše sve i On je Najveći. Kanite se masona i usavršavajte sebe.
pure_love wrote:to je valjda isto,iluminati su oni s samog vrha u piramidi?
Na vrhu piramide je oko( tj dedzal,antihrist),,,ispod njega su ljudi
dobro,ali dedzdzal ima svoju grupu suradnika na zemlji
e pa to su masoni (sudeci prema arrivals)..koji kontrolisu svaki aspekt naseg drustva na zemlji....i spremaju za dolazak "jednookog" -----i po Kur anu i po Bibliji doce do konacnog okrsaja izmedju dedzala i Ise pejgambera i Mahdija..sto znaci da arrivals mozda i ima nekog smisla (jest da ima dosta gluposti al eto)....
vjerovatno si gledao ...mozes da vidis simboliku npr 11.9.....kroz filmove ...npr terminator 2 kad swarci bjezi na motoru i prodje ispod mosta na kojem pise CAUTION 9.11......il film trading places ..edi marfi ulazi u zgradu wtc -a i na satu je 5 do 9..tj jedna kazaljka je na 9 druga na 11
pure_love wrote:to je valjda isto,iluminati su oni s samog vrha u piramidi?
Na vrhu piramide je oko( tj dedzal,antihrist),,,ispod njega su ljudi
Ne,nije razlika u polozaju na piramidi.Iluminati i Masoni se ustvari ne mogu vise razlikovati,jer (i pored pocetnih razlika) su shvatili da imaju zajednicki cilj.Jedino im se razlikuju ceremonije pristupanja itd.
A NWO svakako dobro napreduje izgleda.
U pocetku kad sam pogledao Arrivals djelovalo mi je smjesno i zanimljivo u isto vrijeme.Medjutim kad pogledas jos par puta neke epizode,vidis da ima nekog smisla.
Evo npr scena iz crtanog filma Mala sirena koju nisu spominjalu u Arrivals
blue_sky wrote:Jako opsirna i zahtijevna tema,a jako malo postova koji nesto o istoj i rekose i znaju.
@todd-smith
O masonima ne znam gotovo nista, (sve rekla-kazala), ali jedno sigurno znam a to je da
ne trebaju cekati sotonin dolazak jer sotona je vec odavno medju nama.
CVIKERASH wrote:U pocetku kad sam pogledao Arrivals djelovalo mi je smjesno i zanimljivo u isto vrijeme.Medjutim kad pogledas jos par puta neke epizode,vidis da ima nekog smisla.
Evo npr scena iz crtanog filma Mala sirena koju nisu spominjalu u Arrivals
evo malo i coca-cole (bez whiskeya)
Evo nesto sto ja nisam vjerovao dok na youtube-u nisam vidjeo
Ovo fakat pise na arapskom!
todd_smith wrote:
ne znam za BIH jer nisam nista oko toga cuo, ali u americi i vecini eu drzava kao irska,engleska,spanija,francuska itd., vlada snima svaku sms poruku poslanu sa mobitela. Znaci svaku sms poruku sto posaljes ili primis je u bazi podataka, naravno izgovor im je vjerovatno lakse se sa terorismom suociti na ovaj nacin ili nesto slicno
takodjer google map uz pomoc satelita moze "hakovat" ulicne kamere i evo primjera slike
znaci osobe koje kontrolisu ovakve aspekte tehnologije mogu vas svaki potez pratiti ...
u 2001-2002 nokia je izlazila sa modelom mobitela za koje je danas smatramo kao nesto primitivno. Samo vidite tehnologiju koja nam je samo predstavljena kao iphone ili ipods i zen touch, a samo zamislite koliko naprednu tehnologiju vec imaju skrivene korporacije.
ahahah hakovati satelitom ulicnu kameru ahahaha stani cek...ahahahahhaha. Ta slika ti je sa google street view, isli su svojim vozilima opremljeni kamerama po ulicama
i sms ne snima vlada nego svaka kompanija drzi na odredjeno vrijeme, onoliko koliko je po zakonu dozvoljeno. Tako ti i npr. BH telekom drzi sve nase poruke odredjeno vrijeme na svojim serverima
Hmmmm nevjerujem ja da vlada ima neke veze sa tim bar ne nasa vlada... A mislim isto tako i bilo koja druga vlada, nema tu nekih zavjera vrlo je to jednostavno svatiti, ako neko ima kontrolu i bogastvo onda ce ciniti sve da zadrzi tu kontrolu zar ne? I sto ne bi, pa to je logicno. glupo bi mi bilo vjerovati da sada nakon nekog vremena se sve SMS poruke izbrisu iz tih baza podataka
Gledao sam ja mislim u Bornovom identitetu ove fazone sa kamerama i meni se cini prilicno realnim...
pure_love wrote:postoje li masonske loze po muslimanskim zemljama? znam da ima u Turskoj,ali i nisu islamska zemlja pa to i nije nesto wow....imal arapskih masona=?
ja stvarno nisam neki poznavatelj teme, ali eto nekom logikom pokusavam skontati neke stvari... Tako mi je posve logicno da grupe koje imaju kontrolu i moc na razne nacine se trude a tu moc i zadrze... Oni igraju na velikom igralistu a to je planeta zemlja tako ta mi je sasvim normalno da ta neka elita na ovaj ili onaj nacinumjesana na sve vaznije dogadjaje na svijetu a i da mnoge sama kreira...
Prema tome mi je logicno da te loze postoje i po tim 'muslimanskim' zemljama, da sa na njihovom mjestu samo bi se na neki drugi nacin zakamuflirao tj prilagodio tom okruzenja i radio na istoj stvari i imao kontrolu...
pure_love wrote:postoje li masonske loze po muslimanskim zemljama? znam da ima u Turskoj,ali i nisu islamska zemlja pa to i nije nesto wow....imal arapskih masona=?
---------------------------------------------------------------
pa ti ni ovde ne možeš da napraviš otklon od muslimana i islama.Ne funkcioniše to na taj način,ali ima masona islamske vjere.U svijetu ima na stotine loža ,sa svojim programom.Samo par njih je uticajno planetarno,jer su im članovi takvi,a saradnja je preporučena,ali ne i obavezna,nije to SSRN.
Hajde da i ja nabacim poneku riječ na ovu temu (inače je po meni ova tema za pdf Politika, ali et', može i ovdje)...
Prije svega, potrudio sam se prvo pregledati the Arrivals i zahvaljujući mojoj radnoj kolegici sam napokon to sve pregledao...(čisto da bih mogao donositi valjane sudove na tu temu). Na osnovu čitave ove diskusije na forumu, mogu vam samo reći da dosta toga ovi momci u the Arrivals serijalu ukazuju ispravno i vjerujem da su na dobrom putu da do kraja proniknu u tajni svijet masonerije i satanizma. Prije nego nastavim, želim da nekolicini forumaša repliciram: autori the Arrivalsa su eksplicitno izjavili kako ne tvrde da pružaju konačnu istinu, nego samo potiču ostale da se napokon "probude" i nastave istraživanje. S druge strane, neko je pomenuo da autori tog serijala "imponuju pojedncima na forumu jer prikazuju čistoću Islama, a o kršćanstvu govore u negativnom kontekstu...e pa ni ovo nije tačno jer autori ciljaju na buđenje ljudi (poput onog u filmu Matrix) da bi što više ljudi uvidjelo veliku zabludu u kojoj svi živimo, zabludu koja je upakovana u fini celofan, ali ta zabluda i te kako smrdi iznutra...Cilj je okupljanje istinskih vjernika monoteističkih religija (dakle iskrenih Jevreja a ne cionista, iskrenih kršćana a ne nekakvih sektaša, isto tako i u Islamu (ukazuju na pogrešnost sektaštva, kao i podjele na sunite, šiite, vehabije, selefiste itd. i ujedno podsjećaju na izvorno učenje Muhammeda a.s. koji je sve muslimane smatrao JEDNIM ummetom).
Što se tiče MASONA, ILUMINATA i sl. autori The Arrivals serijala su bili na dobrom tragu, ali ipak nisu do kraja otkrili sve veze između te okultne "faraonske loze", tajnih društava i modernih centara političke, vojne i finansijske moći. Koliko sam ja upoznat, masoni svojim bogatstvom i tajnim ritualima vode svoje korjene iz raspuštenih i progonjenih vitezova Templara. Priča o masonima (u javnosti) se javlja nekih 200 godina nakon što su Vatikan i francuski kralj odlučili uništiti tako moćnu organizaciju kakvi su bili vitezovi Templari. Templari su nastali u toku prvih krstaških ratova kada su pronašli "nešto" što im je pomoglo da ucjenjuju vatikan i tako preuzmu potpunu vlast nad tadašnjim Papom (možete zamisliti šta bi to "nešto" moglo biti da se čitava Crkva "tresla"). Do duše, ovi momci iz serijala su to ovlaš dotakli, ali bi za samu dubinu serijala bilo korisno ukazati na vezu pojave bankarstva, kamata na posuđenu svotu i transfera novca na daljinu, kao originalne izume upravo Templara (nešto poput modernog Western Uniona ili Master Carda i modernih banaka). Neki će potrčati i reći da Jevreji vladaju finansijama u svijetu, ali nije to tačno...Novcem vladaju cionisti (koji se ipak razlikuju od umjerenih Jevreja) a cionisti su stvoreni od strane "faraonske loze" (Iluminata tj. "prosvijetljenih" i sljedbenike boga sunca).
Da ne duljim, Iluminati kao tajno društvo su nastali na prostorima tzv. "Svetog rimskog carstva" koje se proteže na današnju Njemačku i dio moderne Francuske). Postoji još jedna zanimljivost koju autori Arrivalsa nisu dobro razjasnili, a to je činjenica da današnja britanska kraljevska loza Windsora u stvari vodi porijeklo iz Hanovera u današnjoj Njemačkoj (provjerite).
Šta je poenta ovog serijala, koji bih svima preporučio za pogledati? Ukazuje na neminovnost sukoba "dobra" i "zla". Iluminati slijede Sotonu i sile mraka (zato i jesu tajno a ne javno društvo) a iskreni i UMJERENI vjernici sljedbenici svetih knjiga (npr.Biblije i Kur'ana) su na strani dobra i na božijem putu. To je sve...ili ipak nije?
EDIT: Još da dodam, među masonima ima pripadnika svih religija, tačnije ljudi koji se predstavljaju u javnosti kao jevreji, kršćani, muslimani, budisti, itd. ali ne slijede oni božiji nego Sotonin put kroz proučavanje Kabale i aktivno rade na globalnoj dominaciji i uništenju svega onoga što je dobro i predstavlja silu "svjetla vjere"...