zlata wrote:Ma sto vazda trazite mahane u kafirluku, da bi opravdali nepravde medju muslimanima..."po Serijatu"!![]()
Sta me'e briga za Papu...i Magdalenke! U mene se pita hodza, Reis, IVZ, SDA! Oni su izmanipulirali nas duhovni i politicki zivot...i po Reisovom Hadisu..."vrlo je humano" kad sandzacki kuronja uzme jos jeznu zenu. Sve "po Serijatu"!
![]()
Ma i on bi uz'o jos dvi-tri...al'ne mere onda vise u Davos...k'o "Europljanin"!
![]()
Mali predznaci sudnjeg dana
-
No_Comment
- danas
nije zena zeni rob. nego je zena religiji i crkvi rob. ko i vazdan...Nesferatu wrote:
A, ako hoces pogledati sudnji dan za zenu, pogledaj Magdalenske Sestre, film o zenama u Irskoj snimljen po istinitom dogadaju. Gdje je zena, zeni rob.
-
da pamtis
Као што сваки чојек хоче живјети у својој кући, тако се и људи међусобом разговарају о заједничком, и српски народ међу собом твори заједницу, и тако своју кућу, своју државу и не жели ни ''м'' од муслимана, који редовно нападају србе и траже од срба да са њима отвореним непријатељима живе,...молим вас какви су то људи и каква је то кућа и какво они право имају узимати туђе земље које им Кур'ан заповједа (...Вјерници се исељавају и боре залажући животе IX-20, У бој се мора ићи или ће Аллах дати на муке ; IX-39; XLVIII-16, Борба до... слободе исповиједања ислама II-193, IX-5-насилна исламизација, IX-111 вјерници ће се борити, убијати и гинути; Ненудите примирје кад сте јаћи; XLVII-35, IV-74; XLIX-15 нек се боре они који не жале живот свој за онај свијет, то су прави вјерници; IX-29), а да исти срби који истог Бога гледају немају право на свој дио бивше Босне. Никаквог добра ту нема, и последње зло србима које се може десити, осим сопственог зла (које је највеће и најчешће) и оног вишљег је суживот са непријатељима, и сваким њиховим злом које потире србе вијековима, данас и даље ће вјековима нашу дјецу.
http://www.selonacelnik.rs.sr/
- karanana
26. PODMLADJIVANJE STARIH:
20.10.2005 @ 13:21:10
Ruski znanstvenici otkrili preparat za pomlađivanje
Ruski znanstvenici otkrili su novi preparat za pomlađivanje, prenosi Interfaks. "Istraživači iz naučno-istraživačkog centra Instituta za biološku medicinu Rusije otkrili su da koktel od nekoliko supstanci, koje predstavljaju dodatak ishrani, usporava proces starenja", izjavio je danas direktor tog centra Aleksandar Itkes. On je rekao da su tijekom eksperimenta znanstvenici pacovima u ishranu dodavali smjesu tih prehrambenih dodataka.
"Ocjenjujući pamćenje pacova različitog uzrasta, znanstvenici su ustanovili da je efekt djelovanja tih dodataka jednak pomlađivanju organizma čovjeka sa 75-80 godina na srednji uzrast. Pacovi su bili puni energije i pomlađeni su im svi organi, uključujući i mozak", rekao je Itkes.
Prema njegovim riječima, takve rezultate dobili su i znanstvenici kalifornijskog univerziteta, ali su "ruski eksperti otišli još dalje, pojačavši formu preparata, što je dovelo do produžavanja života eksperimentalnih životinja i smanjenju njihove težine".
Institut je započeo kliničko ispitivanje preparata za pomlađivanje.
(Onasa)
Cazinjaninu, jeli istina da se u Krajini rodila neka beba koja je peti dan prohodala i progovorila: Postite za ramazan jer iduce godine necete imati priliku
20.10.2005 @ 13:21:10
Ruski znanstvenici otkrili preparat za pomlađivanje
Ruski znanstvenici otkrili su novi preparat za pomlađivanje, prenosi Interfaks. "Istraživači iz naučno-istraživačkog centra Instituta za biološku medicinu Rusije otkrili su da koktel od nekoliko supstanci, koje predstavljaju dodatak ishrani, usporava proces starenja", izjavio je danas direktor tog centra Aleksandar Itkes. On je rekao da su tijekom eksperimenta znanstvenici pacovima u ishranu dodavali smjesu tih prehrambenih dodataka.
"Ocjenjujući pamćenje pacova različitog uzrasta, znanstvenici su ustanovili da je efekt djelovanja tih dodataka jednak pomlađivanju organizma čovjeka sa 75-80 godina na srednji uzrast. Pacovi su bili puni energije i pomlađeni su im svi organi, uključujući i mozak", rekao je Itkes.
Prema njegovim riječima, takve rezultate dobili su i znanstvenici kalifornijskog univerziteta, ali su "ruski eksperti otišli još dalje, pojačavši formu preparata, što je dovelo do produžavanja života eksperimentalnih životinja i smanjenju njihove težine".
Institut je započeo kliničko ispitivanje preparata za pomlađivanje.
(Onasa)
Cazinjaninu, jeli istina da se u Krajini rodila neka beba koja je peti dan prohodala i progovorila: Postite za ramazan jer iduce godine necete imati priliku
-
vratnik
ovo da nije zalosno, bilo bi smijesno. jedino sta mene interesuje je da li su sve religije ovako paranoidne po pitanju sudnjeg dana, ili je to samo "u muslimana". Pa nesto razmisljam kome ovo treba? Nekom ko nece da poradi zemlju (a zasto bi, kad vrijeme berbe nece doci..) ili: zasto da se trudim da napravim nesto pametno, pa svakako ce mi to dogodine otici u djavola.. mozda su zato muslimani u zadnje vrijeme (od otkrica nule i avicene mi nista pametno ne pada) tako kreativni.
opustite se ljudi, nema smaka svijeta. nece ga biti danas, ni sutra vec kad bude. a ako cemo traziti znakove, uvijek ce neko naci neke nove i nacine kako ih tumaciti. nije to bitno. to smeta u zivljenju. ne pomaze nimalo. ko hoce da posti, posti svakako, ne ceka sljedeci ramazan. ko ne posti, to je njegova stvar, sve dok ne odluci da mene pojede. a siguran znak za sudnji dan je kad vidite ogromnu pecurku / gljivu kako raste ne horizontu, onda je znajte dosao sudnji dan.
opustite se ljudi, nema smaka svijeta. nece ga biti danas, ni sutra vec kad bude. a ako cemo traziti znakove, uvijek ce neko naci neke nove i nacine kako ih tumaciti. nije to bitno. to smeta u zivljenju. ne pomaze nimalo. ko hoce da posti, posti svakako, ne ceka sljedeci ramazan. ko ne posti, to je njegova stvar, sve dok ne odluci da mene pojede. a siguran znak za sudnji dan je kad vidite ogromnu pecurku / gljivu kako raste ne horizontu, onda je znajte dosao sudnji dan.
- Qler
e sto ja ne mogu ove feministikinje! nevezano za religiju, sve hoce nesto da su ravnopravne, da su one jednake (ko' da nisu) i onda kad treba da se upotrijebi fizika, ne mogu one, one su zene, kad je udaris (nisam nikad, niti imam namjeru) onda sto je udaras, ona je zensko, slabija, to su samo neki BANALNI primjeri! Nemoj mi te price kako ti sve mozes sama, kako tebi niko ne treba, pogotovo neki muskarac, svima je lakse u paru, i meni je lakse kada mi djevojka nesto pomogne, i kada ja njoj pomognem, sve se dogovaramo. naravno necu njoj pustiti da nosa stvari, kao sto i ona meni nece dati da pravim rucakhananah wrote:Imam ja srce veliko kao kuca, druga je stvar sto sam velika feministica te ne mogu i necu i ne smijem i ne zelim da shvatim ropstvo zene u IslamuI to ropstvo u ime Boga
Kao da Bog nije ljubav nego diktator
A Bog je ljubav i cista pozitivna energija, no mnoge zene u Islamu zahvaljujuci svom polozaju ne osjete nikad niciju do bozju ljubav, koju bih ja prije nazvala nekom nadom da ce biti bolje na drugom svijetu
te zene su oslobodjene bilo kakve ljubavi svojih obitelji jer ako zena po Serijatu bilo kako "zgrijesi" biva surovo kaznjavana i tu nema ni ljubavi ni razumjevanja njenih bliznjih
prema tome nema ni ljubavi kao takve, stoga im nije preostalo nista nego vjerovati u nesto sto nikad nije dokazano
E takvo ja srce imam - zbilja mi ih je zao, podredjene su da budu sahovska figura u muskrcevim rukama
Licno smatram da to nije predznak sudnjeg dana nego sam sudnji dan za te pacenice
zato feministkinje, nemojte duplih standarda, nego prihvatite da dosta stvari ne mozete same, kao sto i muskarci ne mogu bez vas.
a sto se tice religije, nisam toliko upucen u te odnose, ali mislim da si ti to pogresno nesto shvatila, mislim da zene ne robuju nikome...
uffff, sto ja napisa gluposti
- Zox
Znaci da nista ne brinemo?4. Izobilje bogatstva i ne imanje onog kome dati sadaku. Od Ebu Musa'a se prenosi da je Allahov Poslanik rekao: "Doći će vrijeme kada će čovjek ići sa svojim zlatom t tražiti nekoga kome će da ga da, ali neće naći nikoga kome je ono potrebno."
-
Cazinjanin
Veliki Predznaci Sudnjeg danaToozla wrote:...a sta su veliki....![]()
![]()
Imam Ahmed bilježi od Huzajfe Usajd el-Gaffarija, r.a., da je rekao: "Došao nam je Allahov Poslanik, s.a.w.s., mi smo se prisjećali. Rekao je: 'Čega se to prisjećate?' Odgovorili smo: 'Sudnjeg dana.' Rekao je: 'Doista neće nastupiti dok ne vidite prije njega deset znakova, pa je spomenuo dim, Dedždžala, životinju, izlazak Sunca sa zapada, spuštanje Isaa, a.s., Je'džudž i Me'džudž, tri pomračenja na Arapskom poluotoku, a posljednji od njih je vatra iz Jemena, koja će tjerati ljude njihovom mahšeru." Spomenućemo neke od tih predznaka.
MEHDI Ibn Kesir kaže:"Plodova će u tom vremenu biti mnogo, usjeva u izobilju, imetka puno, vjera će biti postojana, neprijatelj ponižen, a dobra u njegovom vremenu neprestana.
DEDŽDŽAL - lažni poslanik Allah, dž.š., je stvorio dva Mesiha, kao antonima. Tako je Isaa, a.s., Mesih upute, liječi slijepog i gubavog, oživljava mrtvog, a sve uz dozvolu Allaha, s.w.t. A Dedždžal, Allah ga prokleo, je Mesih stranputice; iskušaće ljude svojim moćima: spuštanjem kiše, rastom bilja i drugim neprirodnostima. Doći će iz pravca istoka, iz Horosana, od ishafanskih jevreja, a onda će hodati zemljom. Neće ostaviti niti jedno mjesto, a da u njega ne uđe, osim Mekke i Medine. U njih neće moći ući jer će ih meleki čuvati. Iskušenje zvano Dedžal je najveće iskušenje, od vremena kada je Allah, dž.š., stvorio Adema, a.s., pa do Sudnjeg dana. To je zato što će mu Allah, s.w.t., dati veličanstvenu moć nadnaravnosti koja će zapanjiti i zateći zdrav razum. Bilježi Muslim od Huzajfa, r.a., da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Dedžal je ćorav u lijevo oko, kovrdžave kose, s njim je Džennet i Džehennem, njegova vatra je Džennet a njegov Dženet je vatra." Zaštititi se od iskušenja Dedžala možemo na sljedeći naćin:
1. Čvrsto pridržavanje Islamskih pravila
2. Stalno traženje utočišta od Dedžalove fitne (iskušenja), a posebno namazom
3. Učenje napamet ajeta sure "Kehf". Muslim prenosi od Derda'a, r.a., da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: "Ko napamet nauči prvih deset ajeta sure "Kehf", sačuvao se Dedžalovog iskušenja".
4. Bijeg od Dedžala i udaljavanje od njega. Ahmed, Ebu Davud i Hakim bilježe od Ebu Dahma'a, r.a., da je čuo Imran Husajina kako kazuje Poslanikov, s.a.w.s., hadis: "Ko čuje za Dedžala neka bježi od njega. Tako mi Allaha, čovjek će o sebi misliti da je mu'min, a počet će slijediti Dedžala zbog sumnji koje će on ubaciti." Dedždžal tvrdi da je božanstvo, a ustvari je čovjek, nešto potpuno drugo od Gospodara Savršenog, Veličanstvenog i Potpunog. Zbog toga je slučaj Dedždžala bezvrijedan da bi ga Uzvišeni spomenuo, ali su poslanici upozorili na njega da bi ukazali na opasnost od njega i iskušenja. Dedžalova smrt će biti u rukama Isa'a, a.s. Isa, a.s. će mu reći: "Imam za tebe udarac koji neću propustiti." Pratit će ga, udarit će ga kopljem i poraziti njegove sljedbenike. Pridružit će mu se vjernici i ubijati ih, sve dok drvo i kamen ne progovore: "Muslimanu, Allahov robe, evo jevreja iza mene, dođi i ubij ga", osim drveta garkad, doista je ono jevrejsko drvo.
SILAZAK ISA'A, a.s. Nakon pojave Dedždžala i njegova nereda na zemlji, Allah, dž.š., će poslati Isa'a, a.s., sići će na zemlju kod bijele munare u istočnom Damasku, u Siriji. Silazak Isa'a, a.s., na kraju vremena utemeljeno je Kuranom i Sunnetom, i to je jedan od predznaka Sudnjeg dana. Kaže Uzvišeni: "I zbog riječi njihovih: 'Mi smo ubili Isa'a, a.s., sina Merjemina, Allahovog poslanika…A nisi ga ni ubili, ni raspeli, već im se pričinilo." Vrijeme Isa'a, a.s. nakon njegovog silaska je vrijeme sigurnosti, mira i blagostanja.
JE'DŽUDŽ I ME'DŽUDŽ Njihovo porijeklo je ljudsko, od Adema i Hawe. Pojedina ulema kaže da su oni potomstvo Ademovo, a ne Hawino, tako što je Adem imao poluciju u snu, pa se njegovo sjeme pomiješalo sa zemljom, od čega je Allah, dž.š., stvorio Je'džudža i Me'džudža. O ovome ne postoji dokaz, niti je preneseno od onih kojih bi se to moralo uvažavati.
TRI POMRAČENJA Ova tri pomračenja se još nisu dogodila, kao ni ostali veliki predznaci Sudnjeg dana.
DIM Dokazi za ovo jesu riječi Uzvišenog: "Zato sačekaj dan kada će im se činiti da prema nebu vide vidljiv dim koji će ljude prekriti. Ovo je neizdrživa patnja!"
IZLAZAK SUNCA SA ZAPADA Ebu Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.w.s., rekao: "Neće nastupiti Sudnji dan dok Sunce ne izađe sa zapada. Kada izađe i ljudi ga ugledaju svi će povjerovati, ali čovjeku neće biti od koristi to što će tada povjerovati, ako prije nije vjerovao ili ako nije kao vjernik, kakvo dobro uradio."
Zaista se poslije izlaska Sunca sa zapada vrata tewbe zatvaraju i pokajanje se više ne prima.
IZLAZAK ŽIVOTINJE IZ ZEMLJE Kaže Uzvišeni: "I kada dođe vrijeme da oni budu kažnjeni, Mi ćemo učiniti da iz Zemlje izađe jedna životinja koja će im reći da ljudi u dokaze naše nisu vjerovali". Ova životinja će po izlasku žigosati vjernike i nevjernike. Vjernike će obilježiti tako da im lica svjetle, to će biti znak njihovog imana. A nevjerniku će utisnuti pečat na nos, i to će biti znak njegovog nevjerovanja.
VATRA KOJA ĆE SAKUPITI LJUDE Ovo je posljednji veliki predznak i prvi nagovještaj početka Sudnjeg dana.
Molim Uzvišenog Allaha da nas učvrsti na Njegovom putu, da nam da snage da ustajemo na Njegovom putu, da učini Kur'an proljećem i radosti naših srca, a sunnet Allahovog Poslanika s.a.w.s. da nam bude jedini vodič u našem životu.Gospodaru, smiluj se nama, našim roditeljima, našoj djeci, braći i sestrama, muslimanima i muslimankama na dan kada se bude račun polagao. Amin!
- danas
neprirodnostima?!?! nije prirodno da pada kisa i nije prirodno da biljke rastu?!?A Dedždžal, Allah ga prokleo, je Mesih stranputice; iskušaće ljude svojim moćima: spuštanjem kiše, rastom bilja i drugim neprirodnostima
ja fakat ne kontam nista...
- avicena
I ko je plagijator?danas wrote:"pripremajmo se kao da ce sutra biti rat, a zivimo kao da ce zauvijek biti mir..."avicena wrote:"Radi za ovaj svijet kao da ćeš vječno živjeti, a radi za onaj svijet kao
da ćeš sutra umrijeti." Hadis![]()
![]()
K'o i 11. teza o Fojerbahu
- danas
pa jel' stari doso tobe ili nije pred smrt?avicena wrote:I ko je plagijator?danas wrote:"pripremajmo se kao da ce sutra biti rat, a zivimo kao da ce zauvijek biti mir..."avicena wrote:"Radi za ovaj svijet kao da ćeš vječno živjeti, a radi za onaj svijet kao
da ćeš sutra umrijeti." Hadis![]()
![]()
![]()
- danas
pa neke ideje i vrijednosti su ipak univerzalne, iako su formulisane mozda malo drugacije... marks je rekao "svakome prema potrebama, od svakoga prema sposobnostima"... kada im se predoci ta recenica, oko 70% amerikanaca misli da je to rekao isus. pa ti vidi...avicena wrote:1:0 za tebe, al' ipak, hajd' znajdanas wrote:pa jel' stari doso tobe ili nije pred smrt?avicena wrote: I ko je plagijator?![]()
![]()
![]()
-
Kwaheri
danas wrote:pa neke ideje i vrijednosti su ipak univerzalne, iako su formulisane mozda malo drugacije... marks je rekao "svakome prema potrebama, od svakoga prema sposobnostima"... kada im se predoci ta recenica, oko 70% amerikanaca misli da je to rekao isus. pa ti vidi...avicena wrote:1:0 za tebe, al' ipak, hajd' znajdanas wrote: pa jel' stari doso tobe ili nije pred smrt?![]()
![]()
![]()
![]()
...neko je bio postavio link o informiranosti vecine amerikanaca