I tebi istoLijep pozdrav:)
Losing my Religion!!!
- manijak1
-
BigusDickus
Moje je skromno misljenje (s obzirom da nemam neko preveliko znanje, ni iskustvo na ovom polju) da prije svega, moras biti vjernik u srcu i nemati nikakve sumnje u vezi toga. Onda te nikakvi ateisti, ni bilo ko drugi ne mogu pokolebati ili dovesti do toga da sumnjas u ono u sta vjerujes... 
-
ragib
[quote="tataratira"][quote="ragib"]
ja bi ti preporucio da slusas malo Kur'an na arapskom jako smiri dusu
[quote]
ovo je interesantno,
jel zbog melodičnosti ili misliš da je to viša sila
i zar ti nije bolje na maternjem što razumiješ
ps
zivio sam među Jevrejim i Arapima 6 godina u jednoj mrskoj vam zemlji
i razumiijem dosta arapskog koji je sličan hebrejskom kao naš i slovenački npr. i sviđa mi se melodija jezika, pa me zato zanima jel to ti spiritualno ili ti se sviđa jezik ?[/quote
Lijeci srce od "prljavstine" sto se skupi.
Kur'an je lijek za covjekovu dusu,psihu pogotovo sura Al-Bekara. Kur'an ostavlja najvise traga.
P.S U Pakistanu imas 7.000.000 hafiza.
ja bi ti preporucio da slusas malo Kur'an na arapskom jako smiri dusu
[quote]
ovo je interesantno,
jel zbog melodičnosti ili misliš da je to viša sila
i zar ti nije bolje na maternjem što razumiješ
ps
zivio sam među Jevrejim i Arapima 6 godina u jednoj mrskoj vam zemlji
i razumiijem dosta arapskog koji je sličan hebrejskom kao naš i slovenački npr. i sviđa mi se melodija jezika, pa me zato zanima jel to ti spiritualno ili ti se sviđa jezik ?[/quote
Kur'an je lijek za covjekovu dusu,psihu pogotovo sura Al-Bekara. Kur'an ostavlja najvise traga.
-
vodolija_33
Prijateljski savjet- Sura Al-Bekara je jako dobra, ali prvo slušanje preporučujem s nekim u društvu, a nikako nasamoragib wrote:tataratira wrote:ragib wrote: ja bi ti preporucio da slusas malo Kur'an na arapskom jako smiri dusu
-
mjesec
#32 Re: Losing my Religion!!!
Mislim da imas pravo. Vjeruj mi da nista drugo i nezelim.vodolija_33 wrote:mjesec wrote:Hallo Formasi! Imam jedno neobicno pitanje a mozda i ima nekih ovdje koji su to sami dozivjeli. Odrastoh u Bosni, poslije rata odoh u Njemacku i sve se okrenu na glavu. Kao dijete vjerovah vec u Allaha tako su me odgojili roditelji. Ja i dan dans vjerujem ali drugacije. Boli me da taj osjecaj Obozavati Njega i samo Njega nije vise isti. Stid me je reci da su me neki artikli u novinama odveli na pogresan put da se ja uopste usudim da o tome rarmisljam da Kuran nije savrsen. Poceh razmisljati o tome sta ako je Muhammed a.s. stvarno u ona vremena bio samo jednostavno inteligentniji od ostalih i poceo pisati knjigu sa zakonima? Ja znam da ce me mnogi sada osudjivati ali ni meni nije lakse jer ja sam pod tom kozom. Mrzim sebe sto uopste dodjoh na te misli. Pitam da li bi mi bolje bilo da ostadoh u Bosni? Mozda sam pod uticajem OVDJE od suvise Ateista koji me pokusavaju uvjeriti da to sto ja pricam samo zabluda je. Mozda nemam prave prijatelje?! Neznam! Mozda sam u velikom OCAJU jer mi hvali nesto sto mi je nekad srce ispunjavalo. Ja nezelim da izgubim nesto sto je prije bio temelj mog zivota.Eto prijatelji odgovorite ako zelite. Sta Vi mislite?
Ukoliko si se zaista našao u situaciji koju si u naslovnom postu opisao, moram primijetiti da je to rezultat tvoga slabog vjerovanja a nikako rezultat iskušenja u kojima si se našao u "šejtanskom Zapadu". Nije ni Sarajevo, a Boga mi ni Bosna daleko od tog "poročnog Zapada" bez obzira šta neki pričaju. Ima i kod nas svega. Na kraju krajeva bila sam i ja "tamo" pa mi se čini da su ljudi mnogo pristojniji i konzervativniji nego kod nas. Ovdje je tek "otčepilo" pa su ljudi skloni pretjerivanju (i sam vidiš, čitajuči forum).
Elem, da se vratimo temi- kako i sam kažeš, vjerovao si onako kako su te učili otac i majka, ali bojim se da si se zadržao na nekom nižem stepenu vjerskog obrazovanja jer koliko vidim nemaš baš neko jako znanje glede Islama, uopće. To se vidi po tvom tumačenju kako je nastao Qur'an i tvoje tumačenje Muhameda a.s.
Ako zaista želiš sa zadržiš svoju vjeru, mislim da ju prvo moraš dobro upoznati. Kada je upoznaš, mislim da je nećeš htjeti napustiti, nikada.
Lijep pozdrav:)
-
Abdurrahman
Eto ti si "ukljucio" svoj mozak, / tj. iskljucio si ga / pa gdje si sad ?vidiovo wrote:naravno da ima pravo, iskljuci mozak i ukljuci ove propovjednike i na pravom si putumjesec wrote:Mislim da imas pravo. Vjeruj mi da nista drugo i nezelim.
Ne znas i nemas pojma u sta vjerujes. Poput si stoke/mazge, koja sve vidi i cuje ali nista ne razumije. Pardon, uvrijedio sam stoku, jer oni ipak priznaju i na jedan nacin obozavaju Allaha, a ti ni to.
-
vidiovo
naravno da ne obozavam alaha. dapace!Abdurrahman wrote:
Ne znas i nemas pojma u sta vjerujes. Poput si stoke/mazge, koja sve vidi i cuje ali nista ne razumije. Pardon, uvrijedio sam stoku, jer oni ipak priznaju i na jedan nacin obozavaju Allaha, a ti ni to.
imam pravo na to ili ??? izmedju ostalog jer nisam stoka kao sto ti rece
-
BosniakFromSanjak
Pusti ga Abdurrahman, nece taj da kapira, sve dok ga jedan pop ne pomilujevidiovo wrote:naravno da ne obozavam alaha. dapace!Abdurrahman wrote:
-
mjesec
Abdurrahman, nadaj se provocirati.Abdurrahman wrote:Eto ti si "ukljucio" svoj mozak, / tj. iskljucio si ga / pa gdje si sad ?vidiovo wrote:naravno da ima pravo, iskljuci mozak i ukljuci ove propovjednike i na pravom si putumjesec wrote:Mislim da imas pravo. Vjeruj mi da nista drugo i nezelim.
-
Abdurrahman
Dapace, derogirao sam sebe kada sam rekao da si poput stoke. Derogirao sam to rijecima ovim:vidiovo wrote:naravno da ne obozavam alaha. dapace!Abdurrahman wrote:
jer si ti nekoliko puta gori od stoke po pitanju razumjevanja.Pardon, uvrijedio sam stoku,
Hocemo li se jos vrijedjati ili je dosta ?
-
Abdurrahman
Neka te Allah nagradi bracko.mjesec wrote:Abdurrahman, nadaj se provocirati.Abdurrahman wrote:Eto ti si "ukljucio" svoj mozak, / tj. iskljucio si ga / pa gdje si sad ?vidiovo wrote: naravno da ima pravo, iskljuci mozak i ukljuci ove propovjednike i na pravom si putu
-
nepoznat
eee mjesecu evo ti jedna fina stranica o islamu na engleskom
http://www.islam-guide.com super je, imaju i slike u objasnjavanju nekih ajeta itd
http://www.islam-guide.com super je, imaju i slike u objasnjavanju nekih ajeta itd