Losing my Religion!!!

Rasprave o vjerskim temama.
manijak1

Post by manijak1 »

Lijep pozdrav:)
I tebi isto :) :)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Moje je skromno misljenje (s obzirom da nemam neko preveliko znanje, ni iskustvo na ovom polju) da prije svega, moras biti vjernik u srcu i nemati nikakve sumnje u vezi toga. Onda te nikakvi ateisti, ni bilo ko drugi ne mogu pokolebati ili dovesti do toga da sumnjas u ono u sta vjerujes... :)
ragib

Post by ragib »

[quote="tataratira"][quote="ragib"]
ja bi ti preporucio da slusas malo Kur'an na arapskom jako smiri dusu
[quote]

ovo je interesantno,
jel zbog melodičnosti ili misliš da je to viša sila
i zar ti nije bolje na maternjem što razumiješ

ps
zivio sam među Jevrejim i Arapima 6 godina u jednoj mrskoj vam zemlji
i razumiijem dosta arapskog koji je sličan hebrejskom kao naš i slovenački npr. i sviđa mi se melodija jezika, pa me zato zanima jel to ti spiritualno ili ti se sviđa jezik ?[/quote

Lijeci srce od "prljavstine" sto se skupi.
Kur'an je lijek za covjekovu dusu,psihu pogotovo sura Al-Bekara. Kur'an ostavlja najvise traga.

P.S U Pakistanu imas 7.000.000 hafiza.
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

ragib wrote:
tataratira wrote:
ragib wrote: ja bi ti preporucio da slusas malo Kur'an na arapskom jako smiri dusu
Lijeci srce od "prljavstine" sto se skupi.
Kur'an je lijek za covjekovu dusu,psihu pogotovo sura Al-Bekara. Kur'an ostavlja najvise traga.

P.S U Pakistanu imas 7.000.000 hafiza.
Prijateljski savjet- Sura Al-Bekara je jako dobra, ali prvo slušanje preporučujem s nekim u društvu, a nikako nasamo :)
ragib

Post by ragib »

vodolija_33 wrote:
ragib wrote:
tataratira wrote: Prijateljski savjet- Sura Al-Bekara je jako dobra, ali prvo slušanje preporučujem s nekim u društvu, a nikako nasamo :)
:)
dobro:)
ragib

Post by ragib »

mogla si samo objasniti zbog cega? :-)
mjesec

#32 Re: Losing my Religion!!!

Post by mjesec »

vodolija_33 wrote:
mjesec wrote::? Hallo Formasi! Imam jedno neobicno pitanje a mozda i ima nekih ovdje koji su to sami dozivjeli. Odrastoh u Bosni, poslije rata odoh u Njemacku i sve se okrenu na glavu. Kao dijete vjerovah vec u Allaha tako su me odgojili roditelji. Ja i dan dans vjerujem ali drugacije. Boli me da taj osjecaj Obozavati Njega i samo Njega nije vise isti. Stid me je reci da su me neki artikli u novinama odveli na pogresan put da se ja uopste usudim da o tome rarmisljam da Kuran nije savrsen. Poceh razmisljati o tome sta ako je Muhammed a.s. stvarno u ona vremena bio samo jednostavno inteligentniji od ostalih i poceo pisati knjigu sa zakonima? Ja znam da ce me mnogi sada osudjivati ali ni meni nije lakse jer ja sam pod tom kozom. Mrzim sebe sto uopste dodjoh na te misli. Pitam da li bi mi bolje bilo da ostadoh u Bosni? Mozda sam pod uticajem OVDJE od suvise Ateista koji me pokusavaju uvjeriti da to sto ja pricam samo zabluda je. Mozda nemam prave prijatelje?! Neznam! Mozda sam u velikom OCAJU jer mi hvali nesto sto mi je nekad srce ispunjavalo. Ja nezelim da izgubim nesto sto je prije bio temelj mog zivota.Eto prijatelji odgovorite ako zelite. Sta Vi mislite?

Ukoliko si se zaista našao u situaciji koju si u naslovnom postu opisao, moram primijetiti da je to rezultat tvoga slabog vjerovanja a nikako rezultat iskušenja u kojima si se našao u "šejtanskom Zapadu". Nije ni Sarajevo, a Boga mi ni Bosna daleko od tog "poročnog Zapada" bez obzira šta neki pričaju. Ima i kod nas svega. Na kraju krajeva bila sam i ja "tamo" pa mi se čini da su ljudi mnogo pristojniji i konzervativniji nego kod nas. Ovdje je tek "otčepilo" pa su ljudi skloni pretjerivanju (i sam vidiš, čitajuči forum :) ).

Elem, da se vratimo temi- kako i sam kažeš, vjerovao si onako kako su te učili otac i majka, ali bojim se da si se zadržao na nekom nižem stepenu vjerskog obrazovanja jer koliko vidim nemaš baš neko jako znanje glede Islama, uopće. To se vidi po tvom tumačenju kako je nastao Qur'an i tvoje tumačenje Muhameda a.s.

Ako zaista želiš sa zadržiš svoju vjeru, mislim da ju prvo moraš dobro upoznati. Kada je upoznaš, mislim da je nećeš htjeti napustiti, nikada.

Lijep pozdrav:)
Mislim da imas pravo. Vjeruj mi da nista drugo i nezelim.
vidiovo

Post by vidiovo »

mjesec wrote:Mislim da imas pravo. Vjeruj mi da nista drugo i nezelim.
naravno da ima pravo, iskljuci mozak i ukljuci ove propovjednike i na pravom si putu :D
Abdurrahman

Post by Abdurrahman »

vidiovo wrote:
naravno da ima pravo, iskljuci mozak i ukljuci ove propovjednike i na pravom si putu :D
Eto ti si "ukljucio" svoj mozak, / tj. iskljucio si ga / pa gdje si sad ?

Ne znas i nemas pojma u sta vjerujes. Poput si stoke/mazge, koja sve vidi i cuje ali nista ne razumije. Pardon, uvrijedio sam stoku, jer oni ipak priznaju i na jedan nacin obozavaju Allaha, a ti ni to.
vidiovo

Post by vidiovo »

Abdurrahman wrote:
Ne znas i nemas pojma u sta vjerujes. Poput si stoke/mazge, koja sve vidi i cuje ali nista ne razumije. Pardon, uvrijedio sam stoku, jer oni ipak priznaju i na jedan nacin obozavaju Allaha, a ti ni to.
naravno da ne obozavam alaha. dapace!
imam pravo na to ili ??? izmedju ostalog jer nisam stoka kao sto ti rece :D
BosniakFromSanjak

Post by BosniakFromSanjak »

vidiovo wrote:
Abdurrahman wrote:
Pusti ga Abdurrahman, nece taj da kapira, sve dok ga jedan pop ne pomiluje :D
mjesec

Post by mjesec »

Abdurrahman wrote:
vidiovo wrote:

Abdurrahman, nadaj se provocirati.
Abdurrahman

Post by Abdurrahman »

vidiovo wrote:
Abdurrahman wrote:
Dapace, derogirao sam sebe kada sam rekao da si poput stoke. Derogirao sam to rijecima ovim:
Pardon, uvrijedio sam stoku,
jer si ti nekoliko puta gori od stoke po pitanju razumjevanja. :)

Hocemo li se jos vrijedjati ili je dosta ?
Abdurrahman

Post by Abdurrahman »

mjesec wrote:
Abdurrahman wrote:
vidiovo wrote: naravno da ima pravo, iskljuci mozak i ukljuci ove propovjednike i na pravom si putu :D

Abdurrahman, nadaj se provocirati.
Neka te Allah nagradi bracko. :)
mjesec

Post by mjesec »

zaboravih da napisem : Ti Abdurrahmane bar znas o cemu pises.
vidiovo

Post by vidiovo »

mjesec wrote:zaboravih da napisem : Ti Abdurrahmane bar znas o cemu pises.
eto jos malo i spasen si :D
livadic

Post by livadic »

dodji ti u livadicev tabor ... :D

... od nas je i sejtan digao ruke ... :oops:

;)

nema ti boljeg rjesenja ... :D ... vjeruj mi na rijec ... :)

;)

:D
nepoznat

Post by nepoznat »

eee mjesecu evo ti jedna fina stranica o islamu na engleskom

http://www.islam-guide.com super je, imaju i slike u objasnjavanju nekih ajeta itd
mjesec

Post by mjesec »

vidiovo wrote:
mjesec wrote:zaboravih da napisem : Ti Abdurrahmane bar znas o cemu pises.
eto jos malo i spasen si :D
Po tebi vidim da ja bas i nisam tako izgubljen. :x
vidiovo

Post by vidiovo »

nepoznat wrote:super je, imaju i slike........
kakve su slike da i ja pogledam :D

ja imo slikovnicu kad sam biJo mali...
vidiovo

Post by vidiovo »

mjesec wrote: Po tebi vidim da ja bas i nisam tako izgubljen.
zato se ja i javio da te sto prije vratim islamu :D
mjesec

Post by mjesec »

vidiovo wrote:
mjesec wrote: Po tebi vidim da ja bas i nisam tako izgubljen.
zato se ja i javio da te sto prije vratim islamu :D
Ti IDIOTE sigurno ne!!! Zbog takvih kao ti vrijedi samo Jednog i Jedinog Allaha OBOZAVATI. :x
wels

Post by wels »

Osnutak porodice,karijera,eventualni uspjesan povratak u Bosnu i slicni ciljevi nek okupiraju tvoja razmisljanja. i bices sretan , a jos sretniji ukoliko budes uspjesno ostvarivao te sebi zadate ciljeve.
vidiovo

Post by vidiovo »

mjesec wrote: Ti IDIOTE sigurno ne!!! Zbog takvih kao ti vrijedi samo Jednog i Jedinog Allaha OBOZAVATI. :x
:D :D :D vidis da mi ide :D :D :D
elviss83

Post by elviss83 »

Losing my religion :D R.E.M jel tako??? :D
Post Reply