Kviz
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#401 Re: Kviz
Od kojeg poslanika je njegov narod trazio da moli Boga da pretvori stijenu u kamilu?
- Motokultivator
#402 Re: Kviz
Znam da je za doba Saliha a.s. Uzviseni od stijene stvorio kamilu, a za obrnuto nesto, ne znamWipeOut wrote:Od kojeg poslanika je njegov narod trazio da moli Boga da pretvori stijenu u kamilu?
"O, narode moj, evo ova Allahova kamila je znamenje za vas, pa je pustite neka pase po Allahovoj zemlji i ne činite joj nikakvo zlo, da vas ne bi zadesila kazna bliska." (Hud, 64.)
Edit, sad procitah jos jednom recenicu tvoju (pitanje) i uvidjeh da nisam dobro procitao, preletio valjda samo
- WipeOut
#403 Re: Kviz
Motokultivator wrote:Znam da je za doba Saliha a.s. Uzviseni od stijene stvorio kamilu, a za obrnuto nesto, ne znamWipeOut wrote:Od kojeg poslanika je njegov narod trazio da moli Boga da pretvori stijenu u kamilu?![]()
"O, narode moj, evo ova Allahova kamila je znamenje za vas, pa je pustite neka pase po Allahovoj zemlji i ne činite joj nikakvo zlo, da vas ne bi zadesila kazna bliska." (Hud, 64.)
Edit, sad procitah jos jednom recenicu tvoju (pitanje) i uvidjeh da nisam dobro procitao, preletio valjda samo
Hajde bitno je da si shvatio pitanje i dao tacan odgovor...
- Motokultivator
#404 Re: Kviz
Ko je bio Waraka Bin Nufel.WipeOut wrote:Motokultivator wrote:Znam da je za doba Saliha a.s. Uzviseni od stijene stvorio kamilu, a za obrnuto nesto, ne znamWipeOut wrote:Od kojeg poslanika je njegov narod trazio da moli Boga da pretvori stijenu u kamilu?![]()
Hajde bitno je da si shvatio pitanje i dao tacan odgovor...
Pitanje je pravo lagano, brzo se nagugla
Onaj ko bude odgovarao, neka nam da nesto fino i zanimljivo u par recenica, da svi nesto naucimo, ha ja
- bijela
#405 Re: Kviz
jedan od rijetkih pravovjernih, hanefija (ne u mezhebskom smislu, nego onaj koji slijedi dinul-hanif, pravu, ibrahimovsku vjeru), u predislamskoj Mekki,
rođak majke vjernika, hazreti Hatidže,
koji je, kada mu se ona obratila u vezi prve objave Poslaniku, potvrdio njegovo poslanstvo,
rekavši da se Uzvišeni Bog obraćao poslanicima i prije njega.
koji je, kada mu se ona obratila u vezi prve objave Poslaniku, potvrdio njegovo poslanstvo,
- Motokultivator
#406 Re: Kviz
bijela wrote:jedan od rijetkih pravovjernih, hanefija (ne u mezhebskom smislu, nego onaj koji slijedi dinul-hanif, pravu, ibrahimovsku vjeru), u predislamskoj Mekki,
Za njega takodje neki hoce da kazu kako je bio ucitelj poslaniku a.s. Tj. da sve ono sto nam je poslanik prenio, da je to ustvari autorsko djelo Varake
- bijela
#407 Re: Kviz
nemaju oni pojma.
pitanje:
koji poslanik je znao tako dobre vazove praviti
, bio je mnogo dobar govornik, da je prozvan imenom "hatibul-enbija" (govornik vjerovjesnika)?
pitanje:
koji poslanik je znao tako dobre vazove praviti
- Motokultivator
#408 Re: Kviz
Cini se da se samo mi ovdje igramobijela wrote:nemaju oni pojma.
pitanje:
koji poslanik je znao tako dobre vazove praviti, bio je mnogo dobar govornik, da je prozvan imenom "hatibul-enbija" (govornik vjerovjesnika)?
Znadem odgovor, ali ga necu dati, jer trenutno nemam novo pitanje.
- wild roses
#409 Re: Kviz
Šu'ajb a.s.
- WipeOut
#410 Re: Kviz
Su'ajb a.s.?bijela wrote:nemaju oni pojma.
pitanje:
koji poslanik je znao tako dobre vazove praviti, bio je mnogo dobar govornik, da je prozvan imenom "hatibul-enbija" (govornik vjerovjesnika)?
- bijela
#412 Re: Kviz
a koji je ebu-l-enbija? otac vjerovjesnika?
- WipeOut
#413 Re: Kviz
Za sekundicu mi izmace 
- WipeOut
- WipeOut
#416 Re: Kviz
Samo ti pitaj i dalje 
- wild roses
#417 Re: Kviz
prije sam odgovorila
samo da postavim ovo pitanje, stalo mi je da se spomenu
Koje su četiri žene najbolje?
samo da postavim ovo pitanje, stalo mi je da se spomenu
Koje su četiri žene najbolje?
- WipeOut
#418 Re: Kviz
Merjem, kćerka Imranova, Asija, faraonova žena, Hadidža r.a., i Fatima, kćerka Allahovog Poslanika s.a.w.s
- wild roses
#419 Re: Kviz
WipeOut wrote:Merjem, kćerka Imranova, Asija, faraonova žena, Hadidža r.a., i Fatima, kćerka Allahovog Poslanika s.a.w.s
- WipeOut
#420 Re: Kviz
Kada smo vec kod zena
,
kako se zvala hrabra sahabijka koju je muz ostavio kada je prihvatila Islam jer je bio idolopoklonik?
Ostavio je i nju i njihovo desetogodisnje dijete ...
kako se zvala hrabra sahabijka koju je muz ostavio kada je prihvatila Islam jer je bio idolopoklonik?
Ostavio je i nju i njihovo desetogodisnje dijete ...
- wild roses
#421 Re: Kviz
Ummu Sulejm r.a.
- wild roses
#422 Re: Kviz
Ko je ovo govorio: ""O Allahu, sve što si mi predodredio od ovosvijetskih dobara, podaj Svojim neprijateljima, a ono što si namjenio za mene od Ahiretskih dobara, podaj Svojim prijateljima; jer Ti si meni dovoljan." 
- WipeOut
#423 Re: Kviz
Samo da potvrdim,doduse s zakasnjenjemwild roses wrote:Ummu Sulejm r.a.
A i da kazem,tacan je i ovaj sto je @lilla odgovorila
- Nele9
#424 Re: Kviz
wild roses wrote:Ko je ovo govorio: ""O Allahu, sve što si mi predodredio od ovosvijetskih dobara, podaj Svojim neprijateljima, a ono što si namjenio za mene od Ahiretskih dobara, podaj Svojim prijateljima; jer Ti si meni dovoljan."
Uh, ovo je bilo duboko. Jel´ovo ona Rabija što je bila nekoliko godina u pustinji i tako dalje...
Jeste načitani svaka vam čast, do sada. Mašallah!
- Motokultivator
#425 Re: Kviz
Meni je ovo nekako najbolje:Nele9 wrote:wild roses wrote:Ko je ovo govorio: ""O Allahu, sve što si mi predodredio od ovosvijetskih dobara, podaj Svojim neprijateljima, a ono što si namjenio za mene od Ahiretskih dobara, podaj Svojim prijateljima; jer Ti si meni dovoljan."
Uh, ovo je bilo duboko. Jel´ovo ona Rabija što je bila nekoliko godina u pustinji i tako dalje...
Jeste načitani svaka vam čast, do sada. Mašallah!
O Allahu, ako Te ja obozavam zbog straha od Dzehennema, spali me u njemu. Ako Te ja obozavam zbog Dzenneta, Ti mi ga onda nedaj. Ali ako Te ja obozavam radi tebe samog, onda mi ne uskrati Tvoju vjecnu Ljepotu.