Kur'anske mudzize

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Smrcak15

#526 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Horcrux wrote:
Smrcak15 wrote:Nema vise interesantnije knjige od ove knjige Kurana na planeti zemlji
Takvo razmisljanje je nas, muslimane, je i dovelo u ovakvu nezavidnu situaciju u svijetu. Nizak nivo prosvijecenosti, siromastvo, ratovi po muslimanskim zemljama, medjusobni sukobi itd itd - sve zato sto je "Kur'an interesantniji od svake knjige" ili sto sam jos cuo negdje "ne treba citati ni jednu knjigu osim Kur'ana". Toliko se volimo hvaliti kako je Islam srednji put, a ne pokazujemo nicim to. Jer bolje je otici na dzumu nego na fakultet. Jer bolje je citati Kur'an, nego enciklopediju. Toliko se volimo hvaliti kako je Islam donio prosperitet u Europu, i dok je Eurpoa bila u mracnom dobu u islamskim zemljama je vladao procvat misli i nauke, a nicim danas pokazujemo da tako moze biti i danas. Ne pokazujemo, jer danas u Islamskom svijetu, nauka i misao je jako nisko na listi prioriteta. Ne citaj nista osim Kur'ana i ne misli nista, jer ima ko da za tebe misli ili postoji neko ko je vec mislio pa cemo po njihovom.
naopako razmisljas, necilja se sa tim da se druge knjige ne citaju, cak sta vise Kuran naredjuje da citas i istrazujes druge knjige i nauke, pod moranjem ti je to po Kur'anu i kako onda mozos tako nesto reci nije mi jasno??

jasno ti je receno ili bolje reci zaprijecenjeno ako nebudes razmisljao o stvaranju nebesa i zemlje, pa cak si primoran po Kuranu da istrazujes od botanike, zoologije, meteorlogije , embriologije svega moras da istrazivas jer ti Kuran to naredjuje. A to sto neko samo cita Kur'an a ostavlje sve drugo po strani radi suprotno Kur'anu
Optimus Prime

#527 Re: Kur'anske mudzize

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:

40 i 7 Godina

kako razumjeti, fino i jkednostavno, isus je vec zivio 33 godine, pa kad dodje u buducnosti jos zivjeti 7 Godina , i bit ce 40 Godina totalno na zemlji dok i on ne umre i dok ga muslimani ne sahrane pored poslanika Muhammeda u medini, cak ima i mjesto rezervisano za Isusa pored poslanika MUhammeda u Medini

a za to da je pocela njegova misija u 30 godini zivota nemam dokaza osim Biblije
Smrle, necu uopste da ulazim u aritmetiku kojom natezes svoje "dokaze".
Htio bih samo da spomenem kako me fascinira tvoja naivnost.

Meni je naravno jasno da je ovaj primjer cista slucajnost, ali ako uzmemo hipoteticki da se radi o namjeri, meni opet nikako ne ide u glavu zasto si ti ubjedjenja da je potrebna nadprirodna inteligencija za konstrukcije ovog tipa.

Pa svaki osnovac moze iskonstruisati ovakav ajet, uoliko u startu zna da je Isus poceo vaziti sa trideset godina a zavrsio sa 33.
Smrcak15

#528 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

40 i 7 Godina

kako razumjeti, fino i jkednostavno, isus je vec zivio 33 godine, pa kad dodje u buducnosti jos zivjeti 7 Godina , i bit ce 40 Godina totalno na zemlji dok i on ne umre i dok ga muslimani ne sahrane pored poslanika Muhammeda u medini, cak ima i mjesto rezervisano za Isusa pored poslanika MUhammeda u Medini

a za to da je pocela njegova misija u 30 godini zivota nemam dokaza osim Biblije

Meni je naravno jasno da je ovaj primjer cista slucajnost, ali ako uzmemo hipoteticki da se radi o namjeri, meni opet nikako ne ide u glavu zasto si ti ubjedjenja da je potrebna nadprirodna inteligencija za konstrukcije ovog tipa.

Pa svaki osnovac moze iskonstruisati ovakav ajet, uoliko u startu zna da je Isus poceo vaziti sa trideset godina a zavrsio sa 33.
ovo znaci slucajnost

Cezar prije nego je napravio kalendar od 365 dana, imao je godinu od 445 dana kako bi je sihronizovao sa pravim i validnim racunanjem vremena, napravio je najduzu godinu u historiji covjecnastva tako sto je dodao svojih 80 dana u tih normalnih Bozanskih programiranih dana 365.

Kako to bas da upravo tako raspodjela ide

Singular 445 rijec dan--->poslije dolazi razgranjavanje( Nespecificna forma za dan 365) + (Specificna forma(Vas dan, njihov dan, taj dan za Dan, 80 puta)

Singular za Dan 445 puta- Godina imala 445 dana
Dodao 80 dana svojih dana kako bi napravio svoju umjetnu najduzu godinu u historiji covjecanstva- 80 puta (njihovi , vasi, ti dani)
Specificna forma 365 puta - 365 dana u godini

znaci samo ove 3 ficre da se brojcano i lingvisticki podudaraju jedno sa drugim, je fascinatno

onda imamo raspodjelu Nespecificne forme

(Vas, NJihov i Taj dan)

Vas dan - 5 puta ---> referira na Taj dan 70 puta---> a Taj Dan referira na Sudnji dan(rijec Qiyama) isto tako 70 puta
Njihov dan - 5 puta ---> referira na Taj dan 70 puta ---> a Taj Dan referira na Sudnji dan(rijec Qiyama) isto tako 70 puta

zar ovo nije malo previse da bude slucajsnot.

Isto tako imamo i plrualnu formu razgranjavanje

3 dualni plural
27 obicni plural---> tropski, sideralni, drakonski i jos jedan mjesec imaju 27,nesto dana
--------------------
30 plural dana--kao sto je 30 dana u lunarnom i solarnom mjesecu

znaci
Andjeli 88 puta
Djavoli 88 puta

Ovaj svijet - 115 puta
Onaj svijet - 115 puta

Covjek 24 puta
Zena 24 puta

Vjerovanje 25 puta
Nevjerovanje 25 puta

Vruce 4 puta
Hladno 4 puta

Ljeto 1 put
Zima 1 put

Prijestolje 20 puta
Kraljevstvo 20 puta

i masa drugih primjera , znaci za Tebe je ovo sve slucajsnot, hajde molim te smao potvrdi i slazi nas sviju u oci :thumbup:

Pa svaki osnovac moze iskonstruisati ovakav ajet, uoliko u startu zna da je Isus poceo vaziti sa trideset godina a zavrsio sa 33
da moze kad uzme papir i olovku u ruke, svako to moze

ali hajde ti onako spomntano bez dodira olovke i papira, bez kompijutera, samo u svojoj glavi dok pricas izbroj koliko si rijeci sastavio, jer moramo te staviti u iste uslove kao muhamemda, nemozes nepismenog muhammeda sporediti sa pismenom djecom i koja jos imaju kompijutere u rukama.
Last edited by Smrcak15 on 10/11/2016 14:59, edited 1 time in total.
r_faruk

#529 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

Ma smrcak izbjegava odgovore i ne cita niti reaguje na postove koji otkrivaju njegovu naivnost. Postavio je "dokaz" izucavanja kurana na oksfordu :-) , fulio kontekst i ne obraca vise paznju ni na sta. Sto se njega tice... Dokazano je da se izucava na oksfordu.... Smrle, ako ima boga, tobom ce vatru da zapali....
r_faruk

#530 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

Godina ne traje 365 dana
Smrcak15

#531 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:Godina ne traje 365 dana
traje 365.242199

a kad mi to pocnes takve fore, donesi odma automatski rijec koja ce korespondirati decimalima .242199

nisam znao da mozemo nabrojati rijeci u decimalima, ovo je nesto novo za mene :-)

Ovo je posljedni trzaj utopljenika koji se hvata za slamku spasa, pa ako treba i za decimale ce se uhvatiti sa nelogicnim pitanjima kako bi kao eto malo nesto osporio a u sustini samo sebe napravio budalom, jer normalno je da se nemoze reci rijeci u decimala, samo se moze okrugle cifre spominjati ,NIKAKVI DECIMALI.
Optimus Prime

#532 Re: Kur'anske mudzize

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

40 i 7 Godina

ovo znaci slucajnost

Cezar prije nego je napravio kalendar od 365 dana, imao je godinu od 445 dana kako bi je sihronizovao sa pravim i validnim racunanjem vremena, napravio je najduzu godinu u historiji covjecnastva tako sto je dodao svojih 80 dana u tih normalnih Bozanskih programiranih dana 365.

Kako to bas da upravo tako raspodjela ide

Singular 445 rijec dan--->poslije dolazi razgranjavanje( Nespecificna forma za dan 365) + (Specificna forma(Vas dan, njihov dan, taj dan za Dan, 80 puta)

Singular za Dan 445 puta- Godina imala 445 dana
Dodao 80 dana svojih dana kako bi napravio svoju umjetnu najduzu godinu u historiji covjecanstva- 80 puta (njihovi , vasi, ti dani)
Specificna forma 365 puta - 365 dana u godini

znaci samo ove 3 ficre da se brojcano i lingvisticki podudaraju jedno sa drugim, je fascinatno

onda imamo raspodjelu Nespecificne forme

(Vas, NJihov i Taj dan)

Vas dan - 5 puta ---> referira na Taj dan 70 puta---> a Taj Dan referira na Sudnji dan(rijec Qiyama) isto tako 70 puta
Njihov dan - 5 puta ---> referira na Taj dan 70 puta ---> a Taj Dan referira na Sudnji dan(rijec Qiyama) isto tako 70 puta

zar ovo nije malo previse da bude slucajsnot.

Isto tako imamo i plrualnu formu razgranjavanje

3 dualni plural
27 obicni plural---> tropski, sideralni, drakonski i jos jedan mjesec imaju 27,nesto dana
--------------------
30 plural dana--kao sto je 30 dana u lunarnom i solarnom mjesecu

znaci
Andjeli 88 puta
Djavoli 88 puta

Ovaj svijet - 115 puta
Onaj svijet - 115 puta

Covjek 24 puta
Zena 24 puta

Vjerovanje 25 puta
Nevjerovanje 25 puta

Vruce 4 puta
Hladno 4 puta

Ljeto 1 put
Zima 1 put

Prijestolje 20 puta
Kraljevstvo 20 puta

i masa drugih primjera , znaci za Tebe je ovo sve slucajsnot, hajde molim te smao potvrdi i slazi nas sviju u oci :thumbup:

Pa svaki osnovac moze iskonstruisati ovakav ajet, uoliko u startu zna da je Isus poceo vaziti sa trideset godina a zavrsio sa 33
da moze kad uzme papir i olovku u ruke, svako to moze

ali hajde ti onako spomntano bez dodira olovke i papira, bez kompijutera, samo u svojoj glavi dok pricas izbroj koliko si rijeci sastavio, jer moramo te staviti u iste uslove kao muhamemda, nemozes nepismenog muhammeda sporediti sa pismenom djecom i koja jos imaju kompijutere u rukama.
Smrle, meni je jasno da je za ljude sa izuzetno niskim IQ-om, poput tebe, ponavljanje odredjenog broja rijeci u tekstovima te sabiranje i oduzimanje predstavljaju slicnu misteriju kao i kvantna mehanika za prosjecno inteligentne, ali vjeruj mi na rijec, postoje i osnovci koji bez problema mogu izvrsiti takve zadatke.

Ljudi su mnogo prije Muhameda gradili piramide, akvadukte, koloseume, nebodere, brodove, vrsili kartografiranje itd. U usporedbi sa tim dostignucima ljudske civilizacije, stvari koje ti navodis su i manje od pickinog dima.

Napisati knjigu u kojej je jednom spomenuto ljeto, a jednom zima. Koja misterija :-)
Smrcak15

#533 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrle, meni je jasno da je za ljude sa izuzetno niskim IQ-om, poput tebe, ponavljanje odredjenog broja rijeci u tekstovima te sabiranje i oduzimanje predstavljaju slicnu misteriju kao i kvantna mehanika za prosjecno inteligentne, ali vjeruj mi na rijec, postoje i osnovci koji bez problema mogu izvrsiti takve zadatke.

Ljudi su mnogo prije Muhameda gradili piramide, akvadukte, koloseume, nebodere, brodove, vrsili kartografiranje itd. U usporedbi sa tim dostignucima ljudske civilizacije, stvari koje ti navodis su i manje od pickinog dima.

Napisati knjigu u kojej je jednom spomenuto ljeto, a jednom zima. Koja misterija :-)
hajmo sad detaljno

Pitanje glasi:

Jeli to gore prezentirano

Slucajnost ili Dizajn?

kako ti to izgleda
Optimus Prime

#534 Re: Kur'anske mudzize

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
Optimus Prime wrote:

hajmo sad detaljno

Pitanje glasi:

Slucajnost ili Dizajn?

kako ti to izgleda
To je potpuno nebitno i to bi ti bilo sasvim jasno kada bi imao IQ veci od 90.

Ne zelim uopste da ulazim u metodologiju brojanja i to je su li brojevi nastimani. Ako je metodologija brojanja tacna onda se ne radi o slucajnosti i tada mozemo implicirati neku namjeru autora za odredjenim skladom u tekstu.

Ali jedino sto je bitno je to da i u tom slucaju za taj sklad nije potrebna nikava nadprirodna inteligencija. Pogotovo ako se uzme u obzir da je kuran pisan 23 godine.
Smrcak15

#535 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:
Optimus Prime wrote:

hajmo sad detaljno

Pitanje glasi:

Slucajnost ili Dizajn?

kako ti to izgleda
To je potpuno nebitno i to bi ti bilo sasvim jasno kada bi imao IQ veci od 90.

Ne zelim uopste da ulazim u metodologiju brojanja i to je su li brojevi nastimani. Ako je metodologija brojanja tacna onda se ne radi o slucajnosti i tada mozemo implicirati neku namjeru autora za odredjenim skladom u tekstu.

Ali jedino sto je bitno je to da i u tom slucaju za taj sklad nije potrebna nikava nadprirodna inteligencija. Pogotovo ako se uzme u obzir da je kuran pisan 23 godine.
itekako je bitno da znam tvoj stav dali furas jeli slucajnost ili je dizajn pa makar od ljudi.

odgovori na pitanje pa cemo dalje, nebudes li odgovarao na pitanja, nemamo onda sta vise pricati.
Optimus Prime

#536 Re: Kur'anske mudzize

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:

itekako je bitno da znam tvoj stav dali furas jeli slucajnost ili je dizajn pa makar od ljudi.

odgovori na pitanje pa cemo dalje, nebudes li odgovarao na pitanja, nemamo onda sta vise pricati.
Pa odgovorio sam ti implicitno. :-)

Da bih imao stav morao bih prvo sam prebrojati sve te rijeci da se uvjerim da je metodologija brojanja korektna.
Licno mislim i da je samo brojanje manipulisano jer sam se uvjerio da islamski apologeti ne prezu od bilo kakvih vrsta marifetluka sa ciljem da "dokazu" pocetnu tezu. Ako je metodologija brojanja tacna, onda se naravno radi o namjeri.
r_faruk

#537 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

Smrcak, ako si zavrsio tehnicki fakultet onda ti je jasno da postoji mnostvo decimalnih brojeva koji su izrazeni slovima..... Za pocetak imas obim jedinicne kruznice, pa imas eulerov broj, pa majke ti jesi li ti ikako u skolu isao?

Jedino sto znas reci je budala, laze ovakav onakav.... I to su ti argumenti... Pa to nije dostojno diskusije....

Jos uvijek nisi objasnio ovo oko oksforda, a sam si postavio link... Izbjegavas odgovore cim se primaknemo iole ozbiljnijoj analizi, preskaces komentare koji ti ne idu u prilog.... I naravno kao i svi radikalni muslimani prvo vrijedjas a onda fizicki napadnes....

Evo, dao sam ti dvije rijeci koje direktno odgovaraju decimalama. Koji ti je sada osgovor.

Pa svaki put smo te ovdje doslovno rastavili na faktore, a ti svoje pa svoje....
fatamorgana

#538 Re: Kur'anske mudzize

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:
fatamorgana wrote:Retroaktivna proročanstva, pa ovo nema ni u Saudijskoj Arabiji! :lol: :sax:
evo da te pitam kad se tako slatko smijes

Ima li smisla sa retroaktivnim prorocanstvima?
Za tebe i tebi slične vrle tumaĆe oRginalnog Islama oĆito ima! :sax:
fatamorgana

#539 Re: Kur'anske mudzize

Post by fatamorgana »

smrle

Nisu uradjena da bi mi prorokovali buducnost sa njima(sto se nije desilo), nego su uradjena da kad se desi nesto da to tek primjetimo u Kuranu poslije tog dogadjaja.

O zemljo IndiJO! :lol: :kiss:
Smrcak15

#540 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

Da bih imao stav morao bih prvo sam prebrojati sve te rijeci da se uvjerim da je metodologija brojanja korektna.
Licno mislim i da je samo brojanje manipulisano jer sam se uvjerio da islamski apologeti ne prezu od bilo kakvih vrsta marifetluka sa ciljem da "dokazu" pocetnu tezu. Ako je metodologija brojanja tacna, onda se naravno radi o namjeri.
Ok, bravo za odgovor, znaci slazemo se da se radi o namjernom dizajnu ako se ispostavi da je brojanje tacno. Eh sad se ja pitam zasto niko nema hrabrosti da me upita ako je tacno to sto tvrdis daj nam dokaze da se i mi uvjerimo da govoris istinu. Ili stvarno mislis da ja i svi ostali koji su brojali smo naopako brojali.
Optimus Prime

#541 Re: Kur'anske mudzize

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
Optimus Prime wrote:
Smrcak15 wrote:

Ok, bravo za odgovor, znaci slazemo se da se radi o namjernom dizajnu ako se ispostavi da je brojanje tacno. Eh sad se ja pitam zasto niko nema hrabrosti da me upita ako je tacno to sto tvrdis daj nam dokaze da se i mi uvjerimo da govoris istinu. Ili stvarno mislis da ja i svi ostali koji su brojali smo naopako brojali.
I sta sad?

Ja mislim da ti nas ustvari zahebajes, jer ja sumnjam da neko ko je u stanju da koristi kompjuter moze biti toliko glup.

Nije moguce da ti jos ne kontas da je potpuno svejedno da li je postojala namjera za simetriju nekih rijeci ili nije. Jer cak i da je "dizajnirano" to nikako ne implicira nadnaravno porijeklo kurana. Svako ko nije kompletni idiot moze u roku od maksimalno godinu dana napisati knjigu od 200 stranica koja sadrzi simetriju odredjenih, prije pisanja knjige prizvoljno izabranih rijeci sa odredjenim koeficijentom simetrije.
Last edited by Optimus Prime on 10/11/2016 22:02, edited 1 time in total.
r_faruk

#542 Re: Kur'anske mudzize

Post by r_faruk »

Smrcak, niko ti nije postavio takvo pitanje zato sto mozes izbrojati sta god pozelis.... Ali ti to ne razumijes jer pratis samo jednu knjigu....
belfy

#543 Re: Kur'anske mudzize

Post by belfy »

Smrcak15 wrote: ...kazes numeroloski trik, pa majka mu stara nemoze na hiljade primjera biti numeroloski trik, jer imamo brojcano programiranje teksta na niskom i na visokom kompliciranom nivou, tako da nema sumnje da se uopste radi o namjernim programiranjima.

Ako mislis da u kuranu postoje prorocanstva, molio bih te da nam predstavis barem jedno koje ce se obistiniti u sljedecih par godina
belfy wrote: kazerm ti nisu uradjena da budu otkrivena, ali zato imamo hadise koji nas usmjeravaju sta ce da se desava u buducnosti kao sto sam ja preko hadisa znao neke stvari da ce se desiti iako mi je tesko bilo svariti dok nisam nekad 2009 ili 2010 vidio to prvi put ono sto je hadis nagovjestio da ce biti.
jebes sudoku, znao sam da je to japanska podvala, ali evo novih viceva dana... nisu uradjena da budu otkrivena, ali...
Smrcak15 wrote: moja greska u pisanju

Nisu uradjena da bi mi prorokovali buducnost sa njima(sto se nije desilo), nego su uradjena da kad se desi nesto da to tek primjetimo u Kuranu poslije tog dogadjaja.
evo jos jedan da bacim na viceve dana sa onom poznatom: "Mujo se vadi od kocke..." :bije:
Smrcak15

#544 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:Smrcak, ako si zavrsio tehnicki fakultet onda ti je jasno da postoji mnostvo decimalnih brojeva koji su izrazeni slovima..... Za pocetak imas obim jedinicne kruznice, pa imas eulerov broj, pa majke ti jesi li ti ikako u skolu isao?

Jedino sto znas reci je budala, laze ovakav onakav.... I to su ti argumenti... Pa to nije dostojno diskusije....

Jos uvijek nisi objasnio ovo oko oksforda, a sam si postavio link... Izbjegavas odgovore cim se primaknemo iole ozbiljnijoj analizi, preskaces komentare koji ti ne idu u prilog.... I naravno kao i svi radikalni muslimani prvo vrijedjas a onda fizicki napadnes....

Evo, dao sam ti dvije rijeci koje direktno odgovaraju decimalama. Koji ti je sada osgovor.

Pa svaki put smo te ovdje doslovno rastavili na faktore, a ti svoje pa svoje....
da je koristio eulerov broj kao nacin programiranja za rijec Dan bi bilo daleko losije i gore nego ovako kako je sad, sad imamo rasporedjenost rijec Dan gdje se pouke mogu izvlaciti bez da se ulazi brojanje te rijeci, znaci ovako kako je sad imamo pouku u obicnom tekstu + brojcano programiranje tih rijeci

a kad bi radio na principu eulerovog broja, za one koje neznaju

To remember the value of e (to 10 places) just remember this saying (count the letters!):

https://www.mathsisfun.com/numbers/e-eulers-number.html
To
express
e
remember
to
memorize
a
sentence
to
simplify
this

Bog je mogao i ovakav nacin programiranja, ali siguran sam da je ovako uradio opet bi ti rekao, a sto nije ovako ili onako...itd itd niko ugodit narodu :-)

Kuran se studira tamo a sta studiraju tacno, to njih pitaj

izgovor je bio da se ne studira na priznatim univerzitetima,i ja sam samo prilozio linkove da mu dokaze da nije upravu
Smrcak15

#545 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote: I sta sad?

Ja mislim da ti nas ustvari zahebajes, jer ja sumnjam da neko ko je u stanju da koristi kompjuter moze biti toliko glup.

Nije moguce da ti jos ne kontas da je potpuno svejedno da li je postojala namjera za simetriju nekih rijeci ili nije. Jer cak i da je "dizajnirano" to nikako ne implicira nadnaravno porijeklo kurana. Svako ko nije kompletni idiot moze u roku od maksimalno godinu dana napisati knjigu od 200 stranica koja sadrzi simetriju odredjenih, prije pisanja knjige prizvoljno izabranih rijeci sa odredjenim koeficijentom simetrije.
I sta sad?
cu sta sad :-) pa zar valjda necemo preci na dokazivanje tvrdnji a ti da kontrolises to? da vidis jel ise sprdam ovdje sa vama ili govorim istinu?

ma ja eto nemam drugog posla osim zahebavanja sa vama ovdje
jer ja sumnjam da neko ko je u stanju da koristi kompjuter moze biti toliko glup.
hajde eto glup sam, nego da predjemo na konkretne stvari

Jer cak i da je "dizajnirano" to nikako ne implicira nadnaravno porijeklo kurana.
polahko ba, doci cemo do toga, nego se ide sistematski ovdje,

znaci ustanovili smo da je dizajn sad jeli od ljudi il iBOga to je sledece pitanje, nemoj zuriti

kad smo ustanovili da je dizajna siguran sam da automaski mislis da je od ljudi a nikako od BOga.

eh sad valjda na meni je da ti pokaze zasto je od Boga a ne od ljudi, jel ito nekako logican slijed ili cemo opet preskakati vazne sekcije diskusije kako bi dosli to pravog odgovora?
Smrcak15

#546 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:Smrcak, niko ti nije postavio takvo pitanje zato sto mozes izbrojati sta god pozelis.... Ali ti to ne razumijes jer pratis samo jednu knjigu....
znaci mozes da kao nepismen covjek recitiras cijelu knjigu svojim pisarima i da izbrojis u glavi tacno koliko ce sta reci , i gdje ces sta reci , i u kojim formama ces to reci?
Smrcak15

#547 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

belfy wrote:
Smrcak15 wrote: ...kazes numeroloski trik, pa majka mu stara nemoze na hiljade primjera biti numeroloski trik, jer imamo brojcano programiranje teksta na niskom i na visokom kompliciranom nivou, tako da nema sumnje da se uopste radi o namjernim programiranjima.

Ako mislis da u kuranu postoje prorocanstva, molio bih te da nam predstavis barem jedno koje ce se obistiniti u sljedecih par godina
belfy wrote: kazerm ti nisu uradjena da budu otkrivena, ali zato imamo hadise koji nas usmjeravaju sta ce da se desava u buducnosti kao sto sam ja preko hadisa znao neke stvari da ce se desiti iako mi je tesko bilo svariti dok nisam nekad 2009 ili 2010 vidio to prvi put ono sto je hadis nagovjestio da ce biti.
jebes sudoku, znao sam da je to japanska podvala, ali evo novih viceva dana... nisu uradjena da budu otkrivena, ali...
Smrcak15 wrote: moja greska u pisanju

evo jos jedan da bacim na viceve dana sa onom poznatom: "Mujo se vadi od kocke..." :bije:
u cemu je problem

poenta ovakvog programiranja buducih dogadjaja je da kad ih vidimo da nam poveca vjerovanje

a kad bi mi nagadjali iz ovih primjera ako se nisu desili, nikad nista nebi pogodil izbog komplexnosti programiranja, bilo bi samo nagadjanje i velika steta za Kuran, jer bi govorili desit ce se to i to te i te godine, dodje ta godina, i nedesi se, pogresno protumaceno i sta bude, narod kaze, ma bjazi ba...ostavite se corava posla.
Smrcak15

#548 Re: Kur'anske mudzize

Post by Smrcak15 »

nastavljamo sa brojcanim cudima Kurana

Sura 19 zove se Marija/Marijam

Pocinje sa slovima K-H-Y-A-S---> brojcana vrijednost tih 5 slova je 195

Prica o Mariji je ispricana u 19 ajeta od 98 totalno koliko ih ima u toj suri<------tih 19 ajeta o Mariji ima 195 rijeci
pocinje od 16 ajeta pa do 34 ajeta----> Marija spomenuta totalno u Kuranu 34 puta, slovo K jedino ima uovoj suri kao inicijalno slovo i nigdje vise, ponavlja se 34 puta.

Image

dokaz da je 195 rijeci u tih 19 ajeta o Mariji u 19stoj suri koja se zove Marija gdje pocinje sa slovima sa brojcanom vrijednosti 195

Waothkur fee alkitabi maryama ithi intabathat min ahliha makanan sharqiyyan
Faittakhathat min doonihim hijaban faarsalna ilayha roohana fatamaththala laha basharan sawiyyan
Qalat innee aAAoothu bialrrahmani minka in kunta taqiyyan
Qala innama ana rasoolu rabbiki liahaba laki ghulaman zakiyyan
Qalat anna yakoonu lee ghulamun walam yamsasnee basharun walam aku baghiyyan
Qala kathaliki qala rabbuki huwa AAalayya hayyinun walinajAAalahu ayatan lilnnasi warahmatan minna wakana amran maqdiyyan
Fahamalathu faintabathat bihi makanan qasiyyan
Faajaaha almakhadu ila jithAAi alnnakhlati qalat ya laytanee mittu qabla hatha wakuntu nasyan mansiyyan
Fanadaha min tahtiha alla tahzanee qad jaAAala rabbuki tahtaki sariyyan
Wahuzzee ilayki bijithAAi alnnakhlati tusaqit AAalayki rutaban janiyyan
Fakulee waishrabee waqarree AAaynan faimma tarayinna mina albashari ahadan faqoolee innee nathartu lilrrahmani sawman falan okallima alyawma insiyyan
Faatat bihi qawmaha tahmiluhu qaloo ya maryamu laqad jiti shayan fariyyan
Ya okhta haroona ma kana abooki imraa sawin wama kanat ommuki baghiyyan
Faasharat ilayhi qaloo kayfa nukallimu man kana fee almahdi sabiyyan
Qala innee AAabdu Allahi ataniya alkitaba wajaAAalanee nabiyyan
WajaAAalanee mubarakan ayna ma kuntu waawsanee bialssalati waalzzakati ma dumtu hayyan
Wabarran biwalidatee walam yajAAalnee jabbaran shaqiyyan
Waalssalamu AAalayya yawma wulidtu wayawma amootu wayawma obAAathu hayyan
Thalika AAeesa ibnu maryama qawla alhaqqi allathee feehi yamtaroona
fatamorgana

#549 Re: Kur'anske mudzize

Post by fatamorgana »

Arzo, reci mu i ti da su ovo budalEŠĆINE! :lol:
Optimus Prime

#550 Re: Kur'anske mudzize

Post by Optimus Prime »

fatamorgana wrote:Arzo, reci mu i ti da su ovo budalEŠĆINE! :lol:
Nema njemu pomoci, on je totalno odljepio.

Ali nije on kriv. Jer ipak trebas imati makar trunku mozga da bi skontao da sa ovom debilnom metodikom iz primjera sure o Mariji, i u Gospodaru prstena mozes pronaci veca prorocanstva od onih iz Nadrealista.
Locked