Pa sto si onda postavio taj tekst. Sta treba da nam dokaze . Ili nas stiti ili ne stiti ?KotromanichII wrote:a pise li u ajetu da stiti od svega, nepise, nisam ni napisao nego sam kopirao tekst, i to se nabraja od cega sve stitiAli onaj prvi post sa onim ajetom nije onda tacan, jer ne stiti od svega, a ti si napisao da stiti ?
Kur'anske mudzize
- probuseni $
#101 Re: Kur'anske mudzize
- KotromanichII
#102 Re: Kur'anske mudzize
Pa sto si onda postavio taj tekst. Sta treba da nam dokaze . Ili nas stiti ili ne stiti ?
pa stiti od vecine stvari, ali te nemoze zastiti od vecih meteora ili asteroidaAko meteor preživi svoj prolazak kroz atmosferu i stigne na površinu nekog nebeskog tijela, tijelo koje nastaje se zove meteorit. Meteor koji padne na Zemlju ili drugo nebesko tijelo može napraviti impaktni krater.
razumijes li ti sta znaci ozonski omotac i van allenov pojas ???????? oni nas stite cijelo vrijeme od suncevih zraka i vjetrova. da nema toga nebi se moglo zivjeti na ovoj planeti. a sad ako neki meteor uleti na zemlju nije dokaz da nebo nema karakteristiku da stiti isto kako sto granata kad padne na kucu probije je, iako te krov stiti od kise, snijega i ostalog, nemozes reci da krv nestiti.
- probuseni $
#103 Re: Kur'anske mudzize
Hoces reci da je ajet samo djelimicno tacan ! OK !KotromanichII wrote:Pa sto si onda postavio taj tekst. Sta treba da nam dokaze . Ili nas stiti ili ne stiti ?pa stiti od vecine stvari, ali te nemoze zastiti od vecih meteora ili asteroidaAko meteor preživi svoj prolazak kroz atmosferu i stigne na površinu nekog nebeskog tijela, tijelo koje nastaje se zove meteorit. Meteor koji padne na Zemlju ili drugo nebesko tijelo može napraviti impaktni krater.
razumijes li ti sta znaci ozonski omotac i van allenov pojas ???????? oni nas stite cijelo vrijeme od suncevih zraka i vjetrova. da nema toga nebi se moglo zivjeti na ovoj planeti. a sad ako neki meteor uleti na zemlju nije dokaz da nebo nema karakteristiku da stiti isto kako sto granata kad padne na kucu probije je, iako te krov stiti od kise, snijega i ostalog, nemozes reci da krv nestiti.
Sta je sa ostalim ajetima. Dali su i oni samo polovicno tacni ?
- KotromanichII
#104 Re: Kur'anske mudzize
ako je tvoj krov od kuce stit, jeli taj izgovor djelimicno tacan ako te tvoj krov stiti od kise, snijega i sunceve zege ???Hoces reci da je ajet samo djelimicno tacan ! OK !
jeli tvoj krv stit ili nije ?????????????????????
ako nije zasto nije, jeli sto te nemoze zastiti od granata i atomskih bombi ??????????? jeli zbog toga onda ?????
sa ovim ajetom se misli na stit od suncevih zraka i vjetra a ne od velikih asteroida i metoeroa, mada dosta malih metora progori u atomsferi iznad zemlje
- probuseni $
#105 Re: Kur'anske mudzize
U ajetu ne stoji tako kako ti objasnjavas. Stoji samo da stiti ? To sto ti dodajes objasnjenja ne vrijedi jer se ajetima nesmije nista ni dodavati ni oduzimati. Dakle , da li stiti ili ne stiti ?KotromanichII wrote:ako je tvoj krov od kuce stit, jeli taj izgovor djelimicno tacan ako te tvoj krov stiti od kise, snijega i sunceve zege ???Hoces reci da je ajet samo djelimicno tacan ! OK !
jeli tvoj krv stit ili nije ?????????????????????
ako nije zasto nije, jeli sto te nemoze zastiti od granata i atomskih bombi ??????????? jeli zbog toga onda ?????
sa ovim ajetom se misli na stit od suncevih zraka i vjetra a ne od velikih asteroida i metoeroa, mada dosta malih metora progori u atomsferi iznad zemlje
- KotromanichII
#106 Re: Kur'anske mudzize
smijesan si na dugo i nasirokoU ajetu ne stoji tako kako ti objasnjavas. Stoji samo da stiti ?
ko dodaje ko oduzima?? niti se dodaje niti oduzima, nego tumaci , dodavanje je kad se ubaci u ajet nesto, a ovo se zove tumacenje ako nisi znaoTo sto ti dodajes objasnjenja ne vrijedi jer se ajetima nesmije nista ni dodavati ni oduzimati. Dakle , da li stiti ili ne stiti ?
- probuseni $
#107 Re: Kur'anske mudzize
Ti si znaci tumac ajeta ? I protumacio si da onaj ajet govori o Vanallenovom zastitnom pjasu. Kako si dosao do tog zakljucka ?KotromanichII wrote:smijesan si na dugo i nasirokoU ajetu ne stoji tako kako ti objasnjavas. Stoji samo da stiti ?pa sta bi trebalo da Allah objasnjava beduinima u 6 stoljecu van allenov pojas ili ozonski omotac , ma daj neblamiraj se, niko nista nebi razumio, poenta ajeta je da ima karakteristiku da stiti od necega, a to su ljudi u buducnosti pronasli a to je ozonski omotac i van allenov pojas naprimjer
ko dodaje ko oduzima?? niti se dodaje niti oduzima, nego tumaci , dodavanje je kad se ubaci u ajet nesto, a ovo se zove tumacenje ako nisi znaoTo sto ti dodajes objasnjenja ne vrijedi jer se ajetima nesmije nista ni dodavati ni oduzimati. Dakle , da li stiti ili ne stiti ?
- KotromanichII
#108 Re: Kur'anske mudzize
pa sta treba sad, da ti crtam kako bi razumio???? zar nisi procitao tekst goreTi si znaci tumac ajeta ? I protumacio si da onaj ajet govori o Vanallenovom zastitnom pjasu. Kako si dosao do tog zakljucka ?
"Kao što smo to i ranije spomenuli, magnetno polje, koje formiraju minerali smješteni duboko u Zemlji, stvara zaštitni oklop oko Zemlje, nazvan ''Van Allenov pojas''. Ovaj oklop nas štiti od izloženosti radijaciji. Da on ne postoji, život na Zemlji bio bi nemoguć. Kosmička zračenja koja dolaze sa zvijezda osim Sunca, ne mogu proći ovaj zaštitni oklop oko Zemlje. Takvi plazmatični oblaci mogu dostići vrijednost 100 milijardi puta veću od atomske bombe bačene na Hirošimu."
ako tebi ovo nije objasnjenje ajeta ili da sa uzeo ozonski omotac kao primjer. onda stvarno nesto debelo nije uredu sa tobom
evo da ti detaljeno objasnim
Sher Ali:
[021:032] And WE have made the heaven a roof, well-protected, yet they turn away from its Signs.
Arabic (from right to left):
21:32 وجعلنا السماء سقفا محفوظا وهم عن اياتها معرضون
سقفا SUKF ova rijec znaci krov
محفوظا ova rijec znaci zasticen
prevod bi bio
21:32. I učinili smo nebo svodom zaštićenim
ili
21:32. I učinili smo nebo krovom zaštićenim
znaci kao krov sto stiti kucu od kise i snijega tako isto nebo stiti nas od suncevih zraka i radijacije, suncanih vjetrova itd
- probuseni $
#109 Re: Kur'anske mudzize
KotromanichII wrote:pa sta treba sad, da ti crtam kako bi razumio???? zar nisi procitao tekst goreTi si znaci tumac ajeta ? I protumacio si da onaj ajet govori o Vanallenovom zastitnom pjasu. Kako si dosao do tog zakljucka ?![]()
"Kao što smo to i ranije spomenuli, magnetno polje, koje formiraju minerali smješteni duboko u Zemlji, stvara zaštitni oklop oko Zemlje, nazvan ''Van Allenov pojas''. Ovaj oklop nas štiti od izloženosti radijaciji. Da on ne postoji, život na Zemlji bio bi nemoguć. Kosmička zračenja koja dolaze sa zvijezda osim Sunca, ne mogu proći ovaj zaštitni oklop oko Zemlje. Takvi plazmatični oblaci mogu dostići vrijednost 100 milijardi puta veću od atomske bombe bačene na Hirošimu."
ako tebi ovo nije objasnjenje ajeta ili da sa uzeo ozonski omotac kao primjer. onda stvarno nesto debelo nije uredu sa tobomonda bi bas bilo Probuseni probusenog mozga
![]()
evo da ti detaljeno objasnim
Sher Ali:
[021:032] And WE have made the heaven a roof, well-protected, yet they turn away from its Signs.
21:32 وجعلنا السماء سقفا محفوظا وهم عن اياتها معرضون
سقفا SUKF ova rijec znaci krov
محفوظا ova rijec znaci zasticen
prevod bi bio
21:32. I učinili smo nebo svodom zaštićenim
ili
21:32. I učinili smo nebo krovom zaštićenim
znaci kao krov sto stiti kucu od kise i snijega tako isto nebo stiti nas od suncevih zraka i radijacije, suncanih vjetrova itd
Sta je sad u pitanju ? SVOD ili KROV ? Tos u dvije vrlo razlicite stvari. Imam osjecaj da sve vise i vise izmusljas.
-
_Dame_
#110 Re: Kur'anske mudzize
Probuseni dolar, provociraš, i bezobrazan si!
-
odiol
#111 Re: Kur'anske mudzize
Nikako mi nije jasno zasto niko nije rekao nista sto bi osporilo ono sto sam naveo na 2. stranici ove teme, a sto se odnosi na matematicke pokazatelje ocuvanosti strukuture Kur'ana? Ako vec ovdje ima skeptika, i ako zele argumentovanu polemiku, zasto preskacu to sto je navedeno?
Jasno je da su mnoga od navedenih "cuda" u najmanju ruku tesko dokaziva, ali koje je opravdanje ignorisati nesto sto je veoma egzaktno, i gdje nema prostora za bilo kakvo manipulativno tumacenje.
Jasno je da su mnoga od navedenih "cuda" u najmanju ruku tesko dokaziva, ali koje je opravdanje ignorisati nesto sto je veoma egzaktno, i gdje nema prostora za bilo kakvo manipulativno tumacenje.
- probuseni $
#112 Re: Kur'anske mudzize
Kotromanic je taj koji je zapoceo ovu duskusiju. Obrati se njemu zato sto nije sposoban odgovoriti na pitanja, a ne meni koji ih postavljam._Dame_ wrote:Probuseni dolar, provociraš, i bezobrazan si!
Znas i sam da nema glupih pitanja, vec ima glupih odgovora....
- KotromanichII
#113 Re: Kur'anske mudzize
nakon sto smo apsolvirali ajet o zasticenom nebu idemo dalje
Big Bang u kuranu
Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?
(21- Al-Anbiya’, 30)
Sirenje univerzuma
Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi ga, uistinu, širimo.
(51-Az-Zariyat, 47)
Univerzum bio dim u pocetku
11. Zatim se usmjerio nebu - a ono je bilo dim... (41 – Fussilat, 11)

A new star forming out of a cloud of gas and dust (nebula), which is one of the remnants of the "smoke" that was the origin of the whole universe. (The Space Atlas, Heather and Henbest, page 50)
Nebo kao ruza

[055:037] When the sky disintegrates, and turns rose colored like paint.
37. Pa kad se rascijepi nebo i bude ružičasto kao balzam,
ili
37. Pa kad se rascijepi nebo i bude ruza crveno kao balzam,
55:37 فاذا انشقت السماء فكانت وردة كالدهان
Notice in this Noble Verse the following two key Words:
Rose (وردة). Ruza
Colored like paint (كالدهان).
Kad bude Smak svijeta nebo ce izgledati ovako, sigurno ce explodirati zvijezda blizu nas i stvoriti jednu ovakvu formu
Zvijezde pulsari u kuranu

86:1. Tako mi neba i Onog koji udara
2. A šta znaš ti šta je Taj koji kuca?
3. Zvijezda prodorna!
86:1 والسماء والطارق
86:2 وماادراك ماالطارق
86:3 النجم الثاقب
الطارق = Knocker= Onaj koji udara/kuca
الثاقب = Piercing =prodorna
النجم = Star = zvijezda
U rječnicima arapskog jezika naći ćemo da لطارق tarik označava onog koji kuca, koji udara, koji kuje, lupa.
النجم Nedžm označava zvijezdu.
الثاقب Sakib označava onog koji buši, prodire, prožiže, koji bljeska, koji zasvijetli.
Allah dž.š. se dakle zaklinje zvijezdom (nedžm), koja proizvodi impulse nalik na udare ili kucanje (tarik), istovremeno odašiljući gigantske bljeskove svjetlosti, radio talasa, gama ili X zraka (sakib)!
Znamo koliko i kako su prodorni gama zraci, X zraci, radio talasi i svjetlost!
Kakva je to zvijezda koja se tako ponaša?
Ovakva svojstva astronomi pripisuju samo neutronskim zvijezdama. Neutronske zvijezde se odlikuju velikom gustoćom i strahovito velikim brzinama rotacije, od jednog obrtaja u nekoliko sekundi do jednog obrtaja u 1,56 milisekundi! Takve zvijezde nazivaju se pulsari! Iz dva magnetna pola pulsara izbija mlaz čestica ispod brzine svjetlosti. Ove čestice proizvode veoma močni mlaz svjetlosti, radio talasa, X ili gama zraka. Taj mlaz sječe nebo kao svjetlo na svjetioniku. Magnetna i rotaciona osa pulsara se ne podudaraju! Svaki put kada ovaj zrak (bilo kao svjetlosni snop, radio talas, gama ili X zrak) pogodi Zemlju čuje se precizan puls radio buke koja liči na kucanje (tarik) ili udaranje močnog nebeskog sata pračenog grmljavinom!
poslusajte kako kuca zviezda pulsar
The Vela Pulsar, brzi pulsar
http://www.jb.man.ac.uk/~pulsar/Educati ... ds/vela.au
malo sporiji pulsar
Ovo je smao nesto malo od nauke u kuranu koliko jos toga ima dosta, i hajde reci te da ovo moze doci od jednog covjeka i 6 stoljeca, nemoguce , jednostavno treba prihvatiti kuran kao boziju knjigu, nema druge
stvarno ti nisi normalan znas li ti sta znaci svod covjce, de svega ti nebrukaj se nauci bosanski pa onda ispitivaj
ovo ti je svod

svod je je zaobljen krov u prostoriji
Big Bang u kuranu
Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?
(21- Al-Anbiya’, 30)
Sirenje univerzuma
(51-Az-Zariyat, 47)

A new star forming out of a cloud of gas and dust (nebula), which is one of the remnants of the "smoke" that was the origin of the whole universe. (The Space Atlas, Heather and Henbest, page 50)
Nebo kao ruza

ili
Rose (وردة). Ruza
Kad bude Smak svijeta nebo ce izgledati ovako, sigurno ce explodirati zvijezda blizu nas i stvoriti jednu ovakvu formu

3. Zvijezda prodorna!
النجم = Star = zvijezda
U rječnicima arapskog jezika naći ćemo da لطارق tarik označava onog koji kuca, koji udara, koji kuje, lupa.
الثاقب Sakib označava onog koji buši, prodire, prožiže, koji bljeska, koji zasvijetli.
Allah dž.š. se dakle zaklinje zvijezdom (nedžm), koja proizvodi impulse nalik na udare ili kucanje (tarik), istovremeno odašiljući gigantske bljeskove svjetlosti, radio talasa, gama ili X zraka (sakib)!
Ovakva svojstva astronomi pripisuju samo neutronskim zvijezdama. Neutronske zvijezde se odlikuju velikom gustoćom i strahovito velikim brzinama rotacije, od jednog obrtaja u nekoliko sekundi do jednog obrtaja u 1,56 milisekundi! Takve zvijezde nazivaju se pulsari! Iz dva magnetna pola pulsara izbija mlaz čestica ispod brzine svjetlosti. Ove čestice proizvode veoma močni mlaz svjetlosti, radio talasa, X ili gama zraka. Taj mlaz sječe nebo kao svjetlo na svjetioniku. Magnetna i rotaciona osa pulsara se ne podudaraju! Svaki put kada ovaj zrak (bilo kao svjetlosni snop, radio talas, gama ili X zrak) pogodi Zemlju čuje se precizan puls radio buke koja liči na kucanje (tarik) ili udaranje močnog nebeskog sata pračenog grmljavinom!
malo sporiji pulsar
Ovo je smao nesto malo od nauke u kuranu koliko jos toga ima dosta, i hajde reci te da ovo moze doci od jednog covjeka i 6 stoljeca, nemoguce , jednostavno treba prihvatiti kuran kao boziju knjigu, nema druge
Sta je sad u pitanju ? SVOD ili KROV ? Tos u dvije vrlo razlicite stvari. Imam osjecaj da sve vise i vise izmusljas.
probuseni $
stvarno ti nisi normalan znas li ti sta znaci svod covjce, de svega ti nebrukaj se nauci bosanski pa onda ispitivaj
ovo ti je svod

svod je je zaobljen krov u prostoriji
Last edited by KotromanichII on 05/10/2010 15:57, edited 3 times in total.
-
_Dame_
#114 Re: Kur'anske mudzize
Vjernik ćeš ovo gore baš shvatiti kao 'krov', jer mu to daje mir, jel. Ne treba mu ništa više. A i ti se ne trudiš da shvatiš.probuseni $ wrote:Kotromanic je taj koji je zapoceo ovu duskusiju. Obrati se njemu zato sto nije sposoban odgovoriti na pitanja, a ne meni koji ih postavljam._Dame_ wrote:Probuseni dolar, provociraš, i bezobrazan si!
Znas i sam da nema glupih pitanja, vec ima glupih odgovora....
- probuseni $
#115 Re: Kur'anske mudzize
Kako Kotromanicu objasnjvas da su pulsari otkriveni, a jos nije bio Smak Svijeta , kako to stoji u Kuranu. Nesto se tu ne slaze ?
- KotromanichII
#116 Re: Kur'anske mudzize
hahahahahaahahKako Kotromanicu objasnjvas da su pulsari otkriveni, a jos nije bio Smak Svijeta , kako to stoji u Kuranu. Nesto se tu ne slaze ?
sta to treba da smak svijeta nastupi pa da pulsari budu otkrveni
- probuseni $
#117 Re: Kur'anske mudzize
Pa u onom tekstu sto si postavio lijepo pise "da ce nebo izgledati ovako" : i ispod slika pulsara ? Sta ti nije jasno ?KotromanichII wrote:hahahahahaahahKako Kotromanicu objasnjvas da su pulsari otkriveni, a jos nije bio Smak Svijeta , kako to stoji u Kuranu. Nesto se tu ne slaze ?oooo grdne rane
, ma genijalan si , dajte mu jeddan aplauz
stvarno me nasmija pravo
sta to treba da smak svijeta nastupi pa da pulsari budu otkrvenihahahha ma genije si , niko mi jos dosad nije ovako smijesna pitanja postvaljao kao ti
samo nastavi
- PRO testant
#118 Re: Kur'anske mudzize
Na tvom jednom skorijem postu ti napisa zašto niko ne odgovori na ovo.odiol wrote:Evo jedan vrlo jednostavan i konkretar dokaz savrsene ocuvanosti Kur'ana:
http://img19.imageshack.us/img19/3021/slide4yw.jpg
http://img340.imageshack.us/img340/9634/slide5g.jpg
http://img341.imageshack.us/img341/6345/slide6r.jpg
http://img707.imageshack.us/img707/4742/slide7l.jpg
http://img101.imageshack.us/img101/9119/slide8v.jpg
I šta je trebalo neko da ti kaže?
Da je ovo neko čudo????
Barataš sa istim startnim informacijama(koliko redova i koliko ... nečega), sa istim rezultatima (krajnja cifra) a samo mijenjaš zbirnike. Koje kako god podijeliš na 2 djela daju isti rezultat.
Malo komplikovanije postavljena jednostavna jednačina, ništa više.
- PRO testant
#119 Re: Kur'anske mudzize
I pored upozorenja i pokazivanja neosnovanosti njegovih tvrdnji i načina interpretacije od strane mnogih, Kontromanich i dalje po svom.
E moj......
E moj......
- KotromanichII
#120 Re: Kur'anske mudzize
nisi me razumio, ovo sto sam napisaoPa u onom tekstu sto si postavio lijepo pise "da ce nebo izgledati ovako" : i ispod slika pulsara ? Sta ti nije jasno ?
"Kad bude Smak svijeta nebo ce izgledati ovako, sigurno ce explodirati zvijezda blizu nas i stvoriti jednu ovakvu formu"
se odnosi na ovo

a ne na pulsare, jesi li me sad razumio ?
Big Bang u kuranu
(21- Al-Anbiya’, 30)
Sirenje univerzuma
(51-Az-Zariyat, 47)
Nebo kao ruza
ili
Rose (وردة). Ruza
3. Zvijezda prodorna!
النجم = Star = zvijezda
malo sporiji pulsar
protestant napisao
ma o cemu ti ba, sta sam to pogrijesio u interpretaciji ????? de me ti prosvijetli molim teI pored upozorenja i pokazivanja neosnovanosti njegovih tvrdnji i načina interpretacije od strane mnogih, Kontromanich i dalje po svom.
E moj......
- probuseni $
#121 Re: Kur'anske mudzize
nisi me razumio, ovo sto sam napisaoKotromanichII wrote:Pa u onom tekstu sto si postavio lijepo pise "da ce nebo izgledati ovako" : i ispod slika pulsara ? Sta ti nije jasno ?
"Kad bude Smak svijeta nebo ce izgledati ovako, sigurno ce explodirati zvijezda blizu nas i stvoriti jednu ovakvu formu"
se odnosi na ovo

a ne na pulsare, jesi li me sad razumio ?
-------------------------------------------------------------
ovo dole pisem ja , probuseni $
Jesam !
Ali i ta sliku sto si stavio je bivsi dogadjaj. Nesto sto se desilo. A opet nije bilo Smaka Svijeta. Kako to ?
- KotromanichII
#122 Re: Kur'anske mudzize
da to je bivsi dogadjaj ali to je dokaz nama kako moze da izgleda u buducnosti to sto se opisiva u kuranu da ce biti smak svijeta, fakticki takvih forma ima sa raznim bojama u univerzumu i cijelo vrijeme se desava negdje, ali vrlo moguce da ce explodirati jedna takva zvijezda ili vise njih u nasoj glaksiji sto ce biti u sklopu sudnjeg dana, jer se spominje da ce biti se nebo rascijepiti , a znamo kad jedna masivna zvijezda explodira iz supernove, nastaje crna rupa, a u kuranu se spominje da ce se nebo rascijepiti kad bude nastupao smak svijeta.Ali i ta sliku sto si stavio je bivsi dogadjaj. Nesto sto se desilo. A opet nije bilo Smaka Svijeta. Kako to ?

Allah kaze
1, Kada se nebo rascijepi (kuran)
pogledaj kako naucnici govori kako bi mogao smak svijeta biti i sporedi sa kuranskim ajeti
kako moze doci do iznenada smak svijeta, sta naucnici kazu o tome, i sporedjenje sa ajetima iz kurana
obratite paznju da kad se desi Gamma ray burst i udari u zemlju , izbije zemlji ozonnski omotac, narod poslije strada postepeno od suncevog zracenja, gdje dolazi do radijacijskog povracanja sto je isto kad pijani ljudi povracaju i zene u tom slucaju pobacivaju bebe zbog radijacije
a pogledaj sta se kaze u kuranu, a Allah najbolje zna , kako ce to biti
Allah kaze u kuranu:
1. O ljudi, Gospodara svoga se bojte! Zaista će potres, kada Smak svijeta nastupi, veliki događaj biti!
2. Na dan kad ga doživite svaka dojilja će ono što doji zaboraviti, a svaka trudnica će svoj trud pobaciti, i ti ćeš vidjeti ljude pijane, a oni neće pijani biti, veće će tako izgledati zato što će Allahova kazna strašna biti.
- probuseni $
#123 Re: Kur'anske mudzize
Kotromanicu II
To sto se opisuje u Kuranu se vec desilo. Supernove su eksplodirale i ekspolodirACE PONOVNO. Zadnja prije nekih 1000g , ako se ne varam,koja se vidjela golim okom sa Zenmlje. Po tome ispada da se Sudnji Dan vec desio, jer Kuran o tome pise u buducnosti, kao o necemu sto dolazi i sto se jos nije desilo. A vidimo da jeste , da se desilo, da ima slika i da ima dokaza.
To sto se opisuje u Kuranu se vec desilo. Supernove su eksplodirale i ekspolodirACE PONOVNO. Zadnja prije nekih 1000g , ako se ne varam,koja se vidjela golim okom sa Zenmlje. Po tome ispada da se Sudnji Dan vec desio, jer Kuran o tome pise u buducnosti, kao o necemu sto dolazi i sto se jos nije desilo. A vidimo da jeste , da se desilo, da ima slika i da ima dokaza.
- KotromanichII
#124 Re: Kur'anske mudzize
ama nije se desio, nego kad dodje do Big crounch, bit ce balaja u univerzumu, zvijezda ce kolapsirati na sve straneZadnja prije nekih 1000g , ako se ne varam,koja se vidjela golim okom sa Zenmlje. Po tome ispada da se Sudnji Dan vec desio, jer Kuran o tome pise u buducnosti, kao o necemu sto dolazi i sto se jos nije desilo. A vidimo da jeste , da se desilo, da ima slika i da ima dokaza.
Allah kaze:
2. i kada zvijezde popadaju,Kuran
desavat ce se supernove, uglavnom bit ce tezak dan za ljudski rod
Allah kaze u kuranu:
25. A na Dan kada se nebo rastvori i samo tanak oblak pojavi i kada se meleki sigurno spuste,
26. toga dana će istinska vlast biti samo u Milostivoga, a biće to mučan dan za nevjernike.
i ovim ajetima vidimo da ce se nebo rastvoriti, izgleda oopet neka crna rupa od supernove,
definicija velikos stiska
Big Crunch
From Wikipedia, the free encyclopedia
In physical cosmology, the Big Crunch is one possible scenario for the ultimate fate of the universe, in which the metric expansion of space eventually reverses and the universe recollapses, ultimately ending as a black hole singularity.
sta Allah kaze o ovomePrema modernoj kosmologiji kosmos je počeo prije 10 do 15 milijardi godina s događajem zvani “Veliki prasak.” Od tada se on širi. Ono što ne znamo jeste da li će se on nastaviti vječno širiti. Ako je gustoća materije u univerzumu dovoljno velika, gravitacione sile će uzrokovati prestanak širenja univerzuma, a zatim proizvasti njegovo urušavanje. Ako se to dogodi, univerzum će skončati u drugom kataklizmičkom događaju, kojeg kosmolozi nazivaju “Veliki grč.”
104. onoga Dana kada smotamo nebesa kao što se smota list papira za pisanje.
ovdje vidimo dvije stvari, ovdje se ocito govori o velikom stisku i pogledajmo sta NASA kaze kakva je geometrija UNIVERZUMA
sa NASIne stranice
http://map.gsfc.nasa.gov/universe/uni_shape.html
UPRAVO O TOME GOVORI NASA, POGLEDAJ TE NARODE AKO OVO NISTE VIDJELI PRIJE
NASA potvrdila naukom WMAP:a da je geomtrija univerzuma kao list papira
NEVJEROVATNO KAKO KURAN OPISUJE"If the density of the universe exactly equals the critical density, then the geometry of the universe is flat like a sheet of paper. Thus, there is a direct link between the geometry of the universe and its fate.
The simplest version of the inflationary theory, an extension of the Big Bang theory, predicts that the density of the universe is very close to the critical density, and that the geometry of the universe is flat, like a sheet of paper. That is the result confirmed by the WMAP science."
Last edited by KotromanichII on 05/10/2010 21:47, edited 1 time in total.
- probuseni $
#125 Re: Kur'anske mudzize
Kotromanicu II
Nemozes ti izmisljati onog cega nema u Kuranu. Tamo fino pise da ce Smak Svijeta biti kad eksplodira zvijezda. Posto je ona vec ekspolodirala a Sudnji dan se nije desio, znaci ta to sto pise u Kuranu nije tacno.
Nemozes ti izmisljati onog cega nema u Kuranu. Tamo fino pise da ce Smak Svijeta biti kad eksplodira zvijezda. Posto je ona vec ekspolodirala a Sudnji dan se nije desio, znaci ta to sto pise u Kuranu nije tacno.