Hvala puno...nadam se da postoji.
Kur´an na bosanskom jeziku
- Socijalista
#1 Kur´an na bosanskom jeziku
Zanima me da li postoji Kur´an samo na bosanskom jeziku sa svim sadrzajima. Inace me ne interesuje arapski jezik nego samo bosanski i hocu Kur´an od A-Z na bosanskom. Ima li neko takvo nesto i gdje bi se to moglo kupiti. Mozda postoji i koja slika tog Kur´ana.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Ako nemas nista protiv arapskog onda lako mozes naci Kur'an s prijevodom na bosanski. znaci arapski i bosanski.Socijalista wrote:Zanima me da li postoji Kur´an samo na bosanskom jeziku sa svim sadrzajima. Inace me ne interesuje arapski jezik nego samo bosanski i hocu Kur´an od A-Z na bosanskom. Ima li neko takvo nesto i gdje bi se to moglo kupiti. Mozda postoji i koja slika tog Kur´ana.
ovo "sa svim sadrzajima" ne znam na sta mislis
- mrtva kokoš
#3 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
sto nam se socijalista zainteresovao za islam u zadnje vrijeme 
- plain vanilla
#4 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
cuo na pdf politika da je sdp bosnjackaSplinter wrote:sto nam se socijalista zainteresovao za islam u zadnje vrijeme
- mrtva kokoš
#5 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
hehehe neka neka meni su najdrazi muslimani, socijalisteplain vanilla wrote:cuo na pdf politika da je sdp bosnjackaSplinter wrote:sto nam se socijalista zainteresovao za islam u zadnje vrijeme![]()
- plain vanilla
#6 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
pa i ja sam "zelena" SDPovka, sta faliSplinter wrote:hehehe neka neka meni su najdrazi muslimani, socijalisteplain vanilla wrote:cuo na pdf politika da je sdp bosnjackaSplinter wrote:sto nam se socijalista zainteresovao za islam u zadnje vrijeme![]()
ako zeli nesto procitati, nauciti
svaki covjek bi trebao procitati sve svete knjige, nece nikome naskoditi
- Socijalista
#7 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Ja sam student moram se za sve interesovati...trenutno proucavam pojam "Islamski-socijalizam". Ali to nema veze sto se tice mojih stavova socijalistickih/socijaldemokratskih. Treba ovim tamno zelenim budalama pokazati da moze svako da bude Musliman nema veze sto smatra Titu vaznijim od AlijeSplinter wrote:sto nam se socijalista zainteresovao za islam u zadnje vrijeme
Ali to nije tema, jasno vam kazem ne zelim nista sto ima veze sa arapskim slovima u Kur´anu kojeg ja trazim (nemam nista protiv arapskog jezika, ali zelim bosanski)
- mrtva kokoš
#8 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
naravski...plain vanilla wrote:pa i ja sam "zelena" SDPovka, sta faliSplinter wrote:hehehe neka neka meni su najdrazi muslimani, socijalisteplain vanilla wrote: cuo na pdf politika da je sdp bosnjacka![]()
![]()
ako zeli nesto procitati, nauciti
svaki covjek bi trebao procitati sve svete knjige, nece nikome naskoditi
mi se ovdje raspricali covjeku nismo dali konkretan odg.
predpostavljam da ima samo ja na takvu verziju nisam nailazio...
socijalista sta fali ovoj verziji arapski+bosanski ??

imas na netu samo bosanski ako treba da potrazim za tebe, lahko ti je isprintati ??
EDIT: a to je u pitanju...
pa ne znam ova verzija da sam isprintas cini mi se najpristupacnija ??
Last edited by mrtva kokoš on 18/11/2010 21:10, edited 1 time in total.
- plain vanilla
#9 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
pa na jednoj stranici arapski, na suprotnoj prijevod na bosanskiSocijalista wrote:Ja sam student moram se za sve interesovati...trenutno proucavam pojam "Islamski-socijalizam". Ali to nema veze sto se tice mojih stavova socijalistickih/socijaldemokratskih. Treba ovim tamno zelenim budalama pokazati da moze svako da bude Musliman nema veze sto smatra Titu vaznijim od AlijeSplinter wrote:sto nam se socijalista zainteresovao za islam u zadnje vrijeme![]()
Ali to nije tema, jasno vam kazem ne zelim nista sto ima veze sa arapskim slovima u Kur´anu kojeg ja trazim (nemam nista protiv arapskog jezika, ali zelim bosanski)![]()
ima li iskljucivo na bosanskom, ne znam
-
Envy
#10 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
...
Last edited by Envy on 12/01/2012 12:39, edited 1 time in total.
- Socijalista
#11 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Svaka cast, znam i ja da ima ali se ne bih sjetio da si mhhhEnvy wrote:Znam da postoji na bosanskom,raspitat cu se pa ti javim,gdje ta osoba ga kupila,bas nedavno i vidjela da postoji!Socijalista wrote:Zanima me da li postoji Kur´an samo na bosanskom jeziku sa svim sadrzajima. Inace me ne interesuje arapski jezik nego samo bosanski i hocu Kur´an od A-Z na bosanskom. Ima li neko takvo nesto i gdje bi se to moglo kupiti. Mozda postoji i koja slika tog Kur´ana.
- Socijalista
#12 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
@splinter
samo bosanski (imam od Korkuta Kur´an- prevod na bosanski)
Hajde trazim samo na bosanskom, pitajte svoju rodbinu nane, didove, dajdze, amidze...hop hop hop

Hajde trazim samo na bosanskom, pitajte svoju rodbinu nane, didove, dajdze, amidze...hop hop hop
- Ahmmed
#13 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Pa, šta onda hoćeš? Imaš prijevod na bosanski i ne zafrkavaj. a ako ti se ne gleda u arapska slova, Hamdo ti je dobar sa reisom, pa nek samo za takve ko ti, izbace jednu ediciju isključivo sa bosanskim prijevodom, bez arapskog originalaSocijalista wrote:@splinter
Hajde trazim samo na bosanskom, pitajte svoju rodbinu nane, didove, dajdze, amidze...hop hop hop![]()
- Socijalista
#14 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Pitacu bas Hamdu, more bit da on to imaAhmmed wrote:Pa, šta onda hoćeš? Imaš prijevod na bosanski i ne zafrkavaj. a ako ti se ne gleda u arapska slova, Hamdo ti je dobar sa reisom, pa nek samo za takve ko ti, izbace jednu ediciju isključivo sa bosanskim prijevodom, bez arapskog originalaSocijalista wrote:@splinter
Hajde trazim samo na bosanskom, pitajte svoju rodbinu nane, didove, dajdze, amidze...hop hop hop![]()
![]()
- IZVANZEMALJAC
#15 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Prjevod postoji samo je teže nači onaj koji ima samo bosanski.Socijalista wrote:Zanima me da li postoji Kur´an samo na bosanskom jeziku sa svim sadrzajima. Inace me ne interesuje arapski jezik nego samo bosanski i hocu Kur´an od A-Z na bosanskom. Ima li neko takvo nesto i gdje bi se to moglo kupiti. Mozda postoji i koja slika tog Kur´ana.
Svaki prjevod je za muslimana samo interpretacija i običajno se samo orginal smatra tačnim.
- Socijalista
#16 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Jest smatra se tacnim zato sto zele okupirati sve muslimane arapskim pismom...Korkut je to vrlo dobro preveo.IZVANZEMALJAC wrote:Prjevod postoji samo je teže nači onaj koji ima samo bosanski.Socijalista wrote:Zanima me da li postoji Kur´an samo na bosanskom jeziku sa svim sadrzajima. Inace me ne interesuje arapski jezik nego samo bosanski i hocu Kur´an od A-Z na bosanskom. Ima li neko takvo nesto i gdje bi se to moglo kupiti. Mozda postoji i koja slika tog Kur´ana.
Svaki prjevod je za muslimana samo interpretacija i običajno se samo orginal smatra tačnim.
- plain vanilla
#17 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
ne idi vise na politiku, skodi tiSocijalista wrote:Jest smatra se tacnim zato sto zele okupirati sve muslimane arapskim pismom...Korkut je to vrlo dobro preveo.IZVANZEMALJAC wrote:Prjevod postoji samo je teže nači onaj koji ima samo bosanski.Socijalista wrote:Zanima me da li postoji Kur´an samo na bosanskom jeziku sa svim sadrzajima. Inace me ne interesuje arapski jezik nego samo bosanski i hocu Kur´an od A-Z na bosanskom. Ima li neko takvo nesto i gdje bi se to moglo kupiti. Mozda postoji i koja slika tog Kur´ana.
- IZVANZEMALJAC
#18 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Nemoguče je nešto 100% prevesti sa jednog jezika na drugi ne da bi izgubio dio značenja u tome je stvar. Niko nikome ne brani da se nauči u svom jeziku ali zna se šta je orginal.Socijalista wrote:Jest smatra se tacnim zato sto zele okupirati sve muslimane arapskim pismom...Korkut je to vrlo dobro preveo.IZVANZEMALJAC wrote:Prjevod postoji samo je teže nači onaj koji ima samo bosanski.Socijalista wrote:Zanima me da li postoji Kur´an samo na bosanskom jeziku sa svim sadrzajima. Inace me ne interesuje arapski jezik nego samo bosanski i hocu Kur´an od A-Z na bosanskom. Ima li neko takvo nesto i gdje bi se to moglo kupiti. Mozda postoji i koja slika tog Kur´ana.
- bijela
#19 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
najbolje da uzmeš sebi prijevod Kur'ana na bosanskom u wordu i da ga tako čitaš, sa ekrana,
bez da isti dodiruješ, osim ukoliko si se prethodno abdestio
- Socijalista
#20 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Misao je prevedena, sta mi vrijedi Kur´an ako ne znam sta pise u njemu.Nemoguče je nešto 100% prevesti sa jednog jezika na drugi ne da bi izgubio dio značenja u tome je stvar. Niko nikome ne brani da se nauči u svom jeziku ali zna se šta je orginal.
- Socijalista
#21 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Ima ovaj online http://gusic.tripod.com/kuran_bos/ gori zemlja, ali ne mogu toliko gledati u ekran. Knjiga je knjigabijela wrote:najbolje da uzmeš sebi prijevod Kur'ana na bosanskom u wordu i da ga tako čitaš, sa ekrana,
- BHF_Manijak
#22 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Zar ti je toliko oduran arapski tekst da ne mozes da se pomiris s tim da ti je na jednoj strani bosanski tekst a na drugij stranici arapski?!

- Drvosjeca iz Dejcica
#23 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Kada naucis Njemacki tek spoznas punu snagu djela jednog Goethe-a, slicno ti je i sa drugim jezicima. Prevod je tek prevod, moze se subjektivno tumaciti.Socijalista wrote:Misao je prevedena, sta mi vrijedi Kur´an ako ne znam sta pise u njemu.Nemoguče je nešto 100% prevesti sa jednog jezika na drugi ne da bi izgubio dio značenja u tome je stvar. Niko nikome ne brani da se nauči u svom jeziku ali zna se šta je orginal.
-
Updated
#24 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Postoji Durakovicev prevod, verzija samo na bosanskom.Manja simpaticna knjiga. Sigurno ima u knjizari kod Begove dzamije.
- Socijalista
#25 Re: Kur´an na bosanskom jeziku
Ovo je istina, ali ne znam arapski. Ko zna jos arapski?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kada naucis Njemacki tek spoznas punu snagu djela jednog Goethe-a, slicno ti je i sa drugim jezicima. Prevod je tek prevod, moze se subjektivno tumaciti.Socijalista wrote:Misao je prevedena, sta mi vrijedi Kur´an ako ne znam sta pise u njemu.Nemoguče je nešto 100% prevesti sa jednog jezika na drugi ne da bi izgubio dio značenja u tome je stvar. Niko nikome ne brani da se nauči u svom jeziku ali zna se šta je orginal.