Kupovina Kurbana
- Sajo---:
#1 Kupovina Kurbana
Forumashi moji, dali mi neko moze reci gdje mogu kupiti kurban a da sigurno nije zarazen brucelozom, jer je vrlo veliki broj sve stoke u BIH zarazen tom bolešću.
I dali ima sanse da znamo kakvi su kurbani koje dobijemo, kako mozemo biti sigurni da nisu zarazeni???
I dali ima sanse da znamo kakvi su kurbani koje dobijemo, kako mozemo biti sigurni da nisu zarazeni???
-
salihh
ja cu, akobogda, uplatiti u medresi u sarajevu. kurbane kolju na jarcedolima, prisutan je veterinar, a svi kurbani imaju one markice. za brucelozu ne znam, ali se nadam da ce stoka biti pregledanaSajo---: wrote:hahahsffovac wrote:u Australiji
hvala na konstruktivnom odgovoru![]()
![]()
![]()
- Sajo---:
hvala drug na odgovoru, ja cu u svakom slucaju još razmislitisalihh wrote:ja cu, akobogda, uplatiti u medresi u sarajevu. kurbane kolju na jarcedolima, prisutan je veterinar, a svi kurbani imaju one markice. za brucelozu ne znam, ali se nadam da ce stoka biti pregledanaSajo---: wrote:hahahsffovac wrote:u Australiji
hvala na konstruktivnom odgovoru![]()
![]()
![]()
-
district-beg
ma platis veterinaru nek pregleda i eto ti kurbana, ha ja...meni je to uplacivanje u medresu nesto...ma nije to to, treba sevape ubirati djeleci kurban...
usput, u Brckom imas dobrih kurbana, 300- 350KM
usput, u Brckom imas dobrih kurbana, 300- 350KM
- Bosanac sa dna kace
fixer wrote:imal u bosni obicaj kao u americi da predsjednik pomiluje curku za vrijeme njihovih praznika dana zahvalnosti?
pomiluje li kod nas npr reis kaku zivotinju?
sto bi to bio kod nas dobar fazon....
mozda ima dje u muslimanskom svijetu.
znam da u nekim zemljama imami javno pred dzematom kolju jedan kurban, ko valjda za sve one koji ne mogu da zakolju.....
-
district-beg
sto, ismijava ih il staBosanac sa dna kace wrote:fixer wrote:imal u bosni obicaj kao u americi da predsjednik pomiluje curku za vrijeme njihovih praznika dana zahvalnosti?
pomiluje li kod nas npr reis kaku zivotinju?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sto bi to bio kod nas dobar fazon....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
mozda ima dje u muslimanskom svijetu.
znam da u nekim zemljama imami javno pred dzematom kolju jedan kurban, ko valjda za sve one koji ne mogu da zakolju.....