HardcoreMX wrote:realno po ovoj logici svi vjernici trebaju imati plate...
Koliku bi trazio platu da vjernicis o dzamijama?
HardcoreMX wrote:realno po ovoj logici svi vjernici trebaju imati plate...
Black swan wrote:kad vjerski službenik ima fiksnu platu kao da ima pravi posao
dođe do otaljavanja posla i pravljenja sranja ( zatvaranje vrata nakon molitve, izbjegavanje kontakta s običnim pukom, stvaranje lažnog elitizma, izbjegavanje posla jer je fiksna plata)
to je vidjeno u hrvatskoj i na zapadu...
kad pop živi od naroda... onda je u narodu i s narodom
a sta ti je to?mali jomu wrote: Koliku bi trazio platu da vjernicis o dzamijama?
Black swan wrote: ne bih nikad mogao biti pop
istina je da sam razmišljao dok me trebe nisu htjele![]()
ali ne volim pametovati ljudima što da rade i kako treba
pogotovo starijima
HardcoreMX wrote:a sta ti je to?mali jomu wrote: Koliku bi trazio platu da vjernicis o dzamijama?
Ne trazi nista sto hodze vec ne uzimaju. I njima je u obavezi da klanjaju i poste, samo sto oni pored toga sto ocekuju da ih Allax nagradi, traze i da ih nagrade ljudi.mali jomu wrote:HardcoreMX wrote:a sta ti je to?mali jomu wrote: Koliku bi trazio platu da vjernicis o dzamijama?
To ti je ono sto ti trazis za vijernicenje.
NIje svako hodza..... koliko god neko hoce da bude.Towelie wrote: Ne trazi nista sto hodze vec ne uzimaju. I njima je u obavezi da klanjaju i poste, samo sto oni pored toga sto ocekuju da ih Allax nagradi, traze i da ih nagrade ljudi.![]()
Connaisseur Karlin wrote: hodze i popovi se ponasaju kao prosjaci, traze ekstra novac u kovertama , umjesto da imaju redovnu mjesecnu platu od svoje relgisjke zajednice, a koja isti novac dobija od drzave ili razlicith fondova![]()
pa nije kradja, jer narod daje doborvoljno, ali jeste prosjacenjemali jomu wrote:Connaisseur Karlin wrote: hodze i popovi se ponasaju kao prosjaci, traze ekstra novac u kovertama , umjesto da imaju redovnu mjesecnu platu od svoje relgisjke zajednice, a koja isti novac dobija od drzave ili razlicith fondova![]()
Bonusi za dobru radju.
Towelie wrote:Ne trazi nista sto hodze vec ne uzimaju. I njima je u obavezi da klanjaju i poste, samo sto oni pored toga sto ocekuju da ih Allax nagradi, traze i da ih nagrade ljudi.mali jomu wrote: To ti je ono sto ti trazis za vijernicenje.
HardcoreMX wrote:Vama dvoma, a opet sa razlicitih predizpozicija, je zajednicka karakteristika da volite pricati u magli, po potrebi izmisljati kvazi nove rijeci, govoriti u razlicitim licima jednine pa i mnozine itd...da bi se moglo objediniti u jednu temu recimo..'Kuda idu lima jomu i to we lie'...
![]()
Ramzess Veliki wrote:Sve go prevarant.
Ne bih im ja dao nista osim crvenu partijsku knjizicu. I lopatu u ruke da zarade hljeb radom a ne prosipanjem izmisljotina.
Ispred Fahdove dzamije stand sa natpisom "Expresno uclanjenje u Partiju bez po muke".mali jomu wrote:Ramzess Veliki wrote:Sve go prevarant.
Ne bih im ja dao nista osim crvenu partijsku knjizicu. I lopatu u ruke da zarade hljeb radom a ne prosipanjem izmisljotina.
Haj jednom naleti sa crvenim knjizicama pred djamiju da pravimo selfi.
Ne, ustvari veoma je jednostavno. Ti i ja nemamo vremena za svaku dzenazu, namaz, itd. ... hodza mora imati. Ti i ja ne bismo imali vremena za djecije islamsko obrazovanje, hodza nema vikenda, vec drzi djeci mektebsku obuku.HardcoreMX wrote:realno po ovoj logici svi vjernici trebaju imati plate...
ti samo o parama, tako ti je to kad ti vjera spadne na lovu..mali jomu wrote: Koliko ces para za radju?
o hodzama i popovima cini mi se da imas rubriku vicevi ili tako nekako..Gojeni H wrote: ....
Tema kuda ide islamska zajednica i tvoja replika je ovakva? U redu, svaka cast.HardcoreMX wrote:o hodzama i popovima cini mi se da imas rubriku vicevi ili tako nekako..Gojeni H wrote: ....
ne na temu, nego replika na tvoj post..Gojeni H wrote: Tema kuda ide islamska zajednica i tvoja replika je ovakva? U redu, svaka cast.
Trazio si profit.... koliko ces para da vjernicis po dzamijama?HardcoreMX wrote:ti samo o parama, tako ti je to kad ti vjera spadne na lovu..mali jomu wrote: Koliko ces para za radju?
....
Ramzess Veliki wrote:Ispred Fahdove dzamije stand sa natpisom "Expresno uclanjenje u Partiju bez po muke".mali jomu wrote:Ramzess Veliki wrote:Sve go prevarant.
Haj jednom naleti sa crvenim knjizicama pred djamiju da pravimo selfi.
Podjela partijskih knjizica i literature:
- Kapital (K. Marx I F. Engels)
- Samoupravljanje u kapitalistickom okruzenju
- Kako preci iz ibadeta u osvijestenog socijalistu
- Manual for communistic beginners
Zatim kulturnozabavni program uz Marseljezu i podjela crvenih marama jetimima.
navedi gdje sam trazio profit...i otkud sad pare?! govoris iz iskustva?mali jomu wrote: Trazio si profit.... koliko ces para da vjernicis po dzamijama?
Govorim..... po potraznji, samo reci koliko i sta.HardcoreMX wrote: navedi gdje sam trazio profit...i otkud sad pare?! govoris iz iskustva?