Krah Darwinizma

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
arte.fakt

#576 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

cutee_nina wrote:Ne vjerujete u evoluciju, a vjerujete da je Bog stvorio Adama/Adema i Evu/Havu iz ničega? I onda je cijelo čovječanstvo nastalo incestom?
Sve biljke i životinje su evolviraju i evolviraće. Je li ljudski rod toliko poseban, pa se to na njega ne odnosi?
sta ti cekas ???
BHF_Manijak

#577 Re: Krah Darwinizma

Post by BHF_Manijak »

arte.fakt wrote:
cutee_nina wrote:Ne vjerujete u evoluciju, a vjerujete da je Bog stvorio Adama/Adema i Evu/Havu iz ničega? I onda je cijelo čovječanstvo nastalo incestom?
Sve biljke i životinje su evolviraju i evolviraće. Je li ljudski rod toliko poseban, pa se to na njega ne odnosi?
sta ti cekas ???
:lol: :lol: :lol:
harač

#578 Re: Krah Darwinizma

Post by harač »

BHF_Manijak wrote:
arte.fakt wrote:
sta ti cekas ???
nestrpljiv čo'ek... htio bi da leti :D
arte.fakt

#579 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

harač wrote:
BHF_Manijak wrote:
arte.fakt wrote: sta ti cekas ???
nestrpljiv čo'ek... htio bi da leti :D
ko ne moze da ceka , tu je uvijek austrian airlines :D
iceman2010

#580 Re: Krah Darwinizma

Post by iceman2010 »

NIN wrote:Velite krah darvinizma? :lol: I, pitam se, zasto darvinizam velikim slovom i jos duplo v? :-) Legende a'la sveCka... :D

Nego, posto vidim da ste se raspjevali evo jedno brzinsko-digresivno pitanjce za znalce:

Po raznoraznim nenaucnim teorijama covjek je kao savrseno bice, dizajnirano od strane dizajnera, jel'. Dobro, nije lose. E sad, posto je to tako onda se pitam zasto se dizajner znatno vise potrudio prilikom dizajniranja riba kojima je u oci ugradio tetrakromatski mehanizam vida (ribe posjeduju cetiri razlicite vrste receptora zaduzenih za detekciju boje) dok se oko ptica pravo zadever'o pa neke vrste imaju vid koji se bazira na sedam razlicitih vrsta fotoreceptornih celija!? Kod primata, gdje bioloski i ljudi spadaju, ono cisto da se ne zaboravi gradivo iz osnovne skole jel' :D , postoje samo tri vrste fotoreceptora (nase dosta jednostavnije oci mogu detektovati samo crvenu, zelenu i plavu boju sto nas cini trikromatima) pa se pitam kako sad to? Kako to da dizajner znatno bolje opremi vrste od one kojoj je dao da vlada ostalim?
Zato sto je onoj kojoj je dao da vlada ostalim dao ono sto je potrebno da bi vladala i bila dominantna. Pogodi sta je to. Ali kako to objasnjava evolucija dragi NiN? Ja cu namjerno da koristim tvoju argumentaciju. Dakle, kako to da evolutivno najnapredniji oblik zivota ima losiji vid od gore pobrojanih? Evolucija unazad?

Ako je evolucija cinjenica, kako to da vasi rodjaci (loza se navodno razdvojila kod nekog davnog pretka) toliko zaostaju za nama? Kako to da u interakciji sa nama ne nauce i ne krenu pravim putem? Hoce li majmuni ikada postati razumni i ravni ljudima? Nece. Zasto? Zato sto je to sve suplja prica. Da naucnici znaju, kako i zasto, sami bi napravili korake u tom pravcu. Recimo da naprave one pse koji lete ili razumne majmune :lol: :lol: :lol: . Fakat mi smijesno vjerovati da od nekog primitivnog oblika zivota (a odkud primitivni oblik zivota?) puki slucaj, splet okolnosti i sl napravi razumno bice, sa svim osjetilima. Kako neko napisa: Kako to nesvjesno bice skonta da mu trebaju oci i samo ih sebi nabavi? Pa kad znate kako to ide, bujrum laboratorija i dokazite. Nije valjda da je puki slucaj i splet okolnosti pametniji od vas najpametnijih na svijetu? Dokazecete mudo marijanovo. Dzaba im izolovani laboratorijski uslovi, dzaba i sva pamet i tehnika koju imaju. Teorija ce ipak ostati samo teorija jer je nedokaziva.
cutee_nina

#581 Re: Krah Darwinizma

Post by cutee_nina »

iceman2010 wrote: Zato sto je to sve suplja prica.
U šta onda da vjerujemo? Da smo nastali odjednom iz ničega?
arte.fakt

#582 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

cutee_nina wrote:
ne ... vec da si kreirana ...
cartman

#583 Re: Krah Darwinizma

Post by cartman »

iceman2010 wrote:
Zato sto je onoj kojoj je dao da vlada ostalim dao ono sto je potrebno da bi vladala i bila dominantna. Pogodi sta je to. Ali kako to objasnjava evolucija dragi NiN? Ja cu namjerno da koristim tvoju argumentaciju. Dakle, kako to da evolutivno najnapredniji oblik zivota ima losiji vid od gore pobrojanih? Evolucija unazad?

Ako je evolucija cinjenica, kako to da vasi rodjaci (loza se navodno razdvojila kod nekog davnog pretka) toliko zaostaju za nama? Kako to da u interakciji sa nama ne nauce i ne krenu pravim putem? Hoce li majmuni ikada postati razumni i ravni ljudima? Nece. Zasto? Zato sto je to sve suplja prica. Da naucnici znaju, kako i zasto, sami bi napravili korake u tom pravcu. Recimo da naprave one pse koji lete ili razumne majmune :lol: :lol: :lol: . Fakat mi smijesno vjerovati da od nekog primitivnog oblika zivota (a odkud primitivni oblik zivota?) puki slucaj, splet okolnosti i sl napravi razumno bice, sa svim osjetilima. Kako neko napisa: Kako to nesvjesno bice skonta da mu trebaju oci i samo ih sebi nabavi? Pa kad znate kako to ide, bujrum laboratorija i dokazite. Nije valjda da je puki slucaj i splet okolnosti pametniji od vas najpametnijih na svijetu? Dokazecete mudo marijanovo. Dzaba im izolovani laboratorijski uslovi, dzaba i sva pamet i tehnika koju imaju. Teorija ce ipak ostati samo teorija jer je nedokaziva.
mozda zato jer evolucija traje MILIONIMA GODINA, ne desava se nista preko noci. cuj neko bice skonta da mu trebaju oci i samo ih sebi nabavi.... vecu glupost u zivotu nisam cuo. okolina diktira stepen evolucije. a sto se tice psa koji leti :run:
cutee_nina

#584 Re: Krah Darwinizma

Post by cutee_nina »

arte.fakt wrote:
cutee_nina wrote:
Pa očito je da su i ljudi evolvirali pored biljaka i životinja. Zašto onda to osporavati?
arte.fakt

#585 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

cutee_nina wrote:
arte.fakt wrote:
cutee_nina wrote:
Pa očito je da su i ljudi evolvirali pored biljaka i životinja. Zašto onda to osporavati?
pa dobro ako je tako ocito sta je bilo prije biljaka i zivotinja ??
cutee_nina

#586 Re: Krah Darwinizma

Post by cutee_nina »

arte.fakt wrote:
cutee_nina wrote:
arte.fakt wrote:
Najlakše je reći, Allah nas je sve stvorio i tačka, nema dalje!
arte.fakt

#587 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

cutee_nina wrote:
arte.fakt wrote:
cutee_nina wrote:
Najlakše je reći, Allah nas je sve stvorio i tačka, nema dalje!
pa eto de mi odgovori sta je bilo prije odakle je doslo to prije ...
cutee_nina

#588 Re: Krah Darwinizma

Post by cutee_nina »

iceman2010 wrote: Teorija ce ipak ostati samo teorija jer je nedokaziva.
Isto kao što je nedokazivo da je Bog stvorio sve! Samo se vrtimo u krug.
cutee_nina

#589 Re: Krah Darwinizma

Post by cutee_nina »

arte.fakt wrote:
Znaš li ti odgovor?
cartman

#590 Re: Krah Darwinizma

Post by cartman »

arte.fakt wrote:

a hajde reci ko je stvorio tog sto stvara? kako je on postao svjestan? ima li i on svog stvoritelja?
arte.fakt

#591 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

cutee_nina wrote:
arte.fakt wrote:
Znaš li ti odgovor?
pa ja tebe pitam jer rece da je sve ocito ...
cutee_nina

#592 Re: Krah Darwinizma

Post by cutee_nina »

arte.fakt wrote:
cutee_nina wrote:
arte.fakt wrote:
Znaš li ti odgovor?
Očito je da ti ne znaš, kao što ni ja ne znam, kao što i niko ne zna. Možemo do sutra raspravljati...
iceman2010

#593 Re: Krah Darwinizma

Post by iceman2010 »

cutee_nina wrote:
Zasto je ocito? Jesi li procitala post forumasa ujke koji sam kopirao prije par stranica? Onaj malo duzi. Procitaj, vidi postavljena pitanja i razmisli. Meni je logicnije vjerovati da je nesto poput zivota nastalo (sada ce se javiti pametnjakovici da mi kazu da teorija evolucije nema nista sa pricom o nastanku zivota) inteligentnom intervencijom, a ne pukim slucajem. Vec sam to napomenu, ali ponovo cu. Ja kada nadjem tri cigle uredno slozene pomislim kako ih je neko slozio, a ne da su ispale iz kamiona i slozile se same. Valjda bi svako pametan to trebao skontati. E sada, zasto je budala ko pomisli da su cigle tu slucajno, ali je jako napredan, naucno potkovan i nadasve pametan onaj koji misli da je covjek plod pukog slucaja i spleta okolnosti? Pogledaj svoje oci. Promisli o tome o kakvom se aparatu radi. Napravio ih puki slucaj? Ma daj!
arte.fakt

#594 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

cutee_nina wrote:
arte.fakt wrote:
cutee_nina wrote: Znaš li ti odgovor?
Očito je da ti ne znaš, kao što ni ja ne znam, kao što i niko ne zna. Možemo do sutra raspravljati...
znaci ne znas ... pa kako je ocito ako ne znas ???
cartman

#595 Re: Krah Darwinizma

Post by cartman »

iceman2010 wrote: Zasto je ocito? Jesi li procitala post forumasa ujke koji sam kopirao prije par stranica? Onaj malo duzi. Procitaj, vidi postavljena pitanja i razmisli. Meni je logicnije vjerovati da je nesto poput zivota nastalo (sada ce se javiti pametnjakovici da mi kazu da teorija evolucije nema nista sa pricom o nastanku zivota) inteligentnom intervencijom, a ne pukim slucajem. Vec sam to napomenu, ali ponovo cu. Ja kada nadjem tri cigle uredno slozene pomislim kako ih je neko slozio, a ne da su ispale iz kamiona i slozile se same. Valjda bi svako pametan to trebao skontati. E sada, zasto je budala ko pomisli da su cigle tu slucajno, ali je jako napredan, naucno potkovan i nadasve pametan onaj koji misli da je covjek plod pukog slucaja i spleta okolnosti? Pogledaj svoje oci. Promisli o tome o kakvom se aparatu radi. Napravio ih puki slucaj? Ma daj!

a sta ako se ispostavi da smo mi ustvari "djeca iz epruvete" neke napredne civilizacije? kako ce te njih tretirat ?
cutee_nina

#596 Re: Krah Darwinizma

Post by cutee_nina »

iceman2010 wrote:
cutee_nina wrote:
Zasto je ocito? Jesi li procitala post forumasa ujke koji sam kopirao prije par stranica? Onaj malo duzi. Procitaj, vidi postavljena pitanja i razmisli. Meni je logicnije vjerovati da je nesto poput zivota nastalo (sada ce se javiti pametnjakovici da mi kazu da teorija evolucije nema nista sa pricom o nastanku zivota) inteligentnom intervencijom, a ne pukim slucajem. Vec sam to napomenu, ali ponovo cu. Ja kada nadjem tri cigle uredno slozene pomislim kako ih je neko slozio, a ne da su ispale iz kamiona i slozile se same. Valjda bi svako pametan to trebao skontati. E sada, zasto je budala ko pomisli da su cigle tu slucajno, ali je jako napredan, naucno potkovan i nadasve pametan onaj koji misli da je covjek plod pukog slucaja i spleta okolnosti? Pogledaj svoje oci. Promisli o tome o kakvom se aparatu radi. Napravio ih puki slucaj? Ma daj!
I šta je na kraju istina? Da život evolvira ili da je samo nastao i nema dalje, ili možda nešto treće? :-D
cutee_nina

#597 Re: Krah Darwinizma

Post by cutee_nina »

arte.fakt wrote:
cutee_nina wrote:
arte.fakt wrote:
Da znamo, ne bi se raspravljali.
arte.fakt

#598 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

cutee_nina wrote:
arte.fakt wrote:
cutee_nina wrote:
Pa kako onda moze biti ocito , ako ne znamo ??? sto se mene tice tu sumnje nema ... glupost je trositi dragocijeno vrijeme na tako nesto .. Dasnji "naucnici" umjesto da se posvete stvaranju boljeg svijeta oni svoj "naucni rad i vijek " provedu u pretpostavkama i teorijama ...
cutee_nina

#599 Re: Krah Darwinizma

Post by cutee_nina »

arte.fakt wrote:
cutee_nina wrote:
arte.fakt wrote:
Pa kako onda moze biti ocito , ako ne znamo ??? sto se mene tice tu sumnje nema ... glupost je trositi dragocijeno vrijeme na tako nesto .. Dasnji "naucnici" umjesto da se posvete stvaranju boljeg svijeta oni svoj "naucni rad i vijek " provedu u pretpostavkama i teorijama ...
U čemu nema sumnje? :D
arte.fakt

#600 Re: Krah Darwinizma

Post by arte.fakt »

cutee_nina wrote:
arte.fakt wrote:
cutee_nina wrote:
U čemu nema sumnje? :D
u nastanak svijeta ...
Last edited by arte.fakt on 01/12/2010 00:00, edited 1 time in total.
Post Reply