Dobro ti znas sta sam ja pitao. Kako neko bice dobi krila i ostalu aparaturu i poleti. Cekam odgovor. Mislim da se ipak radilo o mahanju prednjim udovima, ali eto, ja sam neupucen, pa molim upucene da mi otvore oci.harač wrote:preporučio bih ti da za početak proguglaš malo "archaeopteryx"... ili, kad bolje razmislim, počni od "biologija"iceman2010 wrote:Dobro kada sam neupucen pojasnite mi kako nastade ptica. Bas me zanima koliko sam to fulao.
Krah Darwinizma
-
iceman2010
#401 Re: Krah Darwinizma
- harač
#402 Re: Krah Darwinizma
vidim da će ovo ići teže nego što sam mislio... proguglaj prvo "lamarkizam"... a, nakon toga, "darvinizam"... nadam se da ćeš uvidjeti da tvoje razumijevanje "evolucije" ustvari odgovara ovom prvomiceman2010 wrote:Dobro ti znas sta sam ja pitao. Kako neko bice dobi krila i ostalu aparaturu i poleti. Cekam odgovor. Mislim da se ipak radilo o mahanju prednjim udovima, ali eto, ja sam neupucen, pa molim upucene da mi otvore oci.harač wrote:preporučio bih ti da za početak proguglaš malo "archaeopteryx"... ili, kad bolje razmislim, počni od "biologija"iceman2010 wrote:Dobro kada sam neupucen pojasnite mi kako nastade ptica. Bas me zanima koliko sam to fulao.
-
iceman2010
#403 Re: Krah Darwinizma
Opet te pitam. Tema: Let. Pitanje: Kako i zasto? Je li pretesko?
-
uroborus
#404 Re: Krah Darwinizma
Mislim da je prilično kasno da ti se po pitanju Evolucije bilo što objašnjava!iceman2010 wrote:Dobro ti znas sta sam ja pitao. Kako neko bice dobi krila i ostalu aparaturu i poleti. Cekam odgovor. Mislim da se ipak radilo o mahanju prednjim udovima, ali eto, ja sam neupucen, pa molim upucene da mi otvore oci.harač wrote:preporučio bih ti da za početak proguglaš malo "archaeopteryx"... ili, kad bolje razmislim, počni od "biologija"iceman2010 wrote:Dobro kada sam neupucen pojasnite mi kako nastade ptica. Bas me zanima koliko sam to fulao.
- 2407
#405 Re: Krah Darwinizma
Da nije tako sto je Kain seksualno opcio sa svojom sestrom a ona rodila mutanta s krilima?iceman2010 wrote:
Dobro ti znas sta sam ja pitao. Kako neko bice dobi krila i ostalu aparaturu i poleti. Cekam odgovor. Mislim da se ipak radilo o mahanju prednjim udovima, ali eto, ja sam neupucen, pa molim upucene da mi otvore oci.
- harač
#406 Re: Krah Darwinizma
hahahahahahahahahahahaha... ako mu je to pomoglo da preživi u okolnostima izrazite predacije i da nađe nekog dovoljno ludog da se pari s njim... ko zna2407 wrote:Da nije tako sto je Kain seksualno opcio sa svojom sestrom a ona rodila mutanta s krilima?iceman2010 wrote:
Dobro ti znas sta sam ja pitao. Kako neko bice dobi krila i ostalu aparaturu i poleti. Cekam odgovor. Mislim da se ipak radilo o mahanju prednjim udovima, ali eto, ja sam neupucen, pa molim upucene da mi otvore oci.
-
iceman2010
#407 Re: Krah Darwinizma
Ocekivao sam takav odgovor. Ustvario skoro svi su takvi. Sve u stilu: "Hamo vidi mu glave." A na pitanja nema odgovora. Eto ja ne znam. Pojasni mi da vidim koliko ti znas.uroborus wrote:Mislim da je prilično kasno da ti se po pitanju Evolucije bilo što objašnjava!
-
uroborus
#408 Re: Krah Darwinizma
Baš interesantno? Tvrdiš kako pojma nemaš o Evoluciji, a, evo, cijelo vrijeme si sebi uzeo za pravo da polemišeš na tu temu!?iceman2010 wrote:Ocekivao sam takav odgovor. Ustvario skoro svi su takvi. Sve u stilu: "Hamo vidi mu glave." A na pitanja nema odgovora. Eto ja ne znam. Pojasni mi da vidim koliko ti znas.uroborus wrote:Mislim da je prilično kasno da ti se po pitanju Evolucije bilo što objašnjava!
- arte.fakt
#409 Re: Krah Darwinizma
pa odkad si ti strucnjak za religiju !?uroborus wrote:Baš interesantno? Tvrdiš kako pojma nemaš o Evoluciji, a, evo, cijelo vrijeme si sebi uzeo za pravo da polemišeš na tu temu!?iceman2010 wrote:Ocekivao sam takav odgovor. Ustvario skoro svi su takvi. Sve u stilu: "Hamo vidi mu glave." A na pitanja nema odgovora. Eto ja ne znam. Pojasni mi da vidim koliko ti znas.uroborus wrote:Mislim da je prilično kasno da ti se po pitanju Evolucije bilo što objašnjava!
- Optimus Prime
#410 Re: Krah Darwinizma
arte.fakt wrote:
pa odkad si ti strucnjak za religiju !?
U biti covjek ne mora uopce poznavati religiju da skonta koliko je mit o Nuhu ustvari supalj.
- arte.fakt
#411 Re: Krah Darwinizma
aha a treba biti jako obrazovan da bih razumio TEORIJU evolucije ???Optimus Prime wrote:arte.fakt wrote:
U biti covjek ne mora uopce poznavati religiju da skonta koliko je mit o Nuhu ustvari supalj.
-
uroborus
#412 Re: Krah Darwinizma
Da si proveo četiri mjeseca u 7. Muslimanskoj, kao regrut, što sam ja bio, onda bi ti se samo tvoje pitanje učinilo poprilično deplasirano!arte.fakt wrote:
- arte.fakt
#413 Re: Krah Darwinizma
znaci odatle mrznja hvala ... i ja poslije vojke ne mogu sumu smislit ocimauroborus wrote:Da si proveo četiri mjeseca u 7. Muslimanskoj, kao regrut, što sam ja bio, onda bi ti se samo tvoje pitanje učinilo poprilično deplasirano!arte.fakt wrote:
-
Bušman
#414 Re: Krah Darwinizma
@artefakt: Pa naravno da treba biti jako obrazovan u tom polju. Mislis da bi ti neko dao da upravljas nuklearnom elektranom, a nemas zavrsen tehnicki fakultet sa specijalizacijom? Jer, zbog toga sto neobrazovani (barem kada je biologija u pitanju) ljudi pocnu komentarisati nesto sto ne razumiju desava se da u njihovim glavama krokodili misteriozno dobivaju krila i lete
Zapravo, takvi ljudi nisu neobrazovani, nego jednostavno glupi i ograniceni.
- arte.fakt
#415 Re: Krah Darwinizma
pa vidis isto bih se moglo reci i za ljude koji misle da je religija slijepo vjerovanje da zatupljuje ljude i da su svi vijernici zatucani i nepismeni ...Bušman wrote:@artefakt: Pa naravno da treba biti jako obrazovan u tom polju. Mislis da bi ti neko dao da upravljas nuklearnom elektranom, a nemas zavrsen tehnicki fakultet sa specijalizacijom? Jer, zbog toga sto neobrazovani (barem kada je biologija u pitanju) ljudi pocnu komentarisati nesto sto ne razumiju desava se da u njihovim glavama krokodili misteriozno dobivaju krila i lete![]()
- fatamorgana
#416 Re: Krah Darwinizma
Jeko sad taj Darwin?
-
Bušman
#417 Re: Krah Darwinizma
Vjerovanje u nadpridodne fenomene jeste slijepo vjerovanje. Nema naucnog objasnjenja za nadprirodno niti ce ga ikada biti. Da li zaglupljuje ljude? Nikad, jer isti dio mozga koji daje covjeku mogucnost "vjerovanja u nadprirodno" daje mu i "mastu" i "kreativnost". Problem je kada ljudi okrecu ledja razumu zbog svojih vjerovanja.arte.fakt wrote:pa vidis isto bih se moglo reci i za ljude koji misle da je religija slijepo vjerovanje da zatupljuje ljude i da su svi vijernici zatucani i nepismeni ...Bušman wrote:@artefakt: Pa naravno da treba biti jako obrazovan u tom polju. Mislis da bi ti neko dao da upravljas nuklearnom elektranom, a nemas zavrsen tehnicki fakultet sa specijalizacijom? Jer, zbog toga sto neobrazovani (barem kada je biologija u pitanju) ljudi pocnu komentarisati nesto sto ne razumiju desava se da u njihovim glavama krokodili misteriozno dobivaju krila i lete![]()
@iceman: Linija nastanka "letecih zivotinja" je jako dobro objasnjena i dokumentovana fosilima. Bujrum, potrudi se i pronadji ako te zanima. Ako hoces hint: "Sve je krenulo od skakanja s grane na granu"
-
iceman2010
#418 Re: Krah Darwinizma
2407 wrote:Da nije tako sto je Kain seksualno opcio sa svojom sestrom a ona rodila mutanta s krilima?iceman2010 wrote:
Muskarac ima hromosome XY, na ovom Y hromosomu se pojavljuju mutacije koje svaki muskarac ima i koje su nasljednje.
Medutim svaki muskarac ima drugacije mutacije, sin naslijedi mutaciju od svog oca ali je ona za nijansu drukcija nego ona kod oca.
Ove mutacije se mogu pratiti tako sto sin Muskarac ima slicnu mutaciju kao njegov rodak.
Prateci ove mutacije se moze odrediti koja grupa muskaraca je imala zajednickog pretka i period u kojem je taj predak zivio.
Naucno je dokazano da svi muskarci poticu od jednog praoca. Sta cemo sad?
In human genetics, Y-chromosomal Adam (Y-MRCA) is the theoretical most recent common ancestor (MRCA) from whom all living people are descended patrilineally (tracing back along the paternal lines of their family tree only).
Izvor je doduse wikipedia (nije mi se dalo traziti po netu neki relevantniji izvor), ali kada dodje nin ili neko drugi ko zna malo vise i od vas sveznajucih to ce vam potvrditi.
-
Bušman
#419 Re: Krah Darwinizma
Upravo si se slozio sa evolucijom i to na nivou DNK.iceman2010 wrote:Muskarac ima hromosome XY, na ovom Y hromosomu se pojavljuju mutacije koje svaki muskarac ima i koje su nasljednje.
Medutim svaki muskarac ima drugacije mutacije, sin naslijedi mutaciju od svog oca ali je ona za nijansu drukcija nego ona kod oca.
Ove mutacije se mogu pratiti tako sto sin Muskarac ima slicnu mutaciju kao njegov rodak.
Prateci ove mutacije se moze odrediti koja grupa muskaraca je imala zajednickog pretka i period u kojem je taj predak zivio.
In human genetics, Y-chromosomal Adam (Y-MRCA) is the theoretical most recent common ancestor (MRCA) from whom all living people are descended patrilineally (tracing back along the paternal lines of their family tree only).
Izvor je doduse wikipedia (nije mi se dalo traziti po netu neki relevantniji izvor), ali kada dodje nin ili neko drugi ko zna malo vise i od vas sveznajucih to ce vam potvrditi.
-
uroborus
#420 Re: Krah Darwinizma
Sad si i moj lični psiholog!?arte.fakt wrote:znaci odatle mrznja hvala ... i ja poslije vojke ne mogu sumu smislit ocimauroborus wrote:Da si proveo četiri mjeseca u 7. Muslimanskoj, kao regrut, što sam ja bio, onda bi ti se samo tvoje pitanje učinilo poprilično deplasirano!arte.fakt wrote:
Valjda ti je sada jasno zašto ja tvrdim da je za tebe prekasno...
- arte.fakt
#421 Re: Krah Darwinizma
Sad si i moj lični psiholog!?uroborus wrote:znaci odatle mrznja hvala ... i ja poslije vojke ne mogu sumu smislit ocimaarte.fakt wrote:
Da si proveo četiri mjeseca u 7. Muslimanskoj, kao regrut, što sam ja bio, onda bi ti se samo tvoje pitanje učinilo poprilično deplasirano!
Valjda ti je sada jasno zašto ja tvrdim da je za tebe prekasno...
ma jasta ...
-
uroborus
#422 Re: Krah Darwinizma
Nečemo ništa, jer se svi slažemo oko toga! Ali, problem je u teističkoj interpertaciji nastanka Čovjeka, koja tvrdi da ga je sam Bog načinio od zemlje i vode, i udahnuo mu duh božanski prije nekih pat hiljada i više godine, ako se držimo nastanka prve monoteističke realigije!?iceman2010 wrote:
Ako je tako, volio bi da mi ti objasniš, pošto sam ja prozvan za neupučenog, čija je kreacija onda homo sapiens sapiens, koji je egzistirao daleko prije Abela i Kaina!?
- aurora313
#423 Re: Krah Darwinizma
Iceman, imas pravo. Ne moze neka zivina tek tako da dobije krila i ostalu aparaturu. Tu treba neko da dodje odnekle, zgrabi malo prasine, i dune u nju. Doduse to je za insana ali za pticu, ne znam u sta dune...iceman2010 wrote:Dobro ti znas sta sam ja pitao. Kako neko bice dobi krila i ostalu aparaturu i poleti. ...harač wrote:preporučio bih ti da za početak proguglaš malo "archaeopteryx"... ili, kad bolje razmislim, počni od "biologija"iceman2010 wrote:Dobro kada sam neupucen pojasnite mi kako nastade ptica. Bas me zanima koliko sam to fulao.
-
iceman2010
#424 Re: Krah Darwinizma
Nigdje nisam napisao da vjerujem da je covjek stvoren prije par hiljada godina kako je to neko izracunao prema bibliji. Mi muslimani svakako vjerujemo da je biblija izmjenjena i da nije izvorna bozija rijec, pa ne vidim razlog zasto bih ti odgovarao na tvrdju u koju ne vjerujem? Ili ces me prvo ubijediti da vjerujem u to, pa ces me onda tuci naucnim dokazima? Grebi ga ne kontam.uroborus wrote:Nečemo ništa, jer se svi slažemo oko toga! Ali, problem je u teističkoj interpertaciji nastanka Čovjeka, koja tvrdi da ga je sam Bog načinio od zemlje i vode, i udahnuo mu duh božanski prije nekih pat hiljada i više godine, ako se držimo nastanka prve monoteističke realigije!?iceman2010 wrote:
Ako je tako, volio bi da mi ti objasniš, pošto sam ja prozvan za neupučenog, čija je kreacija onda homo sapiens sapiens, koji je egzistirao daleko prije Abela i Kaina!?
-
iceman2010
#425 Re: Krah Darwinizma
Nije tako. Nego zivotinja pozeli da leti i poleti sama bez ikakvog uticaja neke vise inteligentne sile. Moracu da se vratim na onaj boing sto se sam napravi na smetljistu uticajem vjetra i poleti. Naravno bez pilota. Valjda je ova teorija vjerovatnija.aurora313 wrote: Iceman, imas pravo. Ne moze neka zivina tek tako da dobije krila i ostalu aparaturu. Tu treba neko da dodje odnekle, zgrabi malo prasine, i dune u nju. Doduse to je za insana ali za pticu, ne znam u sta dune...