Neka, masala, na bericet okrenuloShoshana wrote:[quote="Ahmmed
Ama, sve mi na nju miriše![]()
Evo, sele, ide nekako, dura se, Bogu hvala
Kad spomenu Medinu, men' o'ma Beco naumpa'ne
hehehehe...Bećo veseli
Neka, masala, na bericet okrenuloShoshana wrote:[quote="Ahmmed
Ama, sve mi na nju miriše![]()
Evo, sele, ide nekako, dura se, Bogu hvala
ma kakav darvin, ovo je pravi naucniksarlo wrote:Neki naucnik je izracunao da je mogucnost nastajanja zive materija iz nezivog jednaka mogucnosti da uragan prodje kroz otpad i da slucajno pretvori otpatke u dzambo-dzet i da to matematika tretira kao nesto zanemarivo odnosno nemoguce.
I zar nije teorija evolucije oborena? Odnosno dokazano je da postoji evolucija unutar vrsta a nemoguce je da jedna prirodna vrsta evoluira u drugu.
Neandertalac je valjda neki ruski oficir kome je unakazena lobanja u Napoleonovim ratovima, kostur Krapinskog covjeka su ostetile zivotinje pa je malo neobican i sl. Nema medjufaza ni slijepih grana u razvoju vrsta. Od Adema pa dosad insan je 'vakav -jedino je odebljao i ocelavio- i bice isti do kijametskog dana.
Istina je da sam ja, kako vi kazete, neobrazovan i ne samo da nevjerujem u evoluciju nego cak sta-vise ne vjerujem ni u Marxizam i da ce komunizam pobijediti. Vise glup jer sam to bubao sesnaest godina a nije uslo u glavu.
p.s.
Majmuni si mi jako simpaticni, ali zao mi je...
a tek ovajspekulant wrote:ma kakav darvin, ovo je pravi naucniksarlo wrote:Neki naucnik je izracunao da je mogucnost nastajanja zive materija iz nezivog jednaka mogucnosti da uragan prodje kroz otpad i da slucajno pretvori otpatke u dzambo-dzet i da to matematika tretira kao nesto zanemarivo odnosno nemoguce.
I zar nije teorija evolucije oborena? Odnosno dokazano je da postoji evolucija unutar vrsta a nemoguce je da jedna prirodna vrsta evoluira u drugu.
Neandertalac je valjda neki ruski oficir kome je unakazena lobanja u Napoleonovim ratovima, kostur Krapinskog covjeka su ostetile zivotinje pa je malo neobican i sl. Nema medjufaza ni slijepih grana u razvoju vrsta. Od Adema pa dosad insan je 'vakav -jedino je odebljao i ocelavio- i bice isti do kijametskog dana.
Istina je da sam ja, kako vi kazete, neobrazovan i ne samo da nevjerujem u evoluciju nego cak sta-vise ne vjerujem ni u Marxizam i da ce komunizam pobijediti. Vise glup jer sam to bubao sesnaest godina a nije uslo u glavu.
p.s.
Majmuni si mi jako simpaticni, ali zao mi je...![]()
![]()
![]()
![]()
Joj meni, ovo je za ne vjerovati....sarlo wrote:Neki naucnik je izracunao da je mogucnost nastajanja zive materija iz nezivog jednaka mogucnosti da uragan prodje kroz otpad i da slucajno pretvori otpatke u dzambo-dzet i da to matematika tretira kao nesto zanemarivo odnosno nemoguce.
p.s.
ljubilac wrote:Vidim nešto kako napadate ove koji su kontra Darwina.
Vi što ga branite, koliko vas je pročitalo "Postanak vrsta", al iskreno... ?
Jer... knjiga vas pobija u nekim stvarima.
Kao prvo, broj kompletnih fosila koji pripadaju nenadertalcima iznosi preko 200 primjeraka, tako da ti pokušaj ove šale nije uspio. Dalje, dokaz tvojeg nepoznavanja ove materije jeste i činjenica da je krapinski čovjek takođe pripadao neandertalcu.sarlo wrote:Neki naucnik je izracunao da je mogucnost nastajanja zive materija iz nezivog jednaka mogucnosti da uragan prodje kroz otpad i da slucajno pretvori otpatke u dzambo-dzet i da to matematika tretira kao nesto zanemarivo odnosno nemoguce.
p.s.
emra_a wrote:Prvi dio
Nedokaziva teorija
Pripremio: Dr. Adem Zalihić
Fosilni zapisi nikada i nigdje u svijetu nisu dokazali “prijelazne oblike” u nekoj postupnoj evoluciji živih organizama od primitivnih ka naprednijim vrstama.
Na sliku i priliku svoju...nosara wrote:...
bog je definitivno stvorio neke idiote...
Koji majmun.evo.mene wrote:jao jao ...
jao teme i "intelektualca" koji je pisao tekst
najlakše reći bog je sve stvorio i biti glup do kraja života
MRŠ
Ovaj... pokajao se sto je uopste s drveta silazio.Alvarez wrote:Koji majmun.evo.mene wrote:jao jao ...
jao teme i "intelektualca" koji je pisao tekst
najlakše reći bog je sve stvorio i biti glup do kraja života
MRŠ

Naravno da je simplificirano. Na evolucija se ne može uopšte na taj način gledati. Vrlo često se čuje da ljudi kažu: Pa kako ja nisam vidio ni jednog majmuna da je postao čovjek? I onda ti vidiš sa kakvim ignorantima imaš posla. Naime, evolucija se ne odvija preko noći, stotine hiljada godina potrebne su da se neka promjena desi, da se pokaže kao korisna, da se ponavlja, da se održi i da se na kraju ispolji i na izgled. Npr. zubi: prije su ljudi imali 4 ili 5 molara. Danas, ne samo da ti zubi ne niču, nego u 30% ljudi ne niče ni treći molar (umnjak). Za nekoliko stotina godina vjerovatno neće ni nicati...komi wrote:ak se ne varam simplificirano je reći da smo nastali od majmuna
predji na politiku, tamo ih ima jos vise takvihevo.mene wrote:nema smisla raspravljati sa ovima, sam naslov teme mi govori da sa takvima nemam šta pričati...
sami od sebe su niža vrsta a sumnjaju u evoluciju
a ti si ko lafo pročitao Porijeklo vrstaAlvarez wrote:Ma to je to, za ove majmune, procitajte recimo i Kur'an, pa onda pisite!
Liberalism wrote:A sta je to dokazano ako nije dokazana teorija evolucije? Da je covjek nastao 4,500 godina prije nove ere u 9 sati po GMT?