slavkoimamodilera wrote:BHF_Manijak wrote:Kako dokazati postojanje sile,ako je ne vidimo a prisutna je tu i djelule,nebitno koja sad...ne mozes je nikako dokazati a tu je,kad kazem dokazati mislim na to da je fizicki dokazes,njeno postojanje,da postane opipljivo....
Mozes itekako, idi spoji se metalnom zicom bez izolacije u uticnicu i vidjet ces da postoji sila koju ne vidis, prisutna je i djeluje! Vjeruj mi da ces je svakako fizicki dokazati i to vrlo, vrlo opipljivo!
Na neciju srecu, a na neciju zalost, to isto nije nikome poslo za rukom kada je Bog u pitanju...
Jeste,PRISUSTVO se sile osjeti,ali i dalje ne vidim tu silu,dakle nije vidljiva ali je tu,isto tako mogu za Allaha Dragog reci,prisutan je u svakoj pori moga zivota,ne govorim napamet,uvjeravo sam se u to,ne jednom,1000 puta...sto mi je i vise nego dovoljno da ni trunke ne posumnjam u postojonje Uzvisenog!
@Optimus,kazes ne moze se dokazati postojanje necega sto ne postoji,bravo,ali to je ateisticka teza,jer mi vjerujemo da Bog postoji,dakle sa nase strane to nije dokazianje necega sto ne postoji,postoji itekako!!to su dvije razlicite stvari sto vi pricate...u vasim pocima ovo je dokazivanje nepostojeceg a za nas nije,fizickih dokaza nema,ne mogu ti ja sad reci,negdje u Africi,oko Burkine faso,izmedju tog i tog merdijana eh tu ti se Allah nalazi,pa otidji vidi,nije to savana ba,ali Njegovo prisustvo je tu,za mene osjetilno itekako,i ne treba mi fizicki dokaz,apsolutno ne,ma kolio to tebi i ostalim morbidno,konzervativno,zaostalo zvucalo,ali to je tako...ja sam takav,kao i ostali vjernici,u vasim ocima zasotali,ali briga me vjeruj,odavno ne marim za tudjim misljenjima,pa tako ni sta ce mi par ateista reci....jer Bogami vidim okolo sebe da mi vjernici i nismo bas toliko zaostali kao sto se hoce rpedstaviti,nase vjerovanje u postojanje "nicega"(neuzubillah)kako vi tvrdite ne sprecava nas da pratimo ostale u korak,bar u BiH ne,za ostale zemlje sa islamskom vecinom ne znam,ali ovdje ljudi rade,studiraju iako vjeruju!