Kijametski dan

Rasprave o vjerskim temama.
Ma.Le.Na

#26 Re: Kijametski dan

Post by Ma.Le.Na »

ne zajebajem samo dajem svoje misljenje..i isticem nesto sto meni nema smisla - logicki
ako mislis da te ja zajebajem ..cekaj dok dodju jaci :D :lol:
alfa@

#27 Re: Kijametski dan

Post by alfa@ »

Ma.Le.Na wrote:ne zajebajem samo dajem svoje misljenje..i isticem nesto sto meni nema smisla - logicki
Ah, sit sam tih opasnih i plaho kurcevitih po forumima :D .... tesko je koju normalnu prozborit :-)
helpdesk

#28 Re: Kijametski dan

Post by helpdesk »

alfa@ wrote:
Ma.Le.Na wrote:ne zajebajem samo dajem svoje misljenje..i isticem nesto sto meni nema smisla - logicki
Ah, sit sam tih opasnih i plaho kurcevitih po forumima :D .... tesko je koju normalnu prozborit :-)
Ko da gledam da ces do kraja dana kupit ciglu od ovih zajebanih :lol:
pojedinac

#29 Re: Kijametski dan

Post by pojedinac »

Da globalno gledajući, posljednjih godina, intenzitet dešavanja ružnih i zabrinjavajućih događaja raste svjedoci smo svi.

Kroz istoriju su se dešavale raznorazne kataklizme, smjenjivale civilizacije, divljali ratovi itd. noseći sa sobom svoje žrtve sve do skoro potpunog istrebljenja pojedinih naroda, poput indijanaca i abordžina.
Sve se odvijalo u skoro potpunoj “tišini”, tako da oni preko brda nisu znali šta se dešava sa druge strane brda.

Danas zahvljujući medijskom “prozoru” svjedoci smo dešavanja ne samo na drugom kraju planete već i u univerzumu, a da često nismo sigurni da li je to tako i šta su stvarni uzroci tog dešavanja.

Možda samo sve ide po planu!

Ko će ga znati šta je više istina, pošto smo debelo izmanipulisani. Šta znamo mi obični smrtnici osim onog što nas uče i što nam kažu. Valja nam plivati u moru informacija i dezinformacija.
alfa@

#30 Re: Kijametski dan

Post by alfa@ »

pojedinac wrote:Da globalno gledajući, posljednjih godina, intenzitet dešavanja ružnih i zabrinjavajućih događaja raste svjedoci smo svi.

Kroz istoriju su se dešavale raznorazne kataklizme, smjenjivale civilizacije, divljali ratovi itd. noseći sa sobom svoje žrtve sve do skoro potpunog istrebljenja pojedinih naroda, poput indijanaca i abordžina.
Sve se odvijalo u skoro potpunoj “tišini”, tako da oni preko brda nisu znali šta se dešava sa druge strane brda.

Danas zahvljujući medijskom “prozoru” svjedoci smo dešavanja ne samo na drugom kraju planete već i u univerzumu, a da često nismo sigurni da li je to tako i šta su stvarni uzroci tog dešavanja.

Možda samo sve ide po planu!

Ko će ga znati šta je više istina, pošto smo debelo izmanipulisani. Šta znamo mi obični smrtnici osim onog što nas uče i što nam kažu. Valja nam plivati u moru informacija i dezinformacija.

Jeste, slazem se.....ali mi zivimo u dobu gdje se moze vidjeti iza brda.....zivimo u dobu kada je nemoguce da neko ili nesto zbrise pola nekog kontinenta ili njegovih stanovnika a da se to ne cuje i ne zna..i ne razmisli o tome...time nam je valjda i odgovornost veca......mislim da je i po ovozemaljskim i po anamozemaljskim :D zakonima vise odgovoran neko ko danas ima tehniku da izvodeci gluparije probija ozonski omotac i zaljeva planetu kiselim kisama, nego neko ko je nekada u rukama imao malj kao vrh-vrhova tehnickog dostignuca.
Murat Sabanovic

#31 Re: Kijametski dan

Post by Murat Sabanovic »

NIBIRU (planet krizanja)

ovdje je sve objasnjeno :D :D :D
slobodni armirach

#32 Re: Kijametski dan

Post by slobodni armirach »

ne kontam sta to nije uredu sa Planetom, sve je uredu, bilo prije i vecih pizdarija, ali nije bilo medija da nafuraju pucanstvo da se pale na Nibirue, Nostradamuse, klince palce.

Sve je to samo biznis i samoproklamacija pojedinih likova koji su zeljni medijske paznje!

Jos malo, pa ce se na temi ukazat i Al Gor, sa svojim globalnim zagrijavanjem :lol: :lol: :lol:

Prirodnih belaja je bili i bice!
cartman

#33 Re: Kijametski dan

Post by cartman »

slobodni armirach wrote:ne kontam sta to nije uredu sa Planetom, sve je uredu, bilo prije i vecih pizdarija, ali nije bilo medija da nafuraju pucanstvo da se pale na Nibirue, Nostradamuse, klince palce.

Sve je to samo biznis i samoproklamacija pojedinih likova koji su zeljni medijske paznje!

Jos malo, pa ce se na temi ukazat i Al Gor, sa svojim globalnim zagrijavanjem :lol: :lol: :lol:

Sve je uredu s planetom... ali mi se rapidno mjenjamo

@Murate zar vec nebi trebali viditi Nibiru? Vec je 2011-ta godina.
Murat Sabanovic

#34 Re: Kijametski dan

Post by Murat Sabanovic »

cartman wrote:
slobodni armirach wrote:ne kontam sta to nije uredu sa Planetom, sve je uredu, bilo prije i vecih pizdarija, ali nije bilo medija da nafuraju pucanstvo da se pale na Nibirue, Nostradamuse, klince palce.

Sve je uredu s planetom... ali mi se rapidno mjenjamo

@Murate zar vec nebi trebali viditi Nibiru? Vec je 2011-ta godina.
vidi se teleskopima :mrgreen: a mi je osjetimo...poplave ,zemljotresi :D

pojma nemam ... ovo sam postavio s ciljem da jos vise zacnim temu... ljudi,danas vjeruju u svasta...lahko ih izmanipulisati svim i svacim,tako i planetom krizanja .

u svakoj religiji imas vise pravaca i svi misle da je njihov najcistiji.. hajd' mu ga znaj....
alfa@

#35 Re: Kijametski dan

Post by alfa@ »

seka wrote:

Donekle si u pravu.

Tema bi bila dobra. Medjutim, postavljac opovrgava nauku...upleo vjernike ateiste, Izrael... :-)

Krenimo od sebe. Koliko se nas ponasa, vodjen: "Poslije mene potop!"
Znam da je floskula kao i "Planetu smo posudili od nase djece".

Ova druga,istina, 'ko ima imalo savjesti i svijesti.
Za prvu, nadopisite.

Ne poricem nauku, njene principe, metode, fundamente i da ne nabrajam jos kamaru stvari.....ali moras priznati da nauka moze biti upotrijebljena ovako ili onako....mislim, zaista ne bih zelio da me neko pogresno shvati, nemam ja protiv Jevreja nista u nekom religijskom smislu niti zelim da izigravam nekog zatucanog religijskog fanatika.....pa Alfred Nobel, utemeljitelj "Nobelove nagrade", izumitelj je dinamita, a kada je vidio u sta i u koje svrhe se upotrebljava njegov izum, toliko je bio nesretan da je i osnovao i utemeljio taj fond, fond iz kojeg se dodjeljuju nagrade za dostignuca u nauci koja se koriste u plemenite svrhe, a takođe i za dostignuca u knjizevnosti koja zblizavaju narode i narodnosti....a btw, ja kao matematicar mu jedino zamjeram sto ne postoji Nobelova nagrada iz matematike...a fakat ne postoji....postoji Fildzova medalja, ali ona nema veze sa Nobelovim fondom...razlog je jednostavan a zaista malo ljudi je culo za to...naime, Nobelu je kao mladom naucniku djevojku koju je puno volio preoteo neki njegov savremenik, neki matematicar (e jebi ga Nobele kad ti je trebu potkacio matematicar :D )...i ovaj je toliko bio pogođen tiime da nije matematicka dostignuca uvrstio pod okrilje svog fonda.....helem nejse, nesto drugo sam zelio reci.....svi mi dobro znamo da bi najbolje bilo odvojiti vjeru od politike, ovo od onoga i sl...ali svjedoci smo da je to nemoguce...Americki predsjednici se zaklinju nad Biblijom, svugdje je smiksano sve sto ne treba, taj "politicko-religijski frape" je neminovnost pred kojom ne mozemo zmiriti i zanemariti ga...ja bih najradije da u ovoj temi ne mijesam vjeru, nauku, religiju itd.....ali to je nemoguce....nisam ja kriv sto se rjesenje mora i treba traziti u tom "Bermudskom trouglu" ... ja ga nisam ni postavio a nisam mu ni podebljavao stranice...ali me kao i druge tezina njegove povrsine sve vise pritisce.
exliberal

#36 Re: Kijametski dan

Post by exliberal »

snaga vjere lezi u neznanju......e moj alfa svasta ti napisa....
alfa@

#37 Re: Kijametski dan

Post by alfa@ »

exliberal wrote:snaga vjere lezi u neznanju......e moj alfa svasta ti napisa....

Vjere u sta????!!!!!!!....u Boga, u nauku, u zdrav razum, u logiku.......halooooooooo!!!!!!!!! ...... mislim znam ja na sta mislis, ali zapitaj se koliko sljepoce je utkano u tih tvojih 4-5 rijeci ..... mozda ja svasta i pisem.....ali tebi zelim puno zdravlja (od Boga ili od nauke) :D ...od koga ti je lakse iskat :-) .... a za ostalo mislim da je kasno.... i po Bozijim i po naucnim mjerilima :D .... ili po "mix-u" svega toga :wink:
alfa@

#38 Re: Kijametski dan

Post by alfa@ »

sanabe wrote:
Ovo nisam namjerno stavio pod Religiju, cisto iz razloga jer me interesuju i i misljenja drugih i drugacijih.....
..........................................
Helem, bio neko ateista ili vjernik,nebitno, ali sve ovo sto se po planeti desava moze se slobodno nazvati uvertirom u dzehenem,
dalje i ne citah :roll:
Haj da uzmemo da sam to dzehenem stavio pod navodnike ...... pa eto da te onda zamolim da mi ucinis uslugu i procitas taj post, nije tesko odvojiti par minuta, slagala se ti sa ostatkom posta iza onoga sto si procitala ili ne slagala ..... barem je red nesto sagledati u globalu .... nije ovo inkvizicijsko doba pa da se ponasas ko kakav "Vatikanski inkvizicijski efendija" koji vidi neku fleku na novorođenčetu i odmah ustvrdi da je sejtan i da mu je mater vjestica...pa sve na lomacu :D ...haj ne zajebaji ....nije ti valjda vrijeme toliko skupo da ne mozes procitati ni pisljivi post .... ipak iz tebe izbija neka zrelina ....haj, nemoj me iznenadit ponovnom muudroscu :-)
alfa@

#39 Re: Kijametski dan

Post by alfa@ »

sanabe wrote:de ba ne provaljuj se :roll:
Jesu ovo argumenti ili preko puta imam dojence koje se gađa frazama ko vehabija ajetima koje ni sam ne razumije......ili si nagodna za svađu :-)
alfa@

#40 Re: Kijametski dan

Post by alfa@ »

Iznenadi me fakat :D ..... cccccccc .... odoh se malo provozatpo gradu pa cu kuci opet .... mozda sazrijem u međuvremenu za ovako mudre sagovornike :)
Not My Idea

#41 Re: Kijametski dan

Post by Not My Idea »

Tema je krajnje ozbiljna i kao takva i shvacena ozbiljno :D
Iz tvog uvodnog posta cu samo prokomentarisat dio o unistavanju prirode:
Ako se ljudi jedni prema drugima ponasaju kao zivotinje sto ocekujes da se bolje ponasaju prema jednom drvetu, tj. prirodi? Nazalost.
To je tako, ne pravi od tuge nauku.
alfa@

#42 Re: Kijametski dan

Post by alfa@ »

Not My Idea wrote:Tema je krajnje ozbiljna i kao takva i shvacena ozbiljno :D
Ako se ljudi jedni prema drugima ponasaju kao zivotinje sto ocekujes da se bolje ponasaju prema jednom drvetu, tj. prirodi? Nazalost.
Zaista cijenim ovako precizne komentare, mislim komenrate koji se konkretno odnose na nesto, komentari koji ne idu u smijeru "mudologije razvodnjavanja"....i u principu se zaista slazem sa ovim sto si napisala....ali ipak moras priznati da ja rezonujem tako kako rezonujem tek posto je prvo od nauke napravljena tuga......nauka je starija od tuge.....da bi napravili od tuge nauku prvo smo morali napraviti obrnut proces....neko ce to nazvati "zakon iskljucenja treceg", neko ovako ili onako...ali to je sve tu negdje.
alfa@

#43 Re: Kijametski dan

Post by alfa@ »

Not My Idea wrote:Tema je krajnje ozbiljna i kao takva i shvacena ozbiljno :D
A osim toga, zar ljudima danas nije sve prece i vaznije nego odnosi među samim njima?.....pa okruzeni smo zemljama gdje je zarrađen sistem da se udomi svako pašče na ulici, ali svaki beskućnik može crknuti jer nije "utkan" u proračun....moguće i da su zivotinje vrednije od ljudi, mozda je i to drvo vrjednije od ljudi....mozda.....jos ako nauka kaze da je tako.....sta drugo onda nego da salutiram toj filozofiji.
Not My Idea

#44 Re: Kijametski dan

Post by Not My Idea »

alfa@ wrote:nauka je starija od tuge....
:?:
alfa@

#45 Re: Kijametski dan

Post by alfa@ »

Not My Idea wrote:
alfa@ wrote:nauka je starija od tuge....
:?:

A joooj...pa nemoj sada.....pa nauka je operisana od emocija i sa toga stanovista smatram da je starija od svega pa i od tuge.....bila je ta nauka na prizemnom nivou pa se uzdizala....bilo je i za ocekivati da procenat bjelosvjetske tuge kroz istoriju bude obrnuto proporcionalan razvoju i napretku nauke, ne zato sto to nauka tako zeli nego zato sto bi to trebala biti normalna posljedica.....u svakom slucaju sa predznakom +....ali ocito nije tako...ma jebi ga....odoh se vozat...na protekt gumama :D ...naucno ispitanim :-)
cat lover

#46 Re: Kijametski dan

Post by cat lover »

povremeno navratim, kad će :?
Not My Idea

#47 Re: Kijametski dan

Post by Not My Idea »

Mislim da znam ovog @alfa, prepoznala sam ga u jednom momku al 100% odgovara :lol:
TheMule

#48 Re: Kijametski dan

Post by TheMule »

alfa@ wrote:Ovo nisam namjerno stavio pod Religiju, cisto iz razloga jer me interesuju i i misljenja drugih i drugacijih.....
..........................................
Helem, bio neko ateista ili vjernik,nebitno, ali sve ovo sto se po planeti desava moze se slobodno nazvati uvertirom u dzehenem,dakle bez obzira da li je fakturisanje onoga sto smo radili planeti ili jedni drugima, djelo prirode vođeno "Božijim džojstikom" ili "nekontrolisanom igrom sudbine".
Ovo u Japanu je kazu uzrokovao procjep na dnu koji je bio dug oko 280 km i sirok oko 80km.....i to je recimo neki polupakao koji se desio na tom dijelu.
Eh, ako je recimo na planeti cca.25% kopna i cca.75% vodene povrsine, kakve veze ima da li si ateista ili vjernik (mislim u onom uskom smislu-vjerujes li u Boga ili ne), ako si svjestan realne mogucnosti da jedna takva "cik-cak linija" koja ce ovaj put "zagrliti" kompletnu planetu Zemlju, moze napraviti "jedan veliki Japan" od svega sto bitise na Zemlji.......pozivati se na nauku u ovom slucaju je glupost, prvo jer lazu i fulaju, da li slucajno, da li namjerno jer im je "priljepak" globalne svjetske politike na leđima ..... mislim trenutno ne postoji "naucni rukohvat" za koji se mozemo uhvatiti i biti sigurni da ce nas ovo ili ono zaobici, da ce biti ovako ili onako....nauka na svim poljima pleše kako saka svjetskih mocnika (predvođenih velikim gazdom sa obala SatelAraba i Nila -koji se drugacije zove Izrael) zeli.
Sa druge strane, planeti smo zatjerali sa svih strana, opoganili rijeke, isjekli sume (sume Amazona koje se nazivaju plucima covjecanstva disu samo jednim plucnim krilom), isprobijali smo Boga ti pitaj u kojoj razmjeri razne omotace oko planete itd....i sada se stampa racun, ocigledno....da li ce u potpisu izdavaca racuna pisati Bog, priroda, v.d. ovog ili onog, vise je nebitno, ali znamo na koga ce racun biti naslovljen......pitanje je da li vise uopste ima spasa planeti koja je ocito krenula "magistralom za nigdje" (neki ce reci ka smaku svijeta, neki ce se izraziti drugacije, ali u krajnjem je nebitno).....e moze li se nesto uraditi ili ne, to je sada drugo pitanje....vrijedi li se pokusati ozbiljnije cupati ili neka ide kako je i krenulo......mislim da ce se i svaki vjernik sloziti da je mozda moguce ponasanjem prema planeti i svom bliznjem termin Sudnjeg dana u "rokovniku" Svevisnjeg moguce svesti pod datum koji moze biti klizni....a tu negdje dolazimo i do Venovog dijagrama ateizma i vjere gdje ta dva nazovimo skupa imaju presjek koji u najmanju ruku trebamo nazvati zajednickim interesom....ili nam ostaje prepucavati se ima li Boga ili ne.

Sta ovo treba da znaci? Kakve dokaze i primjere imas da podrzis ovo sto si napiso?

I trece pitanje, kakve veze ima nauka sa mogucnoscu jaceg zemljotresa; kako si to sve uspio povezati?
alfa@

#49 Re: Kijametski dan

Post by alfa@ »

Not My Idea wrote:Mislim da znam ovog @alfa, prepoznala sam ga u jednom momku al 100% odgovara :lol:

E cini mi se da znam i ja tebe...al haj sad, nebitno :D
derion

#50 Re: Kijametski dan

Post by derion »

Alfa, ne valja ti premisa i to na samom početku i to mislim na ovaj dio:
elem, bio neko ateista ili vjernik,nebitno, ali sve ovo sto se po planeti desava moze se slobodno nazvati uvertirom u dzehenem,dakle bez obzira da li je fakturisanje onoga sto smo radili planeti ili jedni drugima, djelo
Ti prejudiciraš da svaki čovjek, vjernik ili ne, smatra da je ovo uvertira u džehenem (pakao, red.). Pa ako je čovjek nevjernik, ne može on (ne želi) imati predstavu o paklu, taman da je tri hiljade tisuća miliona cunamija u sekundi. :)

Uostalom, nije ovo nikakva uvertira za džehenem, jer šta su trebali reći ljudi kada se desio npr. zemljotres u Lisabonu 1755. godine ili zemljotres u Shaanxiu 1556. kada je poginulo 830.000 ljudi?! Ovdje se komotno mogu ubaciti i druga dešavanja, npr. svjetski ratovi, velike katastrofe, suše, gladovanja, epidemije kuge i sl. To je džehenem na Zemlji, druže moj. Ne treba ti nikakva božanstvena intervencija, tj. preobraćanje svijeta u stalno stanje pakla. Mi to imamo uvijek, samo u "manjim" i povremenim dozama.
Post Reply