Jehovini svjedoci

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
valajbeg

Post by valajbeg »

Evo vam jedan kombat kit.. mala knjizica od 30-tak strana
napisao/sastavio Ahmed Deedat
p.s. sa ovim ako dobro poznajete materiju mozete RAZVALITI sve od jehovih svjedoka do pape!!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Title: Combat Kit
Author: Ahmed Deedat

Description: This all in one Combat Kit removes supercilious, contemptuous and disdainful Christians from your homes and puts back the sunshine in your doorway. A must have for all Muslims who encounter Bible Thumpers.

http://www.ahmed-deedat.co.za/Books/Boo ... nicode.pdf
valajbeg

Post by valajbeg »

JohnnyS wrote:Moja stara unajmila neku žensku da joj jednom tjedno čisti kuću. Kaže joj ova: "Moram Vam odmah reći, ja sam Jehovin svjedok, smeta li Vam to?". Pita je moja stara: "Perete li vi wc?". Kaže ova zbunjeno: "Da". Na to će moja stara: "E onda ne smeta" :lol: :lol: :lol:
Onda je nakon par mjeseci druga pomoćnica (ne znam što je bilo s ovom prvom) opet bila Jehovin svjedok. Znam da je stari prijetio staroj iz zajebancije da će je prijavit Helsinškom odboru zbog vjerske netrepeljivosti jer za "prljave" poslove uzima samo druge vjere :lol: :lol:
A mislim da svaka vjera ima svoje "svjedoke", samo što ih je kod JS taj postotak 100%. Pogledajte ovu temu samo pa ćete vidjet da ima i "Allahovih svjedoka"... Ne vidim ja tu prevelike razlike
Svaki musliman je misionar svoje vjere,
isto kao sto svaki jehovin svjedok i svaki krscanin se bori za dominaciju svoje vjere tako i muslimani zele da je islam naj rasprostranjeniji...

i svaki musliman ima obavezu da radi na tome.. svako na svoj nacin. tj. nemoramo svi ici od vrata do vrata ...

nauci malo o vjeri pa ces razumjeti .. ti to gledas isto ko "xzy" to je u tvojim ocima tako!!!
topcam
Vozim: uzbrdo

Post by topcam »

Ja imam karticu fino izprintano pise:

NIKAD NISAM SREO NEKOGA

KO IMA VISE PROBLEMA OD VAS,

MOLIM UZMITE OVU KARTICU

KAO ZNAK MOG SAOSJECANJA.

sta ce tek bit kad ovi dodu (ko da ih nema :D )

http://www.youtube.com/watch?v=P6jFPP3iGCk
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

valajbeg wrote:
JohnnyS wrote:Svaki musliman je misionar svoje vjere, isto kao sto svaki jehovin svjedok i svaki krscanin se bori za dominaciju svoje vjere tako i muslimani zele da je islam naj rasprostranjeniji...

i svaki musliman ima obavezu da radi na tome.. svako na svoj nacin. tj. nemoramo svi ici od vrata do vrata ...
vise od pola svog zivota proveo sam medju 50.000 muslimana i nisam sreo nijednog od njih koji bi sepotpuno uklapao u tu tvoju sliku "svakog muslimana". kad sam (u vise navrata) pokusavao s njima razgovarati na tu temu rekli bi mi otprilike ovako: "koga allah pozove pozove". eto, izgleda mi da je allah kriv sto nisam postao musliman... :D
valajbeg

Post by valajbeg »

WizzardFromBOZ wrote:
valajbeg wrote:Svaki musliman je misionar svoje vjere[/b], isto kao sto svaki jehovin svjedok i svaki krscanin se bori za dominaciju svoje vjere tako i muslimani zele da je islam naj rasprostranjeniji...

vise od pola svog zivota proveo sam medju 50.000 muslimana i nisam sreo nijednog od njih koji bi sepotpuno uklapao u tu tvoju sliku "svakog muslimana". kad sam (u vise navrata) pokusavao s njima razgovarati na tu temu rekli bi mi otprilike ovako: "koga allah pozove pozove". eto, izgleda mi da je allah kriv sto nisam postao musliman... :D

NEUZUBILLAH
Ruzno je to sto govoris, i sto Allaha optuzujes da je on kriv sto ti nisi vjernik.

Svaki musliman jeste misionar, svaki musliman dovoljno je bar da se drzi svoje vjere i vec je primjer na kakvom iskrene duse bilo koje vjere zavide,.
a uz to u Kur'anu je naredjeno muslimanima ostale da pozivaju...
Ivanche

Post by Ivanche »

ma svako ima svoje...ali meni je van pameti sto ne smiju uzimati tudju krv, ne daj boze nesrece kakve...vec radije ce umrjeti...a i to da ne slave rodjendan, ili slave ali ne primaju poklone...tako nesto, koliko se sjecam...imala sam prijateljicu u razredu...pa znam ovake neke pojedine stvari, mislim pored da su DOSADNI HAOS!
univerzalac

Post by univerzalac »

ISLAM JE JASAN KAO DAN!!! (Kuran i vjerodostojni hadisi i ništa više);

PS. Ostavite javne i tajne sekte...mada se o njima mora znati jer su opasni po normalne ljude...Što se tiče upute...moramo se truditi na neki način zaslužiti uputu, jer nam je Allah s.w.t bliži od žile kucavice...nije sve tako jednostavno kao što mnogi misle!!! :-)
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

univerzalac wrote:ISLAM JE JASAN KAO DAN!!! (Kuran i vjerodostojni hadisi i ništa više);

PS. Ostavite javne i tajne sekte...mada se o njima mora znati jer su opasni po normalne ljude...Što se tiče upute...moramo se truditi na neki način zaslužiti uputu, jer nam je Allah s.w.t bliži od žile kucavice...nije sve tako jednostavno kao što mnogi misle!!! :-)
Mene samo zanima u kom smislu si ti manje opasan od pripadnika "javnih i tajnih sekti", istom se retorikom služiš?! :? :roll: I ko si ti da govoriš ko je normalan a ko ne? Da se razumijemo, i meni Jehovini svjedoci djeluju pomalo šašavo, ali to je njihov izbor u šta će vjerovati ili ne. I oni mogu isto reći za tebe i šta sad?! :-)
JohnnyS

Post by JohnnyS »

Romeo 80 wrote:
univerzalac wrote:ISLAM JE JASAN KAO DAN!!! (Kuran i vjerodostojni hadisi i ništa više);

Mene samo zanima u kom smislu si ti manje opasan od pripadnika "javnih i tajnih sekti", istom se retorikom služiš?! :? :roll: I ko si ti da govoriš ko je normalan a ko ne? Da se razumijemo, i meni Jehovini svjedoci djeluju pomalo šašavo, ali to je njihov izbor u šta će vjerovati ili ne. I oni mogu isto reći za tebe i šta sad?! :-)
Pa zar ti nije jasno ko dan :D
valajbeg

Post by valajbeg »

univerzalac, ne brini brate

vjerovatno su ovi od onih sto Allah kaze da je zapecatio srca njihova i svejedno je opominjao ih ti ili ne , oni nece vjerovati

njih ceka patnja golema!!!

p.s. volio bih da nisu i da razmotre svoje stavove, i da razumom pocnu razmisljati i tragati/istrazivati i traziti potvrdu/negiranje svih koji ih pozivaju u bilo kakvu vjeru/dobro djelo/grijeh
legionarka

Post by legionarka »

Valajbeg kad toliko vec koristis Bozje ime.....kako to da ne sprovodis sto ti je namjenio.....a koliko znam, po svakoj vjeri, i tvojoj, Bog ili kako vec nazivas u sto vjerujes je ljudima porucio da je ucenje i znanje najjace sto im se pruza u zivotu...da si tu poruku shvatio, prihvatio i primjenio....negdje bi ti se u tu glavu tvoju usjekao bar na tren pojam tolerancije i ljudskog tretiranja drugih...ali ti ne vidis dalje od tog zida pred tvojim ocima...nek ti je Bog na pomoci...
univerzalac

Post by univerzalac »

No comment!!! :-)
Pričajmo samo sa dokazima... 8-)

PS. Da nas Allah s.w.t uputi na pravi put!!! Amin
valajbeg

Post by valajbeg »

Amin,
ja zaista zelim da smo svi na pravom putu,
ali jednostavno postoje ljudi za koje se bas nema vremena mariti.

Zao mi je, ali ja nemam snagu, ja nemam moc.
a Allah upucuje onoga koga on hoce!
univerzalac

Post by univerzalac »

valajbeg wrote:Amin,

Salžem se...ali eto šta da se radi...svako vjeruje u svoje...brani svoje...i bez jasnih dokaza se koprca pobijajući nepobijeno!!! :-)
valajbeg

Post by valajbeg »

: )

dovoljno je jednom proci pokoju knjigu i jedno 10-tak videa/debata/dialoga
Ahmeda Deedata
i onda ispari ta sumnja, sasvim ti bude jasna strana kojom da krenes u zivotu.

samo sto kaze jedan ucenjak, cim kazes sehadet odma si na belaju :D

:D nebi bilo dobro da nisi

El'hamdulilah
fia

Post by fia »

valajbeg wrote:Amin,

:D :D zašto se onda zamaruješ... :D :D

p.s. puno hvala za knjižicu, bit će mi korisna itekako... :lol:
valajbeg

Post by valajbeg »

preporucujem uz knjizicu da pregledas nekoliko dialoga Deedata na youtube
cisto zato da vidis "metod" kako treba komunicirati
i da cujes jos neke stvari koje nemozes cisto vidjeti u knjizici

p.s. ima cak vido na youtube gdje deedat upravo taj combat kit koristi i objasnjava nekim imamima u africi kako to da koriste
fia

Post by fia »

:lol: :lol: :lol:

ma da.... metode...

na prvi pogled se vidi, da je autor majstor manipulacije..

:lol: :lol:
valajbeg

Post by valajbeg »

Deedat?

Deedat je preko 40 godina imao dialoge/rasprave sa raznim vjerskim sluzbenicima, raznih vjeroispovjesti...
univerzalac

Post by univerzalac »

Slažem se... 8-)
sirotanovic

Post by sirotanovic »

valajbeg wrote:preporucujem uz knjizicu da pregledas nekoliko dialoga Deedata na youtube
cisto zato da vidis "metod" kako treba komunicirati
i da cujes jos neke stvari koje nemozes cisto vidjeti u knjizici

p.s. ima cak vido na youtube gdje deedat upravo taj combat kit koristi i objasnjava nekim imamima u africi kako to da koriste
Cini mi se da pocinjes stvarati kult licnosti - Ahmed Deedat
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Evo ja imam jedno konkretno pitanje u vezi Jehovinih s.

kako izgleda njihov pogreb, tj sahrana? :roll:
kakvo je groblje?
zhera
Location: Niodaklevichi b.b kod Cheljigovicha Cicin Han kafana kod 2 Winamp.a

Post by zhera »

ne kazhe se dzaba ?
Dosadan si ko Jehovin svjedok ? njih bar mozes otjerati s vrata ali tebe ne :) hehehehe
o yE!
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

zhera wrote:ne kazhe se dzaba ?
Dosadan si ko Jehovin svjedok ? njih bar mozes otjerati s vrata ali tebe ne :) hehehehe
o yE!
jel to ti men? :? :roll:
zhera
Location: Niodaklevichi b.b kod Cheljigovicha Cicin Han kafana kod 2 Winamp.a

Post by zhera »

haha ma jock ...samo sala...shvati kao globalna sirih razmjera...
Post Reply