Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
- Bloo
- Globalna šefica
#526 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Hvala mladi gospodine.
Vas dvojica, manje klempe i Tite, vratite se kvazarima...ovaj pulsarima..
Vas dvojica, manje klempe i Tite, vratite se kvazarima...ovaj pulsarima..
- Bloo
- Globalna šefica
#527 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Što bi meni moja stara rekla...vidjet ćeš ti kad ja umrem....MarlboroGold wrote:Čudo da nam je offtopic dozvoljen![]()
Izgleda to može iza ponoći
edit - džaba nada
- perfekcionista1
#528 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Ne postoji vanserijski genijalac u historiji covjecanstva a koji je govorio o naucnim cinjenicama koje nauka tek u proslom stoljecu otkri. Da, bilo je nekih slicnih tvrdnji i prije Muhammeda a.s od strane raznih filozofa, naroda itd ali svi oni su tvrdili i desetine drugih stvari npr u vezi svemira koje su dokazano van svake pameti, i u slucaju da mislite kako je on prepisivao od njih pitanje je kako je Muhammed znao korigovati i odabrati iz svih njihovih spisa ono sto je ispravno a odbaciti ono to je klasicna pogreska.MarlboroGold wrote: Svaki razuman čovjek van islama zna da je Muhammed bio autor. To je čovjek kojem ja skidam kapu. Vanserijski genijalac u svoje vrijeme koji je uspio izmanipulisati svijet preko bajki i propisa koji se u velikom broju kose sa zdravim razumom i kojeg i dan danas štuju i hvale na puna usta.
Tako je, možemo završiti sa ovim.
Zar ne misliite da bi ga neko za tolike godine uhvatio kako prepisuje i cita neke sumnjive spise? Zivio je sa porodicom koja je bila konstantno sa njim, prijatelji su mu znali doci iznenada na vrata ali niko nikad ne uhvati Muhammeda u prepisivanju i citanju. Vi ste jednostavno narod koji nece da vjeruje.
P.S Smrcak odlicno objasnio sve, drago mi je kad nemam vremena biti na forumu da su dezurne ateiste u sigurnim rukama.
Ocekujem od vas da do kraja ovog mjeseca izgovorite sehadet ako ste imalo posteni. Ne budite ateisti zato sto je to u to u trendu, vjecni zivot je u pitanju
- perfekcionista1
#529 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Cuj Hubble, ti ili se sprdas sto je zabranjeno po pravilima foruma ili distkutujes o stvarima o kojima nemas pojma. Negdje si nacuo ime Hubble i sad ga ubacujes u potpuno besmislen kontekst.Optimus Prime wrote: Hoces da kazes da se radi o opceprihvacenoj cinjenici da je ustvari Muhamed, a ne Hubble prvi opisao sirenje svemira?
Predlazem ti da odes na najblizi institut za astronomiju i da im izneses tu tezu.
Javi nam kako je ispalo.
Sirenje svemira, kretanje u svemiru i jos desetine drugih naucnih cinjenica pred kojima ste porazeni htjeli priznati ili ne.
- Smrcak15
#530 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Nema to opisano....zakljucit se moze da su crne rupe ili ti objekti sa ogromnom gravitacijom jedna vrsta svemirskog usisivaca i da cisti prostor.ExNihilo wrote:Smrčak,
De ti nama onda reci šta Ku'ran kaže zašto se Opšta teorija ruši u središtu crne rupe, da se naučnici ne peglaju bezveze.
- Smrcak15
#531 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Da, ponavljam zato sto su stabilni argumenti.victom wrote:mene Smrčak podsjeća na dijete koje je otrkilo ili naučilo nešto novo i zanimljivo, pa non stop udara po tome.
Ko kad ovisnik otkrije heroin, pa mu se prepusti.
"vidi ovaj dokaz, vidi onaj dokaz,joooj jes dobro..."
hahahaa.
al je simpatično.
Da dokazi su na sve strane samo ima oni koji ih vode i prihvataju i oni koji videvi odbacuju pa makar digli ruku na naukuu odbrani svog uvjerenja tj. Ateizma
- MarlboroGold
#532 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Zar je to trend? Ne znam šta bih rekao. Valjda čovjek prvo sam sa sobom bude načisto i odluči ne vjerovati u bajke. To što je sve više ljudi počelo tako razmišljati nije trend, već svjesno odbacivanje bullshita iz društva. Svako ima izbor, pa bih sa ovim i završio... do sljedećeg pulsara.perfekcionista1 wrote: P.S Smrcak odlicno objasnio sve, drago mi je kad nemam vremena biti na forumu da su dezurne ateiste u sigurnim rukama.![]()
Ocekujem od vas da do kraja ovog mjeseca izgovorite sehadet ako ste imalo posteni. Ne budite ateisti zato sto je to u to u trendu, vjecni zivot je u pitanju
- perfekcionista1
#533 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Da, jedna vrsta trenda. Kad god pozelis biti prihvacen u bezboznickom ili vecinski nemuslimanskom drustvu najbolji nacin da budes prihvacen je da budes ateista i odbacis i svoj nacionalni i religijski identitet, pa najednom Bosnjak musliman postaje Bosanac ateista na popisu. Slicna stvar je i za bivse pripadnike drugih religija.MarlboroGold wrote: Zar je to trend? Ne znam šta bih rekao. Valjda čovjek prvo sam sa sobom bude načisto i odluči ne vjerovati u bajke. To što je sve više ljudi počelo tako razmišljati nije trend, već svjesno odbacivanje bullshita iz društva. Svako ima izbor, pa bih sa ovim i završio... do sljedećeg pulsara.
- Smrcak15
#534 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
perfekcionista1 wrote:Ne postoji vanserijski genijalac u historiji covjecanstva a koji je govorio o naucnim cinjenicama koje nauka tek u proslom stoljecu otkri. Da, bilo je nekih slicnih tvrdnji i prije Muhammeda a.s od strane raznih filozofa, naroda itd ali svi oni su tvrdili i desetine drugih stvari npr u vezi svemira koje su dokazano van svake pameti, i u slucaju da mislite kako je on prepisivao od njih pitanje je kako je Muhammed znao korigovati i odabrati iz svih njihovih spisa ono sto je ispravno a odbaciti ono to je klasicna pogreska.MarlboroGold wrote: Svaki razuman čovjek van islama zna da je Muhammed bio autor. To je čovjek kojem ja skidam kapu. Vanserijski genijalac u svoje vrijeme koji je uspio izmanipulisati svijet preko bajki i propisa koji se u velikom broju kose sa zdravim razumom i kojeg i dan danas štuju i hvale na puna usta.
Tako je, možemo završiti sa ovim.
Zar ne misliite da bi ga neko za tolike godine uhvatio kako prepisuje i cita neke sumnjive spise? Zivio je sa porodicom koja je bila konstantno sa njim, prijatelji su mu znali doci iznenada na vrata ali niko nikad ne uhvati Muhammeda u prepisivanju i citanju. Vi ste jednostavno narod koji nece da vjeruje.
P.S Smrcak odlicno objasnio sve, drago mi je kad nemam vremena biti na forumu da su dezurne ateiste u sigurnim rukama.![]()
Nemaju odgovor pa sami nagadjaju kao sto ih je Allah opisao u Kuranu, vole da nagadjaju, mozda ovo mozda ono
Onaj ko inicijalno ne zeli vjerovati nece i dalje vjerovati...ovo su dokazi za osobe koje su objektivne i za one koji su voljni vjerovati ako vide dokaz.
- ExNihilo
#535 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Hoće li biti opisano kad naučnici otkriju?Smrcak15 wrote:Nema to opisano....zakljucit se moze da su crne rupe ili ti objekti sa ogromnom gravitacijom jedna vrsta svemirskog usisivaca i da cisti prostor.ExNihilo wrote:Smrčak,
De ti nama onda reci šta Ku'ran kaže zašto se Opšta teorija ruši u središtu crne rupe, da se naučnici ne peglaju bezveze.
- MarlboroGold
#536 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Aha. A da nije možda to što su ljudi shvatili da religija ne nudi ljudima moral, već mogućnost da ga se zaobiđe kako bi mogli činiti užasne stvari?perfekcionista1 wrote:Da, jedna vrsta trenda. Kad god pozelis biti prihvacen u bezboznickom ili vecinski nemuslimanskom drustvu najbolji nacin da budes prihvacen je da budes ateista i odbacis i svoj nacionalni i religijski identitet, pa najednom Bosnjak musliman postaje Bosanac ateista na popisu. Slicna stvar je i za bivse pripadnike drugih religija.MarlboroGold wrote: Zar je to trend? Ne znam šta bih rekao. Valjda čovjek prvo sam sa sobom bude načisto i odluči ne vjerovati u bajke. To što je sve više ljudi počelo tako razmišljati nije trend, već svjesno odbacivanje bullshita iz društva. Svako ima izbor, pa bih sa ovim i završio... do sljedećeg pulsara.
Čovjek objasnio.
- Smrcak15
#537 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Opis embrija u Kur'anu

Koliko ima zglobova u ljudskom tijelu
Hadis
"Svaki čovjek je stvoren tako da u svom tijelu ima 360 zglobova, pa ko tekbir izgovori, Allahu se zahvali, šehadet donese, kaže "subhanallahi", zatraži oprost od Allaha, ukloni kamen, ili trn, ili kost sa puta kojim ljudi prolaze, ili naredi na dobro, ili odvrati od zla ukupno 360 puta toga dana, taj je sebe sačuvao od Džehennema tog dana." (Muslim)
sta kaze moderna nauka o ovome

Joints in the human body
First: 147 joints in the vertebral column
25 joints between the vertebrae.
72 joints between the vertebrae and the ribs.
Second: 24 joints in the thorax
2 joints between the bones of the sternum and the thoracic cage.
18 joints between the sternum and the ribs.
2 joints between the clavicle and the scapulae (shoulder blade).
2 joints between the scapulae and the thorax.
Third: 86 joints in the upper extremity
2 joints between the scapular bones.
6 joints between the elbows.
8 joints between the wrists.
70 joints between the hand bones.
Fourth: 92 joints in the lower extremity
2 hip joints.
6 joints between the knee bones.
6 joints between the ankles.
74 joints between the feet bones.
Fifth: 11 joints in the Pelvis
4 joints between the coccyx vertebrae.
6 joints between the bones acetabulm.
1 joint of the pubic sumphysis.
Total number of joints: 360

Koliko ima zglobova u ljudskom tijelu
Hadis
"Svaki čovjek je stvoren tako da u svom tijelu ima 360 zglobova, pa ko tekbir izgovori, Allahu se zahvali, šehadet donese, kaže "subhanallahi", zatraži oprost od Allaha, ukloni kamen, ili trn, ili kost sa puta kojim ljudi prolaze, ili naredi na dobro, ili odvrati od zla ukupno 360 puta toga dana, taj je sebe sačuvao od Džehennema tog dana." (Muslim)
sta kaze moderna nauka o ovome

Joints in the human body
First: 147 joints in the vertebral column
25 joints between the vertebrae.
72 joints between the vertebrae and the ribs.
Second: 24 joints in the thorax
2 joints between the bones of the sternum and the thoracic cage.
18 joints between the sternum and the ribs.
2 joints between the clavicle and the scapulae (shoulder blade).
2 joints between the scapulae and the thorax.
Third: 86 joints in the upper extremity
2 joints between the scapular bones.
6 joints between the elbows.
8 joints between the wrists.
70 joints between the hand bones.
Fourth: 92 joints in the lower extremity
2 hip joints.
6 joints between the knee bones.
6 joints between the ankles.
74 joints between the feet bones.
Fifth: 11 joints in the Pelvis
4 joints between the coccyx vertebrae.
6 joints between the bones acetabulm.
1 joint of the pubic sumphysis.
Total number of joints: 360
- Smrcak15
#538 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
nevjerujem.ExNihilo wrote:Hoće li biti opisano kad naučnici otkriju?Smrcak15 wrote:Nema to opisano....zakljucit se moze da su crne rupe ili ti objekti sa ogromnom gravitacijom jedna vrsta svemirskog usisivaca i da cisti prostor.ExNihilo wrote:Smrčak,
- derion
#539 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
"Biti ateista je trend". E, stvarno se čovjek svega nagleda i nasluša na ovom dunjaluku.
Ako je imati osjećaj kritičnosti, skepticizma i uz to željeti se obrazovati i shvatiti svijet oko sebe na principima naučnih dokaza a ne slijepo prihvatati knjige (koje su LJUDI sklapali i prezentirali kao svete i neoborive), e onda izvinite, to je vjerovatno nekakav novi trend.
A odgovor na pitanje teme: Kur'an nije od boga, jer bogu ne treba knjiga (a bogme ni nama ljudima) da bi nam predstavio svoje viđenje svijeta u kojem sva živa bića žive u jednom ogromnom koncentracionom logoru punom patnje, s glavnim ciljem - bezuvjetnim obožavanjem našeg boga, kojem je to, eto, jedino bitno pitanje u njegovoj vječnoj egzistenciji.
A da li je moguće dokazati da jeste ili nije bilo koja sveta knjiga od boga? Nije moguće dokazati, baš kao što nije moguće dokazati da je sve bogove ovog i svih drugih svijetova izmislila i "stvorila" VELIKA VJEVERICA BOŽUMIJA, kada je zagrizla pretvrd lješnjak pri čemu joj se slomio zub. Od tada se cijeli kosmos i svi paralelni svijetovi pate u drami entropije koja se usporeno odvija, evo već aman skoro 14 milijardi godina.
A odgovor na pitanje teme: Kur'an nije od boga, jer bogu ne treba knjiga (a bogme ni nama ljudima) da bi nam predstavio svoje viđenje svijeta u kojem sva živa bića žive u jednom ogromnom koncentracionom logoru punom patnje, s glavnim ciljem - bezuvjetnim obožavanjem našeg boga, kojem je to, eto, jedino bitno pitanje u njegovoj vječnoj egzistenciji.
A da li je moguće dokazati da jeste ili nije bilo koja sveta knjiga od boga? Nije moguće dokazati, baš kao što nije moguće dokazati da je sve bogove ovog i svih drugih svijetova izmislila i "stvorila" VELIKA VJEVERICA BOŽUMIJA, kada je zagrizla pretvrd lješnjak pri čemu joj se slomio zub. Od tada se cijeli kosmos i svi paralelni svijetovi pate u drami entropije koja se usporeno odvija, evo već aman skoro 14 milijardi godina.
- Smrcak15
#540 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
eh ako je ovo najjace objasnjenje za ateizma, onda ste bas u g*****MarlboroGold wrote:Aha. A da nije možda to što su ljudi shvatili da religija ne nudi ljudima moral, već mogućnost da ga se zaobiđe kako bi mogli činiti užasne stvari?perfekcionista1 wrote:Da, jedna vrsta trenda. Kad god pozelis biti prihvacen u bezboznickom ili vecinski nemuslimanskom drustvu najbolji nacin da budes prihvacen je da budes ateista i odbacis i svoj nacionalni i religijski identitet, pa najednom Bosnjak musliman postaje Bosanac ateista na popisu. Slicna stvar je i za bivse pripadnike drugih religija.MarlboroGold wrote: Zar je to trend? Ne znam šta bih rekao. Valjda čovjek prvo sam sa sobom bude načisto i odluči ne vjerovati u bajke. To što je sve više ljudi počelo tako razmišljati nije trend, već svjesno odbacivanje bullshita iz društva. Svako ima izbor, pa bih sa ovim i završio... do sljedećeg pulsara.
Čovjek objasnio.
taj covjek argumenta nije dao za ateizam, jednostvno se svodi prica, "nevjerujem zato sto nevjerujem, zasto bi."
dovoljno je pogledati taj video i sporediti sa onim sto nude ID da vidis koliko daleko vise argumenata ima ID nego ateisti.
- Smrcak15
#541 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
derion wrote:"Biti ateista je trend". E, stvarno se čovjek svega nagleda i nasluša na ovom dunjaluku.Ako je imati osjećaj kritičnosti, skepticizma i uz to željeti se obrazovati i shvatiti svijet oko sebe na principima naučnih dokaza a ne slijepo prihvatati knjige (koje su LJUDI sklapali i prezentirali kao svete i neoborive), e onda izvinite, to je vjerovatno nekakav novi trend.
da , netreba Bogu knjigaKur'an nije od boga, jer bogu ne treba knjiga
ali ljudima treba manual(a bogme ni nama ljudima)
hajde ti nesto radi bez manuala, pusti da ljudi rade nesto bez manuala pa ces da vidis na sta ce to liciti.
mogu se ponuditi dokazi za vjerovanje da dolazi od BogaA da li je moguće dokazati da jeste ili nije bilo koja sveta knjiga od boga?
- k3ngur
#542 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Pricao sa australcem, ateista i filozof, i onako uz pricu on mene pita za islam, kako i sta. Uz to on prica meni kako mu je majka katolkinja al njemu trojstvo, katolicka vjera nema smisla. I onda kaze da najvise simpatise islam i budizam al on sam tvrdi da za njega ne postoji Bog.
I onda ja onako lupim pitanje bil se ti pokajao da kad bi umro, ustvari saznas da zapravo Bog postoji i da si pogrijesio u tvom nevjerovanju. On meni kaze 'ne bi, jer bi ga upitao sto mi nije jasne dokaze poslao'. Tako i ova tema sa kur'anom pa cak i svaka tema o bogu, vjeri, bozjim knjigama, dzabe pricat o ovome jer svako misli da je na pravom putu i svako ima pravo na to da misli. Kad umremo saznat ce se sve ili nista.
Ovdje mi vise izgleda da ljudi dolaze na ovaj topic da istresu svoje frustracije, da nesto pametuju, dokazuju. Da sad pitam pitanje 'Je li nista iz nicega, i kako dokazati na to?' ista stvar bi bila kao i ovdje. Najgore je sto ljudi ne pricaju sa razumijevanjem prema drugima o njihovoj ili svojoj vjeri, ne postujes sagovornika nego odmah gledas da ga spustis.
Sorry za off-topic.
I onda ja onako lupim pitanje bil se ti pokajao da kad bi umro, ustvari saznas da zapravo Bog postoji i da si pogrijesio u tvom nevjerovanju. On meni kaze 'ne bi, jer bi ga upitao sto mi nije jasne dokaze poslao'. Tako i ova tema sa kur'anom pa cak i svaka tema o bogu, vjeri, bozjim knjigama, dzabe pricat o ovome jer svako misli da je na pravom putu i svako ima pravo na to da misli. Kad umremo saznat ce se sve ili nista.
Ovdje mi vise izgleda da ljudi dolaze na ovaj topic da istresu svoje frustracije, da nesto pametuju, dokazuju. Da sad pitam pitanje 'Je li nista iz nicega, i kako dokazati na to?' ista stvar bi bila kao i ovdje. Najgore je sto ljudi ne pricaju sa razumijevanjem prema drugima o njihovoj ili svojoj vjeri, ne postujes sagovornika nego odmah gledas da ga spustis.
Sorry za off-topic.
- Smrcak15
#543 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
k3ngur wrote:Pricao sa australcem, ateista i filozof, i onako uz pricu on mene pita za islam, kako i sta. Uz to on prica meni kako mu je majka katolkinja al njemu trojstvo, katolicka vjera nema smisla. I onda kaze da najvise simpatise islam i budizam al on sam tvrdi da za njega ne postoji Bog.
Sorry za off-topic.
sta kaze Allah za ovo:I onda ja onako lupim pitanje bil se ti pokajao da kad bi umro, ustvari saznas da zapravo Bog postoji i da si pogrijesio u tvom nevjerovanju. On meni kaze 'ne bi, jer bi ga upitao sto mi nije jasne dokaze poslao'.
6:27-32
A da ti je vidjeti kako će, kad pred vatrom budu zadržani, reći: “Da nam je da povraćeni budemo, pa da dokaze Gospodara našeg ne poričemo i da vjernici postanemo!”
Ne, ne! Njima će očevidno postati ono što su prije krili; a kada bi i bili povraćeni, opet bi nastavili raditi ono što im je bilo zabranjeno, jer oni su doista lažljivci,
i rekli bi: “Nema života osim na ovome svijetu i mi nećemo biti oživljeni!”
A da ti je vidjeti kako će, kada pred Gospodarom svojim budu zaustavljeni i kad ih On upita: “Zar ovo nije istina?” – odgovoriti: “Jeste, tako nam Gospodara našeg!” – a i kako će On reći: “E pa iskusite onda patnju zbog toga što niste vjerovali!”
Oni koji ne vjeruju da će pred Allaha stati nastradaće kad im iznenada Čas oživljenja dođe, i reći će: “O, žalosti naše, šta smo sve na Zemlji propustili!”, i grijehe svoje će na leđima svojim nositi, a užasno je ono što će uprtiti!
Život na ovome svijetu je smo igra i zabava, a onaj svijet je, zaista, bolji za one koji se Allaha boje. Zašto se ne opametite?
-
Horcrux
#544 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Smrcak15 wrote: Koliko ima zglobova u ljudskom tijelu
Hadis
The Chinese book of medicine called the Suwen (basis of all acupuncture and Oriental medicine) states there are 365 joints in the human body. Of course this was written in 100 BC, by command of the Yellow Emperor. This book still survives to this day. This was about 700 years before the Quran predicted a similar number.
- Smrcak15
#545 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
znaci tebi je istoHorcrux wrote:Smrcak15 wrote: Koliko ima zglobova u ljudskom tijelu
Hadis
"Svaki čovjek je stvoren tako da u svom tijelu ima 360 zglobova, pa ko tekbir izgovori, Allahu se zahvali, šehadet donese, kaže "subhanallahi", zatraži oprost od Allaha, ukloni kamen, ili trn, ili kost sa puta kojim ljudi prolaze, ili naredi na dobro, ili odvrati od zla ukupno 360 puta toga dana, taj je sebe sačuvao od Džehennema tog dana." (Muslim)The Chinese book of medicine called the Suwen (basis of all acupuncture and Oriental medicine) states there are 365 joints in the human body. Of course this was written in 100 BC, by command of the Yellow Emperor. This book still survives to this day. This was about 700 years before the Quran predicted a similar number.
360 = 365
-
Horcrux
#546 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Nije, ali koliko sam upratio nema koncesuza oko tog broja.Smrcak15 wrote:znaci tebi je istoHorcrux wrote:Smrcak15 wrote: Koliko ima zglobova u ljudskom tijelu
Hadis
"Svaki čovjek je stvoren tako da u svom tijelu ima 360 zglobova, pa ko tekbir izgovori, Allahu se zahvali, šehadet donese, kaže "subhanallahi", zatraži oprost od Allaha, ukloni kamen, ili trn, ili kost sa puta kojim ljudi prolaze, ili naredi na dobro, ili odvrati od zla ukupno 360 puta toga dana, taj je sebe sačuvao od Džehennema tog dana." (Muslim)The Chinese book of medicine called the Suwen (basis of all acupuncture and Oriental medicine) states there are 365 joints in the human body. Of course this was written in 100 BC, by command of the Yellow Emperor. This book still survives to this day. This was about 700 years before the Quran predicted a similar number.
360 = 365
Svejedno, ima i starijih spisa od ovog gore:
Human beings have 360 joints, nine body openings, and five yin and six yang systems of function. In the flesh tightness is desirable; in the blood vessels (hsueh mai) free flow is desirable; in the sinews and bones solidity is desirable; in the operations of the heart and mind harmony is desirable; in the essential ch'i regular motion is desirable. When [these desiderata] are realized, illness has nowhere to abide, and there is nothing from which pathology can develop. When illness lasts and pathology develops, it is because the essential ch'i has become static. ...
Springs and Autumns of Lü Pu-wei (Lü shih ch'un-ch'iu, ca. 239 B.C.)
- Smrcak15
#547 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Horcrux wrote: Nije, ali koliko sam upratio nema koncesuza oko tog broja.
Svejedno, ima i starijih spisa od ovog gore:
Human beings have 360 joints, nine body openings, and five yin and six yang systems of function. In the flesh tightness is desirable; in the blood vessels (hsueh mai) free flow is desirable; in the sinews and bones solidity is desirable; in the operations of the heart and mind harmony is desirable; in the essential ch'i regular motion is desirable. When [these desiderata] are realized, illness has nowhere to abide, and there is nothing from which pathology can develop. When illness lasts and pathology develops, it is because the essential ch'i has become static. ...
Springs and Autumns of Lü Pu-wei (Lü shih ch'un-ch'iu, ca. 239 B.C.)
fakta je da je hadis spomenuo 360 zglobova a nauka potvrdila da se zaista radi o 360 zglobovaNije, ali koliko sam upratio nema koncesuza oko tog broja.
i sad molim reci mi da je Muhammeed znao tacan broj pa uvrstio taj broj pa makr i nekko drugi pogodio , de nampobjasni kako da muhamemd uvijek zna sta ubaciti od nauke u Kuranu i to nauka potvrdi dok one netacne ne ubaciva
reci da je Muhammed koppirao od prijasnji civlizacija je van svake pameti, kao eto nepismeni mMuhammed znao kopirati i jos uz to znao sta je tacno a sta nije, pa ono stacno uzeo a netacno odbacio
- arzuhal
#548 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Ovo ba onaj Dževad Aličić iz ZeniceMarlboroGold wrote:
Čovjek objasnio.
- Smrcak15
#549 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Naznaka za gravitacione valove u Kuranu

kosa u vodi

kosa u vakumu u svemiru
znaci objekti se ponasaju u svemiru kao u vodi
i zato Bog kaze da nebeska tijela plove u svemiru.
Nebula u Kur'anu
فَإِذَا ٱنشَقَّتِ ٱلسَّمَآءُ فَكَانَتْ وَرْدَةًۭ كَٱلدِّهَانِ
37. A kad se nebo razdvoji i ruza rumena kao balzam postane
Wardatan -znaci ruza, inace se kaze sa crvenu Ruzu to
وَرْدَةًۭ
kopirajte ovu rijec ako meni nevjerujete i ubacite u google slike, i izbacit ce ovo

a kako nebule izgledaju

Sad ja vas pitam, kako neko moze zakljuciti u 7 stoljecu da plavo cisto nebo moze da izgleda kao crvena ruza???

kosa u vodi
kosa u vakumu u svemiru
znaci objekti se ponasaju u svemiru kao u vodi
i zato Bog kaze da nebeska tijela plove u svemiru.
Nebula u Kur'anu
فَإِذَا ٱنشَقَّتِ ٱلسَّمَآءُ فَكَانَتْ وَرْدَةًۭ كَٱلدِّهَانِ
37. A kad se nebo razdvoji i ruza rumena kao balzam postane
Wardatan -znaci ruza, inace se kaze sa crvenu Ruzu to
وَرْدَةًۭ
kopirajte ovu rijec ako meni nevjerujete i ubacite u google slike, i izbacit ce ovo

a kako nebule izgledaju

Sad ja vas pitam, kako neko moze zakljuciti u 7 stoljecu da plavo cisto nebo moze da izgleda kao crvena ruza???
- asurbanipal
#550 Re: Je li Kur'an od Boga, kako dokazati to?
Smrcak15 wrote:Nema to opisano....zakljucit se moze da su crne rupe ili ti objekti sa ogromnom gravitacijom jedna vrsta svemirskog usisivaca i da cisti prostor.ExNihilo wrote:Smrčak,
Mene zanima da li je Kur'an predvidio: humanizam i renesansu, ubistvo Huseina, paljenje Kabe od strane Jezidove vojske, arapsko osvajanje Španije, Karla Velikog, Krstaške ratove, Ibn Sinu, pad dinastije Abasida, odnošenje crnog kamena od strane Karamita, Kosovsku bitku, sultana Sulejmana, opsjedanje Beča, Guttenbergovu štampariju, Leonarda da Vincia, Industrijsku revoluciju, otkriće parnog stroja, Američku deklraciju za nezavisnot, Isaaca Newtona, Francusku revoluciju, Napoleona, Muhammeda ibn Abdulwehaba, Muhammeda Ali-pašu, Petra I. Velikog, Berlinski kongres, proljeće naroda 1848., Lawrence-a od Arabije, Sir Philbya, pad Osmanskog carstva, uspostavu Saudijske države, Balkanske ratove, aferu Dreyfuss, Kemala Ataturka, Prvi svjetski rat (početak i kraj), Versillesku konferenciju, Lenjina, Staljina, Musolinija, Hitlera, Churchilla, Veliku ekonomsku krizu, Drugi svjetski rat (početak i kraj), operaciju Barbarossa, Marshallov plan, Teheransku konferenciju, osnivanje UN-a, osnivanje države Izrael, Jomkipurski rat, prvo lasniranje u svemir, Iranskoj revoluciji, Imama Homeinija, Sovjetsko-afganistanski rat, pad Berlinskog zida, Josipa Broza Tita, raspad SFRJ, Gorbačova, Regana, 2-Pac-a, Pavarottija, Prvi zaljevski rat, Edina Džeku, Messija. Šta kaže Kur'an o Variola veri ili Escherichia coli, periodnom sistemu hemijskih elemenata, Mariji Kiri i sl.
Trebaju mi datumi, detaljni opisi, predviđanja tih osoba i značajnih događaja?
Last edited by asurbanipal on 18/03/2018 11:55, edited 1 time in total.