Islamske knjige (SKENIRANO)

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Bosnewii

#1 Islamske knjige (SKENIRANO)

Post by Bosnewii »

Selam za raju, obzirom da na netu slabo nailazim na knjige koje se tiču IZUČAVANJA Hadisa, Tefsira i Kiraeta i ostalih Islamskih nauka (uglavnom su to knjige koje se bave misionarstvom, uvodi i sl), odlučio sam da pokrenem samostalan projekat skeniranja knjiga koje imam u svojoj knjigoteci ( a imam ih "pofajn").
Pogledajte prve dvije knjige koju vam nudim (''Rapidshare link'''), pa odgovorite dali ste zainteresovani za dalje knjige. Što se tiče autorskih prava, objašnjeno je na prvoj stranici knjige..

Knjiga 1 : Uvod u Tefsirsku i Hadisku nauku-Mehmed Handžić http://rapidshare.com/files/250130472/U ... __263_.pdf

Knjiga 2: Povodi objave Kur'ana- Dr. Jusuf Ramic
http://rapidshare.com/files/250952796/P ... _Ramic.pdf
Kaiser

#2 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)

Post by Kaiser »

Svaka cast!
Samo naprijed :thumbup:
Ajatolah_

#3 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)

Post by Ajatolah_ »

Hahaha, koja ironija :lol: :lol: :lol: Ne mogu vjerovati da sam i ovako nešto vidio.
Ove knjige se inače plaćaju, znate?
Rz88

#4 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)

Post by Rz88 »

Hvala.
Bosnewii

#5 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)

Post by Bosnewii »

Slijedecu knjigu koju imam namjeru prebaciti u digitalni format je prijevod Kur'ana od Causevic-Pandza, izdanje od 1969-Zagreb. To je prrijevod koji je po mome mišljenju najbolji do sada na našim jezicima. Ako neko ima neku zelju drugu ili prijedlog..neka kaze.
Bosanac sa dna kace

#6 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)

Post by Bosanac sa dna kace »

Bosnewii wrote:Slijedecu knjigu koju imam namjeru prebaciti u digitalni format je prijevod Kur'ana od Causevic-Pandza, izdanje od 1969-Zagreb. To je prrijevod koji je po mome mišljenju najbolji do sada na našim jezicima. Ako neko ima neku zelju drugu ili prijedlog..neka kaze.
ja ipak mislim da je Korkutov prevod bolji, jer je razumljiv svakome :)
Bosnewii

#7 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)

Post by Bosnewii »

Bosanac sa dna kace wrote:
Bosnewii wrote:Slijedecu knjigu koju imam namjeru prebaciti u digitalni format je prijevod Kur'ana od Causevic-Pandza, izdanje od 1969-Zagreb. To je prrijevod koji je po mome mišljenju najbolji do sada na našim jezicima. Ako neko ima neku zelju drugu ili prijedlog..neka kaze.
ja ipak mislim da je Korkutov prevod bolji, jer je razumljiv svakome :)
Slazem se da je "razumljiviji svakome", ali prijevod Pandža-Čaušević ima objašnjenja, fusnote i uvode u sure koji obiluju dodatnim objašnjenjima i informacijama, koje Korkutov prijevod nema. Što ga po mome mišljenju, čini boljim.
Diwan

#8 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)

Post by Diwan »

svaka cast na temi i zelji da podijelis vrijedne knjige. Imas li neki spisak knjiga koje imas namjeru prebacivati
Ajatolah_

#9 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)

Post by Ajatolah_ »

Zašto mi je obrisan post? Moderatori?
Post Reply