Selam za raju, obzirom da na netu slabo nailazim na knjige koje se tiču IZUČAVANJA Hadisa, Tefsira i Kiraeta i ostalih Islamskih nauka (uglavnom su to knjige koje se bave misionarstvom, uvodi i sl), odlučio sam da pokrenem samostalan projekat skeniranja knjiga koje imam u svojoj knjigoteci ( a imam ih "pofajn").
Pogledajte prve dvije knjige koju vam nudim (''Rapidshare link'''), pa odgovorite dali ste zainteresovani za dalje knjige. Što se tiče autorskih prava, objašnjeno je na prvoj stranici knjige..
Knjiga 1 : Uvod u Tefsirsku i Hadisku nauku-Mehmed Handžić http://rapidshare.com/files/250130472/U ... __263_.pdf
Knjiga 2: Povodi objave Kur'ana- Dr. Jusuf Ramic
http://rapidshare.com/files/250952796/P ... _Ramic.pdf
Islamske knjige (SKENIRANO)
- Kaiser
#2 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)
Svaka cast!
Samo naprijed
Samo naprijed
- Ajatolah_
#3 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)
Hahaha, koja ironija
Ne mogu vjerovati da sam i ovako nešto vidio.
Ove knjige se inače plaćaju, znate?
Ove knjige se inače plaćaju, znate?
- Rz88
-
Bosnewii
#5 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)
Slijedecu knjigu koju imam namjeru prebaciti u digitalni format je prijevod Kur'ana od Causevic-Pandza, izdanje od 1969-Zagreb. To je prrijevod koji je po mome mišljenju najbolji do sada na našim jezicima. Ako neko ima neku zelju drugu ili prijedlog..neka kaze.
- Bosanac sa dna kace
#6 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)
ja ipak mislim da je Korkutov prevod bolji, jer je razumljiv svakomeBosnewii wrote:Slijedecu knjigu koju imam namjeru prebaciti u digitalni format je prijevod Kur'ana od Causevic-Pandza, izdanje od 1969-Zagreb. To je prrijevod koji je po mome mišljenju najbolji do sada na našim jezicima. Ako neko ima neku zelju drugu ili prijedlog..neka kaze.
-
Bosnewii
#7 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)
Slazem se da je "razumljiviji svakome", ali prijevod Pandža-Čaušević ima objašnjenja, fusnote i uvode u sure koji obiluju dodatnim objašnjenjima i informacijama, koje Korkutov prijevod nema. Što ga po mome mišljenju, čini boljim.Bosanac sa dna kace wrote:ja ipak mislim da je Korkutov prevod bolji, jer je razumljiv svakomeBosnewii wrote:Slijedecu knjigu koju imam namjeru prebaciti u digitalni format je prijevod Kur'ana od Causevic-Pandza, izdanje od 1969-Zagreb. To je prrijevod koji je po mome mišljenju najbolji do sada na našim jezicima. Ako neko ima neku zelju drugu ili prijedlog..neka kaze.
- Diwan
#8 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)
svaka cast na temi i zelji da podijelis vrijedne knjige. Imas li neki spisak knjiga koje imas namjeru prebacivati
- Ajatolah_
#9 Re: Islamske knjige (SKENIRANO)
Zašto mi je obrisan post? Moderatori?