Islamofobija

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
786

#176 Re: Islamofobija

Post by 786 »

Law_and_Order wrote:A kao u zemljama gdje 'nema vjere' sve je savrseno?

Bogami svedska ima najvise ateista na svijetu (procentualno gledajuci na ukupan broj stanovnika)

Ali mislim da generalno prave sekularne drzave su daleko bolje i blize savrsenstvu nego gdje je religija spojena uz drzavu. Cim religija upravlja drzavom moze samo na gore biti
. Ja kao musliman priznajem i priželjkujem samo državu koja je zasnovana na šerijatu, tako da vrlo dobro znam o čemu pričam.
Znaci ne priznajes BiH? idi pridruzi se braci iz RS-a, nisi ti dobar nikako :run:
za razliku od mene srbi priznaju Bosnu kao demokratsku državu s tim da preferiraju entitesko nacionalnu politiku. U bilo kojem slučaju ja sam protivnik.

To što si ti hrvat, meni je strašno žao i molim Allaha da te uputi ako ima hajra u tebi pa da vidiš šta je prava vjera.
hrvat je nacionalnost, ne vjera. On moze biti ateista, musliman, budista, hriscanin...itd
Nemoj se ljutiti ali kad ti je vjera vec otvorila oci mogla te je bar neke osnovne stvari nauciti, a prije svega da vidis dalje od svog nosa
u pravu si za nacionalnost, ali za tvoju informaciju, i hrvat i katolik i židov i srbin...svi su oni nevjernici tako da ih ja sve trpam u isti koš...kažem ti, ja sam kjafirofobičan...
melac

#177 Re: Islamofobija

Post by melac »

ja ne da vjerujem, nego li sam ubjeđen da ti nisi na pravom putu.

a što se tiče domovine nisi u pravu...to bi bilo isto kao da ja kažem da mi je Turska, nedao Allah, druga domovina...zar ne???[/quote]

To se zove opravdanje svojih uvjerenja, kada želiš da što više ljudi razmišlja kao ti i vjeruje u što ti vjeruješ. :)

Ovo će otići u podforum povijest, Možda i jest Turska tvoja pradomovina.
786

#178 Re: Islamofobija

Post by 786 »

melac wrote:ja ne da vjerujem, nego li sam ubjeđen da ti nisi na pravom putu.

a što se tiče domovine nisi u pravu...to bi bilo isto kao da ja kažem da mi je Turska, nedao Allah, druga domovina...zar ne???

To se zove opravdanje svojih uvjerenja, kada želiš da što više ljudi razmišlja kao ti i vjeruje u što ti vjeruješ. :)

Ovo će otići u podforum povijest, Možda i jest Turska tvoja pradomovina.
je li ovo iz neke Andrićeve knjige ili si sam izmislio???
JThomas

#179 Re: Islamofobija

Post by JThomas »

ako prihvatimo termin islamofob, ovaj 786 bi bio sveostalofob.
spekulant

#180 Re: Islamofobija

Post by spekulant »

IBM wrote:
spekulant wrote:nigdje nije sve savrseno. ali je puno bolje :-D

http://www.youtube.com/watch?v=fEcrW3CUtek

Sumnjam da si to u ratu govorio :D i ti si tad bio mudzos :D :D :D
da, bio sam, ne zbog rata, nego sto sam kao dijete vjerovao u svakakve bajke :D

i kakve to veze ima sad sa ovim linkom iznad?
Law_and_Order

#181 Re: Islamofobija

Post by Law_and_Order »

@ 786

Ti si meni najludji na ovom forumu :) puko ko jaje za uskrs :)
Shoshana

#182 Re: Islamofobija

Post by Shoshana »

Law_and_Order wrote: Bogami svedska ima najvise ateista na svijetu (procentualno gledajuci na ukupan broj stanovnika)
Moze li kakav link da potvrdi ove navode? Na SCB (hvala bogu) nema nikakvih podataka, a na svedskoj Wikipediji nema Svedske ni medju prvih 10?

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ateism#De_ ... .282007.29
Shoshana

#183 Re: Islamofobija

Post by Shoshana »

Shoshana wrote:
Law_and_Order wrote: Bogami svedska ima najvise ateista na svijetu (procentualno gledajuci na ukupan broj stanovnika)
Moze li kakav link da potvrdi ove navode? Na SCB (hvala bogu) nema nikakvih podataka.
jedna

#184 Re: Islamofobija

Post by jedna »

hrvat je nacionalnost, ne vjera. On moze biti ateista, musliman, budista, hriscanin...itd
Nemoj se ljutiti ali kad ti je vjera vec otvorila oci mogla te je bar neke osnovne stvari nauciti, a prije svega da vidis dalje od svog nosa

u pravu si za nacionalnost, ali za tvoju informaciju, i hrvat i katolik i židov i srbin...svi su oni nevjernici tako da ih ja sve trpam u isti koš...kažem ti, ja sam kjafirofobičan...
muahahaha... provala dana. pa hrvat moze biti i musliman. ili smatras da muslimani mogu zivjeti samo u bosni, turskoj i arapskim zemljama?
gdje si se ti ucio o vjeri, gdje si cuo/procitao to da su nemuslimani nevjernici?
ako nije tajna, koliko ti je godina?
Law_and_Order

#185 Re: Islamofobija

Post by Law_and_Order »

Sweden 46%-85% Zuckerman, Phil. "Atheism: Contemporary Rates and Patterns", chapter in The Cambridge Companion to Atheism, ed. by Michael Martin, Cambridge University Press: Cambridge, UK (2005)

Japan 51.8% Dentsu Communication Institute Inc, Japan Research Center (2006)

Germany 32.7% German Worldview Research Group (2004)

France 27.2% (23.9% of women, 30.6% of men) INSEE (2004 survey)

United States 15.0% (of the 94.6% who answered an optional question, out of a sample of 50,281 households in the 48 contiguous states; 21% of the United States Military, 32% if including unknown/refused/no answer) American Religious Identification Survey (2001), as reported by US Census Bureau; America's Military Population (Population Reference Bureau)

Croatia 13.2% Dentsu Communication Institute Inc, Japan Research Center (2006)

Serbia and Montenegro 5.8% Dentsu Communication Institute Inc, Japan Research Center (2006)

Iran 1.1% (Atheism and Agnosticism are illegal) Dentsu Communication Institute Inc, Japan Research Center (2006)

Eurobarometer:
(1) Belief in a god (theist) (2) Belief in a spirit or life force (ovo bi se moglo u agnostic/weak atheist svrstati) (3)Belief in neither a spirit, god or life force (atheist)

(1) (2) (3)

France 34% 27% 33%
Czech Republic 19% 50% 30%
Belgium 43% 29% 27%
Netherlands 34% 37% 27%
Estonia 16% 54% 26%
Germany 47% 25% 25%
Sweden 23% 53% 23%
Luxembourg 44% 28% 22%
United Kingdom 38% 40% 20%
Denmark 31% 49% 19%
Hungary 44% 31% 19%
Spain 59% 21% 18%
Norway 32% 47% 17%
Finland 41% 41% 16%
Slovenia 37% 46% 16%
Bulgaria 40% 40% 13%
Lithuania 49% 36% 12%
Iceland 38% 48% 11%
Slovakia 61% 26% 11%
Latvia 37% 49% 10%
Switzerland 48% 39% 9%
Austria 54% 34% 8%
Croatia 67% 25% 7%

moram napomenuti da i agnostici odbijaju tradicionalne religije, ali ne i mogucnost postojanja Boga ili nadnaravnog bica
786

#186 Re: Islamofobija

Post by 786 »

Sve u svemu, mnogo mojih postova je bilo navlakuša da kod nekih prepoznam stvarnu islamofobiju. Naravno da i hrvat može biti musliman i da muslimani ne žive samo po tzv. islamskim zemljama. Možda se i neki slože sa mnom kada kažem da se ljudi najviše "lože" na one koji brane islam kao jedinu vjeru priznatu od Boga. Vjeru koja ima najvjerodostojnije dokaze Allahove swt jednoće i Muhammedovog saws poslanstva kako kroz jezički, poetični tako i kroz naučni, sociološki smisao Objave.
Po mom shvatanju, islamofobi su ljudi koji nemaju ni trunke znanja o Islamu. To su ljudi koji Islam uglavnom gledaju kroz negativne primjere muslimana. Kako jednom jedan čovjek koji primi Islam reče: ja da sam prvo upoznao muslimane pa islam, nikada ne bih bio musliman...mudro zar ne???
Za onoga koga interesuje, imam dovoljno godina da koristim tastaturu i internet kako bih sa ljudima razmijenio mišljenje o bilo čemu pa makar i od drugih učio...
a što se tiće isključivosti Islama spram drugih religija, moram naglasiti da to nisam ja izmislio niti sud donio jer ja ne govorim po hiru svome nego li citiram Allaha, koji je između ostalog rekao:

Na put onih kojima si blagodati podario. A ne onih na koje se srdžba izlila i koji su zalutali."
(El-Fatiha)

- Oni govore: "Budite židovi, odnosno kršćani, bit ćete na Pravom putu!" Ti reci: "Ne, mi smo Ibrahimove prave vjere, jer on nije nikoga Allahu ravnim smatrao."
(Al-Baqara)

"Nevjernici su oni koji govore: 'Bog je - Mesih, sin Merjemin!' Reci: 'Ko može spriječiti Allaha da, ako hoće, uništi Mesiha, sina Merjemina, i majku njegovu, i sve one koji su na Zemlji?' Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji i na onome što je između njih; On stvara što hoće, i Allah sve može."
(Al-Maida)

"Jevreji govore: 'Allahova ruka je stisnuta!' Stisnute bile ruke njihove i prokleti bili zbog toga što govore! Ne, obje su ruke Njegove pružene On udjeljuje koliko hoće! A to što ti objavljuje Gospodar tvoj pojačat će kod mnogih od njih zabludu i nevjerovanje. Mi smo ubacili među njih neprijateljstvo i mržnju sve do Smaka svijeta. Kad god pokušaju potpaliti ratnu vatru, Allah je ugasi. Oni nastoje na Zemlji smutnju praviti, a Allah ne voli smutljivce."
(Al-Maida)

O Poslaniče, neka te ne zabrinjava to što brzo nevjerovanje ispoljavaju oni koji ustima svojim govore "Vjerujemo!" a srcem ne vjeruju, i jevreji, koji izmišljotine mnogo slušaju i koji tuđe riječi rado prihvataju, a tebi ne dolaze, koji smisao riječima s mjesta njihovih izvrću i govore: "Ako vam se ovako presudi, onda pristanite na to, a ako vam se ne presudi, onda nemojte pristati!" A onome kome Allah želi zabludu, ti mu naspram Allaha ništa pomoći ne možeš. To su oni čija srca Allah ne želi očistiti; njih na ovom svijetu čeka poniženje, a na onom svijetu patnja golema.
(Al-Maida)

"Mi smo objavili Tevrat, u kome je uputstvo i svjetlo. Po njemu su jevrejima sudili vjerovjesnici, koji su bili Allahu poslušni i pobožni ljudi, i učeni, od kojih je traženo da čuvaju Allahovu knjigu, i oni su nad njom bdjeli. Zato se, kad budete sudili, ne bojte ljudi, već se bojte Mene, i ne zamjenjujte riječi Moje za nešto što malo vrijedi! A oni što ne sude prema onom što je Allah objavio, oni su pravi nevjernici."
(Al-Maida)

"Jevreji govore: 'Uzejr je Allahov sin', a kršćani kažu: 'Mesih je Allahov sin.' To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih - ubio ih Allah. Kuda se odmeću?"
(At-Tevba)

A ti mi reci da li su ovo moje riječi???
Last edited by 786 on 13/09/2008 23:26, edited 1 time in total.
786

#187 Re: Islamofobija

Post by 786 »

@jedna...

"Vjera je kod Allaha, doista, islam! A oni kojima je data Knjiga podvojili su se baš onda kada im je došlo znanje, i to iz međusobne zlobe! A onaj ko ne vjeruje u znakove Allahove - pa, Allah brzo sviđa račune!"
(Ali-Imran)

"A onaj ko želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na drugom svijetu biti među gubitnicima."
(Ali-Imran)

...Danas sam vam vjeru vašu usavršio i blagodat Svoju prema vama upotpunio i zadovoljan sam da vam islam bude vjera...
(Al-Maida)
786

#188 Re: Islamofobija

Post by 786 »

Islamofobija je odgajana vijekovima i ona se naslanja na staru evropsku islamofobiju koja potiče još od krstaških ratova i stava Svetog njemačkog rimskog carstva (Achen 800. godine) da Evropa mora biti kršćanska, te da sve muslimane treba iz nje istrijebiti. To je uspjelo u Španiji, Italiji i započeto, ali nije uspjelo, na Balkanu. Islamofobija se njeguje i zbog toga što se kod nas vrši identifikacija vjere i nacije, pa se nacionalni interesi i sukobi projiciraju i na vjeru. Sama po sebi islamofobija nije osnovana i ne bi smjela biti dopuštena ni po crkvenom kanonu, ni po sadržaju Isusove vjere ljubavi, ako je takva vjera i moderno kršćanstvo jedne, druge ili treće provencijencije.
Tako da islamofobiju ne možemo povezati samo sa 11.09., jer se i za taj datum veže mnogo nejasnoća i sumnji u njegovu istinitost. U današnjem svijetu nevjernici, shodno svojim uvjerenjima i pogrešnim tumačenjima vlastitih vjera, pokazuju ogromnu mržnju prema muslimanima s tim da je prikrivaju licemjernim odnosom, pogotovo kada su u pitanju muslimani Bosne. Mnogi su danas svjesni da je taj "civilizirani" svijet, nahuškao i ohrabrio nama dojučerašnje komšije i kumove, ne bi li nas istrijebili sa ovih prostora. Time bi kršćanstvo došlo do same Turske koja je i sama cilj nevjerničkih fašističko-prikrivenih ambicija.
Hvala Allahu koji ih je spriječio da nas u potpunosti unište, a moram napomenuti da Mu se malo ljudi zahvaljuje na tome. Da malo ljudi prepoznaje opasnost svojih komšija kako god se oni zvali, a pretežno su to tzv. (ne)vjernici (katolici, pravoslavci i židovi). Da je malo ljudi izvuklo pouku iz vremena koje je iza nas i da malo ljudi razmišlja u budućnosti koja se uglavnom nadovezuje na prošlost. Mi muslimani koji živimo u BiH smo 12 puta ubijani na svojim pragovima. Zar to nije za pouku koju možemo iskoristiti ubuduće???
Rekao je Uzvišeni:

"Allah neće učiniti da zaluta narod koji je na Pravi put uputio prije nego što im objasni ono čega se trebaju čuvati - Allah, zaista, sve dobro zna."

(At-Tevba)

"Uz svakog od vas su meleki, koji se smjenjuju ispred njega i iza njega - po Allahovu naređenju nad njim bdiju. Allah neće izmijeniti jedan narod dok on sam sebe ne izmijeni. A kad Allah hoće jedan narod kazniti, niko to ne može spriječiti, osim Njega nema mu zaštitnika."
(Ar-Rad)

...a Allah neće ukazati na Pravi put narodu koji je neposlušan."

(As-Saff)

"O vi koji vjerujete, učinite pokajanje Allahu iskreno, da bi Gospodar vaš preko ružnih postupaka vaših prešao i da bi vas u džennetske bašče, kroz koje će rijeke teći, uveo, na Dan u kojem Allah neće osramotiti Vjerovjesnika i one koji su zajedno s njim vjerovali; svjetlo njihovo će ići ispred njih s njihove desne strane. 'Gospodaru naš', govorit će oni, 'učini potpunim svjetlo naše i oprosti nam, jer Ti, doista, sve možeš.'"

(At-Tahrim)
Law_and_Order

#189 Re: Islamofobija

Post by Law_and_Order »

Nisi ti izazvao u meni nikakvu islamofobiju tvojim navodno "provokativnim" postovima, vise smijeh. Ne razumijem te nikako, opet etiketiras ljude kao islamofobicne ali tvoji postovi su prepuni fobije prema svima drugima, od ostalih vjera pa prema zlim nevjernicima. Nazivati druge religije (ne)vjernicima, opet je uvreda za ostale. Prezires sve oko sebe, a druge nazivas islamofobicarima.

Onda poredis desavanja iz srednjeg vijeka sa dogadjajima prije par godina. Pozivas da opreznost i nevjerovanje komsijama oko sebe, zbog svih dogadjaja koji su se desili a smeta ti kad ljudi na identican nacin gledaju prema islamu, od 11.09 pa preko napada u spaniji sve do zadnjih dogadjaja.

Trazis da se islam ne povezuje sa teroristickim napadima sto je OK, ali istovremeno sam ostale religije povezujes sa krstaskim ratovima koji su se desili kad su i civilizacija i moral bili na skroz drugom i nizem stupu nego danas i nikako ne mozes danasnje drzave i vjeru porediti sa njima. Ali ti to neometano radis dok kritikujes ove sto islam sa nedavnim dogadjajima povezuju.

nisam siguran ko je ovdje licemjeran...
786

#190 Re: Islamofobija

Post by 786 »

sjedi 2 zaključno...
Ja sam pokušao povezati konstantu vezanu za islamofobiju koja se nalazi i u dalekoj prošlosti, hoču reči, od kada je islama uopšte, a zašto??? Upravo zato što je islam isključiv kada je u pitanju vjera. Allah ne voli da se njegova riječ mijenja i izvrće, što je slučaj sa vjerama prije islama.
ja kao musliman sam isključiv samo kada od mene to traži moj Gospodar Uzvišeni.
Ovo gore su historijske činjenice a ne moje mišljenje.
786

#191 Re: Islamofobija

Post by 786 »

"A ima ih koji te posmatraju, a možeš li ti uputiti na Pravi put slijepe, koji ni razuma nemaju."
"Allah, zaista, neće nikakvu nepravdu ljudima učiniti, ljudi je sami sebi čine."
"A na Dan kada ih On sakupi, učinit će im se da su boravili samo jedan sat u danu, i jedni druge će prepoznati. Oni koji su poricali da će pred Allaha stati i koji nisu Pravim putem išli, bit će izgubljeni!"
"Bilo da ti pokažemo dio onoga čime im prijetimo bilo da ti dušu uzmemo, Nama će se sve vratiti, i tada će Allah biti svjedok za ono što su činili."
"Svaki je narod imao poslanika, i kad poslanik njihov dođe među njih, njima će biti pravedno presuđeno, nasilje im neće biti učinjeno."
"Oni govore: 'Kada će već jednom ta prijetnja, ako istinu govorite?'"
"Reci: 'Sam od sebe ne mogu nikakvu štetu otkloniti, a ni neku korist sebi pribaviti; biva onako kako Allah hoće!' Svaki narod ima konac, a kad konac njegov dođe, ni za tren ga neće moći ni odložiti ni ubrzati."
"Reci: 'Kažite vi meni: ako će vas kazna Njegova noću ili danju zadesiti, zašto je onda požuruju zločinci?'"
"Zar ćete tek onda, kad se dogodi - u nju povjerovati? Zar tek tada, a ranije ste je požurivali?"
"Zatim će se reći onima koji su zulum učinili: 'Iskusite patnju vječnu; zar se kažnjavate više nego što ste zaslužili?'"
"Oni te zapitkuju: 'Da li je istina da će to biti?' Reci: 'Jeste, Gospodara mi moga, zaista je istina, i vi nećete moći umaći.'"
"Kad bi nevjernik imao sve ono što na Zemlji postoji, sve bi on to dao samo da se iskupi. A kada oni dožive patnju, sakrit će tugu, i bit će im po pravdi presuđeno i neće im se zulum učiniti."
"Allahovo je sve što je na nebesima i na Zemlji! Allahovo obećanje će se sigurno ispuniti, ali većina njih ne zna."

(Yunus)
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#192 Re: Islamofobija

Post by dr.gog »

Što volim kad pažljivo pratite jedni druge :) ...samo se nemojte napadati..argumenata uvijek ima napretek,a Forum je idealan za razmjenu istih :)
LadyBear

#193 Re: Islamofobija

Post by LadyBear »

786 wrote:Ja ne sudim, jer sud pripada samo Allahu Uzvišenom.
Možda sam malo pretjerao, ali udavi me "njihovo" nametanje sekularizma i ljudskih prava, dok na drugoj strani osporavaju sve što ima veze sa muslimanima i islamom. Neka se niko ne ljuti, ja ne vrijeđam nikoga, ali imam puno pravo da kažem šta mislim kada su u pitanju zaostaci iz bivše nam države. Što se tiće očeva, znam o čemu govorim. I moj je otac obožavalac tite i njegovog vremena, a to uvjerenje je pokušao prenjeti i na mene, međutim, hvala Allahu Uzvišenom koji mi otvori oči i uputi srce na put onih koje je uputio u jedinu ispravnu vjeru Islam. Tek tada sam uvidio kakva bi fula bila da sam ostao na onome na čemu je on. Život sa idealima bez budućnosti...život zasnovan na prošlosti i nekim tzv."lijepim vremenima", koje su opet bile lijepe samo onima koji su odbacili svoju vjeru i prodali je za dinare i dirheme.
Imam i ja fobiju... kjafirofobija.... 8
dino_sara wrote:EEEE ovo vec ima smisla i te kako. U ovom postu se skroz slazem sa tobom kada je rijec o zapadu i tim jadnim nam ljudskim pravima. I naravno slazem se za nasu vjeru da je jedina ne uprljana ljudskom rukom
Mozda bi vi trebali shvatiti da ta ljudska prava vaze i za vas, kao i za sve ostale. Znaci vi uopste niste izvan tih ljudskih prava. Vi imate pravo da budete vjernici muslimani, kao sto neko drugi ima pravo da bude ateista. Kada je rijec o zapadu, pa odakle tolika imigracija na zapad kada je zapad toliko los? Koliko se kod poteze teza o islamofobiji koja u nekom smijeru i postoji, kao sto postoje i mnoge druge fobije, na zapadu je ipak lakse i sigurnije biti musliman nego u vecini maticnih zemalja, iz kojih mnogi muslimani koji zive na zapadu dolaze. Cudno mi je da mnogi nece da vide svoju stranu i svoju fobiju prema necemu sto je drugacije, prije nego sto kritikuju drugoga. Nerazumijem kako 786@ moze da kritikuje bilo koga za islamofobiju, a sam je fobican prema svemu sto nema dodira sa Islamom?
786

#194 Re: Islamofobija

Post by 786 »

LadyBear wrote:
786 wrote:Ja ne sudim, jer sud pripada samo Allahu Uzvišenom.
Možda sam malo pretjerao, ali udavi me "njihovo" nametanje sekularizma i ljudskih prava, dok na drugoj strani osporavaju sve što ima veze sa muslimanima i islamom. Neka se niko ne ljuti, ja ne vrijeđam nikoga, ali imam puno pravo da kažem šta mislim kada su u pitanju zaostaci iz bivše nam države. Što se tiće očeva, znam o čemu govorim. I moj je otac obožavalac tite i njegovog vremena, a to uvjerenje je pokušao prenjeti i na mene, međutim, hvala Allahu Uzvišenom koji mi otvori oči i uputi srce na put onih koje je uputio u jedinu ispravnu vjeru Islam. Tek tada sam uvidio kakva bi fula bila da sam ostao na onome na čemu je on. Život sa idealima bez budućnosti...život zasnovan na prošlosti i nekim tzv."lijepim vremenima", koje su opet bile lijepe samo onima koji su odbacili svoju vjeru i prodali je za dinare i dirheme.
Imam i ja fobiju... kjafirofobija.... 8
dino_sara wrote:EEEE ovo vec ima smisla i te kako. U ovom postu se skroz slazem sa tobom kada je rijec o zapadu i tim jadnim nam ljudskim pravima. I naravno slazem se za nasu vjeru da je jedina ne uprljana ljudskom rukom
Mozda bi vi trebali shvatiti da ta ljudska prava vaze i za vas, kao i za sve ostale. Znaci vi uopste niste izvan tih ljudskih prava.
Postavimo stvari ovako...
Tebi su ljudi nametnuli ili ustupili tzv. ljudska prava. Naravno, ako su ona u skladu sa tvojom vizijom života ti se pridržavaš istih i u poštivanje istih pozivaš. Onda, odjednom dođe neka od životinja, recimo majmun, i nametne ti majmunska prava koja je pomješao sa ljudskim kako bi zbunio i ljude i majmune, tj. da se ne zna ni koja su majmunska a koja ljudska...Kako bi ti reagovao...ja čisto sumnjam da bi pustio majmuna da kolo vodi. Prije bi se sa majmunima u koštac uhvatio, ako ništa da ne iznevjeriš onoga koji ti je dobro mislio kada ti je tvoja prava propisao...zar ne???
Vi imate pravo da budete vjernici muslimani, kao sto neko drugi ima pravo da bude ateista.
Ali to pravo vjernicima nije dato od ljudi, nego od Boga...
Kada je rijec o zapadu, pa odakle tolika imigracija na zapad kada je zapad toliko los? Koliko se kod poteze teza o islamofobiji koja u nekom smijeru i postoji, kao sto postoje i mnoge druge fobije, na zapadu je ipak lakse i sigurnije biti musliman nego u vecini maticnih zemalja, iz kojih mnogi muslimani koji zive na zapadu dolaze.
Kojem zapadu??? i o kojim muslimanskim zemljama govori??? Možda o zemljama koje je taj isti zapad pokrao i porobio??? Zemlje koji i dan danas plaču zbog najvećeg holokausta u povijesti čovječanstva???
Zašto se recimo ne zapitaš, kako to da zemlje koje se deklarišu kao islamske poput Američkog saveznika a islamskog izdajnika S. Arabije, uživaju najveće svjetske blagodati??? Zašto iz nje niko ne bježi??? A da ne spominjem ostale zemlje poput UAE, Katra, Omana itd...
Cudno mi je da mnogi nece da vide svoju stranu i svoju fobiju prema necemu sto je drugacije, prije nego sto kritikuju drugoga. Nerazumijem kako 786@ moze da kritikuje bilo koga za islamofobiju, a sam je fobican prema svemu sto nema dodira sa Islamom?
786 nema fobija osim kako sam već naveo...KJAFIROFOBIJE...zlo mi je od kjafira...
JThomas

#195 Re: Islamofobija

Post by JThomas »

znači, tebi je zlo od 80% svih ljudi na svijetu, tebi je jedino bitno što nisu muslimani, i zato ti je od njih zlo...

odoh da povratim...
Law_and_Order

#196 Re: Islamofobija

Post by Law_and_Order »

786 nema fobija osim kako sam već naveo...KJAFIROFOBIJE...zlo mi je od kjafira...
opet sam sebi klizeci. Citiram: "opasnost svojih komšija kako god se oni zvali, a pretežno su to tzv. (ne)vjernici (katolici, pravoslavci i židovi)" - ne samo da vec tu pokazujes svoju fobiju nego sve ostale pripadnike religija smatras nevjernicima. Znaci tvoja fobija vazi na sve nemuslimane na planeti...ali nemas ti fobiju...nikako :-?
Sve u svemu, mnogo mojih postova je bilo navlakuša da kod nekih prepoznam stvarnu islamofobiju
Znaci provokacijama pokusavas da pokazes kako su ljudi (svi nevjernici kjafiri) islamofobicni. Zar je to za tebe validan metod testiranja? Iz toga znaci mozemo zakljuciti da je karikatura poslanika takodje validan metod pokazivanja ostatku svijeta da su muslimani agresivni ? Provokacijom. To je isti princip ali tesko ti je sagledati i drugu stranu medalje. Lako je pucati kritike nekome neosvrcuci se na svoje probleme
Kojem zapadu??? i o kojim muslimanskim zemljama govori??? Možda o zemljama koje je taj isti zapad pokrao i porobio??? Zemlje koji i dan danas plaču zbog najvećeg holokausta u povijesti čovječanstva???
Zašto se recimo ne zapitaš, kako to da zemlje koje se deklarišu kao islamske poput Američkog saveznika a islamskog izdajnika S. Arabije, uživaju najveće svjetske blagodati??? Zašto iz nje niko ne bježi??? A da ne spominjem ostale zemlje poput UAE, Katra, Omana itd...
Zli zapad sve pokrao i porobio, kakav holokaust u povijesti covjecanstva? mozel malo preciznije. S. Arabija ne uziva nikakve blagodati jer 99% stanovnistva su i dalje siromasni, to sto se tebi S.A. sastoji iz male kolicine ljudi koje drze naftu, ne znaci da cijela drzava uziva.

A odakle ti podatak da iz svih gore navedenih drzava ljudi ne bjeze ili ne zele da odu na zapad?

Mislim rafalas ovdje antizapadnu propagandu, nidje veze. Ali nisi ti nimalo fobican prema...nekako svemu. Sad ti ne valjaju ni muslimani koji striktno ne prate tvoj put...kakav god to bio. Mozda i njih za islamofobiju optuzis...ko zna, vidim da se tek zagrijavas, cekam samo trenutak da proglasis Iran pravom i iskrenom drzavom da tacno znam (mada je vec ocito) kojim putem ti jases
HAVANA

#197 Re: Islamofobija

Post by HAVANA »

786 wrote:

Tuspas mene da ti još malo pozli.
Rottweiler

#198 Re: Islamofobija

Post by Rottweiler »

@786
Mene je sramota pored tebe da se nazovem tvojim bratom po vjeri
Ti si klasicni primjer jednog bosnjackog "vehabije"
Ili da ti slikovito kazem ti i tebi slicni ste bosnjacki Dodici
Rottweiler

#199 Re: Islamofobija

Post by Rottweiler »

Ah da,
pozivas se na hadise i na ajete, a ujedno lupetas protiv kjafira kako ih ti nazva
skoro gledam na nekoj TV reportazu iz Egipta cini mi se, i prikazuju pravoslavnu crkvu, i njihov neki svecenik prica o njihovom zivotu medju muslimanima, i sve covjek fino, uzivaju ljudska prava, ama ko iz snova, po njegovoj prici, i u po emisije uvede novinara u jednu prostoriju i na sred te sobe stoji neki hastal od stakla i unutra neki dokument. I kaze tip ovo je nekad davno kad su islamske vojske nadirale i osvajale zemlje nama dato, a unutra pise da cemo uzivati sva prava kao i muslimani, moramo placati porez za vojsku, nismo duzni se boriti, nikakvo zlo nam nece biti naneseno itd... i na dnu tog dokumenta PECAT BOZIJEG POSLANIKA, to pravo su i halife davale svim nemuslimanima, i nadjes se ti jedan veliki NIKO da palamudi nekome sta ce da jede i pije, kojem Bogu da se moli, bla bla bla.
Naucite 5 hadisa i 3 ajeta i smatrate se ulemom.
poklopi se i cini dovu uzvisenom Allahu dz.s. da te uputi na pravi put jer si jos daleko od tog puta

selam i pozdrav
dino_sara

#200 Re: Islamofobija

Post by dino_sara »

Ja bih ipak volio da svako pise kako hoce. Pa nek drugi shvataju to kao provokaciju ili ti kao konstataciju ili ti kao lijepo upozorenje itd itd.
A i ti 786 nemoj vrijedjati a pisi drugo sto mislis da je ispravno. i vjerujte mi bice manje ovih post-ova koji nisu uopste tema TEME
Post Reply