Sreca pa je sadasnja Bosna, sa silnim vjerskim poglavarima i predavanjima, vehabijama, idila od drzave. Nek ti je sad savrseno. Ti nema spojma ni o cemu pricas.
Vise bi se rekl oda su ti sad oci fino tzamazane a ne otvorene. Ili si ih otvorio ali si slijep pa ne vidis
Ali zato i vjera sluzi, da masu kontrolise dok sve oko nje propada. Ti si ovim postom najbolji primjer toga[/quote]
Ja sam definitivno i protiv ovih i ovakvih poglavara,a samim tim i protiv institucija koje su pod njihovim okriljem. Te iste institucije služe kako bi se na što lakši način bogatili oni koji vjeru u biznis pretvoriše.
Ja kao musliman priznajem i priželjkujem samo državu koja je zasnovana na šerijatu, tako da vrlo dobro znam o čemu pričam.
Bivša nam suverena država prdogoslavija je imala svojih dobrih strana
ali kada su u pitanju srbi i hrvati, koji su s naših leđa i naših rudnika izgradili velegradove a nama omogućili tovljenje svinjetinom i alkoholom u duhu socijal komunizma i bratstva i jedinstva, kako bi bili bolji za noža. Svaki mesar tovi stoku prije nego je zakolje.
Hvala Allahu pa me samo On Uzvišeni kontroliše tako da vidim i te kako dobro.
I znaj da sam ja bio među vama nevjernicima a vi niste bili među muslimanima tako da upravo vi nemate predstavu o čemu govore oni koji u Islam pozivaju...Islam = savršen i praktičan način života...pa bujrum[/quote]
Ti je priželjkuj da za tebe to vrjedi, ali nemoj je takvu priželjkivat i meni.
I ja sam Hrvat, isto tako se i sa mojih leđa gradio Beograd ili Zagreb, ali isto tako i Sarajevo, zato mi nemoj palamuditi o tome da su u prošlosti samo Bošnjaci tegarili za ostatak Jugoslavije.
Pozivaš se na Allaha, a širiš nemir među ljude, molim te ohani malo, sagledaj svojim "slijepim" oćima i drugu stranu medalje.