O majko, Allahu, Isuse , Boze sacuvajKatarina Velika wrote:moguce, po toj tezi bosnjaci su jos mladji, tek od 1974 su priznati kao narod, prvi put, bez obzira kako se zvali...
Boze sacuvaj pametne na svijetu, jer nam oni u ovim tenucima trebaju
O majko, Allahu, Isuse , Boze sacuvajKatarina Velika wrote:moguce, po toj tezi bosnjaci su jos mladji, tek od 1974 su priznati kao narod, prvi put, bez obzira kako se zvali...
nebrini uskoro cete ostati i beez ovo malo hrvata max 15 god, a sa srbima resajite kako znate...bosniaque wrote:BECHO wrote:Naravno, evo ja umirem od srece! Safet-Beg-Basagic je napisao jednu finu pjesmicu koju bi preporucio svakom Srbo-Hrvaticu koji bi da nam nametne njihov jezik, vjeru, porijeklo itd.! Sto je najgore isti ti to rade pod plastom Bosanastva iako su do jucer vjerovatno sanjali o Srbiji na granicama Karlovac-Virovitica-Karlobag ili o velikoj Hrvatskoj do Drine!
navalili ko lesinari!!!
usput jes bio na tekmi u belgiji!!
hajd vrati se na stranicu ispred pa ces vidjet koja logika u katarine nam velike!Panasonic wrote:O majko, Allahu, Isuse , Boze sacuvajKatarina Velika wrote:moguce, po toj tezi bosnjaci su jos mladji, tek od 1974 su priznati kao narod, prvi put, bez obzira kako se zvali...
Boze sacuvaj pametne na svijetu, jer nam oni u ovim tenucima trebaju
1.) Ipak je realnije nazivati katolike i pravoslave sa podrucja BiH Bosnjacima nego Bosnjake nazivat Srbima i Hrvatima (Bosniak je ipak sinonim za Bosance sto se za Srpstvo i Hrvatstvo ne bi moglo reci)naturenjem teze bosnjaci katolici, bosnjaci pravoslavci zeli se stvoriti kompaktna multireligijska bosnjacka nacija, u kojoj bi bez rasprave bosnjaci islamske vjere bili dominantni, a kao dominantni u tom bosnjackom narodu uveo bi nas jezik za jedini bosnjacki jezik, sa dominantnim uticajem jezickih ostatak davnih okupatora balkanske zemlje bosne...
pa nek idu svi u PM, svi oni koji nece u bosni i hercegovini da zive kao bosanci, kome bosna smeta eno srbije/hrvatske, jos da samo znas kako i tamo vole kad se pomole!Katarina Velika wrote:nebrini uskoro cete ostati i beez ovo malo hrvata max 15 god, a sa srbima resajite kako znate...bosniaque wrote:BECHO wrote:Naravno, evo ja umirem od srece! Safet-Beg-Basagic je napisao jednu finu pjesmicu koju bi preporucio svakom Srbo-Hrvaticu koji bi da nam nametne njihov jezik, vjeru, porijeklo itd.! Sto je najgore isti ti to rade pod plastom Bosanastva iako su do jucer vjerovatno sanjali o Srbiji na granicama Karlovac-Virovitica-Karlobag ili o velikoj Hrvatskoj do Drine!
navalili ko lesinari!!!
usput jes bio na tekmi u belgiji!!
Znam, znam vidio sam. To je samo za plakati a ne komentarisati. Boze sacuvaj.bosniaque wrote:hajd vrati se na stranicu ispred pa ces vidjet koja logika u katarine nam velike!Panasonic wrote:O majko, Allahu, Isuse , Boze sacuvajKatarina Velika wrote:moguce, po toj tezi bosnjaci su jos mladji, tek od 1974 su priznati kao narod, prvi put, bez obzira kako se zvali...
Boze sacuvaj pametne na svijetu, jer nam oni u ovim tenucima trebaju![]()
necu komentarisati jer glupo je sa tobom raspravljatiKatarina Velika wrote:Ma koja ceca i smrad, dobro bosanski jezik kojim pricaju bosnjaci, hrvatski jezik kojim pricaju hrvati i srbski jezik kojim pricaju srbi..
A ta pjesma je lijepa, isto kao i ona sa onu stranu une gajtan trave raste..
Stim sto je ova prva vjerovatno uvrstena u udzbenike i obaveznu lektiru u fbih.

1edi1 wrote:BENCHO,
Nije problem u zelenoj boji ili farbi, vec je problem u tome sto se samo prica o jedninstvenoj i multieticnoj Bosni, a radi se to farbanje kao jedan vid psiholoskog rata ili nojijeg etnickog ciscenja na psiholoski nacin.
Znaco ne smeta meni zeleni brojevi kuca i nazivi ulica, ali mi smeta njegova pozadina i sto to nije na cjeloj teritoriji BiH.
ma kakvi par mjeseci...bosniak wrote:e hano sad si coolsa novom religijom.al neces jos dugo ima i novijih religija koje su in npr`` hari kriska ``hehehehe
pozuri da ne ispadnes iz fazona.
a vidi ovog historicara.a de mi reci jeste li vi primili hriscanstvo dobrovoljno il su vase mnogobozacke pretke kokali dok nisu legli na rudu.
nije to nista drugacije bolan vec samo starije koju godinu.mi smo bolan u poredjenju s vama mehki ko pamuk
.da ste vi 500godina na vlasti bili ,zatrli bi nam sjeme.a ne ko vi. i danas imate manastire stare ne znam koliko stotina godina.ne znam kako samo kako ti islamski fanatici to nisu srusili.vama je trebalo par mjeseci da tudje bogomolje sravnite sa zemljom.
ili se ja to varam
kakvi ste sad, mogu zamislit kakvi ste bili prije 500godina kad su bila krvolocnija vremena
pa ako se osječaju Hrvatima ili Srbima,onda nek se spakuju i odu u Hrvatsku i Srbiju,jer sudeči po nacionalnom identitetu kojim se izjašnjavaju,tamo jim je i mjesto,a puste Bosnu onima koji se osječaju BOSANCIMA!!!!!!!!!!!!!!!! I TOČKAKatarina Velika wrote:Moram primjetiti da se konstantno, natura teza bosnjak katolik, bosnjak pravoslavac. Pustite ljude da se izjasnjavaju kako zele i da se osjecaju slobodno. Ako se neko osjeca Hrvat, onda je Hrvat i tocka, ako se neko osjeca Srbin, onda je Srbin i tacka, ako se neko osjeca Bosnjak onda je Bosnjak i .black wrote:1edi1 ne znam ali i meni je malo sto kazu suhveli ovo bosnjak..ili sam se ja zapetljo;)..ono ako sam ja bosanac bosnjak musliman tako ima i bosanac bosnjak katolik odnosno pravoslavac..i ljuti me to bosnjaci,srbi,hrvati..nekako mi beze svi smo mi bosanci bosnjaci razlicitih vjeroispovjesti..pogotovu me ljuti sto jedan pravoslavac ili katolik ( ne svi ali dosta njih ) ne osjeca ovu zemlju kao svoju domovinu..kontash vec sta kazem..mozda sam sve ovo napisao nejasno ali et...ili mozda lupam..i malo je otislo od zadate teme...
Bosnu kao svoju zemlju manje-vise neosjeca vecina nemuslimanskog stanovnistva u BiH.. razloge treba traziti u mjesanju, politickom, moralnom, pravnom, vjerskom, gospodarskom... nebosanskih faktora u aktuelna zbivanja proteklih 15 godina.....
Sinapsa wrote:svaka cast ANA !!! ... imam duboko postovanje prema tvom stavu