'Hvata te sheki'???
-
rrikikiki
-
amir79
#2 Re: 'Hvata te sheki'???
Utječem se Allahu od prokletog šejtana.
U ime Allaha, mislostivog, samolosnog.
“Reci: “Utječem se Gospodaru svitanja od zla onoga što On stvara, i od zla mrkle noći kada razastre tmine, i od zla smutljivca kad smutnje sije, i od zla zavidljivca kad zavist ne krije!”
El-Felek
“Reci: “Tražim zaštitu Gospodara ljudi, Vladara ljudi, Boga ljudi, od zla šejtana napasnika, koji zle misli unosi u srca ljudi – od džina i od ljudi!”
En-Nas
“Reci: “Utječem se Gospodaru svitanja od zla onoga što On stvara, i od zla mrkle noći kada razastre tmine, i od zla smutljivca kad smutnje sije, i od zla zavidljivca kad zavist ne krije!”
El-Felek
“Reci: “Tražim zaštitu Gospodara ljudi, Vladara ljudi, Boga ljudi, od zla šejtana napasnika, koji zle misli unosi u srca ljudi – od džina i od ljudi!”
En-Nas
-
rrikikiki
#3 Re: 'Hvata te sheki'???
amir79 wrote:Utječem se Allahu od prokletog šejtana.
El-Felek
En-Nas
Oprosti mi, ali gdje je tu odgovor na moje pitanje?
- Altsa
#4 Re: 'Hvata te sheki'???
pa ne ocekujes valjda da ce ti dobar odgovor dati neko ko ne izlazi iz dzamije
a sto se tice tvog prijatelja to nema nikakve veze sa sihrima vec njegovom glavom i nasao je bas poglupo opravdanje za to sto radi. za takve ljude se kod nas kaze moron, glupan, nemoralan, ne karakteran itd. i ne znam kakve veze ima to sto na pocetku svog posta navodis da je musliman.sta mislis da su muslimani izuzeti od poroka i nemoralnog ponasanja.isto su nemoralni kao i ljudi ostalih konfesija pa prema tome tema je 
Last edited by Altsa on 29/06/2012 10:05, edited 1 time in total.
- Dr.Mr.Fr.
#5 Re: 'Hvata te sheki'???
Pa procitaj malo sa razumjevanjem, okreneš se bogu da se ne bi okrenuo šejtanu...dakle ako si okrenut Allahu nema šta da te "Hvata sheki"rrikikiki wrote:amir79 wrote:Utječem se Allahu od prokletog šejtana.
El-Felek
En-Nas
Oprosti mi, ali gdje je tu odgovor na moje pitanje?
ukratko
btw: u životu nisam cuo za gluplju zezu, cuj "Hvata te sheki"
-
rrikikiki
#6 Re: 'Hvata te sheki'???
navela sam da je musliman jer decko puno cita, uci, pametan je i vjerujem da puno puta zna sta prica a u pitanjima Islama zna zaisgurno vise od mene. S obzirom da ne znam veliki broj muslimana htjela sam ovdje na forumu vidjeti da li vecina vjernika ovako razmislja.Altsa wrote:pa ne ocekujes valjda da ce ti dobar odgovor dati neko ko ne izlazi iz dzamije![]()
a sto se tice tvog prijatelja to nema nikakve veze sa sihrima vec njegovom glavom i nasao je bas poglupo opravdanje za to sto radi. za takve ljude se kod nas kaze moron, glupan, nemoralan, ne karakteran itd. i ne znam kakve veze ima to sto na pocetku svog posta navodis da je musliman.sta mislis da su muslimani izuzeti od poroka i nemoralnog ponasanja.isto su nemoralni kao i ljudi ostalih konfesija pa prema tome tema je
U svakom slucaju hvala ti na dogovoru.
-
rrikikiki
#7 Re: 'Hvata te sheki'???
Oprosti mi, ali gdje je tu odgovor na moje pitanje?[/quote]
Pa procitaj malo sa razumjevanjem, okreneš se bogu da se ne bi okrenuo šejtanu...dakle ako si okrenut Allahu nema šta da te "Hvata sheki"
ukratko
[/quote]
ali pitanje nije bilo da mi se da savjet. pitanje je bilo za vjernike, misle li zaista kada nesto lose naprave da je to zato jer je u njima djin. da li je moguce da tako infantilno (ne zelim nikoga da vrijedjam) shvacaju svoju odgovornost prema samima sebi, prema vjeri i Allahu.
al eto, hvala
Pa procitaj malo sa razumjevanjem, okreneš se bogu da se ne bi okrenuo šejtanu...dakle ako si okrenut Allahu nema šta da te "Hvata sheki"
ukratko
ali pitanje nije bilo da mi se da savjet. pitanje je bilo za vjernike, misle li zaista kada nesto lose naprave da je to zato jer je u njima djin. da li je moguce da tako infantilno (ne zelim nikoga da vrijedjam) shvacaju svoju odgovornost prema samima sebi, prema vjeri i Allahu.
al eto, hvala
- tag33
#8 Re: 'Hvata te sheki'???
Altsa wrote:pa ne ocekujes valjda da ce ti dobar odgovor dati neko ko ne izlazi iz dzamije![]()
- Dr.Mr.Fr.
#9 Re: 'Hvata te sheki'???
rrikikiki wrote:
al eto, hvala
Pa eto na tragu si necemu cini mi se, infantilne osobe infantilno shvacaju odgovornost prema vjeri...
- sheilak
#10 Re: 'Hvata te sheki'???
Ma, sejtan je univerzalni krivac za sve. Mozes ga optuziti i za losu godinu, probleme sa drogom ili alkoholom, zato jer si pretukao zenu, spalio kucu ili ubio covjeka. Obicno to kod ovih koji se nazivaju "vjernicima" (bilo koje vjere), pa tvrde kako ih sejtani/djavo/sotona upravo zbog njihove nepokolebljive vjere (a samim tim i velike vrijednosti) stavlja il' na kusnju ili ih zeli privuci sebi. Obicni ljudi, koji se ne smatraju svecima, jednostavno priznaju da su *upci. Mislim, ok sejtan i sve to, ali treba imati snage i hrabrosti, pa priznati svoje i samo svoje greske, a ne sve svaljivati na neku silu izvan sebe, pa makar ona bila i mracna. Jer to je kukavicki.
Ne shvatam osobe koji se nazivaju vjernicima, a vise im iz usta izlazi rijec sejtan nego Bog.
Inace, ja sam sheki i ja nikog ne hvatam.
Ne shvatam osobe koji se nazivaju vjernicima, a vise im iz usta izlazi rijec sejtan nego Bog.
-
musa_2004
#11 Re: 'Hvata te sheki'???
prije nego pocnemo u detalje, reci imas li photoshop? mozda nam bude poslje trebao

-
groove
#12 Re: 'Hvata te sheki'???
a moze li konkretan primjer za ovo njegovo "skretanje sa puta" i tvoja "losa djela"?rrikikiki wrote: U puno situacija kada skrene sa puta...
Razlog sto pitam: kada ja napravim nesto lose..
- virtual_tour
#13 Re: 'Hvata te sheki'???
Ipak mislim da su lake droge u pitanju, mislim to kad osjeti da ima djina u sebi. Ne daj Boze da predje na sta teze ...rrikikiki wrote:Imam prijatelja koji je musliman. Dobar pretpostavljam koliko to moze da bude iako definitivno ne predstavlja sliku bas pravog vjernika (odnos prema lakim drogama, prema zenskim osobama, kratak fitilj sa bliskim osobama itd. def nije na nivou). Ali eto trudi se.
U puno situacija kada skrene sa puta kaze da je to zbog sihira koje mu je netko bacio ili ponekad navodi djina za kojeg je siguran je u njemu/utjece negativno na njega.
- int21
#14 Re: 'Hvata te sheki'???
Lake droge dzin i tonik (ili sheki i tonik) 
- sheilak
#15 Re: 'Hvata te sheki'???
da, ali ima li neka svevazeca definicija skretanja s puta? jer znacenje tog famoznog skretanja s puta varira u skladu sa stepenom posvecenosti vjeri i njenim obavezama. primjerice, za nekog znaci da je osoba skrenula s puta ako nije pokrivena ili ne nosi trofrtaljne hlace, za drugog ako ne ide u crkvu, hram ili dzamiju, za treceg ako neko nije vatreni patriota, a za nekog ako recimo pijes colu.
-
musa_2004
#16 Re: 'Hvata te sheki'???
sheilak wrote:da, ali ima li neka svevazeca definicija skretanja s puta? jer znacenje tog famoznog skretanja s puta varira u skladu sa stepenom posvecenosti vjeri i njenim obavezama. primjerice, za nekog znaci da je osoba skrenula s puta ako nije pokrivena ili ne nosi trofrtaljne hlace, za drugog ako ne ide u crkvu, hram ili dzamiju, za treceg ako neko nije vatreni patriota, a za nekog ako recimo pijes colu.
inace je pripaziti sa ljudima starijeg uzrasta koji imaju imaganirne prijatelje i/ili neprijatelje, ili je to
ili je jednostavno jeftino izlacenje iz krivice... drugi kriv za moje budalastine/greske/nemoral.
nista hvati se photoshopa da vidis imali sihre
- zateznistub
#17 Re: 'Hvata te sheki'???
Neka mu neko opali dva, tri vaspitno-popravna iza usiju. Letice sihiri i sejtani iz lave ko rakete.
-
Smail Aga
#18 Re: 'Hvata te sheki'???
Ja mislim da si ti trol !! Napravis temu i smijes se onda.
Elem ,evo ti ipak odgovor: Ako si vjernica,onda odgovor od @ amir 79 Proucis dove,molitve sebi i njemu,istjerate dzina i idemo dalje.
A ako nisi vjernica,onda kao sto neke rece 3-4 vaspitne iza uha i hairlija ce biti kao ruza.
Elem ,evo ti ipak odgovor: Ako si vjernica,onda odgovor od @ amir 79 Proucis dove,molitve sebi i njemu,istjerate dzina i idemo dalje.
A ako nisi vjernica,onda kao sto neke rece 3-4 vaspitne iza uha i hairlija ce biti kao ruza.
-
sha_ba
#19 Re: 'Hvata te sheki'???
veze on nema sa vjerom...
-
rrikikiki
#20 Re: 'Hvata te sheki'???
hahazateznistub wrote:Neka mu neko opali dva, tri vaspitno-popravna iza usiju. Letice sihiri i sejtani iz lave ko rakete.
-
rrikikiki
#21 Re: 'Hvata te sheki'???
Smail Aga wrote:Ja mislim da si ti trol !! Napravis temu i smijes se onda.
znaci mislis da je dovoljno prouciti dovu, ako si vjernik, i problem rijesen? mislis da pravi vjernik ne bi trebao vjerovati u to. Naravno da je to dio ali rad na samome sebi je itekako bitan. Ili kako bi moj tata rekao, pomozi si sam i bog ce ti pomoci.
Znam ja u principu odgovor na svoje pitanje ali htjela sam vidjeti sto i drugi misle jer ponekad ne znam tko je tu lud, ja ili on.
-
rrikikiki
#22 Re: 'Hvata te sheki'???
.
Last edited by rrikikiki on 30/06/2012 13:46, edited 2 times in total.
-
rrikikiki
#23 Re: 'Hvata te sheki'???
hvala ti, fino si objasnio/la.sheilak wrote:Ma, sejtan je univerzalni krivac za sve. Mozes ga optuziti i za losu godinu, probleme sa drogom ili alkoholom, zato jer si pretukao zenu, spalio kucu ili ubio covjeka. Obicno to kod ovih koji se nazivaju "vjernicima" (bilo koje vjere), pa tvrde kako ih sejtani/djavo/sotona upravo zbog njihove nepokolebljive vjere (a samim tim i velike vrijednosti) stavlja il' na kusnju ili ih zeli privuci sebi. Obicni ljudi, koji se ne smatraju svecima, jednostavno priznaju da su *upci. Mislim, ok sejtan i sve to, ali treba imati snage i hrabrosti, pa priznati svoje i samo svoje greske, a ne sve svaljivati na neku silu izvan sebe, pa makar ona bila i mracna. Jer to je kukavicki.
-
rrikikiki
#24 Re: 'Hvata te sheki'???
groove wrote:a moze li konkretan primjer za ovo njegovo "skretanje sa puta" i tvoja "losa djela"?rrikikiki wrote: U puno situacija kada skrene sa puta...
za ovo njegovo sam vec napisala
a moja losa djela - neki falunzi u karakteru ali nista veliko, nisam kriminalac
-
sombrer0
#25 Re: 'Hvata te sheki'???
Dovoljan primjerrrikikiki wrote:groove wrote:a moze li konkretan primjer za ovo njegovo "skretanje sa puta" i tvoja "losa djela"?rrikikiki wrote: U puno situacija kada skrene sa puta...
" I kada bude sve riješeno, šejtan će reći: "Allah vam je pravo obećanje dao, a ja sam svoja obećanja iznevjerio; ali, ja nisam nikakve vlasti nad vama imao, samo sam vas pozivao i vi ste mi se odazivali; zato ne korite mene, već sami sebe, niti ja mogu vama pomoći niti vi možete pomoći meni. Ja nemam ništa s tim što ste me prije smatrali Njemu ravnim." Nevjernike, sigurno, čeka bolna patnja."