hodžini zapisi

Rasprave o vjerskim temama.
sustinca

#76 Re: hodžini zapisi

Post by sustinca »

Ne volim slusati odgovore pametovanja,to nisam trazila
Hadzi Lojo

#77 Re: hodžini zapisi

Post by Hadzi Lojo »

Sejtanske hodze, svi oni koji pisu zapise isl.
Pravi hodza ili imam ce onome koji mu dodje za takvo sto, prvo reci da pocne da uci Kuran i da mu pokaze da si najzasticeniji ukoliko imas spoznaju o vjeri kojoj pripadas, a to se stice citanjem Kurana i prijevoda.
Kuran je poruka i uputa i zato treba da se cita i istrazuje, ne bojte se od citanja se ne dobija tumor na mozgu!
Neka nam je dragi Allah svima na pomoci! Amin Illahi Jarabi!
gringo1

#78 Re: hodžini zapisi

Post by gringo1 »

Hrulj wrote:
sustinca wrote:Gdje mogu otici? nista mi ne idu u zivotu,i ovo sad iskreno kazem...od zdravlja,ljubavi,faxa...danas saznala i posao :( nesto nije u redu :( ako moze da mi se preporuci neko u Bosni?
Mozda ti Bog nesto porucuje. Ne znam koji su ti problemi u zivotu ali mozda si donijela neku odluku koja ne valja ili nekome nesto nazao ucinila.
Kakav bog i kakvi bakraci...
100% dugogodisnja odgadjanja obaveza pod raznim izgovorima upucenih samoj sebi i onda se u jednom trenutku nakon zivotnog samara glava od udarca okrene prema nazad i ugledas sve one odgodjene obaveze na gomili koja se vuce za tobom...Pa onda ide hebena anliza propusta(dogadjaja), koja polako prelazi u maniju...ITD
Da se ne lazemo isti sam ti i sam po pitanju obaveza, ali ja sam sebi odmah opalim samar da vratim glavu prema naprijed i negledam sve one propustene prilike u gomili...

Napi se, zapali djoint, hebes mu mater vrijeme i onako ide nezaustavljivo i istim tempom...

A ako je bas guravo odi psihijatru privatno(anonimno) puno ces manje para potrositi a uspijeh je gotovo zagarntovan...

Jer ako te uhvati ta organizovana mafija zapisnicara/hodja u svoje ralje pozdravi se sa normalnim zivotom jer ti je usadjen crv sumnje...Poceces uvezivati dogadjaje i nalaziti poveznice u svakodnevnom zivotu koji ce ti se tek tad pretvoriti u havariju...Crv sumnje je gadna stvar...

Shvati da je to umrezena organizacija koja ima svoje skaute, tipovanja, insceniranja dogadjaja, u igri su po defultu taksisti i onaj ciko koji kao "slucajno" tu bio da ti pokaze kucu je u igri itd itd...Dobices po defultu bocu kao lijekovite vode da te u buducnosti svaka casa vode podsjeti na hodzu i ponovni povratak njemu je neminovan.... ;-)
Ansarullah

#79 Re: hodžini zapisi

Post by Ansarullah »

Jedna od najvećih boljki muslimana našeg vremena jeste posjećivanje gatara (fizička posjeta, telefonski razgovori, pisani oblik gatanja i dr.). Gatari su ljudi (ako se mogu nazvati ljudima) koji tvrde da znaju neviđeno, (nekad) sarađuju sa džinima, pokorni su šejtanu, nezahvalni su i neposlušni svome Gospodaru, silnici, lažovi i prevaranti. Zajedničko svim gatarima je da govore o neviđenom, a razlikuju se po tome što jedni svoje informacije crpe iz saradnje sa džinima, dok su drugi lažljivci ili su ponešto o znakovima naučili iz knjiga koje obrađuju tu tematiku. I jedni i drugi su nevjernici, jer su zanjekali ono što Allah dž.š. objavljuje.

“Reci: “Niko, osim Allaha, ni na nebu, ni na Zemlji ne zna šta će se dogoditi; i oni ne znaju kada će oživljeni biti.” (Sura: En-Neml, 65) Ili “On (Allah) tajne zna i On tajne Svoje ne otkiva nikome, osim onome koga On za poslanika odabere; zato On ispred i iza njega postavlja one koji će ga čuvati.” (El-Džinn, 26-27)

A detaljnije i opširnije o sihru, zapisima, džinnima, hidžami, liječenju Kur'anom imate ovdje: http://kurankaolijek.wordpress.com/
seksan

#80 Re: hodžini zapisi

Post by seksan »

flora.sa wrote:molim sve one koji se imalo razumiju u Islam kao religiju, da mi objasne, da li je dozvoljeno, ili nije dozvoljeno nositi zapise, piti naučene vode i sl...

zašto neki hodže hoće, a neki striktno odbijaju pravljenje zapisa???

naime, u jednoj knjizi sam pročitala da je pravljenje zapisa Velik širk, i da ljudi apsolutno ne trebaju da vjeruju u zapise, nego samo u Allaha dž.š...

e sad mene interesira,ako je to već veliki grijeh, zašto to neki hodže prakticiraju????
Nije ti dozvoljeno!

Neki tor ade radi zarade a drugi koji odbijajukod njih je veci iman nego kod ovih,,,,

s druge strane pitaj pola stvari sta danas hodze rade da li je ispravno reci ce ti da nije, ali zbog novca rade!
mrsamras

#81 Re: hodžini zapisi

Post by mrsamras »

Ansarullah wrote:Dr. Gog, potpuno se slazem sa tobom, jer je poznato da mnogi nazovi "iscjeljitelji" ni sami ne poznaju materiju, tako da i oni sami cesto zapadnu u problem. Ovdje mislim na ucace rukje, dok one zapisivace zapisa i ostalih lakrdija svrstavam u dvije grupe: prevaranti i stvarni sihirbazi koji svjesno ili nesvjesno stete ljudima svojim djelovanjem.

Sto se Beganovica tice, ti si ga posjetila mozda, ali ja sa njim zivim u istom gradu, koji je mali i gdje se sve maltene zna... Ali nebitno, mozda si ti stekla takav utisak i imala takvo iskustvo, sto ne negiram.
To sto zivis u istom gradu, ne znaci ni da si imao priliku da se rukujes sa njim a kamo li da porazgovaras o tome na tu temu.
Sto ga ne priupita licno ili nekoga tko se druzi sa njim?

A potvora je velika stvar gosp KAdrispahicu.
Ansarullah

#82 Re: hodžini zapisi

Post by Ansarullah »

Nisam taj za kojeg me prozivas, iako imam pri svom profilu izgleda njegov blog koji mi se cinio sadrzajnim, mada ni tom doticnom para nije mrska, ali nebitno. Kazem, hediju je ok uzeti. Mozda ja nisam u pravu i nije me briga, svako za sebe ce odgovarati, samo mi smijesno kako pokusavas da mi objasnis to o potvori, dok je u istoj recenici cinis, potvarajuci me da sam neko ko nisam. Jadno...
Armagedon 22

#83 Re: hodžini zapisi

Post by Armagedon 22 »

Nisam verovala u magije,vracare dok se i sama nisan uverila da smo u 21.veku okruzeni osobama koje nam zele zlo.Zivim blizu Beograda,i pojam vlaska magija i uopste magija bio mi je nepoznat.Elem da ne duzim,u braku sam 3 godine i bilo je lepih i manje lepih trenutaka.Jednu noc u kuhinji sam zacula zveckanje case,probudila sam supruga koji tako nesto nikada ne bi poverovao da nije bio prisutan.Zaledila nam se krv u zilama,jer u kuhinji ne bese nikoga.Tako se ponovilo jos jednom.Da ne preskocim bitne stvari i ja i suprug imamo brak iza sebe ali ne i decu,sto nas i najvise boli.Slicne stvari ponovile su se dok je suprug bio u nocnoj,a ja sama u stanu.Osetila sam jezu iako je napolju bilo 30 stepeni,i osecaj da me je neko uhvatio za rame.Naravno zoru sam budna docekala.Sutradan smo suprug i ja otisli u crkvu i svesteniku ispricali sta nam se desava u stanu.Rekao nam je da dobro pogledamo svaki kutak i ako nesto pronadjemo bacimo u reku.Strasno pomislila sam dok sam ispod praga pronalazila sitne crvene i bele perlice i deo rajferslusa decijeg belog.Bacili smo i garderobu koja nam je poklonjena ,posteljinu,i dr.Osvestali smo stan,ali i dalje neki osecaj teskobe mucio me je.Moja mama je imala infarkt,a do tada je bila zdrava,sestra problem sa stitnom zlezdom,a ja nemogucnost da se ostvarim kao majka,a rezulatati su bili idealni.Otisli smo kod jedne prijatne zene za koju smo pouzdano znali da cita sudbinu iz karti.Slusala sam je bez daha dok mi je pricala o porodici,o mom braku....u sustini strasne stvari.Tada nam je rekla da se obratimo hodzi,da ce nam njegovim zapisom pomoci.Otisli smo,popricali sa njim,i prva recenica kojom nam se obratio bila je sta ste vi cekali do sada.Uradio nam je zapis za kucu za nas i moju majku,s tim sto smo morali da idemo 2 puta,jer kako je objasnio ne valja da se urade istog dana licna zastita i zastita za kucu.Potvrdio nam je ono sto je i zena videla u kartama,meni je radjeno da nemam potomstvo,brak bi mi potrajao jos godinu dana a majka i sestra bi uskoro umrle.S obzirom da je dugo radjeno svima, potrebno je neko vreme da se organizam ocisti.Moja majka koja je kopnila,slabo jela pocela je da se popravlja,ja i suprug lepo zivimo ocekujemo i taj oktobar kada nam je hodza rekao da vidi dete :-D.A ono sto nam se skoro desilo je nesto sto nikada necu zaboraviti.Zena koja nam je radila javila je da joj je cerka umrla od infarkta,svi su sokirani jer nikada nije bila bolesna,nikada lek popila,jednostavno je umrla preko noci.Da li se vraca :?: ne zelim nikome zlo,i bila bih najsrecnija da prestane sa tim.Ali izgleda da ne moze,jer stojeci pored sanduka njene cerke,povukla je i mene i sestru za haljinu,a mami dala crni sal da veze oko vrata,zasto bas moja mama kada niko njoj blizi nije imao.Vrativsi se kuci sal sam bacila kao i haljinu.Ostalo je samo sa cekam dokle ce ovako.Zapalila sam joj svecu u crkvi za njenu srecu.Valja se :|
Armagedon 22

#84 Re: hodžini zapisi

Post by Armagedon 22 »

Inace Hodza nema tarifu kao sto neki tvrde :-x rekao je da i ono sto ostavimo,to bude od srca.Hvala mu jos jednom :)
Zatamnjena stakla

#85 Re: hodžini zapisi

Post by Zatamnjena stakla »

Ima li neko iz centralnog dijela BiH da se bavi time. Radi se o dosta stvari pa ako ima neku preporuku slobodno pp a i ovdje. Selam!
Post Reply