Heretička razmišljanja (I)

Rasprave o vjerskim temama.
stella_k

Post by stella_k »

T wrote:
stella_k wrote: Lopove, nikad nisam nikog uvrijedila...
Sve sa duznim postovanjem....
Hajde nadji nesto sto ne dolikuje zdravoj komunikaciji :shock:
Stela...sad pricamo o "citanju izmedju redova". To sam ti vec spominjao. Ti imas svoje faze, kad u nekim svojim komentarima ne spominjes nista konkretno, ali onim sto napises, navedes citaoca da pomisli upravo na onu stvar koju nisi direktno spomenula :D Takav komentar, tebi ostavlja dovoljno prostora da kazes da nikoga konkretno nisi prozvala, jer to nigdje nisi ni napisala...ali i premalo prostora, jer citajuci ono sto je napisano, lako je skontati sta si zapravo mislila. :D

Pa sad ti meni reci, ko je lopov :D
Citaoc pomisli ono cemu je sklon misliti..
Svaka insinuacija nas vodi uvijek onome sto hocemo vjerovati...
I ja tebi mogu sada reci bilo sta, ti ces to shvatiti onako KAKO TI ZELIS, TO JE U TVOJOJ GLAVI, NE MOJOJ....
hananah

Post by hananah »

Ma ti si jedino miran tersu kad te pristavim u 69 pozu, poslusno obavljas posao a i usta ti zazueta te ne progovaras :D
T

Post by T »

stella_k wrote:Odoh ja u kafanu...hajde dodji i ti...narucila sam ti raznjice, da me vise ne prozivas :D
pravi si drug :)
T

Post by T »

stella_k wrote:
T wrote:
stella_k wrote: Lopove, nikad nisam nikog uvrijedila...
Sve sa duznim postovanjem....
Hajde nadji nesto sto ne dolikuje zdravoj komunikaciji :shock:
Stela...sad pricamo o "citanju izmedju redova". To sam ti vec spominjao. Ti imas svoje faze, kad u nekim svojim komentarima ne spominjes nista konkretno, ali onim sto napises, navedes citaoca da pomisli upravo na onu stvar koju nisi direktno spomenula :D Takav komentar, tebi ostavlja dovoljno prostora da kazes da nikoga konkretno nisi prozvala, jer to nigdje nisi ni napisala...ali i premalo prostora, jer citajuci ono sto je napisano, lako je skontati sta si zapravo mislila. :D

Pa sad ti meni reci, ko je lopov :D
Citaoc pomisli ono cemu je sklon misliti..
Svaka insinuacija nas vodi uvijek onome sto hocemo vjerovati...

I ja tebi mogu sada reci bilo sta, ti ces to shvatiti onako KAKO TI ZELIS, TO JE U TVOJOJ GLAVI, NE MOJOJ....
Stella...to znaci onda da si i ti pogresno "citala izmedju redova" ono u vezi CiCiban. Sad skoci sama sebi u usta :)

P.S. moje misljenje u vezi tvojih komentara je onakvo kako sam ti to i napisao...a mislim da ne grijesim...
stella_k

Post by stella_k »

Cccc, prekrassssni...nisam ja Hananah....
Ja sam Dhobra Whjestica....cici je bila PRILICNO decidna, molicu lijepo.
"Mentalni invalid" su rijeci koje ja NIKAD na ovom niti jednom drugom forumu koristila nisam osim kad citiram doticnu, naravno...
Koje ja NIKAD NIKOM ne bih se usudila reci, jer to je UVREDA a samo veliki prastaju...
T

Post by T »

stella_k wrote:Cccc, prekrassssni...nisam ja Hananah....
"Mentalni invalid" su rijeci koje ja NIKAD na ovom niti jednom drugom forumu koristila nisam osim kad citiram doticnu, naravno...
Koje ja NIKAD NIKOM ne bih se usudila reci, jer to je UVREDA a samo veliki prastaju...
Stella...kazem ti...mislim da je ona htjela reci da je djetetu bolje ne lagati...ne uvoditi ga da zivi u svijetu sarenih laza...nego sa djetetom razgovarati, reci mu istinu, i objasniti mu stvari onakvim kakve jesu.
stella_k

Post by stella_k »

Pojede li raznjice??
Kakvi su bili, a?? :D
stella_k

Post by stella_k »

T wrote:
Stella...kazem ti...mislim da je ona htjela reci da je djetetu bolje ne lagati...ne uvoditi ga da zivi u svijetu sarenih laza...nego sa djetetom razgovarati, reci mu istinu, i objasniti mu stvari onakvim kakve jesu.
Ja se UOPSTE ne razumijem u atomsku fiziku...
Hajde objasni mi kako Svemir fukcionira..ali prosto...najprostije. :-)
T

Post by T »

stella_k wrote:Pojede li raznjice??
Dobri vala :D

Eto...vidis kako se sve moze postici tolerancijom, i uvazavanjem drugacijeg :D
hananah

Post by hananah »

OOOOOOOOO ljubavi moja T jesi li me pozelio :-) :-) :-) :-)
stella_k

Post by stella_k »

T wrote:
stella_k wrote:Pojede li raznjice??
Dobri vala :D

Eto...vidis kako se sve moze postici tolerancijom, i uvazavanjem drugacijeg :D
Ne prepisuj. :D
Idi na Bez Cenzure, ima nesto samo za T :D
T

Post by T »

stella_k wrote:
T wrote:
Ja se UOPSTE ne razumijem u atomsku fiziku...
Hajde objasni mi kako Svemir fukcionira..ali prosto...najprostije. :-)
Jel' sustina pitanja, kako ces svom djetetu odgvoriti na neka pitanja iz atomske fizike, u koju se ne razumijes?
...ili sta mu reci o tome, kako kosmos funkcionise, ako ti (hipoteticki) ne znas pravi odgovor?

Pa, mislim da je bolje djetetu reci da ne znas pravi odgovor, ili mu odgovoriti onoliko koliko znas, nego mu pricati nekakve bajke.
T

Post by T »

hananah wrote:OOOOOOOOO ljubavi moja T jesi li me pozelio :-) :-) :-) :-)
Nisam :D :D :D
hananah

Post by hananah »

Uh T kad ti pricas o nuklearnoj fizici ja se sva poooooooooTpaliiiiiiim :D
T

Post by T »

hananah wrote:Uh T kad ti pricas o nuklearnoj fizici ja se sva poooooooooTpaliiiiiiim :D
Sto? Jel' zbog one price o Suncu? :D :D
hananah

Post by hananah »

kakvo ba sunce, moje gruTi jednostavno oTvrdnu pod Tvojim doTirom :D uh ah ih oh eh :-) :-) :-) :-) :-)
stella_k

Post by stella_k »

E mislila sam da me bolje poznajes.
Htjela sam da ti meni objasnis kako svemir funkcionira.
Ali nema veze.

The point is: Sva djeca placu kada idu doktoru (da ne spominjem injekcije raznih vrsta), plase se same atmosfere, bijelih mantila, a plase se i zato sto sva druga djeca placu. Neko je tamo spomenuo strah, u smislu da treba plasiti djecu da ce ih npr odnijeti babaroga ako budu plakala. To je istina???
O tome se radi. JA SAM PROTIV BILO KOJEG OBLIKA STRAHA, osim jednog, iskonskog koji nam zivot spasava(taj strah se u gradu pokazao vrlo korisnim dok su padale granate). Ja ne zelim da se moje dijete ne boji ni mene, vec da me postuje, a to je drugi par rukava. I tu nastupa famozna sejtanska Barbika, koja LAZE mom djetetu da nije nuzno plakati kod doktora, da je sve to tek kratki tren i IGRA. Da je vrlo prolazno.
Uh sto se raspisah.. :-)
T

Post by T »

hananah wrote:kakvo ba sunce, moje gruTi jednostavno oTvrdnu pod Tvojim doTirom :D uh ah ih oh eh :-) :-) :-) :-) :-)
Hano, bez uvrede...ali tvoj kalibar cure mene uopste ne zanima :D :D
hananah

Post by hananah »

Zanimat ce te kad probas :-) :-) :-) :-) :-)
Tvrd si orah sa mehkom ljuskom :D
stella_k

Post by stella_k »

T wrote:
hananah wrote:kakvo ba sunce, moje gruTi jednostavno oTvrdnu pod Tvojim doTirom :D uh ah ih oh eh :-) :-) :-) :-) :-)
Hano, bez uvrede...ali tvoj kalibar cure mene uopste ne zanima :D :D
Ovo postaje PRAAAAVOO zabavno :lol: :lol: :lol: :lol:
T

Post by T »

stella_k wrote:E mislila sam da me bolje poznajes.
Htjela sam da ti meni objasnis kako svemir funkcionira.
Ali nema veze.

The point is: Sva djeca placu kada idu doktoru (da ne spominjem injekcije raznih vrsta), plase se same atmosfere, bijelih mantila, a plase se i zato sto sva druga djeca placu. Neko je tamo spomenuo strah, u smislu da treba plasiti djecu da ce ih npr odnijeti babaroga ako budu plakala. To je istina???
O tome se radi. JA SAM PROTIV BILO KOJEG OBLIKA STRAHA, osim jednog, iskonskog koji nam zivot spasava(taj strah se u gradu pokazao vrlo korisnim dok su padale granate). Ja ne zelim da se moje dijete ne boji ni mene, vec da me postuje, a to je drugi par rukava. I tu nastupa famozna sejtanska Barbika, koja LAZE mom djetetu da nije nuzno plakati kod doktora, da je sve to tek kratki tren i IGRA. Da je vrlo prolazno.
Uh sto se raspisah.. :-)
Stella...ja sam shvatio sta si ti htjela da napises...ali sam shvatio i ono sto je napisala CiCiban...i blizi sam njenom misljenju. Vec sam ti i napisao, zbog cega :) Dijete se plasi injekcije i nakon prevare sa Barbikom, ali misli da nije u redu da place, jer nije plakala ni Barbika...strah u djetetu je i dalje prisutan..a do njega treba doprijeti...a ne ukloniti ga sebi ispred ociju, jer smo se sjetili Barbike i djecije naivnosti
T

Post by T »

hananah wrote:Zanimat ce te kad probas :-) :-) :-) :-) :-)
Tvrd si orah sa mehkom ljuskom :D
Hano...za neke stvari, jednostavno nemam apetita :D
stella_k

Post by stella_k »

@T
Netachno!! Otkud znam da se mnogo manje boji...vidim joj u ocima....poznajem je, moja je.....
Ne prekrassssni, nisi u pravu BOJIM SE.. :D
Nego, kad se ti i Hana zenite??? :mrgreen:
hananah

Post by hananah »

T pa volis li me bar malo hebo ga i n. fizika :roll:
hananah

Post by hananah »

nek bira datum, jal' ce na noc wjestica jal' na dan zaljubljenih :D
Post Reply