Sigurno nema, posto ovo sto sam ja spomenuo se ustvari naziva Evolucija.Vipera bosniensis wrote:nisam nista nasao, neznam imali tako nesto.Lavabo wrote:Posto se eto DNK spominje u "svetoj" knjizi, zanima me sad da li ima ista o greskama/mutaciji koje nastaju u DNK molekuli ?
Hemijski elementi u Kur'anu
-
Lavabo
#201 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
- Towelie
#202 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
I sad ce da se javi neko "pametan" i da nam objasni da je ovo za 9/11 slucajnost i da se to moze napraviti i sa drugim knjigama.
-
belfy
#203 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
normalno da nece. ja sam vec nakon nekoliko postova vipera odustao, jer sam uvidio da je u potpunosti u pravu. sada kada je postavio jos ovo za tornjeve vracam se islamu 100%. svakako mi je tegobno previse razmisljati. lakse mi vjerovati u numerologiju koju iznosi viper. cak cu i horoskop poceti citati. mora da se i tamo krije dosta cuda, pogotovo posto to tvrdi i Milan Tarot, kojeg od danas smatram vrhunskim tumacem tek stepenicu ispod vipera.
sada odoh pregledati sto vise klipova sa tom tematikom da bih do kraja razbio svoje zablude. nakon toga idem provjeriti sta se jos od brojeva moze naci da moja vjera postane sto jaca.
sada odoh pregledati sto vise klipova sa tom tematikom da bih do kraja razbio svoje zablude. nakon toga idem provjeriti sta se jos od brojeva moze naci da moja vjera postane sto jaca.
- Teea
#204 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
ma na to mogu samo jaki vjernici da trace vrjeme.upisi 11/9 bible i tamo ovi jaki nasli dokaza kolko hos. i sada ti meni reci to je slucajnost?ma nemere bit.Towelie wrote:I sad ce da se javi neko "pametan" i da nam objasni da je ovo za 9/11 slucajnost i da se to moze napraviti i sa drugim knjigama.
cak nadjo i opisi harry pottera u bibliji nasla neka sto se lozi na njega.I reci da je to slucajnos.ma nemere bit.
- Towelie
#205 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
1. Amerikanci kazu 9/11, ne 11/9. kod njih ide mesec pa dan u mesecuTeea wrote:ma na to mogu samo jaki vjernici da trace vrjeme.upisi 11/9 bible i tamo ovi jaki nasli dokaza kolko hos. i sada ti meni reci to je slucajnost?ma nemere bit.Towelie wrote:I sad ce da se javi neko "pametan" i da nam objasni da je ovo za 9/11 slucajnost i da se to moze napraviti i sa drugim knjigama.
cak nadjo i opisi harry pottera u bibliji nasla neka sto se lozi na njega.I reci da je to slucajnos.ma nemere bit.
2. Nije hos nego hoces
3. Ne mere se pise ovako, a ne zajedno
A vezano za sadrzaj tvog posta nemam nista posebno reci. Mi muslimani ne verujemo da je Kur'an Bozija objava samo zbog numerologije, ali je i to jedan aspekt koji se moze posmatrati. Tebi moze biti i sitnica dovoljna za verovanje, a moze biti i da ti nista nije dovoljno.
Ali oci nisu slepe, vec srca u grudima'." (El-Hadzdz, 46)
- darius_maximus
- Kroksica
-
Vipera bosniensis
#208 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
evo ti da ti pripomozembelfy wrote: sada odoh pregledati sto vise klipova sa tom tematikom da bih do kraja razbio svoje zablude. nakon toga idem provjeriti sta se jos od brojeva moze naci da moja vjera postane sto jaca.
testiranje samo nekoliko brojcanih cuda u Kuranu pomocu racunara mozete pogledati na ova dva klipa
prvi dio
drugi dio
-
Vipera bosniensis
#209 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
evo jedan jednostavan primjer za razumijeti kako je Allah tacno odredio koliko ce koja sura imati broj ajeta kako bi se dobilo trostruko cudo
Plusamo ajete sa brojem sura, dobijemo 57 parnim 57 neparnih brojeva, suma svih parnih brojeva je isto kao suma svih ajeta, suma svih neparnih ajeta je kao suma svih sura u Kuranu.

ponavljajuce cifre iz tabele gore

neponavljajuce cifre iz tabele gore

i onda podijelimo neponavljajue cifre sa ponavljaucim ciframa , dobijemo zlatni rez od tacno 1,618.....

iz ovog primjera imamo trostruko matematicko cudo
1. 57 parnih - 57 neparnih cifri
2. Suma svih parnih brojeva je isto kao suma svih ajeta, suma svih neparnih brojeva je kao suma svih sura u u Kuranu
3. i na kraju Ponavljajuce cifre / neponavljajuce cifre = 1,618 sto je tacno u 3 decimale zlatni rez.
Zlatni rez u prirodi
Zlatni rez u ljudskom licu
Zlatni rez se samo uzima sa 3 decimale 1,618.... jer je irracionalan broj nema mu kraja isto tako kad pogledamo jedini zlatni rez ajet u Kuranu vidimo povezanost za zlatnim rezom koji je vjecan
Zletni rez u ajetu 16:18
Zlatni rez je beskonacan broj, zbog toga se pise kao ratio 1,618……
Allah kaze:
(16:18). Ako vi budete brojali Allahove blagodati, necete ih nabrojati, - Allah, uistinu, prašta i samilostan je -
Ovdje vidimo kako su Allahove blagodati toliko velike da ih nemozemo nabrojati, isto tako zlatni rez je beskoncan broj koji nemozemo nabrojati.
kad vidimo kako je opsirno programiranje Kurana onda shvatimo da ni ono programiranje hemijskih elemenata u suri Zeljezo nije tu tek tako slucajno nego smisljeno od strane autora koji poznaje buducnost (zna kako ce se elementi zvati i koje oznake ce imati) i poznaje tezinu atoma i redoslijed u periodcnom sistemu pa ga ubacuje u jedinu element suru u Kuranu. Ako ovo nije ocit dokaz da je Kuran od Boga i da nemoze ljudska ruka tako nesto napraviti onda neznam sta je.
Plusamo ajete sa brojem sura, dobijemo 57 parnim 57 neparnih brojeva, suma svih parnih brojeva je isto kao suma svih ajeta, suma svih neparnih ajeta je kao suma svih sura u Kuranu.

ponavljajuce cifre iz tabele gore

neponavljajuce cifre iz tabele gore

i onda podijelimo neponavljajue cifre sa ponavljaucim ciframa , dobijemo zlatni rez od tacno 1,618.....

iz ovog primjera imamo trostruko matematicko cudo
1. 57 parnih - 57 neparnih cifri
2. Suma svih parnih brojeva je isto kao suma svih ajeta, suma svih neparnih brojeva je kao suma svih sura u u Kuranu
3. i na kraju Ponavljajuce cifre / neponavljajuce cifre = 1,618 sto je tacno u 3 decimale zlatni rez.
Zlatni rez u prirodi
Zlatni rez u ljudskom licu
Zlatni rez se samo uzima sa 3 decimale 1,618.... jer je irracionalan broj nema mu kraja isto tako kad pogledamo jedini zlatni rez ajet u Kuranu vidimo povezanost za zlatnim rezom koji je vjecan
Zletni rez u ajetu 16:18
Zlatni rez je beskonacan broj, zbog toga se pise kao ratio 1,618……
Allah kaze:
(16:18). Ako vi budete brojali Allahove blagodati, necete ih nabrojati, - Allah, uistinu, prašta i samilostan je -
Ovdje vidimo kako su Allahove blagodati toliko velike da ih nemozemo nabrojati, isto tako zlatni rez je beskoncan broj koji nemozemo nabrojati.
kad vidimo kako je opsirno programiranje Kurana onda shvatimo da ni ono programiranje hemijskih elemenata u suri Zeljezo nije tu tek tako slucajno nego smisljeno od strane autora koji poznaje buducnost (zna kako ce se elementi zvati i koje oznake ce imati) i poznaje tezinu atoma i redoslijed u periodcnom sistemu pa ga ubacuje u jedinu element suru u Kuranu. Ako ovo nije ocit dokaz da je Kuran od Boga i da nemoze ljudska ruka tako nesto napraviti onda neznam sta je.
- Teea
#210 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
ne moze se pise 'vako a nemre 'vako lektore na baterije.Towelie wrote:1. Amerikanci kazu 9/11, ne 11/9. kod njih ide mesec pa dan u mesecuTeea wrote:ma na to mogu samo jaki vjernici da trace vrjeme.upisi 11/9 bible i tamo ovi jaki nasli dokaza kolko hos. i sada ti meni reci to je slucajnost?ma nemere bit.Towelie wrote:I sad ce da se javi neko "pametan" i da nam objasni da je ovo za 9/11 slucajnost i da se to moze napraviti i sa drugim knjigama.
2. Nije hos nego hoces
3. Ne mere se pise ovako, a ne zajedno
A vezano za sadrzaj tvog posta nemam nista posebno reci. Mi muslimani ne verujemo da je Kur'an Bozija objava samo zbog numerologije, ali je i to jedan aspekt koji se moze posmatrati. Tebi moze biti i sitnica dovoljna za verovanje, a moze biti i da ti nista nije dovoljno.
Ali oci nisu slepe, vec srca u grudima'." (El-Hadzdz, 46)
Ali ti sto si paljsu u vugla tvoj problem.(El-Teea 11:9)
Last edited by Teea on 17/11/2013 01:16, edited 1 time in total.
- Towelie
#211 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
Tvoj problem je sto si propustila desetine casova maternjeg jezika sto se jasno vidi kad koristis izraze tipa "paljsu u vugla."Vidis, nije bezanje sa casova uvek pravi izbor. 
- fatamorgana
#212 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
A tebi što ti je maternji jezik ekavica baš se ti naš'o da držiš lekcije o bosanskom jeziku,Towelie wrote:Tvoj problem je sto si propustila desetine casova maternjeg jezika sto se jasno vidi kad koristis izraze tipa "paljsu u vugla."Vidis, nije bezanje sa casova uvek pravi izbor.
- fatamorgana
#213 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
Ako umEsto slova lj u rEč paljšu staviš slovo k dobiješ još malo specifičnije poređenje El-Teea,Teea wrote: ne moze se pise 'vako a nemre 'vako lektore na baterije.
Ali ti sto si paljsu u vugla tvoj problem.(El-Teea 11:9)
-
Vipera bosniensis
#214 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
drizte se teme i nemoj te se svadjati i gubiti energiju na gluposti
Tea mozes li nam ti barem jednu jedinu ovakvu stvar donijeti iz Biblije da vidimo imalo ovako nesto u njoj kao sto sam prilozio iz Kur'ana. nemoj nikakve video slati koje niko nerazumije, daj nam ti jedan primjer kojeg mozes lahko objasniti.
Tea mozes li nam ti barem jednu jedinu ovakvu stvar donijeti iz Biblije da vidimo imalo ovako nesto u njoj kao sto sam prilozio iz Kur'ana. nemoj nikakve video slati koje niko nerazumije, daj nam ti jedan primjer kojeg mozes lahko objasniti.
-
Vipera bosniensis
#215 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
Koliko samo muslimana cita Kur'an a ne razmilja o njemu i njegovim porukama i cudima koje Kur'an daje, evo recimo jedan obican primjer koliko samo muslimana zna Ajet Kursij, najvazniji ajet u Kuranu ali uospte neznaju da je taj ajet od 9 recenica koje su simetricno povezane jedna sa drugom.
samo Bozija Knjiga ima ovakav stil govora, dok u ljudskom tekstu u knjigama nemozemo naci ovako nesto

samo Bozija Knjiga ima ovakav stil govora, dok u ljudskom tekstu u knjigama nemozemo naci ovako nesto

-
Vipera bosniensis
#216 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
Evo upravo je pronadjen i Rubidum, sa oznakon Rb i atomskom masom 85.

prvi put kad se spominje Rb je u 57:8 ajetu ali nema konekcije sa Rb kad brojim slova, pa drugi put kad naidjemo na Rb je u ajetu 57:13 i tu dobijemo tacno 85 slova do Rb od pocetka ajeta isto toliko 85 ima Rb atomsku masu. S obzirom da se uvijek na prvom broji ovdje se nadje tek na drugom pojavljivanju oznake, pa sam pomislio da je isti slucaj ko sa Astatinom gdje se povezuje sa trecim pojavljivanjem a Astatine su pronasli 3 naucnika, odmah mi je kroz glavu proslo da je Rubidium po toj logici pronadje od dva naucnika, i kad potrazim imam sta vidjeti
Otkriven je 1861 godine od strane Roberta Bunsena i Gustav Robert Kirchhoffa u Heidelbergu, u Njemačkoj.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Rubidij
http://education.jlab.org/itselemental/ele037.html

prvi put kad se spominje Rb je u 57:8 ajetu ali nema konekcije sa Rb kad brojim slova, pa drugi put kad naidjemo na Rb je u ajetu 57:13 i tu dobijemo tacno 85 slova do Rb od pocetka ajeta isto toliko 85 ima Rb atomsku masu. S obzirom da se uvijek na prvom broji ovdje se nadje tek na drugom pojavljivanju oznake, pa sam pomislio da je isti slucaj ko sa Astatinom gdje se povezuje sa trecim pojavljivanjem a Astatine su pronasli 3 naucnika, odmah mi je kroz glavu proslo da je Rubidium po toj logici pronadje od dva naucnika, i kad potrazim imam sta vidjeti
Otkriven je 1861 godine od strane Roberta Bunsena i Gustav Robert Kirchhoffa u Heidelbergu, u Njemačkoj.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Rubidij
http://education.jlab.org/itselemental/ele037.html
- fatamorgana
#217 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
Naso, da li ti npr. vjeruješ u ispravnost ovakvih tvrdnji koje postavlja (izgleda kako reče Nin) ovaj klonirani vipera bosniensis aka čačkalica.
Ako može jednostavno da ili ne pa tek poslije eventualno obrazloženje, naravno da bude jednostavno i razumljivo bez žongliranja riječima ako ne tražim previše.
Ako ne onda ništa,
Ako može jednostavno da ili ne pa tek poslije eventualno obrazloženje, naravno da bude jednostavno i razumljivo bez žongliranja riječima ako ne tražim previše.
Ako ne onda ništa,
-
Vipera bosniensis
#218 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
kakva crna cackalicafatamorgana wrote:Naso, da li ti npr. vjeruješ u ispravnost ovakvih tvrdnji koje postavlja (izgleda kako reče Nin) ovaj klonirani vipera bosniensis aka čačkalica.
a sto se tice tvog pitanja, ovdje nema mjesta vjerovanju, nego se ovdje traze fakti, vjerovati moze da je Kuran od Allaha nakon sto vidi opipljive dokaze da to moze jedino od njega doci i nikako drukcije.
Pozovite slobodni koga kod znate da zna citati arapski neka vam prebrojava slova pa ce te vidjeti sta je na stvari
Da nisam nista drugo prilozio osim ovih Hemijskih elemenata u Kuranu u jedinoj element suri Zeljezo dosta bi vam bilo da shvatite da ova knjiga jedino moze doci od Boga jer vidimo 3 karakteristike nadnaravnog i nadljudskog kreairanja knjige.
1. Da u razuman tekst kodira informacije koje niko nema nego se tek otkriju nakon 1400 godina
2. Da zna buducnost kako ce se elementi zvati i koje oznake ce imati
3. Da zna atomsku masu i broj elementa , sto je nezamislivo da bilo ko zna u 6 stoljecu.
evo uzmi oko 23 elementa koja su pronadjena u suri do sad a vjerovatno da ih ima vise samo cekaju da se otkriju, pa pokusaj sa ovim informacijama sto imamo sad programirati razuman tekst pa ce da vidis kako je to tesko, vjerujem da je nemoguce iako imas oznaku elementa i njegovu atomsku masu i broj elementa neces uspjeti, a sta onda ocekvati od nepismenog Muhammeda da on sastavlja ovakav Kuran sa informacijama iz buducnosti.
-
Vipera bosniensis
#219 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
evo ga jos jedan pronadjen
Argon element u Kuranu sa brojem elementa

ovaj Kuran je najvece cudo sto sam vidio u svom zivotu, nikad prije nesto ovako nisam vidio a vjerujem da necu vidjeti ni poslije. Jednostavno Kuran je ispred nauke i civilizacije i veliki odgovor svim ateistima da Bog postoji i to sa naucne strane, pozivam sve matematicare i pametne ljude, i hemicare nek vide ove stvari i daju svoja misljenja. pa nakon sto utvrde ove stvari nek onda zakljucuju imali Boga ili nema
Argon element u Kuranu sa brojem elementa

ovaj Kuran je najvece cudo sto sam vidio u svom zivotu, nikad prije nesto ovako nisam vidio a vjerujem da necu vidjeti ni poslije. Jednostavno Kuran je ispred nauke i civilizacije i veliki odgovor svim ateistima da Bog postoji i to sa naucne strane, pozivam sve matematicare i pametne ljude, i hemicare nek vide ove stvari i daju svoja misljenja. pa nakon sto utvrde ove stvari nek onda zakljucuju imali Boga ili nema
-
Lavabo
#220 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
Aha skontao sam, znaci ako se dati element ne nalazi tu gdje je trebao da se nalazi vec je na nekom drugom mjestu, ja samo odem istrazim malo o tom elementu, zatim nadjem neki razlog, i kazem da je on tu postavljen eto bas zbog tog razloga.
- fatamorgana
#221 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
Sama premisa postojanja nekog boga koji navodno diktira nekom nešto nekad davno je nedokaziva sama po sebi pa je tako i sve to što iz takve tvrdnje prozlazi bespredmento. Vjerovanje da, tvrdnja ne.
- Teea
#222 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
Vipere ne znam jesi li primjetio da ovo sto postiras niko ne cita osim tebe?Shah mat si dobio ne znam sta se vise koprcas.Vipera bosniensis wrote:drizte se teme i nemoj te se svadjati i gubiti energiju na gluposti![]()
Ne iz biblije nego iz harry pottera ako treba.Plati mi satnicu i nikakav problem.
- fatamorgana
#223 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
Ma ego je čudo neviđeno,Teea wrote:Vipere ne znam jesi li primjetio da ovo sto postiras niko ne cita osim tebe?Shah mat si dobio ne znam sta se vise koprcas.Vipera bosniensis wrote:drizte se teme i nemoj te se svadjati i gubiti energiju na gluposti![]()
Ne iz biblije nego iz harry pottera ako treba.Plati mi satnicu i nikakav problem.
-
Vipera bosniensis
#224 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
nisi skontao, da jesi nebi tako izjavioLavabo wrote:Aha skontao sam, znaci ako se dati element ne nalazi tu gdje je trebao da se nalazi vec je na nekom drugom mjestu, ja samo odem istrazim malo o tom elementu, zatim nadjem neki razlog, i kazem da je on tu postavljen eto bas zbog tog razloga.
da imamo od svakog elementa 10 oznaka u ovoj suri i da je samo jedan programiran bilo koji po redu , rijecima ili slovima njegova atomska masa ili broj elementa bio bi dokaz programiranja hemijski elemenata u jedinoj element suri u Kuranu.
ali do sad imamo dva izuzetka to je Astatin koji se programira sa trecim pojavljivanje u suri i Rb (Ribidium) gdje se programira kod drugog pojavljivanja oznake Rb, dali je to sto je Astatin pronasla 3 naucnika, a rubidium 2 naucnika sami procijenite. ali cinjenica je da su oznake programirane kako tako i povezalo sa njihovom atomskom masom i to je nesto sto svako moze da provjeri ko zna citati arapski.
-
Vipera bosniensis
#225 Re: Hemijski elementi u Kur'anu
pa upravo sa ovim hemijski elementima mi mozemo vrlo lahko dokazati da je autor Kurana poznaje buducnost i da je poznavao atomsku masu i broj elementa pa to progrmirao u Kuran. a vjerovanje dolazi da je to Bog, znaci tek tu vjeorvanje dolazi, jer imamo dokaze za takve tvrdnje i nije samo slijepo vjeorvanje , nego vjerovanje sa dokazima i pokricem.fatamorgana wrote:Sama premisa postojanja nekog boga koji navodno diktira nekom nešto nekad davno je nedokaziva sama po sebi pa je tako i sve to što iz takve tvrdnje prozlazi bespredmento. Vjerovanje da, tvrdnja ne.