Allah je programirao buduca imena koja ce ljudi dati ovim elementima, i postavio njihove oznake u tekstu Sure Zeljezo tako da su njihovi atomski broj elementa ili atomska masa elementa programirana sa brojem slova i brojem rijeci, od pocetka sure ili ajetapa do Hemijske oznake ili od hemijske oznake pa do kraja ajeta ili kraja sure. Nekad je programirao slova i rijeci izmedju dvije hemijske oznake. Vecinom se racuna od prve hemijske oznake gdje se nalazi u ajetu pa dalje, a ne od sredine. Jedino je izuzetak Astatin sto se broji izmedju drugog i treceg puta dok sve druge oznake se racunaju od prve hemijske oznake u tekstu, znaci izmedju drugog i treceg ima 85 slova, dok Astatin ima atomski broj elementa 85. zasto bas nakon 3 da se broji, Astatin je pronadjen od 3 naucnika 1940 godine.NIN wrote:Hajde postavi da vidim jer me bas zanima.Vipera bosniensis wrote:Dali bi mi vjerovali onda ako bi vam pokazao da mnogi hemijski elementi sa njihovim oznakama su programirani u orginalnom Kuranu na arapskom u samo jednoj suri u Kuranu koja je nazvana po hemijskom elementu Zeljezo? u Kuranu koji je 1400 star a hemijski elementi su pronadjeni i nazvanim ovakvim imenima i oznaka tek zadnjih 200 godina.
Programirane su hemijske oznake njihov hemijski broj ili atomskom masom koju mozete da vidite u periodicnom sistemu.
naprimjer Mg se spominje u ajetu 20 i 21, izmdju prvog i drugog puta Mg ima 12 rijeci, a Magnesium (Mg) ima broj 12 kao atomski broj elementa.
ili naprimjer Flor (F), F se prvi put nalazi nakon 9 slova, Flor ima atomski broj 9 u periodicnoj tabeli elemenata.
Sve ove primjere dole sam licno prebrojao, koga zanima za lakse pretrazivanje imate Kuran na arapskm ovdje i imate funkciju potraznje tako da mozete sami da se uvjerite u ove cinjenice
http://www.answering-christianity.com/c ... &B1=Search
Ostale napomene, slovo Alif se moze citati kao A, I, U, O, E
orginalni Kuran na arapskom je napisam samo sa konsonantima tako da je vazno samo da su dva slova jedno do drugog , kao naprimjer Mg (Magnesium) ili GM da ga odmah pocnemo racunati kao magnesium.

Ako neko ima nekakvih nejasnoca samo pitajte