bijela wrote:theTruePath wrote:
ovo se zove vrijedjanje muslimana,jer Halid je ashab!!! svoje misljenje drzi za sebe
niko ovdje neće držati svoje mišljanje za sebe, to znaš i sam. zbog toga svaki musliman-forumaš kojemu je stalo do određenih vrijednosti treba dobro razmisliti prije no što otvori temu - ima li ona smisla, u kojem potencijalnom pravcu može ići, ima li koristi od nje ili će rezultirati, na primjer, onime čime je rezultirala ova tema.
znajući da ovaj pdf posjećuju ljudi koji ne dijele islamske vrijednosti forumaš koji postavi
nezgrapnu temu, po meni, snosi dio odgovornosti za stvari koje se pišu na njoj i katastrofe koje se pišu o ljudima koje mi, muslimani, poštujemo i volimo.
bio je primjer sa otvaranjem teme o ehli-bejtu pa nas se nekoliko složilo da to ne treba raditi. upravo zbog toga da se ne bi dogodilo ovo što se ovdje događa.
Hajde da se konacno i slozimo oko necega.
Tacno, ovdje komuniciraju ljudi koje njeguju razlicite vrijednosti. Degutantno je pocinjati diskusiju sa temama koje velicaju ljude poznate samo po sirenju svojih i ukidanju tudjih vrijednosti ognjem i macem.
To je - u najmanju ruku - kao da Nijemac zovne u goste Francuza i onda se sa velikim ponosom pocne prisjecati svoga pradjeda generala i nacina na koji je okupirao Francusku. Da stvar bude gora, Francuz je i zakleti pacifista.
Francuz mu, naravno, poslije nekoliko rijeci kaze ... de ba zacepi, bezze ti prica - taj tvoj general je bio obicni ubica i covjek koji je zgazio tudju zemlju i pobio neduzan svijet.
A onda dolazi do komicnog obrata ... Nijemac pocinje zapomagati do neba.
Upomoc! Ovo je uvreda njemackog naroda i svih njegovih vrijednosti. Uvreda!
Ovo nije uvreda Islama, niti muslimana, nije cak ni uvreda pojedinca nego bacanje istine u lice tj. jedini ispravan odgovor na drsku provokaciju.
I svakako mislim da je u interesu svih da se o ovakvim ljudima poput Halida diskutuje na vojnim akademijama, a ne po javnim forumima ... podgrupa Religija. Mislim da je to prvenstveno u interesu vjernika.
Ja predlazem da se zbog potrebe dekontaminacije virtuelnog prostora ova tema zakljuca i da se postavljac teme lijepo izvine za nanesenu dusevnu bol svim onim koji ne dijele njegove vrijednosti - ili da ga moderator posalje u Banovice.
A mi fino mozemo oplesti pricu o ... pa naravno ... smaku svijeta.