Govor o tekfiru na rafidije

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Kroksica

#26 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

mirsad61 wrote:Ah da,ti znaš da praksa muslimana odbija da Kur'an može biti izmjena, jer su ga mnogi ashabi učili napamet. Takmičili su se u učenju Kur'ana napamet i u prenošenju učenja na svoju djecu sve do današnjih dana. I niko ne može, ni čovijek, ni skupina, ni država promjeniti Kur'an i izmjeniti.
:D
Pa ne objasni ti meni odakle naredjenje da Ehlul bejt mora da bude autoritet Muslimanima.

BTW derati=vikati. Kad pises CAPS LOCKom to znaci da se deres, ili vices i nije pohvalno koristiti ga na forumima. Mogo bi nam NIN napisat nesto crvenom hemijskom.
miskin

#27 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by miskin »

BTW derati=vikati. Kad pises CAPS LOCKom to znaci da se deres, ili vices i nije pohvalno koristiti ga na forumima. Mogo bi nam NIN napisat nesto crvenom hemijskom.
uze mi recenicu iz tastature :thumbup:
miskin

#28 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by miskin »

nasa wrote:Ma to je miskin cuo nesto pogresno,a i ima raznih pravaca ko ce sve znati sta ko praktikuje..
Sta je s bicevanjem?
nije miskin nista cuo pogresno @nasa, samo treba da znate da je 9/10 njihove vjere pretvaranje, to stoji u njihovim knjigama, to nisam ja rekao
Kroksica

#29 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

miskin wrote:
uze mi recenicu iz tastature :thumbup:
:wink:
nasa

#30 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by nasa »

Eto vidis miskin covjek nije htio da galami vec da podvuce da izmjena nema ni kod njih glede Kur'ana,a posteno
ako mozemo raspravljat s raznim koji pljuju po vjeri zasto ne bi s muslimanom malo razlicitih pogleda :)
Kroksica

#31 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

miskin wrote:
nasa wrote:Ma to je miskin cuo nesto pogresno,a i ima raznih pravaca ko ce sve znati sta ko praktikuje..
Sta je s bicevanjem?
nije miskin nista cuo pogresno @nasa, samo treba da znate da je 9/10 njihove vjere pretvaranje, to stoji u njihovim knjigama, to nisam ja rekao
To je taqija (ne znam kako se tacno pise) sto znaci da im je dozvoljeno da zbog sigurnosti sebe i porodice poreknu da su Muslimani u situacijama kao sto je npr. rat.
miskin

#32 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by miskin »

draga moja pa kod tebe svi muslimani s razlicitim pogledima, ako neko kaze da je Alija trebao biti Poslanik, a oni to govore, taj je covjek murted/otpadnik od islama, i u serijatskoj drzavi se trazi da se pokaje, ako ostane na tome ide mu glava s ramena :D
miskin

#33 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by miskin »

To je taqija (ne znam kako se tacno pise) sto znaci da im je dozvoljeno da zbog sigurnosti sebe i porodice poreknu da su Muslimani u situacijama kao sto je npr. rat.
kaze se tuqija, ona ima drugo znacenje i ulogu od ove koju si pomenula, zna to mirso dobro, ako ista zna o siizmu, to bi trebao znati
nasa

#34 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by nasa »

Kroksica wrote:
miskin wrote:
Sta je s bicevanjem?
Pa eto ja sam upoznala dosta sija,
neki stvarno bas vjernici sve sto sam vidjela je ok,osim ono glineno sto stavljaju kad klanjaju i to bicevanje,doduse nisam ulazila pretjerano u pricu kako tumace i dozivljavaju neke propise.
miskin

#35 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by miskin »

to glineno je plocica s kerbele, to je njihov hadzdz, treba da procitas sta njima predstavlja kerbela i koliko je ona vrijednija od kabe i sta vele za one koji idu na hadzdz u mekku, bicevanje za husejna kao oni ga zale, a oni ga ubili, licemjerstvo da nema granica
nasa

#36 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by nasa »

miskin wrote:draga moja pa kod tebe svi muslimani s razlicitim pogledima, ako neko kaze da je Alija trebao biti Poslanik, a oni to govore, taj je covjek murted/otpadnik od islama, i u serijatskoj drzavi se trazi da se pokaje, ako ostane na tome ide mu glava s ramena :D
:D Daleko smo mi od seriata,a i nisi ti diplomatican,pa ako kazes ljudima nevaljate nista bas ce slijediti ,lagano male razlike,pa jos manje dok ne bude po tvom.
A ti i@Kroski odmah u kost,ja vam dodjem kao tampon zona inace bi sve ljude otjerali :D
Last edited by nasa on 25/10/2012 10:23, edited 2 times in total.
Kroksica

#37 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

miskin wrote:draga moja pa kod tebe svi muslimani s razlicitim pogledima, ako neko kaze da je Alija trebao biti Poslanik, a oni to govore, taj je covjek murted/otpadnik od islama, i u serijatskoj drzavi se trazi da se pokaje, ako ostane na tome ide mu glava s ramena :D
Cuj trebo? :lol: :lol: :lol:
To neka sugestija Uzvisenom? Estagfirullah!
Kroksica

#38 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

nasa wrote:
:D Daleko smo mi od seriata,a i nisi ti diplomatican,pa ako kazes ljudima nevalja te nista bas ce te slijediti vec lagano male razlike,pa jos manje dok ne bude po tvom.
A ti i@Kroski odmah u kost,ja vam dodjem kao tampon zona inace bi sve ljude otjerali :D
Nema okolokole! Odmah u srz! :D
nasa

#39 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by nasa »

miskin wrote:to glineno je plocica s kerbele, to je njihov hadzdz, treba da procitas sta njima predstavlja kerbela i koliko je ona vrijednija od kabe i sta vele za one koji idu na hadzdz u mekku, bicevanje za husejna kao oni ga zale, a oni ga ubili, licemjerstvo da nema granica
Jeste i to, postuju te neke kao Poslanika
miskin

#40 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by miskin »

Kroksica wrote:
ne kontaam, sta trebo

obzirom da smo ovdje preporucujem vam da sutra postite nadam se da znate sta znaci dan arefata za jednog muslimana ko ne zna bujrum http://--- NO LINKS ---/index.php?option=com_c ... Itemid=128
nasa

#41 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by nasa »

Najvaznije je da je Mirsad odustao,steta,mogao je bar reci koju o ovim Hadisima....nije pratio teme :D
Kroksica

#42 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

miskin wrote:
Kroksica wrote:
ne kontaam, sta trebo

obzirom da smo ovdje preporucujem vam da sutra postite nadam se da znate sta znaci dan arefata za jednog muslimana ko ne zna bujrum http://--- NO LINKS ---/index.php?option=com_c ... Itemid=128
Kazes da govore da je Alija trebo biti poslanik. Pa mi bi smijesno. Svakako sam kontala sutra, ako Bog da, postiti mada je i to iz hadisa. :D
miskin

#43 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by miskin »

Kazes da govore da je Alija trebo biti poslanik. Pa mi bi smijesno. Svakako sam kontala sutra, ako Bog da, postiti mada je i to iz hadisa. :D
ja sam ispostio sve od prosle srijede odnosno 1 zulhidzdzeta i sutra sam mislio zakljuciti sa arefatom ;-) ;-)

kontam za aliju, pa zar je moguce da ces sama sebe poreci :D
Kroksica

#44 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

miskin wrote:
ja sam ispostio sve od prosle srijede odnosno 1 zulhidzdzeta i sutra sam mislio zakljuciti sa arefatom ;-) ;-)

kontam za aliju, pa zar je moguce da ces sama sebe poreci :D
Kako mislis "da ces sama sebe poreci"?
miskin

#45 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by miskin »

pa jedno govoris, a drugo radis, nigdje nema sugestija u Kur'anu da se posti dan Arefata
Kroksica

#46 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

miskin wrote:pa jedno govoris, a drugo radis, nigdje nema sugestija u Kur'anu da se posti dan Arefata
Ali ima sugestija da se posti. :D Zato, ne idem ni protiv sebe, ni Kur'ana. Lijepo je postiti kad god se moze. Mada, ne vjerujem da ako se sutrasnji dan isposti jednogodisnji grijesi budu oprosteni. :D
miskin

#47 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by miskin »

Ali ima sugestija da se posti. :D Zato, ne idem ni protiv sebe, ni Kur'ana. Lijepo je postiti kad god se moze. Mada, ne vjerujem da ako se sutrasnji dan isposti jednogodisnji grijesi budu oprosteni. :D
jesi vidio kako se uvijek mogu naci argumenti za svoju tvrdnju pa makar oni bili u opceniti, ima sugestija ali samo za ramazan koliko mi se cini

grijesi za dvije godine budu oprosteni naravno misli se na male grijehe, ovo sto kazes da ne vjerujes u to poklapa sa s tvojim prijasnjim stavom, vjerovatno okolina ima uticaj na tebe da postis, ja se nadam da ce ti jednog dana sto u nas u narodu doci iz g---- u glavu :D , cak sam dovio par puta za tebe, u vezi ovoga, pa eto hajr, valjda ce biti nesto od tebe sto kaze Zekerija kako spominje Kur'an ",... a nikada nisam, kad sam Ti, Gospodaru moj, molbu uputio, nesretan ostao." (sura Merjem, 4)
Kroksica

#48 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

miskin wrote:
jesi vidio kako se uvijek mogu naci argumenti za svoju tvrdnju pa makar oni bili u opceniti, ima sugestija ali samo za ramazan koliko mi se cini

grijesi za dvije godine budu oprosteni naravno misli se na male grijehe, ovo sto kazes da ne vjerujes u to poklapa sa s tvojim prijasnjim stavom, vjerovatno okolina ima uticaj na tebe da postis, ja se nadam da ce ti jednog dana sto u nas u narodu doci iz g---- u glavu :D , cak sam dovio par puta za tebe, u vezi ovoga, pa eto hajr, valjda ce biti nesto od tebe sto kaze Zekerija kako spominje Kur'an ",... a nikada nisam, kad sam Ti, Gospodaru moj, molbu uputio, nesretan ostao." (sura Merjem, 4)
Nije ovo bio argument, ja samo rekla da se post spominje u Kur'anu kao farz za Ramazan, a da je inace lijepo postiti. Sutra mi svi u kuci poste, pa cu i ja upravo iz gore navedenog razloga a ne zato sto mislim da ce mi dvogodisnji grijesi biti oprosteni. Mislim da se za toliki oprost moras malo vise potruditi. :D
Puno ti hvala sto si dovio za mene, to je jako lijepo od tebe. I ja molim Allaha swt da nas sve uputi. ;)
miskin

#49 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by miskin »

Nije ovo bio argument, ja samo rekla da se post spominje u Kur'anu kao farz za Ramazan, a da je inace lijepo postiti. Sutra mi svi u kuci poste, pa cu i ja upravo iz gore navedenog razloga a ne zato sto mislim da ce mi dvogodisnji grijesi biti oprosteni. Mislim da se za toliki oprost moras malo vise potruditi. :D
Puno ti hvala sto si dovio za mene, to je jako lijepo od tebe. I ja molim All
ne znam zasto ja imam osjecaj kada bi ja bio malo zesci ili ostriji da se ja i ti vrlo lahko mogli posvađati dok kazes keks.

Steta za tebe , samo to mogu reci nista vise, sto ne vjerujes u to, ako je Allah pohvalio noc kadr i rekao da je bolja od 1000 mjeseci, i pohvalio druga mjesta i vremena i mjesece koji su bolja od drugih, to je isto i Poslanik uradio, naravno ne iz have, nego putem objave, koja mu je dosla u vidu hadisa, ali ovo se opet vraca na staru poznatu temu, uloge hadisa i njihove svrhe u tvom zivotu, ali necemo o tome, ni pod razno, mislim da smo rekli dosta o tome mada ja imam jos dokaza otom-potom

Sad bi da idem spavati danas sam se umorio dosta, a glavno mi je bilo kada mama u trznom centru 10 minuta razmislja koji ce domestos kupiti i koji mr.Muscolo, ko da auto kupuje svasta, ali morao sam saburati, samo sam mudro sutio :D

Amin na ovu tvoju dovu, selam alejk
Kroksica

#50 Re: Govor o tekfiru na rafidije

Post by Kroksica »

miskin wrote:
Puno ti hvala sto si dovio za mene, to je jako lijepo od tebe. I ja molim All
ne znam zasto ja imam osjecaj kada bi ja bio malo zesci ili ostriji da se ja i ti vrlo lahko mogli posvađati dok kazes keks.

Steta za tebe , samo to mogu reci nista vise, sto ne vjerujes u to, ako je Allah pohvalio noc kadr i rekao da je bolja od 1000 mjeseci, i pohvalio druga mjesta i vremena i mjesece koji su bolja od drugih, to je isto i Poslanik uradio, naravno ne iz have, nego putem objave, koja mu je dosla u vidu hadisa, ali ovo se opet vraca na staru poznatu temu, uloge hadisa i njihove svrhe u tvom zivotu, ali necemo o tome, ni pod razno, mislim da smo rekli dosta o tome mada ja imam jos dokaza otom-potom

Sad bi da idem spavati danas sam se umorio dosta, a glavno mi je bilo kada mama u trznom centru 10 minuta razmislja koji ce domestos kupiti i koji mr.Muscolo, ko da auto kupuje svasta, ali morao sam saburati, samo sam mudro sutio :D

Amin na ovu tvoju dovu, selam alejk
Ma necemo se vracati. ;)
Selam, nemoj majku sekirat. :P
Post Reply