Fotografije: Nalicja Isusa/Isa kroz istoriju, verzija crkve
-
Jesus Christ
#1 Fotografije: Nalicja Isusa/Isa kroz istoriju, verzija crkve
Nalicja Isusa/Isa kroz Istoriju (krscanska perspektiva):
http://www.dantol.com/explore/christian ... jesus.html
Zadnja slika u albumu je rekonstrukcija Isusovog izgleda uz pomoc forenzickih dokaza kako su ljudi tog podneblja tada izgledali.
http://www.dantol.com/explore/christian ... jesus.html
Zadnja slika u albumu je rekonstrukcija Isusovog izgleda uz pomoc forenzickih dokaza kako su ljudi tog podneblja tada izgledali.
- Sinapsa
Citao sam nedavno clanak (GEO) u kojemu se obradjivala tema o stvarnom, istorijskom Isusu......ko je on zapravo bio, kada se zapravo rodio, ko mu je bio otac, njegovo djetinjstvo, sta je radio, ucio, kako je izgledao, koju je sudbinu dozivio i kakvim svojim djelom je "zaradio" takvu smrt, zasto i kako se stvorilo hriscanstvo.... itd..itd... Izmedju ostalog su i ovu zadnju sliku prikazali tvrdeci da je Isus najvjerovatnije izgledao onako kako ga ta slika predstavlja...
"Danasnji" Isus se uglavnom prikazuje kao da se radi o tipu iz skandinavskih zemalja.. a ne o covjeku sa bliskoga istoka....diskutovalo se i o tome kako bi Isus bio prihvacen prije 2000 godina u svojoj okolini i okruzenju kao skandinavac u tadasnjoj Judei....interesantna tema..
"Danasnji" Isus se uglavnom prikazuje kao da se radi o tipu iz skandinavskih zemalja.. a ne o covjeku sa bliskoga istoka....diskutovalo se i o tome kako bi Isus bio prihvacen prije 2000 godina u svojoj okolini i okruzenju kao skandinavac u tadasnjoj Judei....interesantna tema..
-
bosniaque
danasnja crkva i danasnja verzija krscanstva koja u opste nist slicno nema sa izvornim krscanstvom, u svakom slucaju nebi priznala isusa jer nije evropljan, a nedaj boze ako bi doso sa bliskog istoka ili arapskog polu otoka proganjali bi ga kao nekog teroristu...vidite i sami oko nasljedstva pape nema sanse da papa bude crnac ili mozda neki latino, papa mora biti evropljan jer oni ne mogu drugacije nego tako...zapadni evropljani su veliki rasisti i puni su sebe!!!

-
nagradna igra
svaka ti dala bosniaque. To sam i ja pokushavao da dokazem sa onim post-om, "Christianity-Religion of the west". Hajde eto nemoramo reci da je izgledao kao obicni arap (mada postoji velika mogucnost), ali sigurno nije izlgedao kao ijedan evropljanin. A figuramu je legendarna, koda ide u teretanu 5 puta sedmicno.
-
Kwaheri
pa dobro, majka mu stara...neko je jednom ovdje rekao "malo pravopisa te ne bi ubilo"...a dodala bih na to i "malo logike"...zar Isa nije mogao fakat biti zgodan? Zna se da je bio drvodjelja (stolar)...a to je naporan fizički posao..nagradna igra wrote:svaka ti dala bosniaque. To sam i ja pokushavao da dokazem sa onim post-om, "Christianity-Religion of the west". Hajde eto nemoramo reci da je izgledao kao obicni arap (mada postoji velika mogucnost), ali sigurno nije izlgedao kao ijedan evropljanin. A figuramu je legendarna, koda ide u teretanu 5 puta sedmicno.
-
nagradna igra
ma pisao sam poruku oko 2 justros pa zato. A imam i ja jarana koji je zidar. Eto sta ce ti tezi poso pa da ga vidish. Ali halo, da ti se svaki mishsic na tijelu istice, moras biti olimpiski plivac.