Džuma u Neumu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
dustaban

#101 Re: Džuma u Neumu

Post by dustaban »

siddo89 wrote:
dustaban wrote:Kako da sacuvam abdest u Crasy Horse-u ?!
Kako popiti pivu u BBI ?!

Skontali ste sta hocu reci? Ponovo kontradikcija.
Ako ne postoji nacin da musliman, koji ode na deset dana tamo gdje nema dzamije ili mesdzida, preskoci jednu dzumu, onda ne treba niti ici tamo!
Valjda je neum u bosni gdje islam nije manjinska vjera?
A valjda je i BBI jedan od shopping centara u sekularnoj BiH!

Shala mala, htio sam samo reci da ja ZNAM da u BBI nema alkohola i ne trazim ga tamo, bas kao sto i svaki musliman ZNA da u Neumu nema dzamije.
Onome kome smeta onakav BBI treba da izdejstvuje da se uvede alkohol ili da ga zaobilazi, kome smeta bezdzamijski Neum neka napravi dzamiju ili meszid...

Ja cu samo cinicno zakljuciti da imam neki snazan osjecaj da ova dva problema smetaju... istim osobama !
:mrgreen:
kikser

#102 Re: Džuma u Neumu

Post by kikser »

siddo89 wrote:
dustaban wrote:Kako da sacuvam abdest u Crasy Horse-u ?!
Kako popiti pivu u BBI ?!

Skontali ste sta hocu reci? Ponovo kontradikcija.
Ako ne postoji nacin da musliman, koji ode na deset dana tamo gdje nema dzamije ili mesdzida, preskoci jednu dzumu, onda ne treba niti ici tamo!
Valjda je neum u bosni gdje islam nije manjinska vjera?

neum je u hercegovini gdje je islam manjina :bih:
basicm

#103 Re: Džuma u Neumu

Post by basicm »

@dustaban

Da li je Neum privatno vlasnistvo kao BBI, pa ga poredis?
malsal

#104 Re: Džuma u Neumu

Post by malsal »

basicm wrote:@dustaban

Da li je Neum privatno vlasnistvo kao BBI, pa ga poredis?
-------------
Pa dobar dio Neuma je sigurno u privatnom vlasnistvu. Mozda ima nesto drzavni zgrada (skola, vjecnica i slicno) i drzavne zemlje, ali je vecina privatna.
animals

#105 Re: Džuma u Neumu

Post by animals »

Valjda je neum u bosni gdje islam nije manjinska vjera?[/quote]

neum je u hercegovini gdje je islam manjina :bih:[/quote]

A to je dio Bosne,jedne drzave[/quote]

To je Bosna i Hercegovina, ako umijes razlikovati..znaci ne dio Bosne, dio Bosne je Sarajevo, a dio Hercegovine Mostar..ili za tebe je to tezak pojam..
Kroksica

#106 Re: Džuma u Neumu

Post by Kroksica »

animals wrote:
To je Bosna i Hercegovina, ako umijes razlikovati..znaci ne dio Bosne, dio Bosne je Sarajevo, a dio Hercegovine Mostar..ili za tebe je to tezak pojam..
Neka ba, nemoj nas dijelit.
semirizsvemira

#107 Re: Džuma u Neumu

Post by semirizsvemira »

E jeste se dopovezali Neuma . Pa idite u Tursku ili Tunis i jeftinije i bolje i bolja usluga i nemorate slusati ustaske pjesme iz kafica po cijelu noc . Imate i dzamije i dzume ako vec morate . Imaju muske i zenske plaze u nekim mjestima tako da vam je sve halal . Cuj davati njima pare pa da nas opet po logorima mogu derati i rusiti nam mostove
melac

#108 Re: Džuma u Neumu

Post by melac »

semirizsvemira wrote:E jeste se dopovezali Neuma . Pa idite u Tursku ili Tunis i jeftinije i bolje i bolja usluga i nemorate slusati ustaske pjesme iz kafica po cijelu noc . Imate i dzamije i dzume ako vec morate . Imaju muske i zenske plaze u nekim mjestima tako da vam je sve halal . Cuj davati njima pare pa da nas opet po logorima mogu derati i rusiti nam mostove
Možda nekom ustaške pjesme prijaju pa idu u Neum.
TheMule

#109 Re: Džuma u Neumu

Post by TheMule »

Kroksica wrote:
kantica__ wrote:Zar ne mozes klanjati u sobi? Zar mora biti neki javni objekat il sta vec?
Dzuma se klanja u dzematu.
Za dzemat je potrebno dvoje. Klanjajte u hotelskoj sobi i to je to.
NIN

#110 Re: Džuma u Neumu

Post by NIN »

semirizsvemira wrote:Cuj davati njima pare pa da nas opet po logorima mogu derati i rusiti nam mostove
Ti ces malo pripaziti na generalizacije ove vrste!
fatamorgana

#111 Re: Džuma u Neumu

Post by fatamorgana »

Ja svaki put kad otvorim pdf učinimi se da piše Džungla u Neumu, :lol:
zagortenej

#112 Re: Džuma u Neumu

Post by zagortenej »

fatamorgana wrote:Ja svaki put kad otvorim pdf učinimi se da piše Džungla u Neumu, :lol:
:lol:
semirizsvemira

#113 Re: Džuma u Neumu

Post by semirizsvemira »

NIN wrote:
semirizsvemira wrote:Cuj davati njima pare pa da nas opet po logorima mogu derati i rusiti nam mostove
Nisam nista generalizovao , to si ti tako shvatio . Ne sjecam se kad ste tako brzo reagovali kad su na nekim drugim temama Bosnjake zvali turcima balijama , smrdljivima , cak nisu ni opomenuti forumasi . Ali nema veze eto izvinjavam se hrvatima za uvredu jer oni nisu takvi kao sto sam rekao
NIN

#114 Re: Džuma u Neumu

Post by NIN »

semirizsvemira wrote:
NIN wrote:
Nisam nista generalizovao , to si ti tako shvatio . Ne sjecam se kad ste tako brzo reagovali kad su na nekim drugim temama Bosnjake zvali turcima balijama , smrdljivima , cak nisu ni opomenuti forumasi . Ali nema veze eto izvinjavam se hrvatima za uvredu jer oni nisu takvi kao sto sam rekao
Banned user for reason “Krsenje pravila foruma, komentarisanje rada moderacije”
» semirizsvemira
7 dana
NIN

#115 Re: Džuma u Neumu

Post by NIN »

RibarM wrote:Nije mi jasno kako letite odmah banirati korisnike uživate u tom, pa nisi bog ako si moderator da ti neko ne smije i ne može odgovoriti koji si ti kurac, jebo te bog glupa si čuo ne volim vrijeđati, ali kad malo čovjek čita vaše postove i ponašanje na ovom jebenom forumu ne može da se uzdrži, banuj me u popuši lagano si čuo papčino,ti i tvoje kolege zajedno.
Banned user for reason “Krsenje pravila foruma, komentarisanje rada moderacije”
» RibarM
1 mjesec
semirizsvemira

#116 Re: Džuma u Neumu

Post by semirizsvemira »

Znaci nista od dzume u Neumu . Demokratski . A papina bista u Sarajevu ?
Pa zar nije bolje otici u nama prijateljske drzave Tursku , Maroko , Tunis , Japan :lol: Maleziju ( vrlo lijepa zemlja i tolerantna i gostoljubiva a i ne cekas dva sata narudzbu za rucak ). Em jedes finu svjezu hranu em jeftino em mozes klanjati dzumu gdje hoces :thumbup: I na kraju vidis nesto a sta ces u Neumu viditi :lol: Malo vece selo , par hotela i to je sve od turizma a i dzamije nema mada je kazu tu postojala , ako se ne varam
fatamorgana

#117 Re: Džuma u Neumu

Post by fatamorgana »

semirizsvemira wrote:Znaci nista od dzume u Neumu . Demokratski . A papina bista u Sarajevu ?
Pa zar nije bolje otici u nama prijateljske drzave Tursku , Maroko , Tunis , Japan :lol: Maleziju ( vrlo lijepa zemlja i tolerantna i gostoljubiva a i ne cekas dva sata narudzbu za rucak ). Em jedes finu svjezu hranu em jeftino em mozes klanjati dzumu gdje hoces :thumbup: I na kraju vidis nesto a sta ces u Neumu viditi :lol: Malo vece selo , par hotela i to je sve od turizma a i dzamije nema mada je kazu tu postojala , ako se ne varam
Bolje te našli svemirko .... kako je bilo u "Neumu"? :wink:
semirizsvemira

#118 Re: Džuma u Neumu

Post by semirizsvemira »

fatamorgana wrote:
semirizsvemira wrote:Znaci nista od dzume u Neumu . Demokratski . A papina bista u Sarajevu ?
Bolje te našli svemirko .... kako je bilo u "Neumu"? :wink:
Nikad boravio u Neumu :( E jes mi Neum turisticka destinacija :lol: Idem tamo gdje se osjecam sigurnim i gdje osjecam gostoprimljivost i :thumbup: Radije ne neko do lijepih jezera u BiH ako cu negdje u BiH
baja

#119 Re: Džuma u Neumu

Post by baja »

Džuma u Neumu? nema...a treba možda jedno 2 mjeseca u godini...možda se i može riješit!

ALI veći je problem što se u Neumu ne može rahat ni završit vaterpolo prvenstvo za djecu (bez nacionalističkih ekscesa), a kamoli džuma...iz tog razloga se ide na pelješac i sl mjesta gdje domaćini ne prave uopšte probleme...i gdje znaš da svijetla obraza platiš Hrvatu pare (a odmoriš se), a ne "svom bosancu i hercegovcu" i još da pojedeš poparu zbog toga

:roll:
kantica__

#120 Re: Džuma u Neumu

Post by kantica__ »

semirizsvemira wrote: U Hrvatskoj se pise zajedno .
Vidi kad bi se ja sekirao sta drugi govore o meni hahahaha . Buraz , vidim da ne poznajes temu . Meni je najvaznije da Allah bude zadovoljan sa mnom i to je to . I nije me briga ko ce me gotiviti i ovdje i i BiH . Imam bracu muslimane , iskrene Allahove robove svih nacija od Ukrajine , do Japana , Indonezije , Rusije preko Kine do Afrike . I ponosan sam zbog toga i srecan sam zbog toga , vjeruj mi ako znas sta je sreca . Kad sretnem neke arape , neke afrikance i neke azijate i poselamimo se onako iskreno kako nas je naucio nas Poslanik s.a.w.s. sve ostalo zaboravim . Klanjamo zajedno i mi stranci i Svedjani a ima i nesto Bosnja i to je to . cak ima i Ante , Hrvat presao na Islam . Kao sto rekoh ima vise muslimana u Svedskoj nego u BiH a i Islama , hvala Allahu
Allah je jako nezdaovoljan s tvojom nepsimenoscu. Malo ti je jedan razmak izmedju rijeci i tacke dodaj jos.
NIN

#121 Re: Džuma u Neumu

Post by NIN »

Znaci, BiH je neprijateljska zemlja? :lol:

Nego, i u cemu je sad problem? Kako rekoh, ako ti je dzuma preca od plaze fino se organizujes i odes na destinaciju koja ce pruziti sve sto zelis, pa i dzamiju, a takvih mjesta ima na pretek.

Kazu, hoce da traze lokaciju za gradnju dzamije na Brcanskoj malti u Tuzli. Neki se odmah upalise govoreci sta ce nam dzamija u tom naselju. Ovi drugi opet kazu ako je potrebna i ako se svijet utali za njenu gradnju onda ce se vjerovatno i graditi. S druge strane, kad su opstinari dosli na ideju da izgrade srusenu sinagogu tokom II svjetskog rata jevrejska zajednica u Tuzli rece da nema potrebe za gradnju iste i tako se odustalo od te ideje. E tako i Neumljani, ako za gradnju nema potrebe, tj. onih koji ce ici u nju i koji zive u Neumu onda sto da se gradi nazor. Ako opet kojim slucajem skontaju da im muslimani prakticari donose puno para mozda je i sagrade jer, ipak, para je para. :)
fatamorgana

#122 Re: Džuma u Neumu

Post by fatamorgana »

kantica__ wrote:
Vidi kad bi se ja sekirao sta drugi govore o meni hahahaha . Buraz , vidim da ne poznajes temu . Meni je najvaznije da Allah bude zadovoljan sa mnom i to je to . I nije me briga ko ce me gotiviti i ovdje i i BiH . Imam bracu muslimane , iskrene Allahove robove svih nacija od Ukrajine , do Japana , Indonezije , Rusije preko Kine do Afrike . I ponosan sam zbog toga i srecan sam zbog toga , vjeruj mi ako znas sta je sreca . Kad sretnem neke arape , neke afrikance i neke azijate i poselamimo se onako iskreno kako nas je naucio nas Poslanik s.a.w.s. sve ostalo zaboravim . Klanjamo zajedno i mi stranci i Svedjani a ima i nesto Bosnja i to je to . cak ima i Ante , Hrvat presao na Islam . Kao sto rekoh ima vise muslimana u Svedskoj nego u BiH a i Islama , hvala Allahu
Allah je jako nezdaovoljan s tvojom nepsimenoscu. Malo ti je jedan razmak izmedju rijeci i tacke dodaj jos.
:lol: .... Ma semir se javlja iz svemira, ops, iz ŠveCke, progledajmo mu malo kroz prste za pravopis, :wink:
biturbo

#123 Re: Džuma u Neumu

Post by biturbo »

fatamorgana wrote:
kantica__ wrote:
:lol: .... Ma semir se javlja iz svemira, ops, iz ŠveCke, progledajmo mu malo kroz prste za pravopis, :wink:
Progledacemo i tebi . :wink:
kantica__

#124 Re: Džuma u Neumu

Post by kantica__ »

biturbo wrote:
fatamorgana wrote:
kantica__ wrote: Allah je jako nezdaovoljan s tvojom nepsimenoscu. Malo ti je jedan razmak izmedju rijeci i tacke dodaj jos.
Progledacemo i tebi . :wink:
Opa , semire , jesi li to ti ? : D
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#125 Re: Džuma u Neumu

Post by anthraxQ »

animals wrote:Valjda je neum u bosni gdje islam nije manjinska vjera?

neum je u hercegovini gdje je islam manjina :bih:[/quote]

A to je dio Bosne,jedne drzave[/quote]

To je Bosna i Hercegovina, ako umijes razlikovati..znaci ne dio Bosne, dio Bosne je Sarajevo, a dio Hercegovine Mostar..ili za tebe je to tezak pojam..[/quote]

hercegovina je samo pokrajina drzave Bosne... drzava se zove Bosna... Nikad za nikad Hercegovina i Bosna nisu bili jednaki toponimi.
Post Reply