duhovna medicina

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
frondi

#1 duhovna medicina

Post by frondi »

molio bih ucesnike foruma da malo prokomentarisemo sledecu internet stranicu
http://duhovnamedicina.webs.com/
covjek je uposlenik Islamske zajednice u crnoj Gori radi kao imam u mesdzidu u gradu Baru
Kroksica

#2 Re: duhovna medicina

Post by Kroksica »

Evo dok Miske upane, on ce nam to fino protabiriti. Ja nisam skontala lijepo, jel ovaj lik pravi hamajlije i zapise za slogu u braku i srecu u ljubavi? Ako jeste, onda moje strucno misljenje je - ne valja to nista. :D
frondi

#3 Re: duhovna medicina

Post by frondi »

Iskreno receno meni je subheli sve ovo, sa stanovista mog skromnog znanja,
ono sto mene najvise intrigira (na stranu lijecenja, zapisi i hamajlije, da li je covjek uspjesan u tom svom poslu, kakvi su mu nijeti , dal je sarlatan il ne), jeste njegova tvrdnja o sklapanju bratstva sa imanli dzinima, koliko to ima utemeljenja u Islamskoj tradiciji , da li je to uopste dozvoljeno?
miskin

#4 Re: duhovna medicina

Post by miskin »

frondi wrote:molio bih ucesnike foruma da malo prokomentarisemo sledecu internet stranicu
http://duhovnamedicina.webs.com/
covjek je uposlenik Islamske zajednice u crnoj Gori radi kao imam u mesdzidu u gradu Baru
Evo bas stigao kuci i gledam sta ima kad vidim ovo. Nedavno je bio slican slucaj da sa Safijom ako se ko sjeca, pa dokle vise. Imam potrebu da kazem par rijeci o ovome, odnosno procitao sam samo podkategoriju "O meni", ostalo nemam volje niti me zanima.

Prije svega ogromna kritika za izgled texta. U danasnje vrijeme kada vecina ljudi samo gleda slike ili cita naslove, kada pogledas ovakav text na netu odmah kliknes na x i zatvoris, mogao je se ovaj nazovimo intervju mnogo ljepse editovati da to izgleda lijepo i pismeno, a ne ovako ne znas jesil pos'o il' dos'o.

Pa kaze
Naravno time sam se počeo aktivno baviti tek kada sam postao hodža i potpuno siguran u svoje sposobnosti.
Nije uslova da bi neko bio hodza ili bilo koji zaposlenik u IZ da bi mogao uciti rukju, IZ je mislim registrovana kao udruzenje građana nista vise od toga, ali to je nebitno sad.
Ukoliko je osoba udaljena i ne moze lično doći onda ostavi svoje podatke i tada “otvaram zvijezdu“ i dobijam uvid u stanje osobe.
Mozda i najveci znak koji ukazuje da se radi o sihirbazu u narodu poznati kao dzinhodza. U Islamu je strogo zabranjeno proricati sudbinu, gatati, otvarati zvijeze i sve tome slično... da ne navodim dokaze, prije svih ajeta da ne smaram.

Da ne bi dalje analizirao text, samim kucanjem imena "Edin Pekovic" u trazilicu dobijemo link njegovog bloga http://rukja.blogger.ba/ gdje vidimo slike zapisa i sihra i gdje on pojasnjava kako se to radi, a sto imamo i na njegovoj stranici gore postavljenom od strane @frondi. Ovo je klasican sihr i smijesno je uopste i pojasnjvati vise o tome nakon ovih slika. Samo navlaci narod deklarisuci se kao onaj koji lijeci Kur'anom i zaista ima tu Kur'ana u lijecenju kako on navodi, jer ne moze se laz proturiti mora se ona pomjesati sa istinom da bi neko nasjeo.

Ukratko od mene savjet, bjezite od njega.
Kroksica

#5 Re: duhovna medicina

Post by Kroksica »

miskin wrote:
Pa kaze
Naravno time sam se počeo aktivno baviti tek kada sam postao hodža i potpuno siguran u svoje sposobnosti.
Nije uslova da bi neko bio hodza ili bilo koji zaposlenik u IZ da bi mogao uciti rukju, IZ je mislim registrovana kao udruzenje građana nista vise od toga, ali to je nebitno sad.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Post Reply