Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
nasa

#351 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by nasa »

Citam ja to sto pisete ne samo na ovoj temi, fakat ne mogu da vjerujem da je vama ok iznositi stavove da je neki narod genetski poromecen i sl.Hajd' kad covjek kaze onako generalno nisam ljubitelj tradicije, culture ...koju neki narod njeguje ali hladno iznositi rasisticke ocjene i to je kao promisljen stav, to ba nije stav to je za postiditi se samog sebe
nasa

#352 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by nasa »

Sarajevkica wrote:
nasa wrote:
Sarajevkica wrote:Znam da bih se ja jedino mogla udati za covjeka koji dijeli moje svjetonazore, a sanse da bih nasla takvog medju Arapima ili Turcima su ravne 0.
rasizam, sta li :D
Objasni mi kako je ono sto sam rekla rasizam :) Stvarno me zanima
pa vidis to je veci problem od onog stosi napisala, mislim to sto ne kontas :lol:
alkalna_baterija

#353 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by alkalna_baterija »

Pročitah nekoliko stranica unazad, pa samo da se nadovežem na pojedine postove.

Islam, izvorni islam nije ono što se vidi danas ni u Arabiji, ni u Maroku, ni u Turskoj, ni u Bosni... Danas je sve to postalo iskvareno. Politika se previše petlja u život pojedinca, pa tako u Aziji ili Africi imamo Kur'anske ajete ili hadise, naravno pogrešno protumačene, ali se njima pravdaju lični pokvareni ciljevi. Kur'an da bi se shvatio, moraš ga shvatati čistog uma i prihvatiti ga u cjelini, a ne samo ono što ti odgovara, a što ne odgovara to ćemo izmijeniti ili jednostavno zanemariti.

Često se dešava u azijskim muslimanskim zemljama da su žene pod nogama i to se navodno pravda islamom. Nema tu nikakvog islama!

I da odgovorim na one nedoumice oko incesta Ademove a.s. i Havine djece... njihova djeca su rađana u parovima, muško i žensko. Dozvoljeno im je bilo da ožene bilo koju "sestru" iz drugog poroda, osim one s kojom su rođeni. Allahova dž.š. volja i davanje su bili takvi da su njihovi geni bili različiti (vjerovatno, čim su djeca rođena zdrava), osim s onom sestrom s kojom su rođeni.

Međutim, oni koji su postavili ovo pitanje i ne vjeruju u Allaha, niti u bilo šta, tako da moje objašnjenje se vjerovatno čini kao nedovoljno i neispravno, pod znakom upitnika.
Sarajevkica

#354 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by Sarajevkica »

nasa wrote:Citam ja to sto pisete ne samo na ovoj temi, fakat ne mogu da vjerujem da je vama ok iznositi stavove da je neki narod genetski poromecen i sl.Hajd' kad covjek kaze onako generalno nisam ljubitelj tradicije, culture ...koju neki narod njeguje ali hladno iznositi rasisticke ocjene i to je kao promisljen stav, to ba nije stav to je za postidii se samog sebe
Ako postoje konkretni dokazi o genetskim poremecajima kod odredjenih naroda kao rezultat rodbinskih brakova i veza, zasto se ne bi smjelo o tome razgovarati?
pa vidis to je veci problem od onog stosi napisala, mislim to sto ne kontas :lol:
Znaci po tebi ako neko konstatira cinjenice onda je rasista? Arapsko/tursko drustvo je jako patrijarhalno i konzervativno i muskarci iz tih zemalja u 90% slucajeva ne njeguju sekularisticke i liberalne vrijednosti, to je cinjenica. Zato sebe ne mogu nikako vidjeti s Arapom ili Turcinom. A vama to rasizam :-)

Samo sto ja znam da kad bih srela nekog liberalnog, neindoktriniranog Arapa koga bih zaista voljela onda bih vjerovatno bila s njim. Muslimanima, s druge strane, nije bitno je li nemusliman najbolji covjek na svijetu, ako nije musliman onda nista od braka. I jos kazete da mi diskriminiramo.
Towelie

#355 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by Towelie »

Samo sto ja znam da kad bih srela nekog liberalnog, neindoktriniranog Arapa koga bih zaista voljela onda bih vjerovatno bila s njim. Muslimanima, s druge strane, nije bitno je li nemusliman najbolji covjek na svijetu, ako nije musliman onda nista od braka. I jos kazete da mi diskriminiramo.
Nije tacno, musliman moze ozeniti ehli-kitabijku (hriscanku i jevrejku).
sinuhe

#356 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by sinuhe »

alkalna_baterija wrote:
Islam, izvorni islam nije ono što se vidi danas ni u Arabiji, ni u Maroku, ni u Turskoj, ni u Bosni... Danas je sve to postalo iskvareno.
U 16 vijekova bi se vec trebalo znati sta je islam.
Sarajevkica

#357 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by Sarajevkica »

Towelie wrote:
Pa znam, ali ja govorim o muskarcima nemuslimanima. Sto znaci da opet dodjosmo do islamskog seksizma - muskarci mogu, zene nikako :-?
nasa

#358 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by nasa »

ko ti kaze da ne mozes razgovarati ali valjda se pare i s nekim drugim ne samo s rodicama i sama si pisala kako na zapadu ganjaju samo nek' je zensko....onda se valjda kaze imaju dosta problema ili se navede postotak i sl.ako se poziva na neko naucno istrazivanje...medjutim kad kazes oni su genetski poremecen narod to zasigurno nema naucne pozadine vec je proizvoljan zakljucak koji, prepoznala, ili ne je rasisticki

jednako kao sto ti kad kazes kako sumnjas da bi medju Turcima ili Arapima nasla mladozenju koji djeli tvoje svjetonazore nema veze s naukom i istrazivanjima vec tvojom slikom sebe u odnosu na svijet...pa sam priupitala da li rasizam ili nesto drugo...smatras ih gorim, boljim od sebe ....sta znam pojasni...npr.gdje trazis mladozenju :D

I ne mogu da vjerujem da ja tebi trebam objasnjavati dok smatras da tvoja izjava ne iziskuje objasnjenje
Towelie

#359 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by Towelie »

sinuhe wrote:
alkalna_baterija wrote:
Islam, izvorni islam nije ono što se vidi danas ni u Arabiji, ni u Maroku, ni u Turskoj, ni u Bosni... Danas je sve to postalo iskvareno.
Zna se. Oko glavnih stvari (farzova) nema razilazenja. Razilazenja dolaze uglavnom oko pitanje fikhske prirode a to je sekundarno u odnosu na akidu i ahlak.
alkalna_baterija

#360 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

sinuhe wrote:
alkalna_baterija wrote:
Problem je što su danas ljudi sveznajući i za one koji najviše "poštuju" i propagiraju islam, smijem se zakleti da Kur'an nikada nisu pročitali od korice do korice s razumijevanjem.
nasa

#361 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by nasa »

Sarajevkica wrote:
Towelie wrote:
Pa znam, ali ja govorim o muskarcima nemuslimanima. Sto znaci da opet dodjosmo do islamskog seksizma - muskarci mogu, zene nikako :-?
e ovo nije skroz istina, ne postoje ajeti koji zabranjuju zenama vjencanje s istim vec je to kroz razlicita tumacenja uleme postala praksa, da muskarci mogu, zene ne e vidis tu bi se moglo govoriti o diskriminaciji, slazem se ali nije proistekla iz Bozijih propisa u Kur'anu
medjutim takvih primjera diskriminacije zena imas u razlicitim tradicijama koje nemaju nikakve veze s islamom
Sarajevkica

#362 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by Sarajevkica »

nasa wrote:ko ti kaze da ne mozes razgovarati ali valjda se pare i s nekim drugim ne samo s rodicama i sama si pisala kako na zapadu ganjaju samo nek' je zensko....onda se valjda kaze imaju dosta problema ili se navede postotak i sl.ako se poziva na neko naucno istrazivanje...medjutim kad kazes oni su genetski poremecen narod to zasigurno nema naucne pozadine vec je proizvoljan zakljucak koji, prepoznala, ili ne je rasisticki
Dakle, ne smeta ti ono sto je rekao nego nacin na koji je to rekao? Mozda je koristio ostre rijeci, da, ali ako je tacno i bazirano na faktima onda su cinjenice, a ne rasizam.

nasa wrote:jednako kao sto ti kad kazes kako sumnjas da bi medju Turcima ili Arapima nasla mladozenju koji djeli tvoje svjetonazore nema veze s naukom i istrazivanjima vec tvojom slikom sebe u odnosu na svijet...pa sam priupitala da li rasizam ili nesto drugo...smatras ih gorim, boljim od sebe ....sta znam pojasni...npr.gdje trazis mladozenju :D

I ne mogu da vjerujem da ja tebi trebam objasnjavati dok smatras da tvoja izjava ne iziskuje objasnjenje
Dakle, ti zelis reci da je kod arapskih i turskih muskaraca uobicajeno da njeguju vrijednosti kao sekularizam i liberalizam, da njihovo drustvo nije patrijarhalno i konzervativno?

Ja sam 7 godina svog zivota zivjela u vecinskom muslimanskom kvartu u Oslu, a bila sam I u islamskim zemljama vise puta (u Egiptu, Turskoj i Tunisu) tako da ja itekako znam o cemu govorim i da je itekako tesko naci Turcina i Arapa koji dijeli moje svjetonazore. To sto ti mislis da su to samo "moje rasisticke predrasude koje nemaju veze sa stvarnoscu" da muskarci iz Turske ili arapskih zemalja ne njeguju sekularne i liberalne vrijednosti je toliko ludo da to necu ni komentirati :-)
sinuhe

#363 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by sinuhe »

Towelie wrote:
sinuhe wrote:
alkalna_baterija wrote:
Zna se. Oko glavnih stvari (farzova) nema razilazenja. Razilazenja dolaze uglavnom oko pitanje fikhske prirode a to je sekundarno u odnosu na akidu i ahlak.
To je mozda slucaj kod islamskih ucenjaka, ali slabo sta je od toga preneseno u drustva. Pod uslovom da je izvorni islam neiskvaren. Arabija, srce islama, je dosta cudna zemlja. Nisu tu cista posla.
Last edited by sinuhe on 27/04/2014 14:14, edited 1 time in total.
nasa

#364 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by nasa »

Sarajevkica wrote:
nasa wrote:ko ti kaze da ne mozes razgovarati ali valjda se pare i s nekim drugim ne samo s rodicama i sama si pisala kako na zapadu ganjaju samo nek' je zensko....onda se valjda kaze imaju dosta problema ili se navede postotak i sl.ako se poziva na neko naucno istrazivanje...medjutim kad kazes oni su genetski poremecen narod to zasigurno nema naucne pozadine vec je proizvoljan zakljucak koji, prepoznala, ili ne je rasisticki
Dakle, ne smeta ti ono sto je rekao nego nacin na koji je to rekao? Mozda je koristio ostre rijeci, da, ali ako je tacno i bazirano na faktima onda su cinjenice, a ne rasizam.

nasa wrote:jednako kao sto ti kad kazes kako sumnjas da bi medju Turcima ili Arapima nasla mladozenju koji djeli tvoje svjetonazore nema veze s naukom i istrazivanjima vec tvojom slikom sebe u odnosu na svijet...pa sam priupitala da li rasizam ili nesto drugo...smatras ih gorim, boljim od sebe ....sta znam pojasni...npr.gdje trazis mladozenju :D

Dakle, ti zelis reci da je kod arapskih i turskih muskaraca uobicajeno da njeguju vrijednosti kao sekularizam i liberalizam, da njihovo drustvo nije patrijarhalno i konzervativno?

Ja sam 7 godina svog zivota zivjela u vecinskom muslimanskom kvartu u Oslu, a bila sam I u islamskim zemljama vise puta (u Egiptu, Turskoj i Tunisu) tako da ja itekako znam o cemu govorim i da je itekako tesko naci Turcina i Arapa koji dijeli moje svjetonazore. To sto ti mislis da su to samo "moje rasisticke predrasude koje nemaju veze sa stvarnoscu" da muskarci iz Turske ili arapskih zemalja ne njeguju sekularne i liberalne vrijednosti je toliko ludo da to necu ni komentirati :-)
Ne budi smijesna ili stvarno vjerujes da postoji nacnu istrazivanje ili naucnik koji ce reci za neki narod generalno da je genetski poremecen :-)

Gledaj, ne sumnjam ja u tvoje zivotno iskustvo niti osporavam tvoj licni stav ali rekla bih da ti nisi bas svjesna da je to samo to- licni stav...
Zbog cega bi mi djelili tvoje stavove i tvoje iskustvo...I jos se postavljas kao ignorant , ja tako mislim-tako je - necu ni argumentovati- zakljucak ludo je
ok ludo jeste :thumbup:
Towelie

#365 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by Towelie »

Sarajevkica wrote:Znam da bih se ja jedino mogla udati za covjeka koji dijeli moje svjetonazore, a sanse da bih nasla takvog medju Arapima ili Turcima su ravne 0.
Ovo si ti napisala. Ovo znaci da nijedan Turcin niti Arap ne moze biti liberalan samo zato sto je Turcin odnosno Arap. Je l' ti jasno zasto ovo zvuci rasisticki? Kao kada bih ja rekao da ako je neko crnac on mora biti lopov i potkrepim dokazima da su neki crnci zaista lopovi.
Sarajevkica

#366 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by Sarajevkica »

nasa wrote: Ne budi smijesna ili stvarno vjerujes da postoji nacnu istrazivanje ili naucnik koji ce reci za neki narod generalno da je genetski poremecen :-)

Gledaj, ne sumnjam ja u tvoje zivotno iskustvo niti osporavam tvoj licni stav ali rekla bih da ti nisi bas svjesna da je to samo to- licni stav...
Zbog cega bi mi djelili tvoje stavove i tvoje iskustvo...I jos se postavljas kao ignorant , ja tako mislim-tako je - necu ni argumentovati- zakljucak ludo je
ok ludo jeste :thumbup:
Opet - ti dakle nemas problema sa cinjenicama koji je naveo, nego sa njegovim nacinom izrazivanja. Ali naravno, naravno da nije 100% arapa genetski poremeceno, tu se slazemo.

Ali uopste nisi u pravu kad kazes da je samo moj "licni stav" da su turska i arapska drustva (pa zato i njihovi muskarci u vecini slucajeva) duboko patrijarhalna i tradicionalna. To nije ni rasizam nego je jednostavno tako. Koliko si dugo ti zivjela na nekom mjestu gdje su Arapi ili Turci bili u vecini?
Joe McCarthy

#367 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by Joe McCarthy »

nasa wrote:Citam ja to sto pisete ne samo na ovoj temi, fakat ne mogu da vjerujem da je vama ok iznositi stavove da je neki narod genetski poromecen i sl.
Već bi trebali prešutivat radi Muslimanske solidarnosti? Kada Arapima samim to nije tabu zašto bi nama trebao biti?

nasa wrote:Hajd' kad covjek kaze onako generalno nisam ljubitelj tradicije, culture ...koju neki narod njeguje ali hladno iznositi rasisticke ocjene i to je kao promisljen stav, to ba nije stav to je za postiditi se samog sebe
Geografija odlučuje genetiku, genetika određuje tradiciju, tradicije određuju politiku, ekonomiju i na kraju religiju. Arapi su izvukli najkraće moguće slamke na svakom ovom polju, ali umjesto da ganjaju samo unaprijeđivanje, da se pokušaju reformirati kroz zadnja tri stoljeća, sve što su Arapi uradili jest se i dalje uzmati među rodbinom, dozvoljavat namjernu stagnaciju društva od strane klergije i efektivno su prokockali i prokurvali najveće bogatstvo u historiji čovječanstva "križarima" i "kafirima" radi njihovih najanimalističnijh prohtjeva.

Nema boga koji može promjeniti stanje Arapa, mislim da Vam je to i Vaš bog rekao u Kur'anu: da se stanje naroda neće promjenit dok oni sebe ne promjene. A kako izgleda Arapi su osuđeni na vir haos koji se vrti po njihovim domovinama sljedeću generaciju. Mi Bošnjaci u našem samo intresu trebamo se udaljiti od njihovog ludila i okrenuti se propogiranju i prezervaciji bošnjačkih intresa, pametnom dosta.
Sarajevkica

#368 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by Sarajevkica »

Towelie wrote:
Ovo si ti napisala. Ovo znaci da nijedan Turcin niti Arap ne moze biti liberalan samo zato sto je Turcin odnosno Arap. Je l' ti jasno zasto ovo zvuci rasisticki? Kao kada bih ja rekao da ako je neko crnac on mora biti lopov i potkrepim dokazima da su neki crnci zaista lopovi.
Ne, nije uopste rasizam, vi morate nauciti razliku izmedju kulture i rase. Ako ja imam averziju prema nekoj kulturi onda to nije rasizam. Kulture stvaraju ljudi, nije to nesto genetsko pa da je rasisticko biti protiv toga. Postoji veca statisticka sansa da cu naci crnca ili azijata iz daleke Azije koji dijeli moje svjetonazore nego Arapa ili Turcina. Dakle, ne brinite, nisam rasista.
arslanbey

#369 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by arslanbey »

Mi Bošnjaci u našem samo intresu trebamo se udaljiti od njihovog ludila i okrenuti se propogiranju i prezervaciji bošnjačkih intresa, pametnom dosta.
Ti bi rado vidio da se Bosnjaci odreknu islama`?
Joe McCarthy

#370 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by Joe McCarthy »

Fudo Bosna wrote: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Mislio sam da odgovorim na ovaj jad , čemer i bezobrazluk od postova, ali vidim da me je kolega forumaš več pretekao, pa nema potrebe. Ukratko, Joe, ne sekiraj se ti za Arape, koji su , uzgred budi rečeno , tek oko 1/6 islamskog ummeta, neče oni propasti ni genetski ni ekonomski ni zbog slijeđenja vjere u Allaha dž. š Jedinog, Uzvišenog, propašće samo onaj dio tih naroda koji bude stavio prioritet plemenskom običaju ispred islama, a večina ipak neće, ako Bog da. Ne brini se ni za Bošnjake koji su vjernici/muslimani, imamo mi svoju ulemu i velikio broj nas koji smo vjernici , ali smo, zamisli i pametni –miuslimo svojom glavom, i obrazovani i ne trebaju nam savjeti nedobronamjernih pooput tebe! Za ovo vrijeđanje vjere največeg dijela stanovnika BiH, i 1,7 milijarde muslimana u svijetu, kroz vrijeđanje naših največih svetinja , kao npr u ovoj „uvredi od posta“: „Ova seksualna supresija kreira društva poput današnjeg Pakistana, Irana, Turske i SA gdje u nedostatku seksa ljudi se okreću bestijalnosti, homoseksualnosti i pedofiliji. Sve u cilju "zaštiti časti žene", Muhamedov bog je uistinu najveći i najmudriji ”…... Molim te uzdrži se u budućoj polemici od ovoga a ako nastaviš, nadam se da češ biti adekvatno sanskcionisan od strane moderacije, trajnim banom ili barem na kraće vrijeme…
Add hominem i apelcaija autoritetu u nadi da se nemoraš suočiti sa istinom i da lakše možeš hibernirat u svom svijetu u kojem su Arapi jednostavno neshvaćeni, porobljeni od ćafira i raskomadani od plemenskih razlika :roll:

Image

Drug ti ništa ovdje nisi prezentovao što je pobilo moju argumentaciju, a ja se ne brinem za Arape štaviše ja im želim najbolje, ali moj svijet započinje od Une i Save i završava se kod Drine i Mora a sve što uništava i kvari moj svijet predstavlja opasnost za moje najmilije.
nasa

#371 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by nasa »

Ma @Joe, mene to cak i ne interesuje, da je neka druga temma i pdf mozda bih i napisala koju, naravno da ima istine nije to tabu ni medju muslimanima.
Shvatam tvoje pisanje u dijelu u kojem govoris da mi ne bi trebali potpadati pod razlicite utjecaje koji dolaze iz tih krajeva svijeta i to vrlo cesto vrlo diskutabilni utjecaji u vidu vjerske propaganda itd.
BiH je u takvoj ekonomsko-politickoj situaciji da su takve pojave teske za izbjeci i to ne samo od Arapa.
Ali bezveze mi je pisati o tome u kontekstu islama opcenito,kao ovo sto radi @Sarajkica...mislim nije tema sta ja mislim o nekom narodu i s kim bih nastavljala lozu, nije cak tema ni islam u BiH...

Neizbjezno ovakvi komentari vode do pitanja zasto se bh.muslimanima postavljaju pitanja o arapima i njihovim obicajima ako smo svi na ovoj temi se jasno izjasnili protiv takve tradicije.Pa jel vicitate nase odgovore ili bez obzira na iste imate potrebu drzati predavanja :D

Sarajkice, evo da ti kazem da jesam ili da nisam sta se mijenja, nisam muslimnka zbog zivota u razlicitim drzavama, a mi ovdje pricamo o islamu ili ne...
Joe McCarthy

#372 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by Joe McCarthy »

arslanbey wrote:
Mi Bošnjaci u našem samo intresu trebamo se udaljiti od njihovog ludila i okrenuti se propogiranju i prezervaciji bošnjačkih intresa, pametnom dosta.
Ja sam ga se odrekao nakon tri godine provedene po Arapskom svijetu i srcu Islama, pa mi sada većina Vas koji nisu izašli iz krajeva ex-Ju nemožete palamuditi o mojem "neshvaćanju Islama i njegovih blagodati" jer sam ih vidio iz prve ruke :-?

Ako ti treba neka tradicionalna vjera ili neki bogovi da lakše spavaš, barem prilagodi Islam Bošnjacima, de-Arabizuj ga, odrekni se morbidno zaglupljujući hadisa i ubaci domaći Bošnjačke običaje umjesto Arapsko-Turskih i ne bih imao problama sa takvim Islamom :thumbup:
alkalna_baterija

#373 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Joe McCarthy wrote:
arslanbey wrote:
Ja sam ga se odrekao nakon tri godine provedene po Arapskom svijetu i srcu Islama, pa mi sada većina Vas koji nisu izašli iz krajeva ex-Ju nemožete palamuditi o mojem "neshvaćanju Islama i njegovih blagodati" jer sam ih vidio iz prve ruke :-?

Ako ti treba neka tradicionalna vjera ili neki bogovi da lakše spavaš, barem prilagodi Islam Bošnjacima, de-Arabizuj ga, odrekni se morbidno zaglupljujući hadisa i ubaci domaći Bošnjačke običaje umjesto Arapsko-Turskih i ne bih imao problama sa takvim Islamom :thumbup:
KAKO TI NE KONTAŠ DA TO ŠTO SI VIDIO NIJE ISLAM?!
nasa

#374 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by nasa »

Ova seksualna supresija kreira društva poput današnjeg Pakistana, Irana, Turske i SA gdje u nedostatku seksa ljudi se okreću bestijalnosti, homoseksualnosti i pedofiliji. Sve u cilju "zaštiti časti žene", Muhamedov bog je uistinu najveći i najmudriji ”…...
Evo ovo @Joe...ako si ti napisao, preuzela sam od @Fude

Glupost!

Recimo da ima ovakvih pojava ali zasto ih povezujes s Bogom, pa sve sto si pobrojao je zabranjeno.Tako da ako medju Arapima, Turcima itd. ima homosexualaca zaista ne mozes kriviti MUhamedovog Boga :mrgreen:
arslanbey

#375 Re: Do kojeg je koljena u islamu dozvoljen brak?

Post by arslanbey »

Joe McCarthy wrote:
arslanbey wrote:

Imas li jos kakvih zelja? :D
Post Reply