Eto Fatko ,a ti se ljutis kad te ja zovem islamofobomcartman wrote:hahahahahhasemirizsvemira wrote: Halo din apa , ne diraj mi familiju seljacino jedna . Kako te nije stid . Zar se i familija moze vrijedjati na ovom forumu . E svastasta ima u svedskoj
"din apa" = majmune
Da li ste znali o islamu
-
biturbo
#451 Re: Da li ste znali o islamu
- fatamorgana
#452 Re: Da li ste znali o islamu
Ma slobodno me zovi, samo nemoj na telefon,biturbo wrote:Eto Fatko ,a ti se ljutis kad te ja zovem islamofobomcartman wrote:hahahahahhasemirizsvemira wrote: Halo din apa , ne diraj mi familiju seljacino jedna . Kako te nije stid . Zar se i familija moze vrijedjati na ovom forumu . E svastasta ima u svedskoj
"din apa" = majmune
-
biturbo
#453 Re: Da li ste znali o islamu
Ma jasta , skonto si da je i to bolje nego din apafatamorgana wrote:Ma slobodno me zovi, samo nemoj na telefon,
- fatamorgana
#454 Re: Da li ste znali o islamu
priznaj da malo liči na bit turbo,biturbo wrote:Ma jasta , skonto si da je i to bolje nego din apafatamorgana wrote:Ma slobodno me zovi, samo nemoj na telefon,
-
biturbo
#455 Re: Da li ste znali o islamu
Ko ,gdje,sta ...fatamorgana wrote:priznaj da malo liči na bit turbo,biturbo wrote:Ma jasta , skonto si da je i to bolje nego din apafatamorgana wrote:Ma slobodno me zovi, samo nemoj na telefon,
- fatamorgana
#456 Re: Da li ste znali o islamu
Dobro pitanje!biturbo wrote: Ko ,gdje,sta ...
-
biturbo
#457 Re: Da li ste znali o islamu
Svaka cast ,poceo si tragati za odgovorimafatamorgana wrote:Dobro pitanje!biturbo wrote: Ko ,gdje,sta ...
- fatamorgana
#458 Re: Da li ste znali o islamu
Bez sexa ne bilo ni Adama i Eve, a kamoli nas,biturbo wrote: Svaka cast ,poceo si tragati za odgovorima
-
biturbo
#459 Re: Da li ste znali o islamu
I onda se cudis sto ti je momak napisao din apa ,zasluzio sifatamorgana wrote:Bez sexa ne bilo ni Adama i Eve, a kamoli nas,biturbo wrote: Svaka cast ,poceo si tragati za odgovorima
- fatamorgana
#460 Re: Da li ste znali o islamu
To i ti povjerovo u bajku?biturbo wrote:
I onda se cudis sto ti je momak napisao din apa ,zasluzio si
-
biturbo
#461 Re: Da li ste znali o islamu
Stvarno si neozbiljan ,a 1967 godiste ...stidi se svojih godinafatamorgana wrote:To i ti povjerovo u bajku?biturbo wrote:
- fatamorgana
#462 Re: Da li ste znali o islamu
Znači ti sigurno onda vjeruješ i u Djeda Mraza, on je moralniji lik od Adama i Eve, ne krade jabuke i ne hoda gol,biturbo wrote:Stvarno si neozbiljan ,a 1967 godiste ...stidi se svojih godinafatamorgana wrote:To i ti povjerovo u bajku?biturbo wrote:
-
biturbo
#463 Re: Da li ste znali o islamu
Cuj, din apa .fatamorgana wrote:Znači ti sigurno onda vjeruješ i u Djeda Mraza, on je moralniji lik od Adama i Eve, ne krade jabuke i ne hoda gol,
- fatamorgana
#464 Re: Da li ste znali o islamu
Mabiturbo wrote:Cuj, din apa .fatamorgana wrote:Znači ti sigurno onda vjeruješ i u Djeda Mraza, on je moralniji lik od Adama i Eve, ne krade jabuke i ne hoda gol,Sto te momak obiljezi za citav zivot ,al nije trebo ,stariji si covjek
Last edited by fatamorgana on 21/01/2013 02:25, edited 1 time in total.
-
biturbo
#465 Re: Da li ste znali o islamu
Hvala tifatamorgana wrote:Mabiturbo wrote:Cuj, din apa .fatamorgana wrote:Znači ti sigurno onda vjeruješ i u Djeda Mraza, on je moralniji lik od Adama i Eve, ne krade jabuke i ne hoda gol,Sto te momak obiljezi za citav zivot ,al nije trebo ,stariji si covjek
mene, nek' vjera od tebe napravila čo'eka,
- fatamorgana
#466 Re: Da li ste znali o islamu
Nema na čemu, ti svojim primjerom daješ dobru sliku onoga u šta vjeruješ i šta religija ušini od nezrelih pojedinaca, tajni protivnički igrač,biturbo wrote:Hvala tifatamorgana wrote:
Mamene, nek' vjera od tebe napravila čo'eka,
Last edited by fatamorgana on 21/01/2013 02:31, edited 1 time in total.
-
biturbo
#467 Re: Da li ste znali o islamu
Hvala ti , samo ti zelim pomocifatamorgana wrote:Nema na čemu, ti svojim primjerom daješ dobru sliku onoga u šta vjeruješ,biturbo wrote:Hvala tifatamorgana wrote:
Mamene, nek' vjera od tebe napravila čo'eka,
-
sasamatic
#468 Re: Da li ste znali o islamu
Ja imam jedno pitanje vezano za cistocu, jer je ona jedan od uslova za ispravnost namaza.
Covjek koji se podapire od prirodne nuzde (velike nuzde) da li je duzan cuvati se prskanja vode, kojom je izvrseno pranje, u tom smislu da neko ima bide ili kadu pa podapire se poslije nuzde i ona voda koja se odbija od povrsinu bidea, kade jel necista i treba li dodatno pranje u takvim situacijama.
Isto pitanje vrijedi i za abdest, npr. svi znamo da se razne necistoce peru u umivaoniku. Ja konkretno abdestim u umivaoniku i kao u prethodnom pitanju da li treba sprijeciti prskanje vode od povrsine umivaonika, jer sigurno postoji mogucnost da male kolicine necistoce dodju u dodir s tijelom.
Nadam se da ce mi neko barem priblizno pomoci, a najbolje bi bilo kad bi mi neko mogao odgovoriti s dokazima. Selam alejkum
Covjek koji se podapire od prirodne nuzde (velike nuzde) da li je duzan cuvati se prskanja vode, kojom je izvrseno pranje, u tom smislu da neko ima bide ili kadu pa podapire se poslije nuzde i ona voda koja se odbija od povrsinu bidea, kade jel necista i treba li dodatno pranje u takvim situacijama.
Isto pitanje vrijedi i za abdest, npr. svi znamo da se razne necistoce peru u umivaoniku. Ja konkretno abdestim u umivaoniku i kao u prethodnom pitanju da li treba sprijeciti prskanje vode od povrsine umivaonika, jer sigurno postoji mogucnost da male kolicine necistoce dodju u dodir s tijelom.
Nadam se da ce mi neko barem priblizno pomoci, a najbolje bi bilo kad bi mi neko mogao odgovoriti s dokazima. Selam alejkum
- 68847
#469 Re: Da li ste znali o islamu
Stvarno... što ti ne odgovore?sasamatic wrote:Nadam se da ce mi neko barem priblizno pomoci, a najbolje bi bilo kad bi mi neko mogao odgovoriti s dokazima. Selam alejkum
- miskin
#470 Re: Da li ste znali o islamu
Ne mogu ti ponudit dokaze, ali u nedjelju smo sjedili s nasim imamom hafizom, zavrsio islamski fakultet u Siriji i bas spominje ovu stvar i kaze da nema smetnje to neko prskanje prilikom vrsenja nuzde, nije navodio dokaze tako da ti ih ne mogu ponudit, cuvaj se koliko mozes, a Allah te ne opterecuje preko tvojih mogucnostisasamatic wrote:Ja imam jedno pitanje vezano za cistocu, jer je ona jedan od uslova za ispravnost namaza.
- fatamorgana
#471 Re: Da li ste znali o islamu
Moderan fakultet, nema šta, uče i ih i o prskanju "vode", znači nastavni predmet je fizika, šteta što su najbolji fakulteti uvijek u inostranstvu ....miskin wrote:
Ne mogu ti ponudit dokaze, ali u nedjelju smo sjedili s nasim imamom hafizom, zavrsio islamski fakultet u Siriji i bas spominje ovu stvar i kaze da nema smetnje to neko prskanje prilikom vrsenja nuzde, nije navodio dokaze tako da ti ih ne mogu ponudit, cuvaj se koliko mozes, a Allah te ne opterecuje preko tvojih mogucnosti
- 68847
#472 Re: Da li ste znali o islamu
Šta bi ti?fatamorgana wrote:Moderan fakultet, nema šta, uče i ih i o prskanju "vode", znači nastavni predmet je fizika, šteta što su najbolji fakulteti uvijek u inostranstvu ....miskin wrote:
Ne mogu ti ponudit dokaze, ali u nedjelju smo sjedili s nasim imamom hafizom, zavrsio islamski fakultet u Siriji i bas spominje ovu stvar i kaze da nema smetnje to neko prskanje prilikom vrsenja nuzde, nije navodio dokaze tako da ti ih ne mogu ponudit, cuvaj se koliko mozes, a Allah te ne opterecuje preko tvojih mogucnosti
Da uče astronomiju, matematiku, medicinu ko u doba Ibn Sine?
- fatamorgana
#473 Re: Da li ste znali o islamu
Pa može i fakultativno, kao npr. kod nas vjeronauk, ali da ipak uđe u prosjek ....68847 wrote: Šta bi ti?
- 68847
#474 Re: Da li ste znali o islamu
To ne bi bilo dobro.fatamorgana wrote:Pa može i fakultativno, kao npr. kod nas vjeronauk, ali da ipak uđe u prosjek ....68847 wrote: Šta bi ti?
Vidiš do čega je nauka dovela "napredni" pokvareni zapadni svijet.
-
amazon
#475 Re: Da li ste znali o islamu
Mene interesuje, uce li Hodze ili Imami na njihovom islamskom fakultetu ista drugo osim kurana napamet..