CELEBRITY ATHEISTS

Rasprave o vjerskim temama.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

danas wrote:
zena wrote: ...eto vidis... :D mada mi za tebe treba jos neka kvalifikacija uz to...recimo ateisticki fundamentalista :D
sto fundamentalista?!? :? :roll: :? :shock:

ja ne namecem nikome svoj ateizam. postujem tudje vjerovanje, dok god mi se ne namece i dok god je to vjerovanje u okviru progresivnih svjetonazora. :roll:
a fundamentalista je ako namece.... :roll: stavove?
pitt

Post by pitt »

ona ti je ateisticki terorista :D:D
avicena

Post by avicena »

Da li su samo ovo deklarisani ateisti........ja sam mislio da ih ima više u svijetu poznatih mada i ovdje ima svega udrobljeno...muzičara...glumaca...političara....
danas

Post by danas »

zena wrote: a fundamentalista je ako namece.... :roll: stavove?
pa da, tako nekako...
kako cu bit' bona ateisticki fundamentalista? sta je to? ja samo mogu da kazem da ja ne vjerujem, i da pojasnim zasto. :roll:
Kwaheri

Post by Kwaheri »

danas wrote:
zena wrote: ...eto vidis... :D mada mi za tebe treba jos neka kvalifikacija uz to...recimo ateisticki fundamentalista :D
sto fundamentalista?!? :? :roll: :? :shock:

ja ne namecem nikome svoj ateizam. postujem tudje vjerovanje, dok god mi se ne namece i dok god je to vjerovanje u okviru progresivnih svjetonazora. :roll:
...evo vidis...progresija koju trazis za postovanje...te cini ateistickim fundamentalistom... jer u nekim religijama progresivnost nije konstanta, cak sta vise, ni varijabla... stanje je isto od osnivanja ...jel to razlog za ne postovanje takve religije i njenih pripadnika?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

pitt wrote:ona ti je ateisticki terorista :D:D
Bravo pitte...vidish kako ti razumijes...ja lijepo Andju pitam...da nam da neku svoju ...a ona nece da se igra... :D

Vidis ...ovaj nam ateisticki terorista stalno dize u zrak teme svojim nevjerovanjem...i stalno nam namece neko tamo svoje nevjerovanje...a mi znam da su nevjernici ti koji su tolerantni, fini, ne namecu se...itd. al ovaj neki ateizam koji nam sad prosipaju po forumu je sigurno uvezen :D iz statijaznam koje zemlje...
danas

Post by danas »

zena wrote:
...evo vidis...progresija koju trazis za postovanje...te cini ateistickim fundamentalistom... jer u nekim religijama progresivnost nije konstanta, cak sta vise, ni varijabla... stanje je isto od osnivanja ...jel to razlog za ne postovanje takve religije i njenih pripadnika?
pa ta staticnost vecine religija je upravo ono sto me odbija generalno od religije (bilo koje). vac sam na nekim ranijim postovima pisala da mi ovo najvise smeta. religija (kada je na funkciji drustvene vlasti a ne licnog izbora pojedinca) nije donijela nijedan veci drustveni progres, i generalno ga je sputavala.

a kada kazem progresivno -- ja mogu da prihvatim neke stvari, a neke ne. kada katolici govore da je grijeh koristiti kontracepciju, ja se samo mogu nasmijati ali me to direktno ne pogadja -- njihovo koristenje kontracepcije je meni ni iz dzepa ni u dzep, i sta oni rade ili ne ne rade ne utjece direktno na drustvo i njegove zakone, niti je to neki zlocin... ali da li imam postovanja za ono sto je katolicka crkva radila za vrijeme inkvizicije?! ne, nemam nimalo, i nema potrebe da zarad necijeg vjerovanja silim sebe da ga "postujem" ako taj svojim postupcima ne zasluzuje postovanje... pa kada se mormoni po utah-u zene curicama od po 12 godina i imaju po 32 zene, onda zaista nemam postovanja. ni za tu osobu, ni za tu religiju koja takvo sta dopusta i ohrabruje.

kao sto nemam jednako postovanja za svako drzavno uredjenje, tako nemam automatsko postovanje ni za svaku religiju. demokratija nije isto sto i fasizam, pa ni svaka religija (i ono sto njeni vjernici rade u odredjenim vremenskim periodima) nije ista. postovanje se u mojoj knjizi zasluzuje, nije automatsko. ne trazim postovanje za sebe samo na osnovu toga sto postojim, pa postovanje tako i ne dijelim okolo.
Last edited by danas on 12/09/2005 20:55, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

zena wrote: Vidis ...ovaj nam ateisticki terorista stalno dize u zrak teme svojim nevjerovanjem...i stalno nam namece neko tamo svoje nevjerovanje...a mi znam da su nevjernici ti koji su tolerantni, fini, ne namecu se...itd. al ovaj neki ateizam koji nam sad prosipaju po forumu je sigurno uvezen :D iz statijaznam koje zemlje...
ja cu opet reci da ne znam nijednog ateistu koji hoda okolo od kuce do kuce kucajuci ljudima na vrata jer zeli da preokrene ljude u svoju "nevjeru". niti ijednog ateistu koji vjernicima prijeti da ce gorjeti u paklu zbog svojih vjerovanja. a javljam se -- ponovicu -- vecinom na teme koje doticu "nevjerovanje"; na ovu temu o ateizmu, na temu o "heretickim vjerovanjima" i slicne. javila sam se i da cestitam nadolazece ramazanske dane, ali to ti je izgleda promaklo. :roll:
avicena

Post by avicena »

zena wrote: ...itd. al ovaj neki ateizam koji nam sad prosipaju po forumu je sigurno uvezen :D iz statijaznam koje zemlje...
Da nije možda iz nekadašnje Albanije?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

danas wrote:
zena wrote:
pa ta staticnost vecine religija je upravo ono sto me odbija generalno od religije (bilo koje). vac sam na nekim ranijim postovima pisala da mi ovo najvise smeta. religija (kada je na funkciji drustvene vlasti a ne licnog izbora pojedinca) nije donijela nijedan veci drustveni progres, i generalno ga je sputavala.

a kada kazem progresivno -- ja mogu da prihvatim neke stvari, a neke ne. kada katolici govore da je grijeh koristiti kontracepciju, ja se samo mogu nasmijati ali me to direktno ne pogadja -- njihovo koristenje kontracepcije je meni ni iz dzepa ni u dzep, i sta oni rade ili ne ne rade ne utjece direktno na drustvo i njegove zakone, niti je to neki zlocin... ali da li imam postovanja za ono sto je katolicka crkva radila za vrijeme inkvizicije?! ne, nemam nimalo, i nema potrebe da zarad necijeg vjerovanja silim sebe da ga "postujem" ako taj svojim postupcima ne zasluzuje postovanje... pa kada se mormoni po utah-u zene curicama od po 12 godina i imaju po 32 zene, onda zaista nemam postovanja. ni za tu osobu, ni za tu religiju koja takvo sta dopusta i ohrabruje.

jes..tako...ni mene ne dotice nista od toga...i nemam postovanja za gorepobrojane stvari i jos stosta sto rade ateisti i ini drugi ljudi.....ni kada neki krelac digne u zrak autobus pun ljudi...ne samo da ne postujem...vec bih :x dakle u zlu ne poznajem religiju....al ne vidi se to...vaznije je jel vjerujem u Boga, klanjam li mu se i nosim maramu recimo od toga koliko sam dobar covjek :D itd.itd.
...ali zarad sasvim drugih stvari ljudi su ovdje proglasavani fundamentalistima...dosuse uz rijec islamski to puno bolje lezi... pa se ja samo malo igram :D

...al eto... :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

danas wrote:
zena wrote: Vidis ...ovaj nam ateisticki terorista stalno dize u zrak teme svojim nevjerovanjem...i stalno nam namece neko tamo svoje nevjerovanje...a mi znam da su nevjernici ti koji su tolerantni, fini, ne namecu se...itd. al ovaj neki ateizam koji nam sad prosipaju po forumu je sigurno uvezen :D iz statijaznam koje zemlje...
ja cu opet reci da ne znam nijednog ateistu koji hoda okolo od kuce do kuce kucajuci ljudima na vrata jer zeli da preokrene ljude u svoju "nevjeru". niti ijednog ateistu koji vjernicima prijeti da ce gorjeti u paklu zbog svojih vjerovanja. a javljam se -- ponovicu -- vecinom na teme koje doticu "nevjerovanje"; na ovu temu o ateizmu, na temu o "heretickim vjerovanjima" i slicne. javila sam se i da cestitam nadolazece ramazanske dane, ali to ti je izgleda promaklo. :roll:
ma jok :D tu temu "odbrojavam" licno... lijepa gesta.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

avicena wrote:
zena wrote: ...itd. al ovaj neki ateizam koji nam sad prosipaju po forumu je sigurno uvezen :D iz statijaznam koje zemlje...
Da nije možda iz nekadašnje Albanije?

...jok mora bit s neke progresivne zemlje... med i mlijeko sve da sipa :D
Pitte da nije iz tvoje maticne :D
danas

Post by danas »

zena wrote: jes..tako...ni mene ne dotice nista od toga...i nemam postovanja za gorepobrojane stvari i jos stosta sto rade ateisti i ini drugi ljudi.....ni kada neki krelac digne u zrak autobus pun ljudi...ne samo da ne postujem...vec bih :x dakle u zlu ne poznajem religiju....al ne vidi se to...vaznije je jel vjerujem u Boga, klanjam li mu se i nosim maramu recimo od toga koliko sam dobar covjek :D itd.itd.
...ali zarad sasvim drugih stvari ljudi su ovdje proglasavani fundamentalistima...dosuse uz rijec islamski to puno bolje lezi... pa se ja samo malo igram :D

...al eto... :D
ne sjecam se da sam ja ikada ikoga licno nazvala fundamentalistom na forumu, al' eto, neka sam ja jedan. pa cak i terorista... nema veze, ionako idem u pakao, vec su mi braca born again objasnila nekoliko puta...

a boldirano gore... ja i dalje cekam da mi neko objasni, sta je vaznije... i nije bitno kako se poznajemo u zlu -- jer zlo je zlo... vec je meni bitno kako se nase dobro gleda... da li je tvoje dobro milije bogu nego moje? meni jos niko da kaze da li jeste ili nije?
danas

Post by danas »

Šeha wrote:Sto je lijepo citati kad se zene prepiru. Da je ova diskusija vodjena izmedju muskaraca ovdje bi vec doslo do psovanja, najbrutalnijih licnih uvreda, banovanja...

A vidite samo nase gospodjice i gospodje kako to dostojanstveno rade. Svaka rijec je ugladjena i kulturna iako izmedju redova varnice sijevaju. Dame svaka vam cast :D :lol: 8-)
e, poslije pitt-a i njegovog "ateistickog teroriste" :x
samo si mi jos ti falio... :lol: :lol: :lol:
pitt

Post by pitt »

Suti seha....vidis da sam zakuho malo da ubijemo monotoniju :D:D jesi ohladio six pack :D:D:D
danas

Post by danas »

Šeha wrote: Doima se izgleda da gdjice zude da iskale pritajeni jed, kojeg su pune, a mi, nevini, smo izgleda idealne zrtve.
ja sam gospodja, sretno udana vec 4 puta... pa ne znam na koga si mislio... :D :D :D
danas

Post by danas »

Šeha wrote:
danas wrote: ja sam gospodja, sretno udana vec 4 puta... pa ne znam na koga si mislio... :D :D :D
Ma to ti ja kompliment dajem ne bih li te odobrovoljio i smirio malo :P
e, dobro je onda... sad sam se malo regulisala, pogotovo kad pitt spomenu onaj six-pack... :lol: :lol: :lol: :P
pitt

Post by pitt »

ne zacatavajte vas dvoje :D:D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...danas ne nasjedaj...poznajuci khmkhm ove ucesnike...ocekuju jos ring, blato i ostale rekvizite :D :D
pitt

Post by pitt »

zena wrote:...danas ne nasjedaj...poznajuci khmkhm ove ucesnike...ocekuju jos ring, blato i ostale rekvizite :D :D

e moja hanuma.....nista to njoj nije strano :D:D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

...i dobro sta cete vas dvojica na ovoj temi... :D ma ja...nema zooma :D
danas

Post by danas »

zena wrote:...danas ne nasjedaj...poznajuci khmkhm ove ucesnike...ocekuju jos ring, blato i ostale rekvizite :D :D
oni su vec donijeli one stolice na rasklapanje i zasjeli...
nadaju se... :D :D :D :evil:
Post Reply