Optimus Prime wrote:Mustafapasa wrote:Svako sebi svoj izbor odabere i niko nikog u srcano stanje vjere/nevjere silom ne moze natjerat. Izbor je sloboda ali ces odgovarati za taj izbor. Svakom svacije, samo hrabri ste svi vi koji javno negirate Boga i sve njegovo...No dobro, vi ste moderni i idete na loto sa teorijama koje ste samo procitali (iste vam je neko servirao i SVE TO niste ni provjerili) i koje su kako kazete promjenjive...
Ali to te ne sprijecava da vjerujes u nesto sto su ti Arapi servirali kao istinu iako je i vise nego jasno da je kuran djelo ljudi, a ne nekog "beskonacno" inteligentnog bica.
Da bi pricao o necem ili nekom,prvo moras, kao autoritet, biti pozvan da izneses svoje misljenje koje je poduprijeto istinitim cinjenicama, a drugo je ono so se podrazumijeva a to je da moras dobro to ili tog poznavati da bi to iznio. Iz tvog posta ne vidim ni prvo a ponajmanje ono drugo...
Do tad, pokusaj razumijeti ovo sto je napisano prije vise od 1430 god...
Ali nemojte mi samo kao na prethodnim forumima "e znas i kinezi su to znali prije 5000 godina kao i hindusi prije 8000 godina"...Razmisli o ovom:
CRNE RUPE: VELIKA ZAKLETVA
I kunem se mjestom gdje se zvijezde gube, a to je, da znate, zakletva velika.
(56 – Al-Waqi’a, 75-76)
PULSARI
Tako mi neba i Tarika! A znaš li ti šta je Tarik? Zvijezda koja probija!
(86 - At-Tariq, 1-3)
Riječ ''tariq'' jezički je izvedena iz korijena ''tareqa'', u značenju ''kucati, udarati, lupati'', ''pulsirati'', poput kucajućeg srca, iz čega je izveden pojam ''pulsar'', što označava objekat koji je veoma daleko u svemiru i poput zvijezde proizvodi radio signal.
SAVRŠENE ORBITE U SVEMIRU
Tako Mi neba punog pažljivo sazdanih zvjezdanih puteva (orbita).
(51- Az-Zariyat, 7)
I SUNCE SE KREĆE
I Sunce se kreće do svoje određene granice, to je odredba Silnoga i Sveznajućeg.
(36 – Yasin, 38)
BARIJERA IZMEĐU MORA
Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju.
(55- Ar-Rahman, 19-20)
NASTAJANJE NAFTE
I koji čini da rastu pašnjaci, i potom čini da postanu tamna bujica.
(87- Al-A'la, 4-5)
ŽIVIMO U SVEMIRU KOJI SE NEPRESTANO ŠIRI
Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi ga, uistinu, širimo.
(51-Az-Zariyat, 47)
i za kraj za vas:
KAO SKAKAVCI
Oni će oborenih pogleda iz grobova izlaziti, kao skakavci rasuti.
54- Al-Kamar, 7
Usput, jedno pitanje: koji je razlog ili profit ili cilj koji bi ti ljudi koji su to kao napisali ostvarili? Bogatstvo,moc,popularnost,sta? Smijesno...jasno je da ne poznajes istoriju prvenstveno svoje vjere a kamoli necije druge...