Nece ti on to uraditi. Imam dovoljno znanja o njegovim forumskim aktivnostima u slucajevima kada ga neko suprostavi cinjenicama. Evo, ja mu navodim primjer Mawdudija u njegove postavke islamske drzave. Pa naravno da cu to navoditi isto kao sto cu navoditi "Komunisticki manifest" kao postavku komunisticke drzave (necu Staljina pitati sta je komunisticka drzava). Ja nisam spominjao Iran, Afganistan niti bilo koju drugu drzavu. Cinjenica je da se sve pobrojane drzave prihvacaju ovo sto je napisao Mawdudi, teolog, tumac islamske religije.nellington wrote:Ipak, stvar je sljedeća - pojam islamske države ovisi o referentnom sistemu iz kojeg se govori. Nema istu definiciju tog ustroja onaj ko je insider i onaj ko je outsider. Uvedite naziv X za države u čijem ustroju dominiraju islamski principi i onda analizirajte države X (ako se već ne možete složiti šta je to islamska država).
A evo ti sta @arte.fakt odgovara, uvijek u istom stilu:
I gdje ti ovdje vidis ista produktivno za jednu raspravu. Kaze raspitaj se - pa eto, raspitao sam se, nasao relevantne izvore i onda kaze prostudiraj malo bolje. Dakle, @nellington, nema tu postavljanja drzave X ili Y ili ŠKLJ kao reference, jer to nema smisla ako postoji politicki (u ovom slucaju vjerski) manifest postavke nekakvog sistema.arte.fakt wrote:pogresno . prostudiraj malo bolje sta je potrebno za stvaranje Islamske drzave i na cemu ona pociva.