Ne zaviruje. Zamisli muškarca koji oženi djevojku,ona mu proda priču da je nevina,pa prilikom prve bračne noći on otkrije da je oženio bludnicu koja je već spavala sa muškarcme prije braka. Šta misliš da čovjek treba uraditi?velikibrnjo wrote:nema mi nista gore od ovih poluobrazovanih propovjednika morala
Islam je isuvise slozen da bi se iz istog bilo sta ovako uprosteno tumacilo
postavljac teme mi je za seoskog sjela, blago receno
i ovaj amber
very funny
Sa islamskog stanovista, da je neko pocinio blud, dokazuje se tako sto moras imati 4 valjana svjedoka
ne zaviruje se dole kuzis bro?
Blud
-
amebr
#76 Re: Blud
- friskyoreo
#77 Re: Blud
Blud je moja ćud.

-
Avetinho
#78 Re: Blud
- Draga, nakon svega ovoga, cini mi se da ti nisam bio prvi.amebr wrote:Ne zaviruje. Zamisli muškarca koji oženi djevojku,ona mu proda priču da je nevina,pa prilikom prve bračne noći on otkrije da je oženio bludnicu koja je već spavala sa muškarcme prije braka. Šta misliš da čovjek treba uraditi?velikibrnjo wrote:nema mi nista gore od ovih poluobrazovanih propovjednika morala
i ovaj amber
very funny
Sa islamskog stanovista, da je neko pocinio blud, dokazuje se tako sto moras imati 4 valjana svjedoka
- Dragi, nakon svega ovoga, cini mi se da mi neces biti ni posljednji.
- Kroksica
#79 Re: Blud
Kako ce on znat razliku izmedju jedne i druge "vrste" ako se nije prije s tim susretao? Ako jeste onda nema pravo da se zali.amebr wrote:Ne zaviruje. Zamisli muškarca koji oženi djevojku,ona mu proda priču da je nevina,pa prilikom prve bračne noći on otkrije da je oženio bludnicu koja je već spavala sa muškarcme prije braka. Šta misliš da čovjek treba uraditi?velikibrnjo wrote:nema mi nista gore od ovih poluobrazovanih propovjednika morala
i ovaj amber
very funny
-
amebr
#80 Re: Blud
Hajd kroksice ne zezaj. Svako na današnjem vaktu zna razliku između otvorene i ne otvorene.Kroksica wrote:Kako ce on znat razliku izmedju jedne i druge "vrste" ako se nije prije s tim susretao? Ako jeste onda nema pravo da se zali.amebr wrote:Ne zaviruje. Zamisli muškarca koji oženi djevojku,ona mu proda priču da je nevina,pa prilikom prve bračne noći on otkrije da je oženio bludnicu koja je već spavala sa muškarcme prije braka. Šta misliš da čovjek treba uraditi?velikibrnjo wrote:nema mi nista gore od ovih poluobrazovanih propovjednika morala
i ovaj amber
very funny
-
Avetinho
#81 Re: Blud
Dvostruki arsini?amebr wrote:Hajd kroksice ne zezaj. Svako na današnjem vaktu zna razliku između otvorene i ne otvorene.Kroksica wrote:Kako ce on znat razliku izmedju jedne i druge "vrste" ako se nije prije s tim susretao? Ako jeste onda nema pravo da se zali.amebr wrote:
Ne zaviruje. Zamisli muškarca koji oženi djevojku,ona mu proda priču da je nevina,pa prilikom prve bračne noći on otkrije da je oženio bludnicu koja je već spavala sa muškarcme prije braka. Šta misliš da čovjek treba uraditi?
-
tesanj
#82 Re: Blud
bravoKroksica wrote:Kako ce on znat razliku izmedju jedne i druge "vrste" ako se nije prije s tim susretao? Ako jeste onda nema pravo da se zali.amebr wrote:Ne zaviruje. Zamisli muškarca koji oženi djevojku,ona mu proda priču da je nevina,pa prilikom prve bračne noći on otkrije da je oženio bludnicu koja je već spavala sa muškarcme prije braka. Šta misliš da čovjek treba uraditi?velikibrnjo wrote:nema mi nista gore od ovih poluobrazovanih propovjednika morala
i ovaj amber
very funny
- astrid
#83 Re: Blud
Zamisli muskarca koji je ozenio nevinu,on misli da nije imla muskarca prije njega jer samo u vaginu ga nije primila.Dosla u brak cista i cednaamebr wrote:Ne zaviruje. Zamisli muškarca koji oženi djevojku,ona mu proda priču da je nevina,pa prilikom prve bračne noći on otkrije da je oženio bludnicu koja je već spavala sa muškarcme prije braka. Šta misliš da čovjek treba uraditi?
Last edited by astrid on 05/12/2013 21:01, edited 2 times in total.
-
sour cherry
#84 Re: Blud
amebr,previše ti nešto ističeš blud žena.Blud je blud,ma ko ga činio.Allahov propis je jasan.
- GAU8
#85 Re: Blud
Poenta je sto ne postoji PRAVI niti ISPRAVAN nacin. Kako to niko ne konta.mirno wrote:Strasti su sastavni dio čovjeka.GAU8 wrote:Čudna je opsesija religija ljudskom seksualnošću.
U Uputi nalaziš način da ti vladaš strastima a ne one tobom. Dakle, ti se nećeš operisati vjerom od strasti, već ćeš tu strast na ispravan način usmjeriti i otkriti ljepotu te strasti u pravom svjetlu.
U suprotnom, ljudi idu i do granice udaranja ili lupanja tokom tog intimnog odnosa, jer ne mogu da dožive ljepotu na ispravan način.
Žalosno, postoji nešto pri čovjeku, a on to ne koristi na ispravan način.
Sve dok su zreli ljudi upitanju i sve dok je to sto rade svojevoljno i ne nanosi ozbiljnije ozljede, ne treba nikoga da je briga sta se tu desava.
Zato kazem religije su se oduvijek voljele petljati ljudima u sseksualni zivot... po principu kontrolisi osobi sex, kontrolises samu osobu.
- GAU8
#86 Re: Blud
Je li postavljac teme zensko ili musko?mirno wrote:Postoje i oni koji će se najvjerovatnije sjatiti ovdje na temu, omalovažavati svojim pisanjem shvatanja ljudi koji ne razmišljaju poput njih.
Pa dobro, postojite, evo sam vam posvetio post, zna se da se ne slažete, da vam je smiješno, tragično, besmisleno...
Eto iznešeni su vaši stavovi a poznati se po tome na drugim temama, pa se nadamo da se nećete opet javljati da to potvrdite ili da vas prepoznamo. Al'... koliko vi volite i želite shvatiti drugačije od sebe!
Pisanim tekstom ne želim nikome ispirati razmišljanje, kako to nerijetko mnogi na raznim temama nastoje kada im nešto nije po volji. Oni računajući sa svojim šejtanom koji došaptava čovjeku kako bi ga odvratio od Pravog Puta, da će i oni koji to njihovo pisanje čitaju, biti zavedeni šejtanima koji su uz njih. Šejtani se udužuju kada je riječ o odvraćanju od Istine pa ih to nagoni još više u zabludu da srljaju.
A onaj ko bude iskren i objektivan, lahko će prepoznati ovakva srozanja vlastitog pogleda na svijet u kojem se nalazi.
Zato neka svako zastane sa svojim razumom ili razmišjanjem nad ovim tekstovima i neka donese sud sam za sebe.
- Kroksica
#88 Re: Blud
Ali to dolazi sa iskustvom.amebr wrote:
Hajd kroksice ne zezaj. Svako na današnjem vaktu zna razliku između otvorene i ne otvorene.
- GAU8
#89 Re: Blud
I ide pisati o bludu i nemoralu iz zenske perspektivesour cherry wrote:Muško.Očekivano.
- Reisova
#90 Re: Blud
Cuj musko postavljac teme ....
Ocito mu je neka srce slomila... A brate mili dragi Bog svakom dao pamet pa neka bira sta hoce...koliko sam primjetila iz onog prvog posta to je bio izbor one cure, znaci njen izbor... A i brate nije sapun da se potroši
Ko fol sad' joj nešto krivo...
Ocito mu je neka srce slomila... A brate mili dragi Bog svakom dao pamet pa neka bira sta hoce...koliko sam primjetila iz onog prvog posta to je bio izbor one cure, znaci njen izbor... A i brate nije sapun da se potroši
Ko fol sad' joj nešto krivo...
-
sour cherry
#91 Re: Blud
Trebala je jedna priča o muškarcu tipa:"Počinio sam blud s jednom djevojkom,doživio prosvjetljenje,nogirao je sljedećeg dana i posvetio se vjeri.Gdje je ona,ni sam ne znam,da joj Allah oprosti što je bludnica"GAU8 wrote:I ide pisati o bludu i nemoralu iz zenske perspektivesour cherry wrote:Muško.Očekivano.![]()
![]()
![]()
![]()
Last edited by sour cherry on 05/12/2013 21:38, edited 1 time in total.
- GAU8
#92 Re: Blud
Kako muski dokazuju svoju nevinost kada ulaze u brak?
BTW. koja je ono grana estetske hirurgije dozivjela procvat u konzervativnim sredinama

BTW. koja je ono grana estetske hirurgije dozivjela procvat u konzervativnim sredinama
- irac300
#93 Re: Blud
Pa obično takvi smotani i ožene neku koja im proda tu priču. Npr. Turkinje po Njemačkoj su nadaleko poznate da se žegaju u ''južnu rupu'', sve zbog toga jer mlatimudani zagledaju čaršaf nakon prvog spolnog odnosa u braku. Primjer drugi, masovna pojava odlaska kod plastičnog hirurga na ušivanje himena. A zašto, opet zbog parmaka kojima to predstavlja nešto ogromnooo...I ko na kraju ispadne glup?astrid wrote:Zamisli muskarca koji je ozenio nevinu,on misli da nije imla muskarca prije njega jer samo u vaginu ga nije primila.Dosla u brak cista i cednaamebr wrote:Ne zaviruje. Zamisli muškarca koji oženi djevojku,ona mu proda priču da je nevina,pa prilikom prve bračne noći on otkrije da je oženio bludnicu koja je već spavala sa muškarcme prije braka. Šta misliš da čovjek treba uraditi?Muz ce biti ponosan
![]()
![]()
- GAU8
#94 Re: Blud
I sretno ozenio 3 nevinesour cherry wrote:Trebala je jedna priča o muškarcu tipa:"Počinio sam blud s jednom djevojkom,doživio prosvjetljenje,nogirao je sljedećeg dana i posvetio se vjeri.Gdje je ona,ni sam ne znam,da joj Allah oprosti što je bludnica"GAU8 wrote:I ide pisati o bludu i nemoralu iz zenske perspektivesour cherry wrote:Muško.Očekivano.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- GAU8
#95 Re: Blud
To i ja htjedoh da kazem, koji god proguta pricu da je nevina, a nije, do njega je.irac300 wrote:Pa obično takvi smotani i ožene neku koja im proda tu priču. Npr. Turkinje po Njemačkoj su nadaleko poznate da se žegaju u ''južnu rupu'', sve zbog toga jer mlatimudani zagledaju čaršaf nakon prvog spolnog odnosa u braku. Primjer drugi, masovna pojava odlaska kod plastičnog hirurga na ušivanje himena. A zašto, opet zbog parmaka kojima to predstavlja nešto ogromnooo...I ko na kraju ispadne glup?astrid wrote:Zamisli muskarca koji je ozenio nevinu,on misli da nije imla muskarca prije njega jer samo u vaginu ga nije primila.Dosla u brak cista i cednaamebr wrote:Ne zaviruje. Zamisli muškarca koji oženi djevojku,ona mu proda priču da je nevina,pa prilikom prve bračne noći on otkrije da je oženio bludnicu koja je već spavala sa muškarcme prije braka. Šta misliš da čovjek treba uraditi?Muz ce biti ponosan
![]()
![]()
- JThomas
#96 Re: Blud
što se nikad u ovim pamfletima muškarcima ne prodaje grižnja savjesti što su bludničili već samo ženama?
-
sour cherry
#97 Re: Blud
Ima priča,ali obično se veliča to što je promijenio način života.Nije ovako nabijeno krivnjom.JThomas wrote:što se nikad u ovim pamfletima muškarcima ne prodaje grižnja savjesti što su bludničili već samo ženama?
- NIN
#98 Re: Blud
Muska politika!JThomas wrote:što se nikad u ovim pamfletima muškarcima ne prodaje grižnja savjesti što su bludničili već samo ženama?
Zato jer je zena roba skoro u svim kulturama, roba koja se kupuje (obicaji koji se jos uvijek praktikuju, makar i simbolicno) i koja ima svoju cijenu. Oskvrnuce te robe je za muskarca, koji je njen vlasnik, skoro pa ubitacno jer zamisli da ulazes cijeli svoj zivot u potomstvo, sve svoje resurse i naposlijetku se ispostavi da zena nije vjerna sto automatski vodi ka sumnji da je muskarac investirao cijeli svoj zivot u tudje gene, gene onoga koji se omrsio o njegovu zenu.
- JThomas
#99 Re: Blud
a pa u tom slučaju možemo i da nazdravimo...sour cherry wrote:Ima priča,ali obično se veliča to što je promijenio način života.Nije ovako nabijeno krivnjom.JThomas wrote:što se nikad u ovim pamfletima muškarcima ne prodaje grižnja savjesti što su bludničili već samo ženama?

- nasa
#100 Re: Blud
Inace bez religije krivnja je na muskarcu I zeni podjednako ili nema nikako krivnje, svi su sretni I nista ne pitaju ...aha..diiiivnoooo