Nepostojanje vaših dokaza.klixo wrote:A tvoji dokazi su ?odr0n wrote:Nećemo ništa tad vidjet, biće mrak.Great Cornholio wrote:
Vidjećemo ko je bio u pravu, jednog dana![]()
![]()
Šalim se, ja vjerujem da ima, ti vjeruješ da nema, a ni ti, niti ja , nemamo neoborive materijalne dokaze čime bi potvrdili istinitost onoga u šta vjerujemoOko dokazivanja, na vama je da priložite materijalne dokaze, a pošto ih nemate, odradili ste posao za nas koji tvrdimo suprotno, the end.
Be|smrt
- odr0n
#476 Re: Be|smrt
-
klixo
#477 Re: Be|smrt
Tko kaze da ih nemamo ? U suprotnom ne bi vjerovali u Stvoritelja.
-
underwater
#478 Re: Be|smrt
odr0n wrote:Nepostojanje vaših dokaza.klixo wrote:A tvoji dokazi su ?
Plitkoumnome i to dosta
- odr0n
#479 Re: Be|smrt
Vjera = dokaz, ne ide.klixo wrote:Tko kaze da ih nemamo ? U suprotnom ne bi vjerovali u Stvoritelja.
- nasa
#480 Re: Be|smrt
Za vjeru dokaz ima-covjek,a valjda si mislio na Boga da tu nema dokaza koji bi zadovoljili naucne kriterijeodr0n wrote:Vjera = dokaz, ne ide.klixo wrote:Tko kaze da ih nemamo ? U suprotnom ne bi vjerovali u Stvoritelja.
-
underwater
#481 Re: Be|smrt
'A little philosophy inclineth men's minds to atheism, but depth in philosophy bringeth men's minds about to religion. ' - Francis Baconodr0n wrote:Vjera = dokaz, ne ide.klixo wrote:Tko kaze da ih nemamo ? U suprotnom ne bi vjerovali u Stvoritelja.
-
klixo
#482 Re: Be|smrt
Ne budi tako samouvjerenodr0n wrote:Vjera = dokaz, ne ide.klixo wrote:Tko kaze da ih nemamo ? U suprotnom ne bi vjerovali u Stvoritelja.
Kuci pa mamu i tatu vrijedjaj ovdje neces.underwater wrote:odr0n wrote:Nepostojanje vaših dokaza.klixo wrote:A tvoji dokazi su ?![]()
Plitkoumnome i to dosta
-
underwater
#483 Re: Be|smrt
Ma ne brine disbeliverse pitanje postoji li Bog vec ih brine postoji li PAKAO.nasa wrote:Za vjeru dokaz ima-covjek,a valjda si mislio na Boga da tu nema dokaza koji bi zadovoljili naucne kriterijeodr0n wrote:Vjera = dokaz, ne ide.klixo wrote:Tko kaze da ih nemamo ? U suprotnom ne bi vjerovali u Stvoritelja.
-
underwater
#484 Re: Be|smrt
Ako neko ovde vrijedja onda si to ti. Kvalitetom svojih upisa.klixo wrote:Kuci pa mamu i tatu vrijedjaj ovdje neces.
-
underwater
#486 Re: Be|smrt
Ne mogu ja prosvijetliti nikoga, cak ni sebe. Od Hakka je hidajet.klixo wrote:Prosvjetili me , pls...
Ipak pogledaj sam pocetak Svete Knjige, poglavlje chudnog naziva Elif-Lam-Mim.
Tu se kaze "oni koji vjeruju u Gajb (nevidjeno)" ... itd itd
Vjerovanje (iman) je time stavljen u kategoriju, kako bi to moja r. nana voljela kazat, DOGME.
Izrazeno jezikom moderne filozofije, moras bit plaho glup da se upustas u dokaz imal Boga il ga nema.
Daj je On htio (kao svamoguci po defaultu) mogo se obaznanit. A nije jelde ...nije ga ni Mojsije mogo vidjet. Pa dze bi onda ovaj Odron, koji je on faktor da se njemu nesta pokaze ...
- odr0n
#487 Re: Be|smrt
Da je, a nije, nije ni u objavama, niđe ga.underwater wrote:Ne mogu ja prosvijetliti nikoga, cak ni sebe. Od Hakka je hidajet.klixo wrote:Prosvjetili me , pls...
Vjerovanje (iman) je time stavljen u kategoriju, kako bi to moja r. nana voljela kazat, DOGME.
Izrazeno jezikom moderne filozofije, moras bit plaho glup da se upustas u dokaz imal Boga il ga nema.
Daj je On htio (kao svamoguci po defaultu) mogo se obaznanit. A nije jelde ...nije ga ni Mojsije mogo vidjet. Pa dze bi onda ovaj Odron, koji je on faktor da se njemu nesta pokaze ...
-
underwater
#488 Re: Be|smrt
Jes, jes, u Kur'anu lijepo pise (ikazktli) "za razumom obdarene"odr0n wrote:Da je, a nije, nije ni u objavama, niđe ga.underwater wrote:Ne mogu ja prosvijetliti nikoga, cak ni sebe. Od Hakka je hidajet.klixo wrote:Prosvjetili me , pls...
Pltkoumni nece nikad shvatiti
- odr0n
#489 Re: Be|smrt
To je samo fol na koji ste nasjeli, misleći da fakat jeste razumni vjerujući u nepostojeće. A i ta objave su poslate čime, faksom, blutuom, infrared? Ma nemoj mi reć da su anđelom, jao kako bajno.underwater wrote:Jes, jes, u Kur'anu lijepo pise (ikazktli) "za razumom obdarene"odr0n wrote:Da je, a nije, nije ni u objavama, niđe ga.underwater wrote: Ne mogu ja prosvijetliti nikoga, cak ni sebe. Od Hakka je hidajet.
Pltkoumni nece nikad shvatiti
-
underwater
#490 Re: Be|smrt
Pa fino sam ti napiso da tamo ne pise "nepostojece" nego pise "Gajb" sto je arapska rijec za ono sto je skriveno, in fact "van svijesti".odr0n wrote:To je samo fol na koji ste nasjeli, misleći da fakat jeste razumni vjerujući u nepostojeće. A i ta objave su poslate čime, faksom, blutuom, infrared? Ma nemoj mi reć da su anđelom, jao kako bajno.
A sto tvoja svijest ne moze pojmiti da i izvan nje nesto postoji je sasvim prirodno - ona je naime tako sazdana.
Od sta bi se referirao taj "posmatrac" u tebi ako izadje iz tebe i da li si to onda ti?
Andjeli opet ... sasvim suprotno ... vrlo jednostavni za shvatit, prosto emanirani od Apsuluta ex nihilo kao i sve drugo. Ako npr. prihvatas elektromagnetni talas, ne vidim problem da pojmis i andjele
Mojne bit tako bukvalist. I opet : 'A little philosophy inclineth men's minds to atheism, but depth in philosophy bringeth men's minds about to religion. ' - Francis Bacon
- fatamorgana
#491 Re: Be|smrt
Jes' s malom razlikom što elektromagnetni talasi ne lete na krilima ko anđeli,underwater wrote: Ako npr. prihvatas elektromagnetni talas, ne vidim problem da pojmis i andjele![]()
-
underwater
#492 Re: Be|smrt
Pa ako evolucionistima nije bio problem da gmazovima daju krila i evoluiraju ih time u ptice, ne vidim sto je problem hipotetski pretpostaviti da andjeli imaju krila?fatamorgana wrote:Jes' s malom razlikom što elektromagnetni talasi ne lete na krilima ko anđeli,underwater wrote: Ako npr. prihvatas elektromagnetni talas, ne vidim problem da pojmis i andjele![]()
I zasto samo jedan par ... cak pise da ih je i vise ... dobronamjeran citalac mogao bi sebi predstaviti orbite ... fotone ... nisu li od svjetla sazdani?
- fatamorgana
#493 Re: Be|smrt
Ne jer je svjetlost sazdana od fotona ....underwater wrote:... fotone ... nisu li od svjetla sazdani?
- odr0n
#494 Re: Be|smrt
Dovoljno si nam rekao oko talasa i andjela, svako dijete koje čita bajke bi se složilo sa tobom.underwater wrote:Pa fino sam ti napiso da tamo ne pise "nepostojece" nego pise "Gajb" sto je arapska rijec za ono sto je skriveno, in fact "van svijesti".odr0n wrote:To je samo fol na koji ste nasjeli, misleći da fakat jeste razumni vjerujući u nepostojeće. A i ta objave su poslate čime, faksom, blutuom, infrared? Ma nemoj mi reć da su anđelom, jao kako bajno.
A sto tvoja svijest ne moze pojmiti da i izvan nje nesto postoji je sasvim prirodno - ona je naime tako sazdana.
Od sta bi se referirao taj "posmatrac" u tebi ako izadje iz tebe i da li si to onda ti?
Andjeli opet ... sasvim suprotno ... vrlo jednostavni za shvatit, prosto emanirani od Apsuluta ex nihilo kao i sve drugo. Ako npr. prihvatas elektromagnetni talas, ne vidim problem da pojmis i andjele![]()
Mojne bit tako bukvalist. I opet : 'A little philosophy inclineth men's minds to atheism, but depth in philosophy bringeth men's minds about to religion. ' - Francis Bacon
-
underwater
#495 Re: Be|smrt
Andjeli ... kolega ..andjeli su od svjetla sazdani ... na to se odnosilo, ne da su fotoni od svjetla sazdani.fatamorgana wrote:Ne jer je svjetlost sazdana od fotona ....underwater wrote:... fotone ... nisu li od svjetla sazdani?
A sljepilo je nedostatak vida kolega
- fatamorgana
#496 Re: Be|smrt
A kad neko vidi anđele to je near ludilo,underwater wrote:Andjeli ... kolega ..andjeli su od svjetla sazdani ... na to se odnosilo, ne da su fotoni od svjetla sazdani.fatamorgana wrote:Ne jer je svjetlost sazdana od fotona ....underwater wrote:... fotone ... nisu li od svjetla sazdani?
A sljepilo je nedostatak vida kolega
- Koolin1
#497 Re: Be|smrt
Ma naravno da postoji, sve postoji... Bog, meleci, svemirci, crvenkapica i vuk, 7 patuljaka Thor, zeus... sve je to stvarno... al samo je bog vama (vjernicima) dao dovoljno inteligencije da to vidite...underwater wrote:Ma ne brine disbeliverse pitanje postoji li Bog vec ih brine postoji li PAKAO.nasa wrote:Za vjeru dokaz ima-covjek,a valjda si mislio na Boga da tu nema dokaza koji bi zadovoljili naucne kriterijeodr0n wrote:
Vjera = dokaz, ne ide.
- partybrakerica
#498 Re: Be|smrt
underwater,nemoj se bezze raspravljati s njima,njima covjek da nacrta i oboji...oni ne zele da vide.nekom Allah dz.s. stavi koprenu na oci pa ne vidi dalje od nosa.Mozda dodju sebi,mnogi su dosli,amin! 
-
klixo
#499 Re: Be|smrt
@Underwater
Cekaj , na cijoj si strani
Nisam shvatio ironiju tvog post gore
Vec sam milion puta na pisao Bog se ne dokazuje Bog se osjeca i to je moj dokaz.
Cekaj , na cijoj si strani
Vec sam milion puta na pisao Bog se ne dokazuje Bog se osjeca i to je moj dokaz.
- avicena
#500 Re: Be|smrt
Nedostaje ti uz sve ove sabrane 'kruške i jabuke' još Russellov čajluk pa da sve ovako udrobljeno opravda ateizam.Koolin1 wrote:
Ma naravno da postoji, sve postoji... Bog, meleci, svemirci, crvenkapica i vuk, 7 patuljaka Thor, zeus... sve je to stvarno... al samo je bog vama (vjernicima) dao dovoljno inteligencije da to vidite...