Ateizam vs. Religija
- Nastasia
#4226 Re: Ateizam vs. Religija
Karlin aka "nonsense, pises Gluposti"
- MarlboroGold
#4227 Re: Ateizam vs. Religija
Pa eto ide ka tom pravcuNastasia wrote:Karlin aka "nonsense, pises Gluposti"
- Nastasia
#4228 Re: Ateizam vs. Religija
Meni je famozna. Dodje, baci jedan "nonsens" na trakat, onda se slomise novim kilometarskim obrazlozenjem zasto nije nonsense.MarlboroGold wrote:Pa eto ide ka tom pravcuNastasia wrote:Karlin aka "nonsense, pises Gluposti"
- Nastasia
#4229 Re: Ateizam vs. Religija
Kad se ne uguših od smijehasekerbay wrote: Bježeći od rata, jedan naš priučeni zidar završi u milanu.
I nak, uzme visak i počne obilazit oko katedrale.
I nakon jedno 15-ak min kaže "ne bi ja ovo vako"
-
sekerbay
#4230 Re: Ateizam vs. Religija
he he gdje to nađeNastasia wrote:Kad se ne uguših od smijeha
Ja ga i zaboravio.
Majka mu, stvarno imam problema s tim zaboravljanjem. Haman mi čika alchajmer krije postove
Mudziza iliti čudo, iako sve zaboravljam, kur'an ne zaboravljam.
Jesam li se presto zanimati nečim, recimo pisanjem il radom, u glavi odma počne da uči kur'an.
Trenutno, inema dzezaulezine juharibunallahe ve resulehu ve jesavne fil erdi fesada...
Hm, moram otkriti kakve to veze ima sa vama ateistima...
- cendlerbing
#4231 Re: Ateizam vs. Religija
Mudžiza...neka osim monce se nasmijala sekerovom komentaru 
- Nastasia
#4232 Re: Ateizam vs. Religija
Ali hajd reci da ova kratka anegdota savršeno ne oslikava prosječnog bosanskog čo'eka.cendlerbing wrote:Mudžiza...neka osim monce se nasmijala sekerovom komentaru
Znaš ono, it's funny, 'cause it's true.
-
sekerbay
#4233 Re: Ateizam vs. Religija
Džaba, oće jezik pravoNastasia wrote:it's true.
- HardcoreMX
#4234 Re: Ateizam vs. Religija
znaci...onaj tko je korumpiran je ateista..a nekorumpirani ateista je vjernik?!sekerbay wrote: Mudziza iliti čudo, iako sve zaboravljam, kur'an ne zaboravljam.
Jesam li se presto zanimati nečim, recimo pisanjem il radom, u glavi odma počne da uči kur'an.
Trenutno, inema dzezaulezine juharibunallahe ve resulehu ve jesavne fil erdi fesada...
Hm, moram otkriti kakve to veze ima sa vama ateistima...
- Smrcak15
#4235 Re: Ateizam vs. Religija
Evo pitanje za Ateiste
Ima li logike da pisac pise knjigu i sam sebe proklinje sto je pise? Ima li smisla da pisac priziva ocito proklestvo na sebe?
Sta znaci proklestvo?
Da ti nista u zivotu ne ide kako treba i da imas crn kraj. KO bi to volio samom sebi, odgovorite mi?
Ima li logike da pisac pise knjigu i sam sebe proklinje sto je pise? Ima li smisla da pisac priziva ocito proklestvo na sebe?
Sta znaci proklestvo?
Da ti nista u zivotu ne ide kako treba i da imas crn kraj. KO bi to volio samom sebi, odgovorite mi?
- Bloo
- Globalna šefica
#4236 Re: Ateizam vs. Religija
Mislim da na drugom PFu ima tema o knjizevnosti, stilskim figurama i ostalim malim tajnama velikih majstora teorije knjizevnosti.Smrcak15 wrote:Evo pitanje za Ateiste
Sta znaci proklestvo?
Pitaj tamo, to je vec njihova domena.
- shmizlica
- славянин
#4238 Re: Ateizam vs. Religija
Evo ja redovno proklinjem i sebe i druge po cestiSmrcak15 wrote:Evo pitanje za Ateiste
Sta znaci proklestvo?
- Dozer
#4239 Re: Ateizam vs. Religija
Ljudski um je poput svjetskih mora i okeana. Nepregledna pucina na cijim dijelovima se istovremeno desavaju i nirvane i uragani i cunamiji i mirna povrsina i uzburkanosti razlicitog intenziteta.Smrcak15 wrote:Evo pitanje za Ateiste
Sta znaci proklestvo?
Kako nemamo pojma sta je na dnu 90% mora i okeana, tako jos uvijek ne znamo ni za sta je sve sposoban ljudski um, a cesto nemamo pojma ni zasto taj neki um smislja i radi nesto.
Ali, rezultate tih umova ipak vidimo, kako u toj tvojoj knjizi u kojoj pisac sam sebe proklinje sto je pise, tako isto i u Tori, Bibliji i Kur'anu. Ni jednom slucaju ne znamo zasto su ih ljudi napisali i u njih utrpali beskrajne nelogicnosti, ali ipak ih svi vidimo, tj. vidimo rezultate tih pisanja.
- MarlboroGold
#4240 Re: Ateizam vs. Religija
Nedostatak inspiracijeSmrcak15 wrote:Evo pitanje za Ateiste
Sta znaci proklestvo?
- Smrcak15
#4241 Re: Ateizam vs. Religija
vjesto izbjegavanje odgovoraславянин wrote:Evo ja redovno proklinjem i sebe i druge po cestiSmrcak15 wrote:Evo pitanje za Ateiste
Sta znaci proklestvo?
- Smrcak15
#4242 Re: Ateizam vs. Religija
znaci logicno je pisati knjigu i proklinjati samog sebe da nista dobro nevidis u zivotu i da imas los zavrsetak, hmmmmmDozer wrote:Ljudski um je poput svjetskih mora i okeana. Nepregledna pucina na cijim dijelovima se istovremeno desavaju i nirvane i uragani i cunamiji i mirna povrsina i uzburkanosti razlicitog intenziteta.Smrcak15 wrote:Evo pitanje za Ateiste
Sta znaci proklestvo?
Kako nemamo pojma sta je na dnu 90% mora i okeana, tako jos uvijek ne znamo ni za sta je sve sposoban ljudski um, a cesto nemamo pojma ni zasto taj neki um smislja i radi nesto.
Ali, rezultate tih umova ipak vidimo, kako u toj tvojoj knjizi u kojoj pisac sam sebe proklinje sto je pise, tako isto i u Tori, Bibliji i Kur'anu. Ni jednom slucaju ne znamo zasto su ih ljudi napisali i u njih utrpali beskrajne nelogicnosti, ali ipak ih svi vidimo, tj. vidimo rezultate tih pisanja.
zasto bi neko proklinjao sam sebe i prizivao nesrecu na sebe zbog nekakve knjige?
- Smrcak15
#4243 Re: Ateizam vs. Religija
znaci zbog nedostatka inspiracije prizivas sebi tezak zivot i los krajMarlboroGold wrote:Nedostatak inspiracijeSmrcak15 wrote:Evo pitanje za Ateiste
Sta znaci proklestvo?
pa i lud covjek od sebe pokusaje otresti od sebe sve lose a kamoli da pametan covjek priziva sebi tezak zivot.
- MarlboroGold
#4244 Re: Ateizam vs. Religija
Ti postavljaš pitanja na koja se ne može odgovoriti. Nisam živio u onom dobu, tako da ne znam šta mu je bilo u glavi i o čemu je razmišljao. Imamo samo krajnji rezultat toga.Smrcak15 wrote:znaci zbog nedostatka inspiracije prizivas sebi tezak zivot i los krajMarlboroGold wrote:Nedostatak inspiracijeSmrcak15 wrote:Evo pitanje za Ateiste
Sta znaci proklestvo?
Da ti nista u zivotu ne ide kako treba i da imas crn kraj. KO bi to volio samom sebi, odgovorite mi?nema logike nikako
pa i lud covjek od sebe pokusaje otresti od sebe sve lose a kamoli da pametan covjek priziva sebi tezak zivot.
Ne znamo ni šta se onom Breiviku motalo po glavi u trenutku kad je pobio nedužne civile, a ovo je daleka prošlost.
- Smrcak15
#4245 Re: Ateizam vs. Religija
ali vidi jednu stvarMarlboroGold wrote: Ti postavljaš pitanja na koja se ne može odgovoriti. Nisam živio u onom dobu, tako da ne znam šta mu je bilo u glavi i o čemu je razmišljao. Imamo samo krajnji rezultat toga.
Ne znamo ni šta se onom Breiviku motalo po glavi u trenutku kad je pobio nedužne civile, a ovo je daleka prošlost.
autor Kurana kaze :
Prokleti neka su oni koji svojim rukama pisu knjigu i govore ovo je od Boga
A posto svi vi govorite da je Muhammed autor Kurana, ma evo nek je neki drugi covjek autor
ko god od ljudi je ovo napisao, priziva na sebe proklestvo, znaci da nemas nista dobro u svom zivotu i da te ceka los zavrsetak.
zasto bi neko napisao ovo zbog jedne knjige ako stvarno Kuran nije od Boga kao sto se tvrdi?
- MarlboroGold
#4246 Re: Ateizam vs. Religija
Kao što sam rekao, ne znam. Motivi su mogli biti potreba za širenjem uticaja, teritorije, stanovništva itd. pod opravdanjem i iskorištavanjem "Božijih riječi", a možda je bio jednostavno lud.Smrcak15 wrote:ali vidi jednu stvarMarlboroGold wrote: Ti postavljaš pitanja na koja se ne može odgovoriti. Nisam živio u onom dobu, tako da ne znam šta mu je bilo u glavi i o čemu je razmišljao. Imamo samo krajnji rezultat toga.
autor Kurana kaze :
A posto svi vi govorite da je Muhammed autor Kurana, ma evo nek je neki drugi covjek autor
ko god od ljudi je ovo napisao, priziva na sebe proklestvo, znaci da nemas nista dobro u svom zivotu i da te ceka los zavrsetak.
zasto bi neko napisao ovo zbog jedne knjige ako stvarno Kuran nije od Boga kao sto se tvrdi?
Rado bi ljudi preuzimali "prokletstvo" na sebe kako bi uživali u drugim stvarima, na ovom svijetu, nakon pohoda i osvajanja (recimo robovi, haremi) obmanjujući vlastite ljude ili jednostavno nisu čisti u glavi.
Dakle, ne znam. Ne postoji materijal na osnovu kojeg bi se mogla dati adekvatna psiho analiza... osim izvora iz islama, ali čisto sumnjam da su objektivni.
- vatrogasac
#4247 Re: Ateizam vs. Religija
MarlboroGold wrote:Kao što sam rekao, ne znam. Motivi su mogli biti potreba za širenjem uticaja, teritorije, stanovništva itd. pod opravdanjem i iskorištavanjem "Božijih riječi", a možda je bio jednostavno lud.Smrcak15 wrote:ali vidi jednu stvarMarlboroGold wrote: Ti postavljaš pitanja na koja se ne može odgovoriti. Nisam živio u onom dobu, tako da ne znam šta mu je bilo u glavi i o čemu je razmišljao. Imamo samo krajnji rezultat toga.
autor Kurana kaze :
Rado bi ljudi preuzimali "prokletstvo" na sebe kako bi uživali u drugim stvarima, na ovom svijetu, nakon pohoda i osvajanja (recimo robovi, haremi) obmanjujući vlastite ljude ili jednostavno nisu čisti u glavi.
Dakle, ne znam. Ne postoji materijal na osnovu kojeg bi se mogla dati adekvatna psiho analiza... osim izvora iz islama, ali čisto sumnjam da su objektivni.
Majki Hart (Michael Hart), američki pisac
“Moj izbor Muhammeda za vodeću poziciju među najistaknutijim historijskim ličnostima, vjerovatno će neke čitaoce iznenaditi. Međutim, on je jedini čovjeku cjelokupnoj historiji koji je maksimalno uspio na dvjema razinama: onosvjetskoj i ovosvjetskoj. Bilo je poslanika i vjerovjesnika koji su započinjali s velikim poslanjima, ali su umrli a da poslanja nisu dovršili, kao što je bio slučaj s Mesihom (Isusom) u kršćanstvu. Bilo je i onih s kojima su drugi (poslanici) sudjelovali u istom poslanju ili su im drugi prethodili, kao što je slučaj s Musaom u Židova. Međutim, Muhammed je jedini koji je upotpunio poslanje u vjeri čije odredbe su sasvim jasno određene, u koje su narodi potpuno vjerovali još za njegovog života.
Uz vjeru, on je uspostavio i novi oblik države. S tog stanovišta on ima i velike ovosvjetske zasluge. Plemena i narode je ujedinio u jedinstvenu zajednicu i uspostavio njena životna načela, uredio život te zajednice na ovom svijetu davši joj univerzalan model organizovanja koji se iz njegovog zavičaja širio svijetom. On je taj koji je i započeo i upotpunio ovosvjetsko i onosvjetsko poslanje.”
- MarlboroGold
#4248 Re: Ateizam vs. Religija
Koji je put da to kačiš?
Na tom spisku su i Staljin, Hitler, Džingis... izvori su mu Kur'an i hadisi. Za mene dovoljno.
Na tom spisku su i Staljin, Hitler, Džingis... izvori su mu Kur'an i hadisi. Za mene dovoljno.
- ExNihilo
#4249 Re: Ateizam vs. Religija
Kako si tako paglu, jarane? Pa ako je Muhamed izmislio Kur'an, a potom ga podvalio svom narodu kao riječ Boga, onda je najmanji problem je li se proklinjao u Kur'anu ili ne, jer sama činjenica da se predstavio kao poslanik, a zna da to nije, i da je Kur'an nazvao objavom, a objava nije, pokazuje da u tom scenariju Muhamed nije vjerovao ni u Allaha ni u ostalih 359 bogova u haremu.Smrcak15 wrote:ali vidi jednu stvarMarlboroGold wrote: Ti postavljaš pitanja na koja se ne može odgovoriti. Nisam živio u onom dobu, tako da ne znam šta mu je bilo u glavi i o čemu je razmišljao. Imamo samo krajnji rezultat toga.
autor Kurana kaze :
- vatrogasac
#4250 Re: Ateizam vs. Religija
To je samo jedan komentar od desetina sličnih od strane nemuslimana čija se nešto pika.MarlboroGold wrote:Koji je put da to kačiš?