Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
arzuhal

#3926 Re: Ateizam vs. Religija

Post by arzuhal »

vatrogasac wrote:
Bloo wrote:
Nek im je sretno i hairli...hoće li ih zasipati čvarcima kad budu izlazili iz opštine?
Ma ona se zatelebala pravo, ima do kraja godine da je privede u Bajrakli džamiji. Ima tu još jedan momenat zašto baš on, ona je punačkija, a tamo momci se furaju samo na ove mršavice, a ovaj južnjak voli baš punačkije, ali ni tu nije kraj priče. :mrgreen: Nju je nešto nevjerovatno kod njega fasciniralo. :mrgreen:
Koji si ti đubro, pravi pripovjedač: u pravom trenutku zastane i prekine priču da otpije gutljaj ili proguta pljuvačku, povuče dim ili posegne za maramicom, ostavivši slušatelje u iščekivanju nastavka... :mrgreen:
ExNihilo

#3927 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

vatrogasac wrote:
Bloo wrote:
Nek im je sretno i hairli...hoće li ih zasipati čvarcima kad budu izlazili iz opštine?
Ma ona se zatelebala pravo, ima do kraja godine da je privede u Bajrakli džamiji. Ima tu još jedan momenat zašto baš on, ona je punačkija, a tamo momci se furaju samo na ove mršavice, a ovaj južnjak voli baš punačkije, ali ni tu nije kraj priče. :mrgreen: Nju je nešto nevjerovatno kod njega fasciniralo. :mrgreen:
arzuhal

#3928 Re: Ateizam vs. Religija

Post by arzuhal »

Bio onaj efendija, radio hutbe u nastavcima :mrgreen:. Hutbu završi riječima, npr:

- ...kada su mu došli on je njima rekao...Ali to ćemo nastaviti na idućoj hutbi, sljedećeg petka, ako Bog da...

I onda raja dođe opet da čuje šta bi na kraju i to.
vatrogasac

#3929 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

Bloo wrote: Pretpostavljam muslimanski merhametluk :mrgreen: amožda je i ljubaF.
Ma nije ni to. Te što je imala prije njega posao smrljave, ali ovaj to radi posvećeno, hem njenoj anatomiji Kardašijanke paše njegova anatomija. Pita mene jel' to ima veze nešto sa nama muslimanima i ja joj kažem da prati da li jede bamiju, ali ona ne zna šta je bamija pa tako osta priča nezavršena.... baš me zanima kako će završiti. :wink: :mrgreen:
arzuhal

#3930 Re: Ateizam vs. Religija

Post by arzuhal »

NIŠTA NE RAZUMIJEM ŠTA PRIČAŠ!? :twisted:
Bloo
Globalna šefica

#3931 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

vatrogasac wrote:
Bloo wrote: Pretpostavljam muslimanski merhametluk :mrgreen: amožda je i ljubaF.
Ma nije ni to. Te što je imala prije njega posao smrljave, ali ovaj to radi posvećeno, hem njenoj anatomiji Kardašijanke paše njegova anatomija. Pita mene jel' to ima veze nešto sa nama muslimanima i ja joj kažem da prati da li jede bamiju, ali ona ne zna šta je bamija pa tako osta priča nezavršena.... baš me zanima kako će završiti. :wink: :mrgreen:
:zoka:
Od sodomije do bamije...kako?

Svrsit ce se tako da ce live happily eve...ovaj..njega ce deportovati i ona ce se osusiti od slomljenog srca. Kada on izganja vizu da dode da je posjeti i vidi je takvu susicavu, okrenut ce se od nje placnih ociju, jer to nije zena u koju se zaljubio i otici u Dojcland u zalazak sunca da nade drugu krsnu nemuslimanku...m
A sve zbog bamije...vidis..
vatrogasac

#3932 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

arzuhal wrote:Bio onaj efendija, radio hutbe u nastavcima :mrgreen:. Hutbu završi riječima, npr:

- ...kada su mu došli on je njima rekao...Ali to ćemo nastaviti na idućoj hutbi, sljedećeg petka, ako Bog da...

Ne znam jesi li bio nekada kod rahmetli hafiza zvanog Junac na džumi. Blizu Sebilja je ulaz u džamiju. To je bila umjetnost izdržati do kraja hutbe, a ne nasmijati se. :mrgreen:
arzuhal

#3933 Re: Ateizam vs. Religija

Post by arzuhal »

Ništa nacionalnost, vjera, rasa, jezik, brale, samo anatomija...Anatomizam! :lol: Ko položi anatomiju taj je završio fakultet :pusi2:
arzuhal

#3934 Re: Ateizam vs. Religija

Post by arzuhal »

vatrogasac wrote:
arzuhal wrote:Bio onaj efendija, radio hutbe u nastavcima :mrgreen:. Hutbu završi riječima, npr:

Ne znam jesi li bio nekada kod rahmetli hafiza zvanog Junac na džumi. Blizu Sebilja je ulaz u džamiju. To je bila umjetnost izdržati do kraja hutbe, a ne nasmijati se. :mrgreen:
Što se tiče suzdržavanja od smijeha, ja sam zbog toga odustao od Mujkijevih hutbi...Jednom kada nisam crk'o, molim Boga da sačuvam džumu, da ne krenem grohotom se smijat, i da već jednom ušuti i dođe kraj...
Bloo
Globalna šefica

#3935 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Junac? Mujki?
Kakvi su to codenames :mrgreen:
harač

#3936 Re: Ateizam vs. Religija

Post by harač »

udba calling
vatrogasac

#3937 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

Bloo wrote: Svrsit ce se tako da ce live happily eve...ovaj..njega ce deportovati i ona ce se osusiti od slomljenog srca. Kada on izganja vizu da dode da je posjeti i vidi je takvu susicavu, okrenut ce se od nje placnih ociju, jer to nije zena u koju se zaljubio i otici u Dojcland u zalazak sunca da nade drugu krsnu nemuslimanku...m
A sve zbog bamije...vidis..
Vrlo moguć scenario jer je on već jednom protjeran i ona ga nekako uspjela opet dovesti. Po svoj priči mislim da je on njoj našao slabu tačku i to koristi. :P Žensko se često nasadi tako, ali nije joj ni prvi ni zadnji puta.
Gojeni H

#3938 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Gojeni H »

harač wrote:normalan "razvoj" nacionalizma u ono sto se u savremenoj politickoj teoriji naziva "liberalni [latentno ateisticki - op.a.] nacionalizam" zapada, zahtijeva prolazak i kroz neke nuzne djecije bolesti, koje ocito nije trebalo nazor sprijecavati. istina, te bolesti znaju biti i rak. a buduci da su upravo sovjeti dobro zaplatili - kolko ono desetaka miliona? - zbog toga sto se neki na zapadu nisu vakcinisali na vrijeme, cudno je retrokativno kriviti zbog predostroznosti
Kako povezujes ili odvezujes "normalan" razvoj liberalnog nacionalizma i "nevakcinisanje na vrijeme".
Ako sam dobro shvatio sta si zelio da kazes, tu nema "nevakcinisanja". Jedno ide s drugim ... Samo male nijanse odlucuju kraj.
arzuhal

#3939 Re: Ateizam vs. Religija

Post by arzuhal »

Zato Allah Uzvišeni kaže u ajetu....Pa nije džaba Marks napisao da...U mene mi žena krenula da...I Špengler zato i veli...Hazreti Alija im je fino rekao...U kinu se tada prikazivalo "Ubiti pticu rugalicu", sa Garijem Kuperom...A kaže hazreti Aiša...
Bloo
Globalna šefica

#3940 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Bloo »

Gojeni i harac na forumu...
Image
MarlboroGold

#3941 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

arzuhal wrote:
MarlboroGold wrote:Koliko znam islanđani su uglavnom ateisti... baš me čudi što se crveni.
Vjerovatno iz kulturoloških razloga... Na Islandu je na djelu onaj najstrašniji scenario od kojeg strepi umni i progresivni dio našeg domaćeg FGR-stva i raje koja kritićki promišlja i našu vlastitu, domaću zbilju: kod njih nema nešto one intimne vjere koja je u srcima svakog pojedinca, nema vjere u Boga između 4 zida, uglavnom je to intimna nevjera, ali je zato Evangelistička luteranska crkva Islanda veoma jaka institucija (predstavljajući organiziranu religiju) na Islandu koja ima svoju veoma bitnu ulogu u društvu i državi, pita se nešto, učestvuje u društvenom životu, itd.

:mrgreen: :lol:
Vjerovatno jer su majorizirani kao ovi naši :D
MarlboroGold

#3942 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Gojeni H wrote:
MarlboroGold wrote:
Gojeni H wrote:Ima li jos neko nekome nesto da kaze, sto se nakupljalo ovih dana, hevti, mjeseci, godina, ... ali bez ustezanja kao kod prethodnih postova? :oops:
Pa eto, probij led :D
Bi ja, samo si hatorli insan :D
:D :thumbup:
HardcoreMX

#3943 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

hatorli insane...
mali jomu

#3944 Re: Ateizam vs. Religija

Post by mali jomu »

arzuhal wrote: Bio onaj efendija, radio hutbe u nastavcima :mrgreen:. Hutbu završi riječima, npr:

Legenda :mrgreen:
lijepa u dusi

#3945 Re: Ateizam vs. Religija

Post by lijepa u dusi »

beni-bu-man wrote:
vatrogasac wrote:
Ovo bi mogla biti neka zavjera, ali treba skontat kakva?
ma i da jest, ajmo uzet 5 glava :mrgreen:
Uzet ces malo sutra :D
Ja evo sad nazvala bas da vidim o cemu se radi, 2 puta nazivam selam, 2 puta mi presuti odgovor, kontam losa veza, rekoh "halo", kaze "cujem vas, izvolite", rekoh zovem vezano za objavu za kolektivno serijatsko vjencanje, mozete li mi reci o cemu se radi? Kaze "ma joooo, to su mediji malo prenapuhali, ta organizacija i to, trebalo je bit u julu, bice nesto slicno u narednom periodu, pratite web stranicu", smulja nesto, ni on sam ne zna sta :lol:
Rekoh "ok, hvala vam, allahimanet", nista ne odgovori opet nego prekide nako :D

Moja pretpostavka je da se tih 60 parova vec unaprijed znalo ko su, da je oglas objavljen pro forme i da nikad nije ni trebao doci do medija, sudeci po reakciji cice iz medzlisa :D
beni-bu-man

#3946 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

lijepa u dusi wrote: Uzet ces malo sutra :D
Ja evo sad nazvala bas da vidim o cemu se radi, 2 puta nazivam selam, 2 puta mi presuti odgovor, kontam losa veza, rekoh "halo", kaze "cujem vas, izvolite", rekoh zovem vezano za objavu za kolektivno serijatsko vjencanje, mozete li mi reci o cemu se radi? Kaze "ma joooo, to su mediji malo prenapuhali, ta organizacija i to, trebalo je bit u julu, bice nesto slicno u narednom periodu, pratite web stranicu", smulja nesto, ni on sam ne zna sta :lol:
Rekoh "ok, hvala vam, allahimanet", nista ne odgovori opet nego prekide nako :D

Moja pretpostavka je da se tih 60 parova vec unaprijed znalo ko su, da je oglas objavljen pro forme i da nikad nije ni trebao doci do medija, sudeci po reakciji cice iz medzlisa :D
Ma uzeo Hodza sebi lovu 8-)
daj broj hocu i ja da nazoven da ih poselamim..... bez zajebancije
mad_max_ba

#3947 Re: Ateizam vs. Religija

Post by mad_max_ba »

beni-bu-man wrote: Ma uzeo Hodza sebi lovu 8-)
pametnije bi ti bilo da odeš vježbat ono što ne znaš

:D :lol: :lol: :lol: :lol:
beni-bu-man

#3948 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

mad_max_ba wrote:
beni-bu-man wrote: Ma uzeo Hodza sebi lovu 8-)
pametnije bi ti bilo da odeš vježbat ono što ne znaš

:D :lol: :lol: :lol: :lol:
trenutno mi je do zajebancije Islamke zajednice :mrgreen:
ExNihilo

#3949 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

Ne bi bilo loše da IZ finansira PS4. Taman je 5 glava.
beni-bu-man

#3950 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

ExNihilo wrote:Ne bi bilo loše da IZ finansira PS4. Taman je 5 glava.
valjalo bi, tamam da mi refundiraju PRO sto sam uzeo, mogu ja dva put serijatski :mrgreen:
Locked