"Allah"-knjiga!

Rasprave o vjerskim temama.
patriot_1

#1 "Allah"-knjiga!

Post by patriot_1 »

BTW nabavio sam knjigu nedavno u crkvi ,izdana u Rijeci "Ex liberis"-"Allah"
http://ecx.images-amazon.com/images/I/3 ... 3,200_.jpg
Prevedana je na naš jezik,,,zanima me Islam,čitam ju s guštom i zato se ne javljam.Ne želim o Islamu učiti sa J.Tube debata nego od poznatih teologa!
Dosad shvatih,Bog Muslimana i Kršćana je isti iako ga drugčije shvaćaju!(za razliku od "debatara" na J.Tubu koji negiraju onog,drugog,i ovi i oni).
Miroslav Volf je izdao nekoliko knjiga,jako dobra je "Isključenje i zagrljaj" a govori o praštanju,za tu knjigu je dobio svjetsku nagradu,(meni je ostalo u sjećanju kad piše u toj knjizi o Muslimanki koju su Srbi u ratu silovali pa tom,začetom ,u silovanju, sinu ,nadjenula ime "Džihad" i rekla"Proklet bio ako se ne osvetiš")
Niš čudno,osvetiti se,ljudski je.Oprostiti,Božanski!Tko to može?Postavio bih pitanje(meni još nije jasan odgovor):"Dali je Bog Židova,Kršćana i Židova jedan te isti?Bez obzira na različito shvaćanje istog!Polako se udaljujem od onog daosad svog stava da NIJE i približavam se tome da JE!
Što vi mislite?
perfekcionista1

#2 Re: "Allah"-knjiga!

Post by perfekcionista1 »

Naravno da je isti. Cinjenica je da muslimani mnogo vise prihvataju krscane i jevreje kao sebi bliske nego oni muslimane. Mi postujemo izvorne objave i jednih i drugih, postujemo i Mojsija i Isusa...ali s pravom se ne slazemo oko nekih stvari. S druge strane malo je razumjevanja prema muslimanima i postovanja, samo rijetki ljudi su spoznali sustinu, kao npr George Bernard Shaw koji je bio velika licnost, i dan danas njegov uticaj i njegova djela ostavljaju trag na naucnom planu.

"Oduvijek sam iznimno cijenio Muhamedovu religiju zbog njene cudesne vitalnosti. To je jedina religija koja po mom misljenju posjeduje asimilirajucu sposobnost u odnosu na dinamicne faze egzistiranja koje sebe kreira takvim da nikog ne ostavlja ravnodusnim. Prorekao sam da ce Muhamedova vjera biti prihvatljiva Evropi danasnjice. Srednjovjekovni krscanski kler je, svejedno da li zbog neznanja ili predrasuda, islam predstavio u najnegativnijem svjetlu. Oni su, ustvari, bili uceni da mrze Muhameda i njegovu vjeru. Po njima, Muhamed je bio Antikrist. Ja sam proucavao njegovu licnost-divan covjek I, prema mom misljenju, suptrotno tome da je bio Antikrist, ja bih ga cak nazvao spasiteljem humanosti. Vjerujem da, kad bi covjek poput njega preuzeo upravljanje modernim svijetom, uspio bi u rjesavanju svjetskih problema na nacin koji bi donio toliko potrebni mir i blagostanje. Da nastavim, jos u 19. vijeku su casni mislioci poput Carlyle-a, Gibbon-a i Goethe-a pronikli u unutrasnju vrijednsot Muhamedove religije, a cak i u danasnje vrijeme, mnogi od nas su primili njegovu vjeru i moze se reci da je “Islamistan” Evrope vec poceo.” George Bernard Shaw !!!
Kaligrafija

#3 Re: "Allah"-knjiga!

Post by Kaligrafija »

Nije, krscani vjeruju u sveto trojstvo, a Islam ne poznaje takvo nesto...Krscani vjeruju u Isusa kao Boga, a muslimani kao Bozijeg poslanika... Jevreji u Talmudu odbacuju i Isusa i krscanstvo, o krscanima misle da su idolopoklonici... Jevreji generalno ne vole, ni krscane, ni muslimane, po svojim ucenjima, krscani i muslimani po Islamu imaju vise zajednickog, nego sa Jevrejima...Krscani vise vole jevreje, od muslimana, mada bi se zgrozili kad bi generalno procitali sta Talmud kaze o njima i o Isusu... Elem, Bog jeste jedan svima nama, ali nasa ucenja po svetim knjigama nisu! Po nasem vjerovanju, nama muslimanima je Bog dao krscane i druge, ucinio nas razlicitim namjerno, da nas ispravljaju kad skrenemo sa Bozijeg puta...Znaci ako mi muslimani odemo u zijan, Bog nam posalje krscane i dozvoli da nas pobijede, jer smo grijesili... :D Ovde malo banalisem, nemoj zamjeriti... Dobro je da se cita, i treba znati sta to druge vjere kazu, da bi postovao drugacijeg... Ja sve sto vise citam, sve vise vidim da nista ne znam...Kroz istoriju, ljudi su falsifikovali sva ucenja od strane Boga, tako sto su dopisivali i mijenjali prvotne rijeci, sto u neznanju, sto namjerno...Najmanje izmjena je pretrpio Quran, dokazano...

Bilo, kako bilo, drzi se ti DESET ZAPOVJEDI, svi ih priznaju po svetim knjigama, i jevreji i krscani i hriscani i evangelisti i muslimani...
patriot_1

#4 Re: "Allah"-knjiga!

Post by patriot_1 »

Kaligrafija wrote:Nije, krscani vjeruju u sveto trojstvo, a Islam ne poznaje takvo nesto...Krscani vjeruju u Isusa kao Boga, a muslimani kao Bozijeg poslanika... Jevreji u Talmudu odbacuju i Isusa i krscanstvo, o krscanima misle da su idolopoklonici... Jevreji generalno ne vole, ni krscane, ni muslimane, po svojim ucenjima, krscani i muslimani po Islamu imaju vise zajednickog, nego sa Jevrejima...Krscani vise vole jevreje, od muslimana, mada bi se zgrozili kad bi generalno procitali sta Talmud kaze o njima i o Isusu... Elem, Bog jeste jedan svima nama, ali nasa ucenja po svetim knjigama nisu! Po nasem vjerovanju, nama muslimanima je Bog dao krscane i druge, ucinio nas razlicitim namjerno, da nas ispravljaju kad skrenemo sa Bozijeg puta...Znaci ako mi muslimani odemo u zijan, Bog nam posalje krscane i dozvoli da nas pobijede, jer smo grijesili... :D Ovde malo banalisem, nemoj zamjeriti... Dobro je da se cita, i treba znati sta to druge vjere kazu, da bi postovao drugacijeg... Ja sve sto vise citam, sve vise vidim da nista ne znam...Kroz istoriju, ljudi su falsifikovali sva ucenja od strane Boga, tako sto su dopisivali i mijenjali prvotne rijeci, sto u neznanju, sto namjerno...Najmanje izmjena je pretrpio Quran, dokazano...

Bilo, kako bilo, drzi se ti DESET ZAPOVJEDI, svi ih priznaju po svetim knjigama, i jevreji i krscani i hriscani i evangelisti i muslimani...
Miroslav Volf u knjizi nalazi zajedničku točku,a to je Bog je jedan!I mi vjerujemo da je jedan bez obzira što vjerujemo da je trojedinojedan!
patriot_1

#5 Re: "Allah"-knjiga!

Post by patriot_1 »

Kaligrafija wrote:Nije, krscani vjeruju u sveto trojstvo, a Islam ne poznaje takvo nesto...Krscani vjeruju u Isusa kao Boga, a muslimani kao Bozijeg poslanika... Jevreji u Talmudu odbacuju i Isusa i krscanstvo, o krscanima misle da su idolopoklonici... Jevreji generalno ne vole, ni krscane, ni muslimane, po svojim ucenjima, krscani i muslimani po Islamu imaju vise zajednickog, nego sa Jevrejima...Krscani vise vole jevreje, od muslimana, mada bi se zgrozili kad bi generalno procitali sta Talmud kaze o njima i o Isusu... Elem, Bog jeste jedan svima nama, ali nasa ucenja po svetim knjigama nisu! Po nasem vjerovanju, nama muslimanima je Bog dao krscane i druge, ucinio nas razlicitim namjerno, da nas ispravljaju kad skrenemo sa Bozijeg puta...Znaci ako mi muslimani odemo u zijan, Bog nam posalje krscane i dozvoli da nas pobijede, jer smo grijesili... :D Ovde malo banalisem, nemoj zamjeriti... Dobro je da se cita, i treba znati sta to druge vjere kazu, da bi postovao drugacijeg... Ja sve sto vise citam, sve vise vidim da nista ne znam...Kroz istoriju, ljudi su falsifikovali sva ucenja od strane Boga, tako sto su dopisivali i mijenjali prvotne rijeci, sto u neznanju, sto namjerno...Najmanje izmjena je pretrpio Quran, dokazano...

Koliko je bitno što Židovi misle o nama kršćanima,BOGU?
Nije li najbitnije što Bog misli o nama?
Rampage

#6 Re: "Allah"-knjiga!

Post by Rampage »

patriot_1 wrote:
pedeset wrote:-
Molim ADMINA da banira TEBE,,jer ovo je čisti bezobrazluk!
I neću otići,ma koliko tebi to smetalo!
A da si mi blizu,kao nosioc pojasa u teakwandoou,razbio bi ti njušku!Najrađe!I to mi nebi bio problem!Jer si jado!
Čovjek se na ovom forumu uvijek najkvalitetnije nasmije tamo gdje se najmanje nada :lol: :sax:
pedeset

#8 Re: "Allah"-knjiga!

Post by pedeset »

patriot_1 wrote:
pedeset wrote:Hajde odjebi više sa svojim jadnim pokušajima spinovanja! Ali fakat odjebi u skokovima!!! Uvijek ideš istim receptom, kao ti nešto pročitao pa onda ono "glavno" u fazonu "kako si ti to doživio i shvatio". MRŠ!!!
A da si mi blizu,kao nosioc pojasa u teakwandoou,razbio bi ti njušku!Najrađe!I to mi nebi bio problem!Jer si jado!
Čega si ti nosioc jadan ne bio, pa da se nakašljem otpuhao bi te, ali to nije bitno samo hoću da razguliš sa svojim spinovanjem. NE DIRAJ MI U VJERU, JESI RAZUMIO?
arzuhal

#9 Re: "Allah"-knjiga!

Post by arzuhal »

Da li je isti Bog muslimana i kršćana/hrišćana? Obje strane će reći: jest! :mrgreen:
Kaligrafija

#10 Re: "Allah"-knjiga!

Post by Kaligrafija »

patriot_1 wrote:

Miroslav Volf u knjizi nalazi zajedničku točku,a to je Bog je jedan!I mi vjerujemo da je jedan bez obzira što vjerujemo da je trojedinojedan!
patriot_1 wrote:Koliko je bitno što Židovi misle o nama kršćanima,BOGU?
Ne razumijes, Bog jeste jedan, sa zajednickog stanovista, ali si se razisao sa muslimanima u startu kad kazes da je Bog trojstvo... Kod Vas krscana trojstvo je jedno, Otac svega, koji je poslao Sina( ili sam se stvorio kao Sin), ili kao Sveti duh usao u krv i meso, ili sam se stvorio kao krv i meso i sveti duh na zemlji kroz bezgresno zacece, i uskrsnuo kao Sveti duh... Kod muslimana to bi znacilo automatski da Bog ima druga! Ja koliko znam, bas 10 zapovijedi kaze:

Original sa hebrejskog:
Ja sam Gospod, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. Nemoj imati drugih bogova uz mene.
Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi
. Jer ja, Gospod, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi.

Po katolickoj crkvi:
1.Ja sam Gospodin, Bog tvoj, nemaj drugih bogova uz mene!

Vidis li sta je uradila katolicka crkva u odnosu na originalnu objavu jevrejima!?? Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi! Znaci ovde je sve suglasno Islamu, da se nepravi lika ni oblicja...!

Kao sto rekoh vec, Bog jeste jedan, ali covjek je iskvaren, pa je cak bio u stanju i da iskvari Boziju rijec ili zapovijed, gdje recimo tvoja vjera odlazi u pogresnom pravcu i umjesto obozavanja, jednog, jedinog Boga, ti se klanjas idolu, samim tim postajes nevjernik po STAROM ZAVJETU...! Krscani moraju otici u Jerusalem, iskopati najstarija ucenja Isusova, knjige jos postoje na izvornom aramejskom, mozda ce ovo grubo zvucati, ali preispitat NOVI ZAVJET, isto kao sto bi po meni mi muslimani trebali preispitat Serijatski zakon, koji nije Boziji zakon, nego ljudski... Vi imate problem sa crkvom, koja je mijenjala kroz vijekove Bibliju, uzimala ucenja koja su joj odgovarala, a druga spaljivala radi vlastite materijalne koristi... Cak se usudim reci, da je rano krscanstvo i njegovo ucenje, jako slicno islamu...

Bogu je sve bitno, i sve nebitno... Npr... pomislis li ti na amebu, kako je njoj danas, jel joj vruce ili hladno, da li je gladna i zedna itd.!?? Zamisli sad Boga koji je SVE u odnosu na ljude, koliko smo mu bitni ili nebitni!??? Bitni smo mu kao jedan od kotaca u masini, ljudi , meleci ( andjeli ) , dzini, imaju zivotinje, insekti, virusi, ptice, biljke, svemir i ko zna koja cuda koja je on stvorio... Mozda nasa duhovna energija kroz molitvu treba i Bogu, a mozda i ne treba, mozda to nama treba za iskupljenje duse, to je vec sfera o kojoj samo mozemo razglabati i necemo doci nigdje...
arzuhal

#11 Re: "Allah"-knjiga!

Post by arzuhal »

Neko je skoro stavljao ovaj klip na nekoj od tema, tako sam i vidio i saznao za ovo, a nudi važan dio odgovora na ovu temu :)

nasa

#12 Re: "Allah"-knjiga!

Post by nasa »

patriot_1 wrote:
pedeset wrote:Hajde odjebi više sa svojim jadnim pokušajima spinovanja! Ali fakat odjebi u skokovima!!! Uvijek ideš istim receptom, kao ti nešto pročitao pa onda ono "glavno" u fazonu "kako si ti to doživio i shvatio". MRŠ!!!
Banned user for reason “”
» pedeset

Banned user for reason “”
» patriot_1
sedam

Trebate samo prijaviti komentar/temu koju nalazite neprimjerenom, a ne odgovoriti istom mjerom pa onda ocekivati jednostrane sankcije.
Smrcak15

#13 Re: "Allah"-knjiga!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:BTW nabavio sam knjigu nedavno u crkvi ,izdana u Rijeci "Ex liberis"-"Allah"
Prevedana je na naš jezik,,,zanima me Islam,čitam ju s guštom i zato se ne javljam.Ne želim o Islamu učiti sa J.Tube debata nego od poznatih teologa!
Dosad shvatih,Bog Muslimana i Kršćana je isti iako ga drugčije shvaćaju!(za razliku od "debatara" na J.Tubu koji negiraju onog,drugog,i ovi i oni).
Miroslav Volf je izdao nekoliko knjiga,jako dobra je "Isključenje i zagrljaj" a govori o praštanju,za tu knjigu je dobio svjetsku nagradu,(meni je ostalo u sjećanju kad piše u toj knjizi o Muslimanki koju su Srbi u ratu silovali pa tom,začetom ,u silovanju, sinu ,nadjenula ime "Džihad" i rekla"Proklet bio ako se ne osvetiš")
Niš čudno,osvetiti se,ljudski je.Oprostiti,Božanski!Tko to može?Postavio bih pitanje(meni još nije jasan odgovor):"Dali je Bog Židova,Kršćana i Židova jedan te isti?Bez obzira na različito shvaćanje istog!Polako se udaljujem od onog daosad svog stava da NIJE i približavam se tome da JE!
Što vi mislite?
jeste

Isus zvao Boga Allah, Muhammed zvao BOga Allah, biblija na aramejskom jeziku isusa spominje Allaha, tako i Kur'an

neki krscani i popovi zovu boga Allah, neki zidovi isto tako nazivaju BOga Allah, takodjer muslimani

onda zakljucujemo da je njihov Bog jedan te isti, svidjalo se tom nekom ili ne, tako je kako je po onim dokazima sto sam

nek vam ovaj zidov i popovi objasne kako se Bog zove
Prenick

#14 Re: "Allah"-knjiga!

Post by Prenick »

arzuhal wrote:Neko je skoro stavljao ovaj klip na nekoj od tema, tako sam i vidio i saznao za ovo, a nudi važan dio odgovora na ovu temu :)

hafiz je ovdje ispao papak i zadrt, svestenici stroga kultura i dostojanstvo, a on da iskoristi svoje sekunde za teolosku raspravu...nije ni cudo sto je sutradan osvanuo kao zvijezda saff-a
Mašinac

#15 Re: "Allah"-knjiga!

Post by Mašinac »

patriot_1 wrote:

Koliko je bitno što Židovi misle o nama kršćanima,BOGU?
Bog ne misli. On Uzvišeni ZNA. Njemu nije svojstveno da misli kao ljudi koje je stvorio.
Smrcak15

#16 Re: "Allah"-knjiga!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:BTW nabavio sam knjigu nedavno u crkvi ,izdana u Rijeci "Ex liberis"-"Allah"
Što vi mislite?
muslimani zovu Boga Allah, neki zidovi zovu BOga Allah, mnogi krscani zovu BOga Allah, Isus je zvao Boga Allah a ne Jahve to mozete procitati u bibliji na aramejskom jeziku, jeziku Isusa.

stih iz biblije na jeziku Isusa
Image
The sixth beatitude (Matthew 5: from an East Syriac Peshitta.
Ṭûḇayhôn l'aylên daḏkên b-lebbhôn: d-hennôn neḥzôn l'alāhâ.
'Blessed are the pure in heart: for they shall see God.'
Blagoslovljeni su koji su čista srca! Oni će Boga/Allaha gledati. Matej
patriot_1

#17 Re: "Allah"-knjiga!

Post by patriot_1 »

Smrcak15 wrote:
Što vi mislite?
muslimani zovu Boga Allah, neki zidovi zovu BOga Allah, mnogi krscani zovu BOga Allah, Isus je zvao Boga Allah a ne Jahve to mozete procitati u bibliji na aramejskom jeziku, jeziku Isusa.

Image
Allah (ar. الله Allāh) je arapska riječ za Boga u islamu. Riječ ima srodne pojmove u drugim semitskim jezicima kao Elah na aramejskom ili Elohim na hebrejskom kojima je etimološki korijen vjerovatno riječ Allah.[1][2][3]Wikipedija
Smrcak15

#18 Re: "Allah"-knjiga!

Post by Smrcak15 »

patriot_1 wrote:
Smrcak15 wrote:
Što vi mislite?

Image
Allah (ar. الله Allāh) je arapska riječ za Boga u islamu. Riječ ima srodne pojmove u drugim semitskim jezicima kao Elah na aramejskom ili Elohim na hebrejskom kojima je etimološki korijen vjerovatno riječ Allah.[1][2][3]Wikipedija
na aramejski nije Elah nego Alaha, to gore izvuceno je iz biblije na aramejskom jeziku a ako nevjerujes meni onda vjeruj krscanskom svesteniku koji se moli na aramejskom jeziku , jeziku Isusa, i jasno spominje Allaha

poceinje molitva svestenika na 0:22 sek

istinski pravi krscani, Isus i njegovi sljedbenici su bili muslimani , musliman znaci onaj koji se pokorava Bogu

a ovi krscani danas nemaju ama bas nikakve veze sa Isusom, to su totalno dva svijeta odsjecena jedna od drugog.
Last edited by Smrcak15 on 20/02/2016 21:58, edited 1 time in total.
asurbanipal

#19 Re: "Allah"-knjiga!

Post by asurbanipal »

Dobro ste se vas dvojica našli. Taman ste tu, knap... :mrgreen:
arzuhal

#20 Re: "Allah"-knjiga!

Post by arzuhal »

Prenick wrote:
arzuhal wrote:Neko je skoro stavljao ovaj klip na nekoj od tema, tako sam i vidio i saznao za ovo, a nudi važan dio odgovora na ovu temu :)

hafiz je ovdje ispao papak i zadrt, svestenici stroga kultura i dostojanstvo, a on da iskoristi svoje sekunde za teolosku raspravu...nije ni cudo sto je sutradan osvanuo kao zvijezda saff-a
Netačno, upravo obrnuto. Zašto? Zato što fra Mirko dobro zna kakvi su i u šta vjeruju muslimani, živi među muslimanima otkad, nije neki Talijan u nekom manastiru, odvojen od ljudi a kamoli muslimana. Da je on samo rekao za sebe i za kršćane, dakle u svoje ime i ime pripadnika svoje crkve, kako on vjeruje u Boga koji se rodio tada i tada, tako i tako, smatram da se hafiz ne bi ni očitovao o tome, zašto bi, svak ima pravo da vjeruje u šta hoće? Međutim fra Mirko je još i naglasio, namjerno (iz nekog razloga), kako je to rođenja Boga i njegovog, fra Mirkovog, i hafizovog, i svih nas, kako je Božić dan kada se rodio Bog svih nas, bez razlike.

Tu je, naprosto, primorao hafiza da tako odreaguje i on je to morao, i to ne samo u svoje ime, nego u ime svih muslimana jer on i nije pozvan u tu emisiju da govori samo u svoje ime nego kao predstavnik muslimana. A svaki musliman bi bio dužan da, ukoliko vjeruje u Kur'an, najmanje što bi morao da uradi je da odgovori kao što je hafiz Sulejman.

Zamislimo obrnutu situaciju kada bi hafiz Sulejman gostujući u nekoj emisiji rekao: Isus, naravno, nije nikakav Bog niti Božji sin, on je obični čovjek, a naš Bog, i moj i fra Mirkov, i svih nas je - Allah, koji nije rodio niti je rođen, dok je Muhammed poslanik od Njega kojeg treba da slijedimo jer smo svi pripadnici njegova ummeta - kao da fra Mirko i neko drugi ne bi odreagovao na to, iste sekunde? A pretpostavljam da bi i tada hafiz Sulejman ispao papak, prigovorilo bi mu se kako uopće ima stida tako pričati dovoditi ljude u nezgodnu poziciju...
ABH017

#21 Re: "Allah"-knjiga!

Post by ABH017 »

arzuhal wrote:
Prenick wrote:

Netačno, upravo obrnuto. Zašto? Zato što fra Mirko dobro zna kakvi su i u šta vjeruju muslimani, živi među muslimanima otkad, nije neki Talijan u nekom manastiru, odvojen od ljudi a kamoli muslimana. Da je on samo rekao za sebe i za kršćane, dakle u svoje ime i ime pripadnika svoje crkve, kako on vjeruje u Boga koji se rodio tada i tada, tako i tako, smatram da se hafiz ne bi ni očitovao o tome, zašto bi, svak ima pravo da vjeruje u šta hoće? Međutim fra Mirko je još i naglasio, namjerno (iz nekog razloga), kako je to rođenja Boga i njegovog, fra Mirkovog, i hafizovog, i svih nas, kako je Božić dan kada se rodio Bog svih nas, bez razlike.

Tu je, naprosto, primorao hafiza da tako odreaguje i on je to morao, i to ne samo u svoje ime, nego u ime svih muslimana jer on i nije pozvan u tu emisiju da govori samo u svoje ime nego kao predstavnik muslimana. A svaki musliman bi bio dužan da, ukoliko vjeruje u Kur'an, najmanje što bi morao da uradi je da odgovori kao što je hafiz Sulejman.

Zamislimo obrnutu situaciju kada bi hafiz Sulejman gostujući u nekoj emisiji rekao: Isus, naravno, nije nikakav Bog niti Božji sin, on je obični čovjek, a naš Bog, i moj i fra Mirkov, i svih nas je - Allah, koji nije rodio niti je rođen, dok je Muhammed poslanik od Njega kojeg treba da slijedimo jer smo svi pripadnici njegova ummeta - kao da fra Mirko i neko drugi ne bi odreagovao na to, iste sekunde? A pretpostavljam da bi i tada hafiz Sulejman ispao papak, prigovorilo bi mu se kako uopće ima stida tako pričati dovoditi ljude u nezgodnu poziciju...
Mnogo će nama vremena trebati da izliječimo kolektivni kompleks niže vrijednosti, koji nam je naturan decenijama, a kako vidimo, mnogi se još uvijek upinju da ga održe.
arzuhal

#22 Re: "Allah"-knjiga!

Post by arzuhal »

ABH017 wrote: Mnogo će nama vremena trebati da izliječimo kolektivni kompleks niže vrijednosti, koji nam je naturan decenijama, a kako vidimo, mnogi se još uvijek upinju da ga održe.
Negdje sam to već pominjao, zateklo me kada sam, vozeći se (poodavno je to bilo), čuo na radiju, ne sjećam se jel Hajat ili koja je stanica, ide emisija vjerskog karaktera "Ne stidi se vjere svoje"...Naprvu me ljutnja neka obuze, na naslov emisije, a onda shvatiš, ustvari, o čemu se tu radi...Na žalost...
Smrcak15

#23 Re: "Allah"-knjiga!

Post by Smrcak15 »

arzuhal wrote:
ABH017 wrote: Mnogo će nama vremena trebati da izliječimo kolektivni kompleks niže vrijednosti, koji nam je naturan decenijama, a kako vidimo, mnogi se još uvijek upinju da ga održe.
Negdje sam to već pominjao, zateklo me kada sam, vozeći se (poodavno je to bilo), čuo na radiju, ne sjećam se jel Hajat ili koja je stanica, ide emisija vjerskog karaktera "Ne stidi se vjere svoje"...Naprvu me ljutnja neka obuze, na naslov emisije, a onda shvatiš, ustvari, o čemu se tu radi...Na žalost...
stanje je komplexno malo, evo recimo kad gledam u sebe, ja se ponosim sto sam musliman vjernik sto mi je islam vjera jer je jedina bozanska vjera koja je neiskrivljena, daje razumske i logicke dokaze za svoje tvrdnje, i normalno je da cu se ponositi sa islamom

druga stvar kad se javlja stvar stidnje, jeeste kad neko u ime moje vjere se predstavlja i cini zlocine koje nikad nikada nije radio prije, ISIS, naprimjer, sto je totalno u suprostnosti sa islamom, i normalno da ce se covjek stidjeti kad se takav odron pripisuje tvojoj vjeri.

Nije cudo sto je poslanik obecao nagrade velike ko pogine boreci se protiv njih, jer su to dzehenski psi.
arzuhal

#24 Re: "Allah"-knjiga!

Post by arzuhal »

Stid je dio imana, prema riječima Allahova poslanika, alejhi-salatu we selam.

A to što rade ti bezumnici lažući da to čine u ime Allaha, u ime islama, to kod normalnih muslimana prelazi iz područje stida (jer toga se ne možeš stidit, to je ludilo) i izaziva zgražanje, mučninu i bijes.
Smrcak15

#25 Re: "Allah"-knjiga!

Post by Smrcak15 »

arzuhal wrote:Stid je dio imana, prema riječima Allahova poslanika, alejhi-salatu we selam.

A to što rade ti bezumnici lažući da to čine u ime Allaha, u ime islama, to kod normalnih muslimana prelazi iz područje stida (jer toga se ne možeš stidit, to je ludilo) i izaziva zgražanje, mučninu i bijes.
dobro si to opisao, nije to vise samo stid, nego stid pomijesan sa bijesom, krv kuklja u tebi od huje i muke, kad vidis sta bezumnici rade vjeri Milostivoga Samilosnog, vjeri Onoga koji poziva u svoju milost a oni u njegovo ime pozivaju u nemilost, krvorpolice, vatru dzehenemsku, ludilo i sta sve ne.

Sejtan radi fantasticno svoj posao, vidi on da ne ide Preko nevjerstva i raznih ideologija muslimana uvuci u dzehennem, pa samo okrene na drugu stranu list, a kaze kad neces kroz nevjerstvo u dzehennem uvest cu te Preko islama u dzehennem. Tako sto ce im filovati mozda vecinom stvari od islama ali ce ubaciti neke stvari sto nisu od islama sto ce kompromitirati sve ostalo sto ucine i odvest ih u dubine vatre dzehenemske.
Sta njemu koristi namaz i sve ostalo od islama, ako ga sejtan istrenira u licemjerstvu i zasladi proljevanjem neduzne krvi.
Post Reply