Aleister Crowley

Rasprave o vjerskim temama.
Haqqani

Post by Haqqani »

Njonjice , znas li da sa datum smrti mevlane Dželaludina Rumija naziva -
Šebi Arus , sto bi u prevodu znacilo " Prva bracna noc " :):):)
Haqqani

Post by Haqqani »

Prije polaska prema današnjem Kuvajtu Halid ibn Velid upućuje pismo Perziskom zapovjedniku u tom području čuvenom junaku Hurmuzu sljedeće sadržine:,,Primi islam i bićeš spašen. Ako ne želiš primiti islam ti prihvati protektorat islamske države i plaćaj džiziju. Ako i ovo ne prihvatiš, onda nemoj koriti nikoga osim sebe, jer ja sam došao sa vojskom koja voli smrt onoliko koliko vi volite život“.
Haqqani

Post by Haqqani »

Glavni nesporazum izmedju Muslimana i ostatka svijeta je izgleda u valorizaciji zivota :)
Stitch__

Post by Stitch__ »

Haqqani wrote:Izvini , a zasto uzimas smrt kao nesto lose ???

ubij se pa vidi zasto :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Haqqani

Post by Haqqani »

Stitch__ wrote:

ubij se pa vidi zasto :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samoubistvo je zabranjeno u Islamu .
njonjica

Post by njonjica »

Custos Morum wrote:Njonjice, jesi religiozna?
Kako poimas sotonu, smrt, sve spomenuto?
Men....gdje me nadje...mogla bih pisati o tome, ma hajde..
Pa recimo....religiozna, hm. Radije bih rekla tragac. Posljednjih godina.
A to vezano za "anamonog" :lol: , e to ti je jedan malo duzi elaborat, pa cu drugi put.
Custos Morum

Post by Custos Morum »

Sretno na putu...
U meduvremenu-lijep san ;)
Stitch__

Post by Stitch__ »

Haqqani wrote:
Stitch__ wrote:

pa po cemu se onda vode stotine onih bombasha, samoubica :?
njonjica

Post by njonjica »

@Haqqani
Ne znam sta bih ti rekla, to vezano za vojsku, ma sila je to....sila..
E sta sad tu ima vrijedno, ti valjda najbolje znas. Osim sirenja kolektiva, sta pojedinac dobija? Dzennet i basce? Ne znam.
Znam samo da su vjerski oci u ovom gradu svoju djecu poslali van Bosne u ratu, a to mi govori mnogo.
njonjica

Post by njonjica »

Custos Morum wrote:Sretno na putu...
U meduvremenu-lijep san ;)
I tebi. :-D
Haqqani

Post by Haqqani »

njonjica wrote:@Haqqani
Ne znam sta bih ti rekla, to vezano za vojsku, ma sila je to....sila..
E sta sad tu ima vrijedno, ti valjda najbolje znas. Osim sirenja kolektiva, sta pojedinac dobija? Dzennet i basce? Ne znam.
Znam samo da su vjerski oci u ovom gradu svoju djecu poslali van Bosne u ratu, a to mi govori mnogo.
Njonjice :) super ti je nick .

Nemoj stavljati u istu ravan pojmove " Musliman " i " Mu `min " . Velika je razlika.

"Vjerski oci ", oni ti dodju vise kao politicari .
Haqqani

Post by Haqqani »

Stitch__ wrote:
Haqqani wrote:
Stitch__ wrote:
pa po cemu se onda vode stotine onih bombasha, samoubica :?
Ne znam , vjeruj mi .

Samoubistvo nema nikakvog opravdanja u Islamu.
Haqqani

Post by Haqqani »

Znam jedino da su ocajni dole , posto ih satrase jevreji ...
Gost123

Post by Gost123 »

njonjica wrote:Pobijedjen...ma da je bar....
Eno, i danas Iluminati rade inicijacije zrtvujuci male djecake, ne starije od 4 godine. A sve se to dogadja-pogodi gdje; u podrumu Vatikana. Bar tako kazu.
Sotonu nazivaju Gospodarem Svjetova. Onaj koji ce doci. Itd....
AC je bio iluminat. Osnovao je Zlatnu zoru koja je radila i jos uvijek radi za Iluminate.
Sotona jos nije pobijedjen. On cak niti ne spava. Najnoviji dokaz za to se upravo desava. Libanon. :(
jel ti to zezas? kakvi iluminati, kakve zrtve, u podrumu vatikana? :lol:
jesi li to procitala na alternativnahistorija.com? :lol:

zasto krivis sotonu za libanon? ako je sotona kriv za sve lose, a bog zasluzan za sve dobro, gdje je tu covjek i njegova slobodna volja?
njonjica

Post by njonjica »

Gost123 wrote: jel ti to zezas? kakvi iluminati, kakve zrtve, u podrumu vatikana? :lol:
jesi li to procitala na alternativnahistorija.com? :lol:

zasto krivis sotonu za libanon? ako je sotona kriv za sve lose, a bog zasluzan za sve dobro, gdje je tu covjek i njegova slobodna volja?
Nisam. Procitala sam na http://www.illuminati-news.com/072706a.htm
Gost123

Post by Gost123 »

svasta ima na netu... moras nauciti filtrirati...
teorije zavjera i slicne price... nikad nemaju dokaze ni objektivnost... zanimljive jesu definitivno, ali sa stvarnoscu nemaju puno veze.
najbolji primjer knjiga da vincijev kod.

na istoj stranici imas i sekcije:
tajna drustva, novi svjetski poredak, nlo i alieni itd... teme kao i sa alternativnahistorija.com
njonjica

Post by njonjica »

Gost123 wrote: zasto krivis sotonu za libanon? ako je sotona kriv za sve lose, a bog zasluzan za sve dobro, gdje je tu covjek i njegova slobodna volja?

Cijeli zivot i sva priroda je satkana od suprotnosti.
Postoji proljece i njegova suprotnost jesen; ljeto i zima; dan i noc, zivot i smrt. Dobro i zlo. Sve te sile su medjusobno isprepletene i cine zivot koji imamo i ne mogu postojati jedna bez druge.
Te suprotnosti mozes nazvati onako kako zelis, i bez obzira na ime koje im nadjenes one su fakat, postoje i tu nema spora. Covjek je slobodan prikloniti se jednoj od njih. Moje skromno misljenje.
Haqqani

Post by Haqqani »

njonjica wrote:
Gost123 wrote: zasto krivis sotonu za libanon? ako je sotona kriv za sve lose, a bog zasluzan za sve dobro, gdje je tu covjek i njegova slobodna volja?

Cijeli zivot i sva priroda je satkana od suprotnosti.
Postoji proljece i njegova suprotnost jesen; ljeto i zima; dan i noc, zivot i smrt. Dobro i zlo. Sve te sile su medjusobno isprepletene i cine zivot koji imamo i ne mogu postojati jedna bez druge.
Te suprotnosti mozes nazvati onako kako zelis, i bez obzira na ime koje im nadjenes one su fakat, postoje i tu nema spora. Covjek je slobodan prikloniti se jednoj od njih. Moje skromno milsjenje.

Islam nas uci da Bog nema svoju suprotnost . Ovo je jako bitna stvar koju moras razumijeti . Potpuno si u pravu kada kazes da sve sto postoji se nalazi u okviru interakcije oprecnosti . Ali jako je bitno da shvatis da se to odnosi na stvoreno , a nikako na Stvoritelja . On je uzvisen i transcendentan i ne podlijeze pravilima koja je On stvorio za nas . Jedno od tih stvorenih pravila je i logika . Analogno tome mi nemozemo svojim razumom i logikom dokuciti onoga koji je stvorio logiku.

Princip dualizma nalazimo u zenbudizmu . Bio je prisutan i na nasim prostorima prije pojave Islama , kod bogumila.
njonjica

Post by njonjica »

Gost123 wrote:svasta ima na netu... moras nauciti filtrirati...
teorije zavjera i slicne price... nikad nemaju dokaze ni objektivnost... zanimljive jesu definitivno, ali sa stvarnoscu nemaju puno veze.
Ista ta stvarnost nas lupa po glavi, sve se u posljednjih stotinjak godina desava ubrzanim tempom, ali kakvi, treba biti slijep pored ociju i gluh pored usiju.....
Uvodjenje eura kao zajednicke monete u EU je jedan od pokazatelja istinitosti tvrdnje o novom svjetskom poretku. Raspad bivse Jugoslavije, SSSR-a, osnivanje sjevernoamericke unije, cijene nafte koje skacu....
Mislim da se trenutno radi na globalnom unistenju srednje klase, znaci podjela na vrlo bogate i vrlo siromasne, stvaranju jednog opsteg haosa u svijetu kad ce ovi o kojima se govori na linku koji sam postirala ponuditi "carobnu formulu" i stvoriti svjetsku vladu.
Ratovi koji se trenutno vode i koji svakako u sebi imaju predznak "vjerski" su u stvari unistavanje religija koje poznajemo i stvaranje new age religije koja ce imati vrlo malo, ili nikakve veze sa Bogom.
Sijanje straha je jedno od njihovih oruzja...Pogledaj samo broj avionskih nesreca, razni orkani, uragani, cunamiji....njihov broj i raznornost su veci nego ikad.
Imam prijatelja u Americi koji kaze da je normalno da je broj uragana u ovo doba godine veliki, ali da nikad prije nisu bili ovako razorni...i najvise gine sirotinja kojoj kasni humanitarna pomoc...itd, da ne zamaram vise.
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Njonjice, djavo je u nama.
njonjica

Post by njonjica »

Haqqani wrote: Islam nas uci da Bog nema svoju suprotnost . Ovo je jako bitna stvar koju moras razumijeti . Potpuno si u pravu kada kazes da sve sto postoji se nalazi u okviru interakcije oprecnosti . Ali jako je bitno da shvatis da se to odnosi na stvoreno , a nikako na Stvoritelja . On je uzvisen i transcendentan i ne podlijeze pravilima koja je On stvorio za nas . Jedno od tih stvorenih pravila je i logika . Analogno tome mi nemozemo svojim razumom i logikom dokuciti onoga koji je stvorio logiku.

Princip dualizma nalazimo u zenbudizmu . Bio je prisutan i na nasim prostorima prije pojave Islama , kod bogumila.
Da, mislim da si potpuno u pravu.
Poznato je i misljenje da je Ariman ili Ahriman dosao u ovaj nivo postojanja iz neke nepoznate kosmicke dimenzije i njegovo je porijeklo nama jos uvijek nepoznato. Njega nikako ne treba mijesati sa Luciferom, koji ipak nije toliko zao jer od njega recimo, potice ljubav prema umjetnosti, nauci...
njonjica

Post by njonjica »

Kukuruz_Barbe-q wrote:Njonjice, djavo je u nama.
A od kuda i kako je dosao?
Dijete kad se rodi u ovom svijetu tesko da zna za njega...
Kako ljudi uopste postaju zlocesti?
Haqqani

Post by Haqqani »

Najveća smetnja činjenju dobrih djela jesu šejtani, budući da oni imaju veliko iskustvo u zavođenju i skretanju ljudi sa pravoga puta, te da ih ljudi ne vide, pa im mogu prići sa raznih strana. Štaviše, 'šejtan kola čovjekom kao što kola krv“ (hadis, bilježe ga: Buhari, Muslim, i dr.), a ljudi mogu osjetiti samo njihove vesvese, odnosno navođenje na loša djela. Oni su vrlo vješti u tome i ljudima uljepšavaju njihove ružne postupke, tako da ljudi postepeno ono što je ružno i zabranjeno smatraju lijepim i dozvoljenim.
Uzvišeni šejtana u Kur'anu na više mjesta naziva „otvorenim neprijateljem“ i traži da se prema njemu postavimo kao takvom: „Šejtan je, uistinu, vaš neprijatelj, pa ga takvim i smatrajte!“ (Fatir, 6.) Dakle, oni koji hoće da se spasu od šejtanskog utjecaja neće mu popuštati i sa njim sklapati sporazum, nego će se svim sredstvima boriti protiv njegovog utjecaja. Ibn Kajjim vrlo mudro ukazuje na troja vrata kroz koja šejtan ulazi i utječe na čovjeka: 1. pretjerivanje u onome što je halal, 2. zapostavljanje zikra, tj. sjećanja na Allaha, i 3. upuštanje u ono što se čovjeka ne tiče. Zato će oni koji sebi žele dobro, pored otvorenih harama izbjegavati i te tri stvari, pa će smanjiti šejtanski utjecaj na svoje duše.
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

Djavo-lose, zle misli, ako ih poslusas...
njonjica

Post by njonjica »

Kukuruz_Barbe-q wrote:Djavo-lose, zle misli, ako ih poslusas...
Ali kako nastaju?
Je li u to mozda umijesana genetika, i ako jeste, od kuda dolazi?
Sve stvari na svijetu imaju svoje porijeklo (sad da li je ono namo poznato ili nepoznato drugi je par cipela), sve ima svoj uzrok zbog kojeg imamo posljedice.....djelovanje...
Post Reply