11.9 u Kur'anu piše
-
BosnjakAga
#1 11.9 u Kur'anu piše
Sura 9 At-Tawba
110. Zgrada koju su oni sagradili stalno će unositi nemir u srca njihova, sve dok im srca ne popucaju. - A Allah sve zna i mudar je.
http://www.islambosna.com/stranica.php? ... tegorija=1
WTC je imao 110 spratova, ako maknemo 0 ispadne 11.9
110. Zgrada koju su oni sagradili stalno će unositi nemir u srca njihova, sve dok im srca ne popucaju. - A Allah sve zna i mudar je.
http://www.islambosna.com/stranica.php? ... tegorija=1
WTC je imao 110 spratova, ako maknemo 0 ispadne 11.9
-
+od 13 godina
A pored ove dvije zgrad e iz WTC isto tako je se strusila i jedna manja zgrada. Onda bi trebali imati u vidu da su tu bile tri zgrade... Ah isto tako jedan je avion bio dvospratni, da li bi i to trebali imati u vidu?
However ne treba traziti odgovor ovome u Kur'anu...

However ne treba traziti odgovor ovome u Kur'anu...
-
Panasonic
U svakom slucaju, pisali vi ili ne pisali, odgovarali ili ne odgovarali, tako vam je to. U Kur'anu se navodi samo dogadaj kao osnova,OSNOVA! Nemojte boga vam vise nikada nista postirati na ovom forumu!
Samo stoji fakat da je dogadjaj taj obiljezen u Kur'anu, pa sada vi izlozite neki dio Biblije koji govori o nekom dogadjaju i dokazite da je taj dogadjaj stvarno bio!
Samo stoji fakat da je dogadjaj taj obiljezen u Kur'anu, pa sada vi izlozite neki dio Biblije koji govori o nekom dogadjaju i dokazite da je taj dogadjaj stvarno bio!
-
Panasonic
Da cujemPanasonic wrote:U svakom slucaju, pisali vi ili ne pisali, odgovarali ili ne odgovarali, tako vam je to. U Kur'anu se navodi samo dogadaj kao osnova,OSNOVA! Nemojte boga vam vise nikada nista postirati na ovom forumu!
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#9 Re: 11.9 u Kur'anu piše
BosnjakAga wrote: WTC je imao 110 spratova, ako maknemo 0 ispadne 11.9
-
Panasonic
#10 Re: 11.9 u Kur'anu piše
Vidi se da si izrazito glup.Tebi se treba sve u tancine objasniti.pape wrote:BosnjakAga wrote: WTC je imao 110 spratova, ako maknemo 0 ispadne 11.9Ni ova tvoja matematika mi ne stima.
![]()
Ako maknes nulu ostane 11, ...
... ali dodao si tacku i devetku kojoj fali jos jedna tacka.
Kako se do 11.9 doslo indirektno,valjda mozes zakljuciti da je datum bio sakriven? 11.9. (sa tackom) bi bilo kada bi datum bio integrisan u tekst.
- pape
#15 Re: 11.9 u Kur'anu piše
Panasonicni, ....Panasonic wrote: Vidi se da si izrazito glup.Tebi se treba sve u tancine objasniti.
Kako se do 11.9 doslo indirektno,valjda mozes zakljuciti da je datum bio sakriven? 11.9. (sa tackom) bi bilo kada bi datum bio integrisan u tekst.
-
Panasonic
#17 Re: 11.9 u Kur'anu piše
Vidi se da nisi obrazovan.pape wrote:Panasonicni, ....Panasonic wrote: Vidi se da si izrazito glup.Tebi se treba sve u tancine objasniti.
Kako se do 11.9 doslo indirektno,valjda mozes zakljuciti da je datum bio sakriven? 11.9. (sa tackom) bi bilo kada bi datum bio integrisan u tekst..... hvala na objasnjenju.
Znaci, ... fula je nastala vec kod pisanja teksta. Tako znaci, .... stamparska greska.
Sve u svemu, neda mi se tebi nesto objasnjavati kada glupi ljudi ne mogu nikada nista da shvate.
Poenta je u tome sto Kur'an trebaju citati samo pametni i obrazovani ljudi koji ga mogu shvatiti, jer Ga drugi (kao sto si ti) ne mogu razumjeti (vidi se).
Pozdrav
- pape
Panasonicni, ..... fino ti Zox rece, .... sabur momcino.
Ja cu samo dodati, .... da si obicna bosansko-brdska tegleca konjina koja ne razumije ironiju i provokaciju.
Pardon, OBRAZOVANA konjina.

Ja cu samo dodati, .... da si obicna bosansko-brdska tegleca konjina koja ne razumije ironiju i provokaciju.
Pardon, OBRAZOVANA konjina.
- pape
Konjo, ..... istina je, .... provociram te zato sto nema kraja glupostima takvih kao sto si ti. I ne slutite koliku stetu toj casnoj knjizi nanosite svojim diletantskim tumacenjima.Panasonic wrote:Uredu je, samo me nemoj ti uciti o ironiji i (cuj sad ovo) provokaciji?!?
JAZAVAC jedan, da sam na tvom mjestu ne bi izlazio iz rupe sa takvim stavovima i znanjem!
- supersonic
da nije neko pokusavao da korjenuje ili kvadrira? mozda pomocu neke formule se i skonta kad je smak svijeta:))
dajte ba koji vam je? de mi recite gdje je u kur'anu zapisan pocetak 2 svjetskog rata koji je bio znacajniji od ovih nebodera
naravno, sad cete reci da je 11.9 pocetak kraja, ali odmah i odgovor. zar pocetak kraja nije bio izum atomske bombe, hmm da li je to zapisano u kur'anu?
tih zapisa pun klinac. ako kontate biti muslimani, samo se pridrzavajte kur'ana. molim vas nemojte izmisljati toplu vodu. da ste kojim slucajem pridrzavali onog sto pise, ne bi bilo talibana, a ni 11.9.
da vam kazem nesto otvoreno, bjaziiii
dajte ba koji vam je? de mi recite gdje je u kur'anu zapisan pocetak 2 svjetskog rata koji je bio znacajniji od ovih nebodera
tih zapisa pun klinac. ako kontate biti muslimani, samo se pridrzavajte kur'ana. molim vas nemojte izmisljati toplu vodu. da ste kojim slucajem pridrzavali onog sto pise, ne bi bilo talibana, a ni 11.9.
da vam kazem nesto otvoreno, bjaziiii
-
The_Fluid
Eto, Panasonic, nemoj vishe ovakvih rechenica, pomislit tje neko da si ozbiljno mislio.Samo stoji fakat da je dogadjaj taj obiljezen u Kur'anu, pa sada vi izlozite neki dio Biblije koji govori o nekom dogadjaju i dokazite da je taj dogadjaj stvarno bio!