Reklame na TV. Užas

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
AdnanSA
Posts: 1404
Joined: 31/01/2007 20:45
Location: City

#1 Reklame na TV. Užas

Post by AdnanSA »

Jednostavno ne mogu da izdržim više reklame što na TV-u što na radiju. Kod mene stvaraju kontra efekat tako da sam odlučio da ne kupujem stvari koje se agresivno reklamiraju. Pogotovo mi idu na živce reklame u kojima nas prepadaju, dobar primjer je onaj Kalgonit. Ko biva ako ga ne kupiš pokvari ti se veš mašina kolko sutra odmah i poplava komšiji ode. Moja stara Gorenje veš mašina već 10 godina radi bez jebenog Kalgonita i volio bih da se hoce pokvariti konačno da je zamijenim. Također su posebno naporne i dosadne sljedeće reklame:dezodoransi i stikovi za ispod pazuha,Vanish, pa onaj Bonux ona stara zena mislim da se zove Marija,pa onaj šup.. sa Cilit Bangom,razna sredstava za higijenu WC školjke i na kraju šampioni sa pelenama i top topova ženski ulošci.
Da ti se smuči više život. Taman ručaš a on ti počne heba.. mozak o važnosti pamučnih uložaka.
Celly
Posts: 159
Joined: 18/12/2006 14:01

#2 Re: Reklame na TV. Užas

Post by Celly »

Jest vala. Ja odmah iskljucim ton i cekam da prodju. Najvise me nervira sto nas potrosace tretiraju kao da smo debili. I vrlo cesto, upravo zbog tih preagresivnih reklama, ja odlucim da ne kupujem neke proizvode.

Ali, ubjedljivo najdebilnija od svih tih reklama mi je ona za woolite ili tako nekako, gdje se onoj teti u svakom momentu (na plesu, u pozoristu, na zeljeznickoj stanici itd) slucajno u tasni nadje jedan litar woolite-a da ga moze pokazati ako neko uspita cime pere haljinu. E pa stvarno!
User avatar
Hunkar
Posts: 655
Joined: 04/05/2008 18:05
Location: peskun

#3 Re: Reklame na TV. Užas

Post by Hunkar »

Zakonom zabraniti debilne reklame :D

Ako mi vec ispiraju mozak, nek' to rade sa stilom ... a ne sa Calgonitima, Tide deterdzentima, Colgate pastama ili Nivea kremama :skoljka:
User avatar
cyprus
Posts: 39275
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna

#4 Re: Reklame na TV. Užas

Post by cyprus »

Celly wrote:Jest vala. Ja odmah iskljucim ton i cekam da prodju. Najvise me nervira sto nas potrosace tretiraju kao da smo debili. I vrlo cesto, upravo zbog tih preagresivnih reklama, ja odlucim da ne kupujem neke proizvode.

Ali, ubjedljivo najdebilnija od svih tih reklama mi je ona za woolite ili tako nekako, gdje se onoj teti u svakom momentu (na plesu, u pozoristu, na zeljeznickoj stanici itd) slucajno u tasni nadje jedan litar woolite-a da ga moze pokazati ako neko uspita cime pere haljinu. E pa stvarno!
Evo upravo maloprije se zapitah koji je briljantni um smislio ovu reklamu :D

Ali ipak su mi šampionske one gdje poljevaju ljude na pijaci i onda im peru odjeću da bi dokazali da detrdžent funkcioniše: Oh, ne, moja nova majica... :x :x :D
tataratira
Posts: 1623
Joined: 09/11/2004 12:33

#5 Re: Reklame na TV. Užas

Post by tataratira »

i dalje je neprevaziđen....
Cipiripi
User avatar
olduser
Posts: 361
Joined: 02/01/2008 16:16
Location: forum/ucp.php?i=164

#6 Re: Reklame na TV. Užas

Post by olduser »

a 'buci buci slamcica' :lol:
:x :x :x
najgora reklama, kako su mi isli na K...debili..
dinosaur
Posts: 248
Joined: 10/06/2008 13:27

#7 Re: Reklame na TV. Užas

Post by dinosaur »

Jadni mi, samo nas i bombarduju reklamama za deterzente i sl. svakodnevne stvari.zato su i reklame primitivne-
Jeste li vidjeli reklamu za novi vw passat (jeste li vidjeli pomrcinu sunca?)Ta mi je cool
8)
Gray
Posts: 4008
Joined: 14/06/2005 02:47

#8 Re: Reklame na TV. Užas

Post by Gray »

Meni su dobre one reklame za Tomato i Tele 2 na hrvatskoj televiziji. uvijek se nasmijem :D
pjega
Posts: 327
Joined: 11/05/2007 11:08

#9 Re: Reklame na TV. Užas

Post by pjega »

jeste da nije na TV (a mozda i jeste, ne znam) ali se radi ipak o reklami. primijetih u novinama, a tamo gdje sam bila i u 'billboard' fazonu tipa sa tri djevojke koje mirno spavaju na njegovim grudima. reklamira se kondom. nesto u stilu kad tri nije dovoljno ima i cetvrti. valjda taj cetvrti dodje gratis. nazovite me staromodnom, ali meni vala neukusno.
njegica
Posts: 24
Joined: 27/03/2008 17:17

#10 Re: Reklame na TV. Užas

Post by njegica »

pjega wrote:jeste da nije na TV (a mozda i jeste, ne znam) ali se radi ipak o reklami. primijetih u novinama, a tamo gdje sam bila i u 'billboard' fazonu tipa sa tri djevojke koje mirno spavaju na njegovim grudima. reklamira se kondom. nesto u stilu kad tri nije dovoljno ima i cetvrti. valjda taj cetvrti dodje gratis. nazovite me staromodnom, ali meni vala neukusno.
Slažem se :-D , na onoj slici sve leže spokojne, treba ih kantom hladne vode politi!
ludacha
Posts: 709
Joined: 10/04/2003 00:00

#11 Re: Reklame na TV. Užas

Post by ludacha »

vecina tv reklama, a i radijskih, koje se mogu cuti na domacim stanicama su katastrofalne. za mene, najgori element predstavljaju ljudi koji posudise svoje glasove- naglasak, intonacija...sve kao da su dosli iz najvece zabiti..

bas sam o tom fenomenu rrazgovarala sa kreativcem iz jedne veće marketinske kompanije. netko iz drustva upita, a sto za tu i tu reklamu nije uzet ognjen blagojevic kojeg eto dosta naroda smatra odlicnim izborom za tu vrstu poslova. ma ne moze ni to vise. svi dobri glasovi su se unistili precestom upotrebom u cesto losim reklamama (dosadnim, nepametnim, iritantnim...) (pssst ali kad cujem njegov glas, osjecaj dosade me posve obuzme)
npr. danas slusam radijsku - zoka sa EFM-a (onaj glavni, bar je bio, zaboravih mu prezime) i neka djevojka koja valjda, kako shvatih, pokusava imitirati način na koji to u hr. rade "...dajeee ti krilaaaaa.." i to zvuci tako izvjestaceno...nekako kao da netko mostarku hoce glumiti, ali ne uspjeva u tome (moze bit da cura i je mostarka, ali totalno izvjestaceno i iritantno djeluje).

isto tako ako pogledate printane reklame,.,ma cini mi se da je tu stvar mrvicu bolja..ali zaista samo mrvicu. e sad da ne bih otisla u "pogresnom smjeru", ovdje cu prekinuti, ali ako se okrene i na ovu stranu, eto me opet :D
AdnanSA
Posts: 1404
Joined: 31/01/2007 20:45
Location: City

#12 Re: Reklame na TV. Užas

Post by AdnanSA »

Eh da pade mi na pamet onaj Hilmo Mujić sa neke lokalne radio stanice u Sarajevo kad on počne reklamirati neku firmu iz Vogošće koja prodaje vodo materijal i kablove pa to je stvarno dno dna.
I da ne zaboravim velikana tranzicijske radijske reklame Emira Cocalića sa svojom intonacijom stomak mi se okrene kada ga čujem kako naglašava određene riječi isto kao da ga neko pr..
Ima sigurno i nekih dobrih reklama ali trenutno se nemogu sjetiti ni jedne ali ako se sjetim napisaću svakako koja je to, jer nevalja samo kritikovati nego treba i pohvaliti ako valja....
User avatar
roki
Posts: 1904
Joined: 08/09/2006 14:14

#13 Re: Reklame na TV. Užas

Post by roki »

najgore je kad domacica cisti wc solju nekim sredstvom a solja prljava kao da je sad iz šupe izvadena poslije 10 godina
User avatar
vitamini
Posts: 1002
Joined: 18/05/2008 23:29

#14 Re: Reklame na TV. Užas

Post by vitamini »

Super tema. Reklame nam polako, ali sigurno ispiraju mozak. Bombardovani smo masom ogavnih scena - sto neko rece wc šolje prljave do bola, ili kad ona zenska noktom stuže skorenu masnoću sa šporeta....da se naježiš. Dijete kaki u wc-u i zove mamu da mu doda miris kojeg je nestalo, vrtni patuljci kucaju domaćici na vrata s onim iritantnim "smrdi smrdi, užasno smrdi", ulošci i tamponi sa plavom tečnoću, kao da ne znamo da služe za skupljanje krvi, ali tu riječ KRV niko ne spominje (ne kontam fakat svhu tih reklama), a tek dnevni ulošci....žensko sam al' mi se smučilo više od vrsta i podvrsta uložaka, tampona koji lako ulijeću i možeš ih staviti bilo kad :)), ne znam ko im je više ciljana grupa za te silne reklame, pa to i mala djeca gledaju, zbunjeni vjerovatno postavljaju razna pitanja roditeljima :))
A tek dezodoransi....ma kriza....kad se sve sumira, poruka vecine tih reklama je postizanje cistoce i dezinfekcije kuće i tijela, ubijanje posljednje ogavne bakterije u našoj kući ili na nama, (a i dalje se od smrada ne može opstati u tramvaju - dakle reklame ne piju vode :)), kosa bez peruti, čista i mirisna odjeća, oprana raznim deterdžentima, omekšana raznim omekšivačima, bez fleka, sve čisto, divno, idealno.... Porodica na okupu, kuća blista od bjeline, a napucana i sređena domaćica - majka, koja je uz to i estra uspješna poslovna žena sa osmjehom pere uflekane majice svoga muže i nestašne dječice....malo nam iskrivljenu ulogu žene šalju ove reklame...
A tek Lorealove reklame --- jer ja to zaslužujem...ma vala ako kupim tu kremu protiv bora, fakat sam tolika tuka da je i zaslužujem !!!!
User avatar
DicaTM
Posts: 470
Joined: 15/09/2007 18:18

#15 Re: Reklame na TV. Užas

Post by DicaTM »

O, ne! Čak je i skrivena mrlja nestala

:lol:
User avatar
_tulumba_
Posts: 687
Joined: 07/04/2008 17:52

#16 Re: Reklame na TV. Užas

Post by _tulumba_ »

Celly wrote:Jest vala. Ja odmah iskljucim ton i cekam da prodju. Najvise me nervira sto nas potrosace tretiraju kao da smo debili. I vrlo cesto, upravo zbog tih preagresivnih reklama, ja odlucim da ne kupujem neke proizvode.

Ali, ubjedljivo najdebilnija od svih tih reklama mi je ona za woolite ili tako nekako, gdje se onoj teti u svakom momentu (na plesu, u pozoristu, na zeljeznickoj stanici itd) slucajno u tasni nadje jedan litar woolite-a da ga moze pokazati ako neko uspita cime pere haljinu. E pa stvarno!

upravo, to sam i ja neki dan rekao...Rekoh vidi sad ko eto ova jadnica nosa u torbi sa sobom uvijek 1 bocu da moze pokazati...bezveze reklama...
a idu mi na zivce one oxi action deterdzenti fazoni..
User avatar
x0z0y0
Posts: 1473
Joined: 10/11/2007 21:51

#17 Re: Reklame na TV. Užas

Post by x0z0y0 »

vitamini wrote:Super tema. Reklame nam polako, ali sigurno ispiraju mozak. Bombardovani smo masom ogavnih scena - sto neko rece wc šolje prljave do bola, ili kad ona zenska noktom stuže skorenu masnoću sa šporeta....da se naježiš. Dijete kaki u wc-u i zove mamu da mu doda miris kojeg je nestalo, vrtni patuljci kucaju domaćici na vrata s onim iritantnim "smrdi smrdi, užasno smrdi", ulošci i tamponi sa plavom tečnoću, kao da ne znamo da služe za skupljanje krvi, ali tu riječ KRV niko ne spominje (ne kontam fakat svhu tih reklama), a tek dnevni ulošci....žensko sam al' mi se smučilo više od vrsta i podvrsta uložaka, tampona koji lako ulijeću i možeš ih staviti bilo kad :)), ne znam ko im je više ciljana grupa za te silne reklame, pa to i mala djeca gledaju, zbunjeni vjerovatno postavljaju razna pitanja roditeljima :))
A tek dezodoransi....ma kriza....kad se sve sumira, poruka vecine tih reklama je postizanje cistoce i dezinfekcije kuće i tijela, ubijanje posljednje ogavne bakterije u našoj kući ili na nama, (a i dalje se od smrada ne može opstati u tramvaju - dakle reklame ne piju vode :)), kosa bez peruti, čista i mirisna odjeća, oprana raznim deterdžentima, omekšana raznim omekšivačima, bez fleka, sve čisto, divno, idealno.... Porodica na okupu, kuća blista od bjeline, a napucana i sređena domaćica - majka, koja je uz to i estra uspješna poslovna žena sa osmjehom pere uflekane majice svoga muže i nestašne dječice....malo nam iskrivljenu ulogu žene šalju ove reklame...
A tek Lorealove reklame --- jer ja to zaslužujem...ma vala ako kupim tu kremu protiv bora, fakat sam tolika tuka da je i zaslužujem !!!!
:lol: :lol:
User avatar
Vainglorious
Posts: 204
Joined: 07/06/2008 22:14

#18 Re: Reklame na TV. Užas

Post by Vainglorious »

Fakat dobra tema...
Neko gore spomenu, da to uporno i agresivno oglašavanje stvara kontra efekat. To nikako ne stoji, ili pak se odnosi na nekoliko individua koje kritički posmatraju reklamiranje.
Uloga reklame, kao takve nije samo da na jasnom nivou ugradi u svijest osobe, potencijalnog kupca, zelju za kupovinom, konzumiranjem određenog proizvoda/usluge. Postoji ona podsvjesna razina, koja možda ima glavnu ulogu u procesu odlučivanja o kupovini. Na toj razini se prodaje vrijednost kupcima, a ne upotrebna vrijednost koju svaki proizvod mora posjedovati. Kad ti prodaje osvježivač zraka za WC, on ti ustvari prodaje osmijeh na licu djeteta, kojemu je sada drago da napokon "ne smrdi", ne prodaje ti šminku, nego osjećaj samopouzdanja (jer ti to zaslužuješ)...
A na kraju krajeva, ove reklame postižu efekat prepoznatljivosti samog proizvoda. Kada se kupac nadje sa određenom potrebom pred policom sa masom nepoznatih brandova koji mu ni prema čemu nisu prepoznatljivi, čovijek se uvijek odluči za onaj proizvod koji je barem jednom na reklami vidio.

Kao zaključak svega, moramo spomenuti činjenicu da je oglašavanje kroz mas-medije usmjereno na veliki broj potencijalnih kupaca, u kojima opet veliki postotak zauzimaju neobrazovani, ili niskoobrazovani... (da ne kažem nedovoljno inteligentni)...

@AdnanSA Ti sigurno nisi ciljna skupina kupaca Kalgonita, pa zato takvo misljenje drzis o njemu. Zapitaj se kako prosječna domaćica, gleda na navedeni proizvod. :D

PS. Odužih ja, iznenadih sebe... :) valjda moj fah :D
.:FuN:.
Posts: 32
Joined: 10/07/2008 06:03

#19 Re: Reklame na TV. Užas

Post by .:FuN:. »

Oj mrzim one wanish tete! Tako su glupe. I cilit bang. Bang i glupost nastala! AAAAA
User avatar
ladyblue18
Posts: 22380
Joined: 24/12/2006 22:57
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#20 Re: Reklame na TV. Užas

Post by ladyblue18 »

JOj ona reklama za rexonu,sa svinjom ispod pazuha :lol: :lol: :lol: :lol:
meni se zivot zgadi.

Ali meni je ipak ubjedljivo najiritantnija :"vratija se Shime" :x :x :x :x :zzzz: :lol: :lol:
arze
Posts: 454
Joined: 15/01/2008 16:35

#21 Re: Reklame na TV. Užas

Post by arze »

ma kod nas su reklame najdefektnije na svijetu!!!!!
Sto se ne vrte reklame nekih pametnih stvari korisnih u zivotu sto ce ti trebat a ne 1900 nekakvih proizvoda i picki* materina :-D
Umjesto da se potencira domace mi radije dajem pare strancu samo nek nije nasem covjeku.
Sto se ne bi reklamirala jedna npr. Dita il takve neke firme umjesto nekih faking Calgonita.......mhhhhhhhhhhh :evil: :x
User avatar
jasko_ba
Posts: 7808
Joined: 13/11/2006 17:47

#22 Re: Reklame na TV. Užas

Post by jasko_ba »

ubjedljivo najgora, od novih reklama, ona sa Hajdi Klum, "pojačajte, moj stajling to može izdržati" :x kako bi uzeo ono biciklo i preko face je poklopio
AdnanSA
Posts: 1404
Joined: 31/01/2007 20:45
Location: City

#23 Re: Reklame na TV. Užas

Post by AdnanSA »

ladyblue18 wrote:JOj ona reklama za rexonu,sa svinjom ispod pazuha :lol: :lol: :lol: :lol:
meni se zivot zgadi.

Ali meni je ipak ubjedljivo najiritantnija :"vratija se Shime" :x :x :x :x :zzzz: :lol: :lol:
Stani malo polako. Vratia se Šime je super ako ni zbog čega drugog ono zbog one dobre trebe što otvori prozor.
User avatar
texel
Posts: 530
Joined: 05/02/2004 00:00
Location: Šta ima u Bosni?

#24 Re: Reklame na TV. Užas

Post by texel »

Šta vam je? Vama sigurno treba SOFTLY :D
User avatar
texel
Posts: 530
Joined: 05/02/2004 00:00
Location: Šta ima u Bosni?

#25 Re: Reklame na TV. Užas

Post by texel »

ili ona naljepnica za moljce u kuhinjskim elementima :-)
Post Reply