Reklame koje vas iritiraju
Moderator: _BataZiv_0809
-
Stitch__
joj mogo bi roman napisati o ovoj temi
sjecal se ko one od prije par godina, mislim da je za ariel, lafo neki par, i govori on "ja sam iz pariza" ona: "A ja iz toskane" i onda zajedno kazu "i tako je rodjena velika ljubav"
nidje veze
onda ono HAJDE DA TRAZIMO ZAKOPANO BLAGO arggggggggggh
pa onaj seljak sa kockastom glavom sto je odabrao profesiju slobodnog novinara da bi mogo istrazivat deterdzente
anorexicar sto reklamira tajd
onda za neki deterdzent, zaboravih koji, kad safata curu pa joj izlije mrlju na majicu....a ona kao vrisne...aaaah....to samo u reklami moze....u stvarnosti bi mu samarcinu zavezala da se ne digne
da ne zaboravim jebeni OUST....argh osipam se cim se sjetim reklame...drugi osvjezivaci zraka samo prikriju neugodne mirise i sve je jos gore...ali oust razgradjuje neugodne mirise...AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
"moja prijateljica ivana je savrsena gnjavatorica"
molfix i coca cola su mi super. i ova nova za karlovacko sa zerom i severinom je legendarna
djurin arix je dobar isto, haman jedina reklama za deterdzent da lici na nesto 
sjecal se ko one od prije par godina, mislim da je za ariel, lafo neki par, i govori on "ja sam iz pariza" ona: "A ja iz toskane" i onda zajedno kazu "i tako je rodjena velika ljubav"
onda ono HAJDE DA TRAZIMO ZAKOPANO BLAGO arggggggggggh
pa onaj seljak sa kockastom glavom sto je odabrao profesiju slobodnog novinara da bi mogo istrazivat deterdzente
anorexicar sto reklamira tajd
onda za neki deterdzent, zaboravih koji, kad safata curu pa joj izlije mrlju na majicu....a ona kao vrisne...aaaah....to samo u reklami moze....u stvarnosti bi mu samarcinu zavezala da se ne digne
da ne zaboravim jebeni OUST....argh osipam se cim se sjetim reklame...drugi osvjezivaci zraka samo prikriju neugodne mirise i sve je jos gore...ali oust razgradjuje neugodne mirise...AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
"moja prijateljica ivana je savrsena gnjavatorica"
molfix i coca cola su mi super. i ova nova za karlovacko sa zerom i severinom je legendarna
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Upakuju naši biznismeni sok od smreke prije nego nam i to neko klepi, kako bi izgledala reklama?
Meni se sviđa prva erotska tv. reklama u ex. YU za sokove sa ljekovitim biljem: Ž, iz Slovenije.
Kad radio-reklama ima dio poruke: Dođite i uvjerite se, ne idi ni za živu glavu!
Meni se sviđa prva erotska tv. reklama u ex. YU za sokove sa ljekovitim biljem: Ž, iz Slovenije.
Kad radio-reklama ima dio poruke: Dođite i uvjerite se, ne idi ni za živu glavu!
- bato99
#60 Re:
irfan2 wrote:e bas ovih dana zebancija medju rajom ....
savrseno mucenje: zatvoris nekoga u prostoriju sa velikim monitorom koji je recimo nemoguce razbit..iza neprobojnog stakla ili tako nesto
i pustas mu po cijeli dan reklame za deterdjente....
sto bi rekli, za ispiranje vesa i mozga
-
5ar5rovic
#61 Re: Reklame koje vas iritiraju
Postovi uglavnom tretiraju TV reklame pa ne znam jesam li na pravom mjestu. Ipak, užasno me nervira što ne mogu doprijeti do dubine reklame u kojoj nam "Oni šalju signale". Ista se firma takođe reklamira sa sloganom "24 sata sa vama". Pošto se radi o Fabrici duhana Sarajevo, ne mogu prepoznati skrivenu poruku ko šalje signale ???, kakve signale ??? kome šalje signale ??? Merylin Monroe, Humphrey Bogart, Winston Churchill, oni nam šalju signale ??? Jedino što je sigurno da je 24 sata sa korisnicima proizvoda FDS-a je latentna opasnost prisutna 24 sata sa vama. Na kraju, vjerujem da tamo niko nema pojma šta to znači ali nažalost, nemaju ni blizu smisla za reklamiranje nečega što se ne smije reklamirati, kao što to savršeno radi Tvornica duhana Rovinj.
- bato99
#62 Re: Reklame koje vas iritiraju
šalju signale raka pluća5ar5rovic wrote:Postovi uglavnom tretiraju TV reklame pa ne znam jesam li na pravom mjestu. Ipak, užasno me nervira što ne mogu doprijeti do dubine reklame u kojoj nam "Oni šalju signale". Ista se firma takođe reklamira sa sloganom "24 sata sa vama". Pošto se radi o Fabrici duhana Sarajevo, ne mogu prepoznati skrivenu poruku ko šalje signale ???, kakve signale ??? kome šalje signale ??? Merylin Monroe, Humphrey Bogart, Winston Churchill, oni nam šalju signale ??? Jedino što je sigurno da je 24 sata sa korisnicima proizvoda FDS-a je latentna opasnost prisutna 24 sata sa vama. Na kraju, vjerujem da tamo niko nema pojma šta to znači ali nažalost, nemaju ni blizu smisla za reklamiranje nečega što se ne smije reklamirati, kao što to savršeno radi Tvornica duhana Rovinj.
- tranquil
#63 Re: Reklame koje vas iritiraju
Furka na indijance - dimni signale, lula mira, folovi 
-
5ar5rovic
#64 Re: Reklame koje vas iritiraju
Ako je zaista to zamisao FDS kojom je pokrio sav medijski prostor i put prema... svim gradovima u BiH, onda su svojom glupošću bez konkurencije trajno zakovani na šampionskom mjestu. Koji indijanci... Koja Drina i Aura.tranquil wrote:Furka na indijance - dimni signale, lula mira, folovi
Za Churcilla znam da nije bio indijanac, e za Merylin već nisam siguran...
Proizvođaći nakon nekog vremena povuku svoje gluposti iz medija, ali SIGNALI traju li traju i šire se ...
Odron!!!
- Topla voda
#65 Re: Reklame koje vas iritiraju
sve me reklame iritiraju
sve
nervira me kompletna potrosacka kultura
molim boga da neko izmisli tv sa peep efektom,ko sto su nekad bili videorekorderi,koji su zaustavljali snimanje kad krenu reklame,kad se snima preko tajmera,pa ga nastavljali poslije reklama.
ovo je vani bilo
kad jednom bude tv sa peep efektom,da cim krenu reklame ,zavrti na neki drugi kanal..ja cu bit sretan i prvi cu ga kupiti
sve
molim boga da neko izmisli tv sa peep efektom,ko sto su nekad bili videorekorderi,koji su zaustavljali snimanje kad krenu reklame,kad se snima preko tajmera,pa ga nastavljali poslije reklama.
ovo je vani bilo
kad jednom bude tv sa peep efektom,da cim krenu reklame ,zavrti na neki drugi kanal..ja cu bit sretan i prvi cu ga kupiti
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#66 Re: Reklame koje vas iritiraju
mislim da takvo nesto vec postoji i to nekoliko godina u SAD-u, zove se TIVO ako se dobro sjecamTopla voda wrote:sve me reklame iritiraju
sve
ovo je vani bilo
-
dezurni_ucenik
#67 Re: Reklame koje vas iritiraju
.
Last edited by dezurni_ucenik on 17/03/2016 03:56, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#68 Re: Reklame koje vas iritiraju
Sve i jedna reklama sa Damirom.
- tech10
#69 Re: Reklame koje vas iritiraju
Meni je mrska ona :Likval je obavezni dio moje kuhinje.
- Skyfox
#70 Re: Reklame koje vas iritiraju
odkud jorgovan
komsinice jeste ovo trazili (narkichki osmjeh)
- malosutra81
#71 Re: Reklame koje vas iritiraju
Skyfox wrote:odkud jorgovankomsinice jeste ovo trazili (narkichki osmjeh)
"dok se okrenes proljece gotovo...prodje jorgovan..." u to druga ulijece: "E, nemoj!, Proljece traje dok ja to kazem i jorgovan mirise dok ja to hocu...."
(dalje ne znam tekst, jer taman stignem da cujem ovo dok ne nadjem daljinski i presaltam...
kunem se da mi se povraca na ovu reklamu...
a druga je ona (isto na temu deterdzenata) kad mama i cerka s prozora gledaju komsinicu kako stere ves...i kao mama uoci neku flekachu na njenom carsafu...eto valjda slab joj taj njen deterdzent pa nije mogao oprati
- jasko_ba
#72 Re: Reklame koje vas iritiraju
mIRCerka wrote:Sve i jedna reklama sa Damirom.
Last edited by jasko_ba on 18/12/2008 00:05, edited 1 time in total.
- zalizani
#73 Re: Reklame koje vas iritiraju
titula the worst shit ever ide u ruke
Ovo nisam ja,ovo je moja Shauma
Ovo nisam ja,ovo je moja Shauma
- Cholina_Lokica
#74 Re: Reklame koje vas iritiraju
kad vidim ono dvoje kindercadi sto prljaju majicu i stavljaju rajcicu ispod kragne kao tajnu mrlju, i super mama to sredi vanishom, najradije bih glavom razbila tv

- tranquil
#75 Re: Reklame koje vas iritiraju
Mogu li se pominjati radio reklame?
Znam par upečatljivo iritantnih, starijih, iz vremena dok je radio Kameleon još uvijek bio samo lokalni radio u Tuzli.
DIjalog na ulici:
- "Gospođo, gospođo, nešto vam se puši iz cegera"
- "Ah to je friško pecivo iz pekare Hukić, probajte".
Ili druga, počinje sa glasom naratora:
"Pustinja Sahara, 50 stepeni na suncu, u hladu čak i više. Dvojica idu, iscrpljeni"
- "Vode, VODEEEE"
- "Pijeska, PIJESKAAAAAAA"
- "Pa ti si lud, pijesak je svuda oko nas"
- "EEEEE, ali pravi kvarcni pijesak, e to mogu pronaći samo u ...." (davno je bilo hebiga zaboravih preduzeće što je proizvodio kvarcni pijesak
)
Znam par upečatljivo iritantnih, starijih, iz vremena dok je radio Kameleon još uvijek bio samo lokalni radio u Tuzli.
DIjalog na ulici:
- "Gospođo, gospođo, nešto vam se puši iz cegera"
- "Ah to je friško pecivo iz pekare Hukić, probajte".
Ili druga, počinje sa glasom naratora:
"Pustinja Sahara, 50 stepeni na suncu, u hladu čak i više. Dvojica idu, iscrpljeni"
- "Vode, VODEEEE"
- "Pijeska, PIJESKAAAAAAA"
- "Pa ti si lud, pijesak je svuda oko nas"
- "EEEEE, ali pravi kvarcni pijesak, e to mogu pronaći samo u ...." (davno je bilo hebiga zaboravih preduzeće što je proizvodio kvarcni pijesak