Zasto mi je ovo poznato?TheSpy wrote:˝VAMA SIGURNO TREBA SOFTLY˝ - Odron odrona, da nema veceg odrona..˝Vama sigurno treba SOFTLI˝.Ebo li je Softy, da je ebo. Ima li veci odron da se prikazivao zadnjih 50 godina na tv stanicama, racunajuci i NTV 99?! Et, sad ona ušla u samoposlugu i od 56448754545 SOFTLIJA, ali iskljucivo SOFTLIJA, ona je jako neodlucna..Tu se pojavljuje prosjecna bošnjacka mahaluša koja nema pametnijeg posla nego da zagleda ko šta kupuje i da se ona tu malo umiješa. Naravno, ona se prvo izvinjava: ˝Izvinite što vam smetam,vidim da ste neodlucni (i slijedi najiritantnija recenica) VAMA SIGURNO TREBA SOFTLI˝, ..Mora da je taj SOFTLI toliko hebeno dobar da bi ti u samoposluzi prišao nekome i to mu rek´o bez da ti je ofirno...
![]()
Reklame koje vas iritiraju
Moderator: _BataZiv_0809
- tinchy
#101 Re: Reklame koje vas iritiraju
- lord-executioner
#102 Re: Reklame koje vas iritiraju
Reklame za deterdzente i kozmeticke proizvode ja ne mogu ni smisliti. Fakat za reklamu ne treba revolucionarna ideja, sjecam se dobre reklame za protuprovalne uredjaje, prikazuje dnevnu sobu i nekog lika koji se igra s retriverom, baca mu loptu, daje mu keks, ovaj daje sapu, skace, kad u neka doba samo lik navuce masku preko face,pokupi neku vrecu iza kauca i izadje kroz prozor, pesek gleda za njim, i ulijece znak i slogan, kao "Vama treba pravi cuvar". Tako jednostavna stvar, tako vizuelno obicna scena za koju treba snimak od pola minute, nema teksta, nema prenemaganja "o, ne, voda je poplavila...", samo kratka, jasna reklama koja nasmije i koja ostane u glavi.
Za svaki deterdzent ili kremu moglo bi se osmisliti nesto koliko-toliko originalno. Recimo, za sredstvo protiv akni; zestoko bubuljicav lik ulazi u stan, baca scenario na stol, "nisam dobio ulogu", kratki flashback, zenska ulazi u kupatilo, izlazi, baca Clean & Clear na scenario, sljedeca scena njih dvoje izlaze iz limuzine, prolaze crvenim tepihom, zastaju da se slikaju, keze se, liku glatko lice, ulaze u kino, slika se muti, ide slogan "iza svakog uspjeha stoji mudar izbor". Slazem se, nije ideja od koje zastaje dah, ali zar to nije bolje rjesenje od dvije blentave tinejdzerice koje afektiranim kricima drame pred ogledalom, i kojima su face tako j**eno glatke i nasminkane da samo neko ko je dozivio penicilinski sok moze na njima vidjeti crvene tackice? Ne kazem da sam marketing guru, i ovo je bio banalan primjer iz glave, ali mislim da je za reklamu bitno da bude kratka, duhovita, bez puno price, da govori sama za sebe, a ne da dvije penzionerke tupe o jorgovanu.
Za svaki deterdzent ili kremu moglo bi se osmisliti nesto koliko-toliko originalno. Recimo, za sredstvo protiv akni; zestoko bubuljicav lik ulazi u stan, baca scenario na stol, "nisam dobio ulogu", kratki flashback, zenska ulazi u kupatilo, izlazi, baca Clean & Clear na scenario, sljedeca scena njih dvoje izlaze iz limuzine, prolaze crvenim tepihom, zastaju da se slikaju, keze se, liku glatko lice, ulaze u kino, slika se muti, ide slogan "iza svakog uspjeha stoji mudar izbor". Slazem se, nije ideja od koje zastaje dah, ali zar to nije bolje rjesenje od dvije blentave tinejdzerice koje afektiranim kricima drame pred ogledalom, i kojima su face tako j**eno glatke i nasminkane da samo neko ko je dozivio penicilinski sok moze na njima vidjeti crvene tackice? Ne kazem da sam marketing guru, i ovo je bio banalan primjer iz glave, ali mislim da je za reklamu bitno da bude kratka, duhovita, bez puno price, da govori sama za sebe, a ne da dvije penzionerke tupe o jorgovanu.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#103 Re: Reklame koje vas iritiraju
Ubjedljivo najgluplja reklama svih vremenabeautyfool wrote:....nemojte ljudi PA STETA jePASTETA!
- beautyfool
#104 Re: Reklame koje vas iritiraju
Ljudi, ljudi vratia se SIME !!!!
- Layne
#105 Re: Reklame koje vas iritiraju
Mene nervira ona, u pomoć, u pomoć, baba.
Ne znam za vas, al da mi 'nako otme čips, ja bi je prebio

Ne znam za vas, al da mi 'nako otme čips, ja bi je prebio
- tranquil
#106 Re: Reklame koje vas iritiraju
Layne wrote:Mene nervira ona, u pomoć, u pomoć, baba.
Ne znam za vas, al da mi 'nako otme čips, ja bi je prebio![]()
Ne znam zašto te od svih nervira ta, meni je jako simpatična a čini mi se da dosta ljudi dijeli moje mišljenje (pričalo se neki dan u jednom društvu o rekamama i ta se pomenula kao dobar primjer).
Možda se identificiraš sa likom što ostane bez čipsa?
- sinus
#107 Re: Reklame koje vas iritiraju
"Hocu kakiti.
-Hajdemo.
-Ne,Hocu kakiti u Damirovom WC-u,on ima Glade Micro spray"
Jaooooo što me ova reklama nervira to je nevjerovatno, pa kako samo idiotski zvuči da bi najradije TV razbio buzdovanom...
-Hajdemo.
-Ne,Hocu kakiti u Damirovom WC-u,on ima Glade Micro spray"
Jaooooo što me ova reklama nervira to je nevjerovatno, pa kako samo idiotski zvuči da bi najradije TV razbio buzdovanom...
-
HomeArt
#108 Re: Reklame koje vas iritiraju
Samo pojacajte, moj stajling to moze izdrzati! 
- sheilak
#109 Re: Reklame koje vas iritiraju
Heidi Klum dovoljno je iritantna i bez nase sinhronizacije.
Mene nervira ona reklama Telekoma o jeftinim tarifama ( ili o cemu vec ), sa nekoliko mladih ljudi koji se pozdravljaju na razlicitim jezicima ( k'o fol native speakers
:au revoir, pronto,... ) . 
Mene nervira ona reklama Telekoma o jeftinim tarifama ( ili o cemu vec ), sa nekoliko mladih ljudi koji se pozdravljaju na razlicitim jezicima ( k'o fol native speakers
-
vedrim i oblacim
#110 Re: Reklame koje vas iritiraju
,,to nije ona to je njena shaumaa,,, pa kad iduci put vidim curru sa nekom bujnom frizurom, ko da shampon hoda ulicom 
- Aurora Borealis
#111 Re: Reklame koje vas iritiraju
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:01, edited 1 time in total.
-
Lesli Eldridž
#112 Re: Reklame koje vas iritiraju
To progovara ljubomora. Heidi Klum je najljepša žena na svijetu, a reklama nije iritantna. Meni su najgore reklame sa bindama iz kojih nikada ne curi...sheilak wrote:Heidi Klum dovoljno je iritantna i bez nase sinhronizacije.
Mene nervira ona reklama Telekoma o jeftinim tarifama ( ili o cemu vec ), sa nekoliko mladih ljudi koji se pozdravljaju na razlicitim jezicima ( k'o fol native speakers:au revoir, pronto,... ) .
- Cholina_Lokica
#113 Re: Reklame koje vas iritiraju
najogavnija.. coca-cola sa onim hebenim jezicima i okom... ubi boze reklama
- Ajatolah_
#114 Re: Reklame koje vas iritiraju
Joj što mrzim onu "Čokolada, karamela, biskvit, twixajmo zajedno" reklamu!!!!!

- lord-executioner
#116 Re: Reklame koje vas iritiraju
Ma ne zezaj, to je jedna od duhovitijih i boljih reklama...kozmeticki proizvodi su najveci odron u tom pogledu.Layne wrote:Mene nervira ona, u pomoć, u pomoć, baba.
Ne znam za vas, al da mi 'nako otme čips, ja bi je prebio![]()
- johnnykola
#117 Re: Reklame koje vas iritiraju
ona naka za deterdzent sto ju je emir cocalic sinkroniziro bio:
"hej fudbaleru, kako ces se izboriti s ovim!?"
dno dna.
i ona kad onaj malac govori nesto imamo mi superjunaka.
glas mu k'o kod nakog debila.
"hej fudbaleru, kako ces se izboriti s ovim!?"
dno dna.
i ona kad onaj malac govori nesto imamo mi superjunaka.
glas mu k'o kod nakog debila.
- vicious2
#119 Re: Reklame koje vas iritiraju
Coca Cola su inace uzasne reklame ... strasno. Svaki put kad vidim njihove reklame odem pogledati ovu dolje da se podsjetim kako reklame mogu biti fenomenalnekako to wrote:Dino Fening![]()
![]()
![]()
![]()
-
StupskaBitanga
#120 Re: Reklame koje vas iritiraju
Koliko GOD iritantna, glupa ili nesuvisla reklama bila (sto je opet lično mišljenje) donedavno smo visezapazali reklame i prepricavali njihov sadržaj. Danas jedina koju znam da je haos napravila je ona u HR sa crnom ovcom sto pjeva božićne pjesme u crkvi