reklama na cnn-u

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Bosanac_21 wrote:
DaysleepeR wrote:
milton wrote:Promotivni spotovi su super! Lijepo sazeti i ozbiljni. Vidio sam do sad dosta raznih spotova ovog tipa, al' mi se ovaj posebno svidja, posebno ta nekako odmjerena poruka odnosno poziv "Enjoy...".

Uvjeren sam da ce mnogi gledatelji CNN-a sad razmisljati poput: "Pa, zasto nebih malo do te Bosne, da i ja vidim sta tamo ima...? Svaka cast na odradjenom poslu. :faraon1:
I dodje turista iduce godine i kaze ja bih na splavarenje na Drinu, kazu mu zao nam je, branu smo izgradili, ok kaze turista ja bih n rafting niz Neretvu, nazalost i tu smo izgradili branu, OK JA BIH ONDA NA UNA REGATU!!!

Eh tu još nema brane, ali je trenutno grade...
Vidjecemo hoce li je izgraditi :x Unu niko nije dirao do sad, nadam se da nece uspjeti ni od sad, jer Bosanski Krajisnici zive za Unu :D
Burazeru, Hare ce je napravit jer je to i najavljivao u predizbornoj, a to uopste nije problem ostvariti jer kandidata ima bruka.
Radi dugoročnog osiguranja električne energije i zadovoljavanja potrošnje i obezbjeđenja pozicije Federacije BiH na regionalnom tržištu ovim energentom, te u cilju deblokade investicionog zastoja u ...

... energetskom sektoru, Vlada FBiH donijela je danas Odluku o proglašenju javnog interesa i pristupanju pripremi izgradnje elektroenergetskih objekata, izboru strateškog partnera i pristupanju dodjeli koncesije.

Riječ je o gradnji jedanaest elektroenergetskih objekata: šest hidroelektrana (Ustikolina, snage 3x22 MW, Vranduk od 21 MW, Rmanj Monastir od 2x35 MW, Vrilo od 42 MW, Glavatičevo od 3x9,5 MW i Bjelimići od 2x50 MW), jednoj pumpnoj hidroelektrani (Bjelimići od 2x300 MW), dvije termoelektrane (Tuzla - blok od 7,370 MW i Kakanj od 230 MW), te dva rudnika i termoelektrane (Bugojno od 2x300 MW i Kongoro od 2x275 MW).

Izgradnja energetskih objekata u Ustikolini, Vranduku, Rmanj Monastiru, Tuzli, Kaknju i Bugojnu dodjeljuje se JP Elektroprivreda BiH, a Vrilo i Kongoru će graditi JP Elektroprivreda HZ H-B, saopćeno je nakon sjednice Federalne vlade.

Za strateškog partnera dvije elektroprivrede se, za objekate u Ustikolini, Vranduku, Rmanj Monastiru i Vrilu, proglašen je javnim pozivom odabrani konzorcij APET-grupa iz Austrije.

Ovo partnerstvo se temelji na dva principa: da Federacija BiH ostane u vlasništvu resursa u sadašnjem odnosu i da se u provođenju aktivnosti poštuje cjelokupna zakonska regulativa FBiH i BiH. Ono se zasniva i na uvođenju novih tehnologija, učešću u istražnim radovima, izradi fisbiliti studije i projektovanju, izradi tenderske dokumentacije i odabiru isporučioca opreme i izvođača radova, edukaciji kadrova i uposlenika i finansiranju.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije zaduženo je da prati i koordinira sve aktivnosti u istražnim radovima i izradi dokumentacije i da dadne saglasnost na potpisivanje Ugovora o partnerstvu.

Za objekte HE Glavatičevo (kompenzacioni bazen), HE i PHE Bjelimići, Odlukom je utvrđena obaveza o pristupanju dodjele koncesije za izgradnju po osnovu samoinicijativne ponude sarajevske kompanije “Intrade-energija”, u skladu sa članom 28. Zakona o koncesijama.

Zbog složenosti izgradnje termoelektrana i izgradnje i sanacije rudnika, Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije će, u roku od 90 dana, odabrati optimalan broj strateških partnera koji su ušli u najuži krug kandidata i predložiti Vladi FBiH na usvajanje.

(Fena)
nece niko zaustaviti Hareta sad kad je izglasan, pa ni krajisnici
dr.iver

Post by dr.iver »

Glasali ste, eto vam ga.
Steta sto nije jos i Bozo Lj. izabran, e to bi bio pravi dream team :lol:
vatana

Post by vatana »

Prvo treba napravit drzavu, pa je onda reklamirat. A ne preko reda.
Zvucnjak

Post by Zvucnjak »

reklama je malo nerealna .... pa nemamo ni aerodroma svog .... kako ce ljudi doci ... nece valjda svedjanin busom doci .... bezze pare dadose cnn-u
dvijeminute reklamiraju neke livade i pasnjake ,... ko da u evropi livade nema ...
black-cat

Post by black-cat »

Zvucnjak wrote:reklama je malo nerealna .... pa nemamo ni aerodroma svog .... kako ce ljudi doci ... nece valjda svedjanin busom doci .... bezze pare dadose cnn-u
dvijeminute reklamiraju neke livade i pasnjake ,... ko da u evropi livade nema ...
:D :D pa oni s jogom na planinama, ili oni s motorima sto ganjaju ovce............ cirkus :D :D
Jara

Post by Jara »

black-cat wrote:
Zvucnjak wrote:reklama je malo nerealna .... pa nemamo ni aerodroma svog .... kako ce ljudi doci ... nece valjda svedjanin busom doci .... bezze pare dadose cnn-u
:D :D pa oni s jogom na planinama, ili oni s motorima sto ganjaju ovce............ cirkus :D :D
Koliko god da nekom izgleda nevjerovatno, realno je! :)
black-cat

Post by black-cat »

:D :D Sta je realno, jadan nebio :D :D
Tesssa

Post by Tesssa »

e ako je yoga na sred planine realna...
king31

Post by king31 »

jel o ovoj reklami pricate ?
http://www.youtube.com/watch?v=rinQSOVUvrU
Irm@

Post by Irm@ »

ta reklama je valjda nekad premijerno prikazana na BHT1 medjutim ja kako "pomno" pratim tu "fenomenalnu" tv stanicu... ne znam kako mi se desilo da to propustim...
i neki dan pricaju na dnevniku kako ni federacija ni rs...nisu uplatili novac da se to nastavi dalje emitovati na cnn-u...ali su nas brcko (oni samo pare na reklame daju...imaju i onu svoju...nest lijepo je zivjeti tamo) i zenicko- dobojski kanton izvukli...
i tako...da nije onih reklamnih tv-a...u kaficima ja nikad ne bih vidjela doticnu reklamu... jos sve u prekidima pa sam u ono cudo 20 min buljila dok sve "enjoy..." nije izaslo...
a daj Boze kad vec dadosmo toliko para da imadnemo kakvog hajra od toga :-D
Tesssa

Post by Tesssa »

king31 wrote:jel o ovoj reklami pricate ?
http://www.youtube.com/watch?v=rinQSOVUvrU
da
Jara

Post by Jara »

dinchy84 wrote:e ako je yoga na sred planine realna...
E pa jeste koliko god to tebi izgledalo nevjerovatno!
Može se ponuditi ( i organizirati) turistima iako ti to ne vidje uživo. :)
Jara

Post by Jara »

black-cat wrote::D :D Sta je realno, jadan nebio :D :D
Ma ja , ništa nije realno, ne treba ništa nuditi osim ćevapa.
Dok većina domaćih razmišlja kao ti, američki Bosanac Tim Clancy čuda radi u bh. turizmu... :thumbup: Organizira strancima ono sto nasima nikad ne bi palo na pamet ( izgleda him nerealno). :)
Shoshana

Post by Shoshana »

Ukoliko sve ovo sto se vidi na reklami zaista postoji kao organizovana ponuda - naravno da je realno. Ne treba potcjenjivati ni jednu potencijalnu grupu turista, pa ni te sto pucaju yogu na planini. Realno, ono sto Bosna moze ponuditi svijetu nije industrijalizovani turizam, nego priroda, istorija, i kultura koja je malo drugacija od one na koju su navikli.

Turisti koji zele hotele sa milion zvjezdica, nocne barove do 5 ujutro, kockarnice i bijelu pjescanu plazu sa polugolim kokama idu na vec isprobana mjesta.

I, ma koliko to nekome u Bosni izgledalo smijesno, i hrana je dio ponude. Ja prva radije idem na odmor u neku zabit gdje ni hotela cestitog nema, ali gdje jedem svjezu domacu hranu, pravi sir, pravo meso, pravo voce i povrce, gdje je riba na stolu tog dana izvucena u mrezi, gdje jedem za istim stolom sa mojim domacinima koji su po pravilu dobrocudni ljudi koji jedva cekaju da vam pricaju lokalne price i legende i gdje vam nakon 5 dana izduvni gasovi vlastitog rentiranog auta smrde do te mjere da vas je sramota.

Ono sto mi vidimo kao neku vookojebinu, neko drugi mozda vidi kao ocuvanu prirodu, a toga (u usporedbi sa ostatkom razvijenog svijeta) jos uvijek imamo...

Ili sam se to ja mozda zazeljela Bosne pa malo idealizujem stvari? :sad:
Šandor

Post by Šandor »

Shoshana, ovo mi zvuči kao turizam iz nekih knjiga za djecu koje sam čitao nekad davno prije rata. :D A rekla si da si pisala za djecu u Veseloj Svesci pa me ovakav post i ne čudi. :wink: :D

Al sad je novo vrijeme i novi ciljevi. Plaže i polugole koke koje zapljuskuju talasi :D:P:D

A možda opet jednog dana i seoski turizam. :wink:
simon13

Post by simon13 »

Ja tamo nista konkretno nisam vidio, mozda rafting i to je to, za turistu je to jedan dan i?? Nigdje snjega, skijanja planina, pa to je u velikoj vecini i sve sto imamo. Cuo sam da sada rade spot sa zimskim programom a vjerovatno ce ga pocete pustati u aprili ili junu, taman na vrjeme, ako nam bude dozvoljeno tj. ako platimo ovaj sto se trnutno emituje. Spot se jos vrti na cnn-u al kad vidim spotove za maleziju, singapur, indiju, hrvatsku, CG, prag, barcelonu moj komentar bude aj kuku lele ranke......... :x :x
Post Reply