Rado bih čuo i nešto od vlastitih iskustava, kako osjećate energiju kada je dajete drugima i kada je vi primate? Toplo, hladno, ugodno strujanje, peckanje...?
I kako u Sarajevu to "osjetiti na svojoj koži" i ispod kože
Moderator: anex
toplota, mir i neko kao 'blazeno' osjecanje ...ponosna_manjina wrote:Može li mi neko objasniti prirodu reiki energije? Je li označava istu stvar za koju indijci koriste termin prana? I kako u tehničkom smislu djeluje energija, kuda prolazi, šta pokreće, kako se manifestira?
Rado bih čuo i nešto od vlastitih iskustava, kako osjećate energiju kada je dajete drugima i kada je vi primate? Toplo, hladno, ugodno strujanje, peckanje...?
I kako u Sarajevu to "osjetiti na svojoj koži" i ispod kože?
ponosna_manjina wrote:Može li mi neko objasniti prirodu reiki energije? Je li označava istu stvar za koju indijci koriste termin prana? I kako u tehničkom smislu djeluje energija, kuda prolazi, šta pokreće, kako se manifestira?
I kako u Sarajevu to "osjetiti na svojoj koži" i ispod kože?
Svojevremeno sam radio tibetance... Svako vježbanje poboljšava opšte stanje i kondiciju. Tibetance bih mogao usporediti s jogom u smislu da preko tjela vršiš utjecaj na duh. Energetski su dosta dobre, a jednostavne vježbe. Ja sada radim hatha jogu u kombinaciji sa meditacijama. Možeš li napisati nešto o promjenama koje su ti donijeli tibetanci? Mene uvijek najviše zanima lično iskustvo.G@ss wrote:u nedostatku centra yoge u mom gradu redovno izvodim vjezbe 5 tibetanaca individualno kod kuce.
bas me zanima kakvo je vase misljenje o njima?
meni su donijele pozitivne promjene ...