registrovati d.o.o ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderator: O'zone

Post Reply
ps3
Posts: 17
Joined: 19/04/2012 19:38

registrovati d.o.o ili...?

Post by ps3 » 19/04/2012 21:00

Zamolio bi osobe koje se razumiju u ovu tematiku da mi odgovore na pitanje.

imam poslovnu ponudu iz inostranstva, da za njih radim komercijalne poslove na teritoriji BIH, s tim da se u ugovoru ogradjuju da sam sam obavezan zavrsavati svoje obaveze prema drzavi *pio, mio itd itd .
ja sam duzan svaki mjesec napraviti fakturu prema njima mislim na brutto platu.

kao samostalni poduzetnik nemoguce je fakturisati u inostranstvo, jer djelatnosti npr kod registracije obrta _ konsultant nemaju pravo raditi van teritorije BIH.

da li ja moram otvoriti recimo firmu d.o.o ? ili mogu kao fizicko lice raditi takve usluge s tim da se obavezem da cu uredno placati svoje obaveze prema drzavi.
kao fizicko lice...to sam danas saznao u svojoj opcini, malo mi se cini nevjerovatno al eto da pitam,,mozda neko od Vas ima to iskustvo * ali mislim da ce me tu porez vise oguliti :-) !

u slucaju otvaranja d.o.o * npr >konsultant, istrazivanje trzista da li moram imati poslovni prostor ili takav biznis mogu obavljati iz stana s tim da preuredim jedan dio samo za office, jer mi je bezveze izlagati se nepotrebnom trosku ako vec postoji ta mogucnost. Office mi i tako treba samo za postu, print...citavo vrijeme sam na terenu.

da li je neko imao slicno iskustvo,
napomena radi se o prihodu preko 50.000km godisnje :dance:

Unaprijed zahvalan na odgovorima


Post Reply