Aleeee aleeeeeeeeeeeee

Ljubiše mi mog !!!!
i to je

Moderators: Bobi, _BataZiv_0809
Gaće na štap !gol-man wrote:Ma jedu g...., rupa do rupe a dadžbina mali milion. Mene za 2002 , 85kW izišlo 660 prije 6 mjeseci... Mogu misliti kako će me oderati nanovo
420 marakaThe Nightwatchman wrote:kolko bi izaslo ukupno za vozilo starije od 7 godina, 55kW?
na gore navedenoj webstranici kalkulator registracije vozila nije uskladen sa novim pravilnikom o regisraciji motornih vozila od septembra 2009.god koji nalaze da svaki vlasnik vozila mora da posjeduje POTVRDU O VLASNISTVU I STIKER NALJEPNICU. Ako nema mjesta za ovjeru registracije u staroj saobracajnoj dozvoli onda mora da promjeni nove registarske tablice i da posjeduje novu potvrdu o registraciji vozila.dottore wrote:kupi auto starije od 7 godina...![]()
samo u BiH starije auto placa manju regu
evo na http://www.registracijavozila.ba/
bas za tvoje vozilo
1. Premija osiguranja po polisi 1 kom 346,00 KM 346,00 KM
2. Putarina 1 kom 100KM 100KM
3. Fond za zaštitu voda 1 kom 20 KM 20 KM
4. AMS 1 kom 8 KM 8 KM
5. Taxa 1 kom 10 KM 10 KM
6. Porez na godinu 1 kom 150KM 150KM
7. Zeleni karton 1 kom 4 KM 4 KM
8. Tablice i saobraćajna 1 kom 0 KM 0 KM
9. Usluga za registraciju 1 kom 0 KM 0 KM
10. Licencni pregled 1 kom 0 KM 0 KM
11. Tehnički pregled 1 kom 45 KM 45 KM
UKUPNO: 683,00 KM
a da ti je auto starije od 7 god
1. Premija osiguranja po polisi 1 kom 346,00 KM 346,00 KM
2. Putarina 1 kom 100KM 100KM
3. Fond za zaštitu voda 1 kom 20 KM 20 KM
4. AMS 1 kom 8 KM 8 KM
5. Taxa 1 kom 10 KM 10 KM
6. Porez na godinu 1 kom 50KM 50KM
7. Zeleni karton 1 kom 4 KM 4 KM
8. Tablice i saobraćajna 1 kom 0 KM 0 KM
9. Usluga za registraciju 1 kom 0 KM 0 KM
10. Licencni pregled 1 kom 0 KM 0 KM
11. Tehnički pregled 1 kom 45 KM 45 Ka M
UKUPNO: 583,00 KM
to znaci KUPUJTE STARA AUTA![]()
![]()
po zakonu ne trebas da nosis sa sobom u automobilu potvrdu o vlasništvu jer na istoj nema podataka do kada ti vazi registracije nego samo ko je vlasnik za koje vozilo. Polisu automobilske odgovornosti trebas da imas uvjek u automobilu jer u slucaju udesa trebas da razmjenis podatke za drugim ucesnikom udesa o osiguranju a naravno i policajcima da unesu u zapisnik o nezgodi.shlauf wrote:Haris.ba wrote: Potvrdu o registraciji i zalijepljen stiker. A šta je sa potvrdom o vlasništvu i sa policom osiguranja? Da li nosite policu osiguranja sa sobom? Zeleni karton samo za preko grane?
U slučaju udesa mora se u zapisnik unijeti broj police osiguranja od obadva počinioca. Takođe treba uzeti sve podatke od prekršioca pa tako i broj njegove police i kod koga je osiguran jer treba ići na procjenu i od nekoga naplatiti štetu.
Aleee aleeeeeeeee![]()
Ljubiše mi mog !!!!
sonnyaon wrote:A sad da ja vama saopstim kakva je situacija u Americi.
Pogotovo u Chicagu.
Nedavna testiranja su navela da su najgore odrzavane ceste na svijetu
1. Bangladesh
2. Chechenija
3. USA (a u Americi prvenac po tome drze upravo Chicago, Milwaukee i Detroit)
Ja ipak mislim da je Chicago najgori.
Recimo sa gajnc novim autom ti moras da ides barem jednom godisnje na optiku trapova, stelovanje letve volana itd itd
Gume u prosjeku "odu" na svakih 28000 milja a u prosjeku svako auto ima 4 ili 2 gumi-defekta tokom zime, i ljeta respektivno.
u prosjeku svaki auto za svoga vijeka dobije iskrivljenje tockova (bilo celicnih bilo alu) na sva 4 kotaca.
eh sada moji podaci (uzmite u obzir da je ovo znaci super-bogata drzava itd itd)
- registracija tablice $100 godisnje
- dozvola za voznju (stiker na autu koji kaze da "mozes" voziti cestama Chicaga) = $105
- Optika trapova (jednom godisnje) = $219
- Balans tockova (1 x god ) = $70
- Ispravljanje felge (uzecu kao primjer da se samo jedna osteti tokom godine) = $90
- Gume (recimo da vozas auto 4 godine sa istim gumama, set guma $400/4) = $100
- Popravak gumi defekta (Uzecu kao primjer samo 2 popravka godisnje) = $40
e sad da podvucemo = $725 S A M O na registraciju i hebene tockove!!! G O D I S N J E!!!
Pa vi gledajte!!!
Mnogo bratedadoka84 wrote:Evo mog racuna od juce. Auto je 1990 godiste, 1,7b sa 54kw.
osiguranje 230
bihamk 8
putarina 100
stiker i vl 12
vode 20
porez 50
tehnicki pregled 50
taksa 10
Pogotovo u Chicagu.
Nedavna testiranja su navela da su najgore odrzavane ceste na svijetu
1. Bangladesh
2. Chechenija
3. USA (a u Americi prvenac po tome drze upravo Chicago, Milwaukee i Detroit)
Ja ipak mislim da je Chicago najgori.
Recimo sa gajnc novim autom ti moras da ides barem jednom godisnje na optiku trapova, stelovanje letve volana itd itd
Gume u prosjeku "odu" na svakih 28000 milja a u prosjeku svako auto ima 4 ili 2 gumi-defekta tokom zime, i ljeta respektivno.
u prosjeku svaki auto za svoga vijeka dobije iskrivljenje tockova (bilo celicnih bilo alu) na sva 4 kotaca.
eh sada moji podaci (uzmite u obzir da je ovo znaci super-bogata drzava itd itd)
- registracija tablice $100 godisnje
- dozvola za voznju (stiker na autu koji kaze da "mozes" voziti cestama Chicaga) = $105
- Optika trapova (jednom godisnje) = $219
- Balans tockova (1 x god ) = $70
- Ispravljanje felge (uzecu kao primjer da se samo jedna osteti tokom godine) = $90
- Gume (recimo da vozas auto 4 godine sa istim gumama, set guma $400/4) = $100
- Popravak gumi defekta (Uzecu kao primjer samo 2 popravka godisnje) = $40
e sad da podvucemo = $725 S A M O na registraciju i hebene tockove!!! G O D I S N J E!!!
Pa vi gledajte!!!