Regionalni talk show "Okruženje"

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
User avatar
opa22
Posts: 1683
Joined: 02/04/2010 15:20

#1 Regionalni talk show "Okruženje"

Post by opa22 »

MEDIJI REGIONA SKUPA PROTIV PREDRASUDA: Prvi regionalni talk show 'Okruženje' počinje s emitovanjem 2. aprila.

U Beogradu je održana promocija prvog regionalnog informativnog talk show programa “Okruženje”. Projekat podrazumijeva saradnju između medija u regionu

Image

Prvi serijal od pet emisija pokušava da odgovori na pitanja "ko smo", "gdje smo", "kakvi smo" i "šta nas čeka u budućnosti", a serijal na prostoru BiH ćemo moći gledati na BHT1 i RTRS-u.

Jedan od voditelja "Okruženja", novinar i publicista Petar Lazić o samom projektu kaže da je ovo je prvi put od raspada Jugoslavije da se emituje jedan informativni talk show program. Emitovaće se u pet zemalja (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina), na devet televizija, a gosti u emisijama biće iz cijelog regiona.

Petru Laziću će na mjestu voditelja društvo praviti novinar Nenad Šebek koji je i inicijator čitavog projekta, a svaka od epizoda će počinjati i završavati se sa stand – up tačkom komičarke iz Zagreba, Marine Orsag.

Tomislav Klauški sa internet portala Index.hr, smatra da će se mediji u regionu najviše povezati upravo putem weba i nekim neformalnim kontaktima, što do sada nije bio slučaj.

U vezi sa projektom, Hedvig Morvai Horvat iz Evropskog fonda za Balkan, kaže da su mladi u regionu manje zainteresovani za saradnju između nekadašnjih republika SFRJ nego njihovi roditelji. Tako je pokazalo jedno istraživanje fonda.

Svi prisutni na promociji složili su se da je „Okruženje“ dobra ideja, nadaju se da će zaživjeti i da će doprinijeti povezivanju između medija u regionu, ali isto tako i uzajamnoj saradnji i razumijevanju njegovih stanovnika.

Serijal „Okruženje“ biće emitovan svakog ponedjeljka, počev od 2. aprila 2012: Studio B (Beograd), TV Vranje (Vranje), BHRT (Sarajevo) i TV Vijesti (Podgorica). Utorkom će biti na programu TV Kapital network (Zagreb), srijedom na RTRS (Banja Luka) a subotom na Alsat-M TV (Skoplje).

U prvoj emisiji tema je "Predrasude koje imamo jedni o drugima". Gosti prve emisije će biti: Božena Jelušić, književna kritičarka iz Budve; Dubravka Stojanović, istoričarka iz Beograda; Šaćir Filanda, politikolog iz Sarajeva i Sandi Blagonić, kulturni antropolog iz Zagreba.
User avatar
iPod
Posts: 1801
Joined: 20/11/2006 17:20

#2 Re: Regionalni talk show "Okruženje"

Post by iPod »

Nije loše, al malo cemu ce to doprinjeti na Balkanu.
User avatar
cyprus
Posts: 39275
Joined: 21/03/2007 22:00
Location: Σαράγεβο / Saraybosna

#3 Re: Regionalni talk show "Okruženje"

Post by cyprus »

Dobra ideja :thumbup:
User avatar
opa22
Posts: 1683
Joined: 02/04/2010 15:20

#4 Regionalni talk show "Okruženje"

Post by opa22 »

mislim da je dobra idea al ocito "jace" tv postaje u okruzenju nisu zainteresirane za ovaj projekat
Post Reply